- Konu Sahibi denizkizii
-
Görücü mü?akannehir
Tanımadığınız kişileri evinize neden davet ediyorsunuz ki?
Bari dışarıda birbirinizi tanıyıp olumlu olursa evinize ailenizle tanışmaya çağırsaydınız..
peki böle seyler yasayan varsa deneyimlerini benimle paylasırmı? nolcak yani bizi basbasa mı bırakcaklar,oturun konusun mu dicekler? yada hadi biraz dısarı cıkın gezin gelin mi dicekler?
Burada konu açıp fikir sorman güzel bir şey. Fakat yanlış anlama sadece tavsiye olarak söylüyorum, bunları annenle konuşsan daha iyi olmaz mı? Sonuçta görücülük demişsin ama bu işin de kaç çeşidi vardır kimbilir. Benim annemle babam görücü usulü evlenmişler mesela fakat şimdi belki de siz bizden çok daha farklı bir ailesiniz. Daha değişik kurallarınız olabilir. Demek istediğim, nasıl oturacaksın ne diyeceksin ne demeyeceksin, sizi başbaşa mı bırakacaklar, dışarı mı çıkacaksınız falan filan... bunları annenle-babanla konuşursan daha iyi olur, hem hata yapmaktan çekiniyorsan yapmamış olursun hem de biz nerden bilelim ki sizi dışarı gezmeye mi çıkaracaklar napıcaklar :) .peki böle seyler yasayan varsa deneyimlerini benimle paylasırmı? nolcak yani bizi basbasa mı bırakcaklar,oturun konusun mu dicekler? yada hadi biraz dısarı cıkın gezin gelin mi dicekler?
haa evlenmek içinde acelem yok. :) zaten dediğim gibi okulum var o bitene kadar böle bişey düsünmüorum. eger kısmetse onla olması malesef beklicekler beni biraz.
O iş sadece adamın bakmasıyla olmuyor, konuya açan kız da adama bakacak tabi ki :) . Ne yapalım bu aile de görücülük şeklini doğru buluyor demek ki, bırakalım istedikleri gibi yapsınlar, zaten kızın da bu konuda bir derdi yok yanlış anlamadıysam.görücü derken neyi görecekler anlayamadım. sizi göreceklerse bakılık eşya gibi kendinize baktırmayın. eğer evlenmek gibi bir düşünceniz varsa dışarıda görüşün kafanız uyarsa arkadaşlık edersiniz. konuşacak şey çok çıkar eger karşılıklı kafalar uyarsa.
Belki olur belki olmaz dediginiz bir is icin neden adamlari evinize kadar getirtiyorsunuz ki?
Birde okulun varmis. Ne kadar kaldi okulunu bitirmene?
Okul bitmeden olmaz diyorsun ama yinede görücülerin gelmesine birsey demiyorsun.
Bence erkek tarafinida düsünmeli biraz. Benim annemle babamda görücü usulü evlenmisler ama ben oldum olasi karsiyim. Tanimadigin bir insanla kisa süre sonra evleniyorsun ve binbir türlü huyu cikiyor, belkide kabul edemeyecegin huylari.
Uzun sure cikamam diyorsan, en azindan bi 6 ay tanisin. Gerci 6 ayda cok az bi süre ama hic tanimamaktan yine iyidir.
Görücü usulü ile bu şekilde bir evliliğe adım atma. Daha çok da gençsin, evlilik için hiçbir acelen yok. Benden sana abla tavsiyesi sevdiğin, kendi seçtiğin olsun hayatını paylaşacağın insan. Birilerinin tanıştırması başka, ilk kez göreceğin bir insanın eve görücüye gelmasi başka. Buna izin verme. Ailen istiyorsa da karşı çık.
öncelikle niye bu kadar yadırgandığını anlamadım
arkadaş tanıştırmasıyla aynı şey bu
sadece ailelerin tanıdığı uyuşabilceklerini düşündükleri kişileri bir araya getiriyorlar
aslında 1-0 önde başlanıyor bu açıdan
sonuçta konuşulur olursa olur olmazsa olmaz
heralde arkadaşın ailesi kabul ederken bunu göz önünde bulundurmuştur
benim de bu yolla evlenen arkadaşlarım oldu
kısmetin ne zaman geleceği belli olmaz
arkadaşım için gelen bir kişi bizim evde tanıştılar kızın annesi kız çocuğun annesi bir de arayı yapan kişi vardı
ikisi ayrı bir odada konuştular
daha sonra bir kaç kez dışarda buluştular ama olmadı
sonra başka biriyle daha tanıştırdılar aynı şekilde
şimdi nişanlılar ve birbirlerini çok seviyorlar
neredeyse tanışalı 1 yıl olacak yani o kadar süredir çıkıyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?