Ne yapacağım bilmiyorum. Çok korkuyorum

surinaa1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2022
66
9
3
27
Herkese merhaba,
3 ay sonra düğünüm var. Nişanlım polis. Ben muhasebe uzmanıyım. 25 yaşındayım. 3 aydan az bir süre sonra düğünüm var. Çok hyecanlıydım. Fakat şöyle bir durum oldu. Ani bir tayin ile temmuzda başka bir ile gideceğimizi öğrendim. Farklı bir şehir beni biraz korkutuyor. Herşeyi geri de bırakacak olmak beni biraz ürkütüyor. Şimdi diyeceksiniz aklın bu zamana kadar nerdeydi. Herşey bir anda oldu. Evlendikten sonra 1 sene en az yaşadığım yerde kalacağımız kesindi. Ama deprem sebebiyle hiç bir gerekçe kabul olmadan tayin çıktı. Benim tek düşündüğüm şey annem. Ben boşanmış bi aileye sahibim. Annem ve ben beraber yaşıyoruz. Şimdi ben gidince tek kalacak olması beni çok üzüyor. Ben üniversiteyi bile yaşadığım şehirde okudum. Öyle annemden uzun süre ayrı kalmadım hiç bi zaman. Şimdi ne yapacağım kara kara onu düşünüyorum. Korkuyorum da.Ya herşey umduğum, hayal ettiğim gibi gitmezse diye. Böyle bir durum yaşayan oldu mu aranızda. Lütfen deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız?
Şimdiden çok teşekkür ediyorum herkese.

Zamanla alisirsiniz simdi bunlari dusunup korkmaniz normal. Anneniz sizin yasiyacaginiz sehre gelmesi mumkun degil mi peki yalniz kalmasin diyorsaniz. Baska kardesiniz yok mu?

Zamanla alisirsiniz simdi bunlari dusunup korkmaniz normal. Anneniz sizin yasiyacaginiz sehre gelmesi mumkun degil mi peki yalniz kalmasin diyorsaniz. Baska kardesiniz yok mu?
Bir abim var oda evli. Annem gelir tabi ama öyle temelli gelmez. Konfor alanının dışına çıkmaz pek. Beni yalnız kalacak olması korkutuyor ve üzüyor

Farklı şehirde olmak güzel aslında. Ben 8 senedir farklı şehirdeyim. Şimdi iç içe olmak zor geliyor. Herkesin ailesi evi oluyor artık

Bir abim var oda evli. Annem gelir tabi ama öyle temelli gelmez. Konfor alanının dışına çıkmaz pek. Beni yalnız kalacak olması korkutuyor ve üzüyor
Abiniz ayni sehirde degil mi annenizle? Niye yalniz kalsin o zaman bu kadar dramatize etmeyin birsey olmaz koca kadin belki yalnizken daha bile rahat edicek. Siz cok ozlersiniz goruntulu konusursunuz surekli arada size kalmaya gelir korktugunuz gibi olmaz.

Ben yaşadım ve yol yakınken ayrıldım

Ne kadar uzaklıkta bir ile geçiş yapacak ve ne kadar süre orada olacaksınız belli mi

Bence sizin için iyi bile olabilir. Annenizle ilişkiniz çok yakın herhalde, belki aynı şehirde olsanız çok gelip gidecek ya da size müdahale edecekti. Eşinizle bir yola çıkıyorsunuz, güzel güzel sakin sakin başlarsınız. Anneniz de sizi özleyince gelir, hapse gitmiyorsunuz sonuçta.

Eşinizin mesleği gereği zaten tayincisiniz. Polislerin deprem olmasa bile zırt diye tayin yönetmeliği değişiyor. Bu meslek grubundan bir eş seçtiyseniz bunları göze almışsınız demektir.

Yazdıklarınıza annenize bağlı değil bağımlı gibi görünüyorsunuz. Ayrılık sizin kendinizi bulmanız da yardımcı olacaktır.

Annem de annem diye ağlayıp alışamam uzak duramam diye başlarsanız öyle olur.

Kendimi nasıl motive edicem onu da bilmiyorum. Diyorum ya hani ben hiç uzak kalmadım

Aslinda "annem yalniz ne yapar?" degil, "Ben annemsiz nasil yaparim?" dan dolayi bu endiselerin...

Genc oldugun icin, cok heyecanli ve tecrubesiz oldugundan kaygilisin. Bunlar cok normal duygu durumlari. Esinin meslegi geregi, zaten tayini cikip şehir değiştirmen kacinilmaz, dusundugunden erken olsa da, bu zaten olacakti. Bence henuz cocuk da yokken, şehir ve duzen değiştirecegin hayat modeline alistirma yapman bakimindan bir yonde iyi olmus.

Kaygilarin normal. Esine simsiki saril, herseyin ustesinden gelirsiniz

Şehir önemli değil kendi düzeniniz aileniz olacak evlenince zaten. Annenizi de boş bırakmazsınız bol bol arar fırsatınız oldukça gidersiniz.

o henüz belli değil. Ama 3 sene kalırmışız
Yani anne yanından ilk uzaklaşmaniz olacağı için biraz bocalayabilirsiniz ama aklınıza liseden beri dışarda olan kendi ayaklarının üstünde duran kadınlar gelsin. Başta üzücü gelse de bu size bağımsızlik adına hayatı öğrenmek adına çok şey katacak. Öte yandan annenizin özel durumu için endişelenmeniz çok normal belki yakın bir şehir olur ayda iki kere falan gidip ziyaret edersiniz. Komşuları falan var mı mesela kimi insanların çok yıllık komşuları oluyor kardeş gibi oluyorlar destek oluyorlar birbirlerine

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…