Ne Yapacağım Ben :/

huzurperver

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2012
267
57
53
İstanbul
Kızlar öğretmen olarak yeni atandım, daha bir haftalık öğretmenim ama boğazlarım mahvoldu. Aslında yormamaya çalıştım sesimi, öğrencilerde fazla ses yapmadılar sadece dersimi anlattım ama hep anlattım derste pek susmam ve de boğazım tahriş oldu sesim değişti. Ne yapacağım ben nasıl aştınız bunu öğretmen arkadaşlar ?

Öğretmen değil ama kronik farenjit hastasıyım ve bundan dolayı ses tellerim sürekli iltihaplı, doktor mümkün olduğunca konuşma dedi ama benim işim konuşmak:)
Limonla gargara, adaçayı (hazır paket değil aktardan alınmış yaprak olacak), tuzlu su ile gargara iyi gelir, geçmiş olsun

Hava degisliginden oluyo bazen bende ne zaman baska sehire gitsem dudaklarim catlar bogazim tahris olur gecicek zamanla alistikca agirlasirsa dr gidersiniz simdilik bogazi ilik tutucak seyler icebilirsiniz ilik ihlamur vs bide balin iyi geldigini duymustumm gecmis olsub

yanınızda su bulundurun boğazınız acımaya başladıkça için

Teşekkür ederim, çocukluğum da doktor bana da kronik farenjit var demişti. benim de boğazlarım hassastır kolay sesim kısılar zaten ama öğretmenim ben ne yapacağım ki böyle bir ömür :-(

Hayırlı olsun. Mümkün mertebe konuşma. Ballı süt, adaçayı iyi gelir. Bide üşütme dikkat et. Geçmiş olsun.
SEVGİLER:

Alisirsiniz :) Bol bol ılık bitki çayları için. Özellikle limonlu adaçayı iyi geliyor tahrişe. Sesinizi kontrollü kullanmayı zamanla ogreniyorsunuz ama öğrenene kadar biraz hirpalaniyor ses telleri. Kontrolü ogrensenizde kronik faranjit kaçınılmaz son oluyor malesef

Hocam başka şehre gitmedim evimden bile ayrılmadım çok şükür. Ilık su içiyorum hep tenefüslerde. Sağ olun.

Akşamları mümkün olduğunca konuşmayın, erken yatın.

Sanılanın aksine fısıldarken ses telleri daha fazla yorulur.

Sesiniz kısılıyor ve konuşmakta zorlanıyorsunuz diye fısıldayarak konuşmayın.

Bol su için, içine limon da sıkın.

Çok sık ses tonu değişimi yapmayın, özellikle zorlanmaya başlayınca aynı tonda konuşmaya çalışın.

Geçmiş olsun.

Arkadasin dediği gibi yaninizda sürekli su bulunduran bir de sesimizi yukseltmeyin. Öğrencileri susturmak istiyosaniz susun ve bekleyin. Ben de ilk sene çok sikinti yasadim surekli igne oldum ama sonra aklim basima geldi.

Genel anlamda ne yapabilirsiniz bilmiyorum ama
bende de faranjit var ve adaçayı iyi geliyor
düzenli olarak içerseniz faydalı olacaktır sanırım
kolay gelsin

Hocam ben de var zaten farenjit sanırım o yüzden böyle hemen değişiyor sesim :/ bakıyorum bütün öğretmen arkadaşlar haftada 30 saat derse giriyor maşallah bir sorun yok, bana niye böyle oluyor diye düşünüp üzülüyorum

Konuyla alakasiz ama.. ben sizin yorum tarzinizi cok begeniyorum ama benim konularima hic yorum yapmadiniz.. oyle hayranligimi acikliyim dedim yakalamişken

Teşekkürler, dikkat edeceğim bunlara. bolca ılık su içen biriyim ama limon adaçayı süt bal bunlara da alışmam gerekecek sanırım.

Arkadasin dediği gibi yaninizda sürekli su bulunduran bir de sesimizi yukseltmeyin. Öğrencileri susturmak istiyosaniz susun ve bekleyin. Ben de ilk sene çok sikinti yasadim surekli igne oldum ama sonra aklim basima geldi.
Haklısınız sesimle bastırmaya çalışıyorum bazen, ve yüksek tonda anlatıyorum dersi hep tonlamalar yaparak falan. Kısa kesmek istiyorum ama açıklamaya bir giriyorum uuu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…