Ne yapacağım,ne konuşacağım,ölüyorum!!

Bence de, damat adayıyla, önce siz birkerede olsa dışarıda görüşseydiniz.
Birkerede nasıl anlayacağım diyebilirsinizde, sonuçta eve gelince de birşey anlayamayacaksınız.
İlk görüşte ki elektirik bence önemli, hiç istememe olasılığınızda vardı, ilk gördüğünüzde az çok değerlendirirdiniz dışarıda.
İlla eve geleceklerse, özellikle birşey konuşmanız ve bir davranış kalıbı oluşturup, kendinizi kasmanıza gerek yok. Kendiniz gibi, kendinizi nasıl rahat hissediyorsanız öyle davranın.

daha 22 yaşındasın neden bu acele dicem kusura bakma ama ..ayrıca görücü usulü ..benim aklım hiçbir noktasına ermedigi için fikir veremicem üzgünüm..

peki böle seyler yasayan varsa deneyimlerini benimle paylasırmı? nolcak yani bizi basbasa mı bırakcaklar,oturun konusun mu dicekler? yada hadi biraz dısarı cıkın gezin gelin mi dicekler?

benim evlilik meraklısı bir annem var, emirvaki bile yani haberim olmadan böle eş dostun tanıdığını tutup eve getirmişlerdi. Tabi onlarla hiç yalnız kalmadım, dediler gençler içerde bi konuşsunlar, mutfakta yani, yookk demiştim.Oldum olası sevemedim bu eve gelip kız bakma meselesini. Sen sorunca aklıma geldi sadece birisi ile mutfakta konuştum, yanımızda onları tanıyan komşumuzda vardı, ben uzun boyluyum, çocuk benden en az 10 cm kısaydı pek bişey konuşamadık, havadan sudan, ikimizde orda anlamıştık bu işin olmayacağını, öle yani..

kendin olcaksın tabi ki de... yanlız kalmanız daha iyi olur bence... görücü usulüne karşı olan biriyim ama madem sen kabul etmişsin diyebilceğim tek şey yanlız başınıza vakit geçirin konuşun tanıyın birbirinizi...

peki böle seyler yasayan varsa deneyimlerini benimle paylasırmı? nolcak yani bizi basbasa mı bırakcaklar,oturun konusun mu dicekler? yada hadi biraz dısarı cıkın gezin gelin mi dicekler?
Burada konu açıp fikir sorman güzel bir şey. Fakat yanlış anlama sadece tavsiye olarak söylüyorum, bunları annenle konuşsan daha iyi olmaz mı? Sonuçta görücülük demişsin ama bu işin de kaç çeşidi vardır kimbilir. Benim annemle babam görücü usulü evlenmişler mesela fakat şimdi belki de siz bizden çok daha farklı bir ailesiniz. Daha değişik kurallarınız olabilir. Demek istediğim, nasıl oturacaksın ne diyeceksin ne demeyeceksin, sizi başbaşa mı bırakacaklar, dışarı mı çıkacaksınız falan filan... bunları annenle-babanla konuşursan daha iyi olur, hem hata yapmaktan çekiniyorsan yapmamış olursun hem de biz nerden bilelim ki sizi dışarı gezmeye mi çıkaracaklar napıcaklar :) .
Yok ben napacağımı falan biliyorum, sadece adamla ne konu konuşayım diye soruyorsan da onu da oluruna bırakın derim ben. Adam başlar zaten konuşmaya sen kendini kasmadan cevap ver. Ay yanlış bir şey söylerim ederim diye de sıkıntıya girme, sonra hatırlayacağınız güzel bir anınız olur fena mı.

Bu arada sen adamı beğenirsen evlenmek istiyor musun? Hemen olmayabilir de yani sıcak bakıyor musun onu merak ettim :) .

Önemli olan bu ilk tanışmanın ne usulü olduğundan çok illa ki olacak diye bir aile baskısının olmaması sırf konuşuldu diye.

Kendim yaşamadım ama şahitliğim var bu durumlara.
Aile yapılarına bağlı olarak değişir durum.Evde eş-dost ziyareti gibi samimi bir havada esebilir;pek kimsenin konuşmadığı havalarda çok sıcak buralar muhabbetide.
Sanırım sizide bir odada konuşmanız için başbaşa ya da biri eşliğinde(nöbetçi muhafız)
bırakabilirler.
Bunlar duyduklarımdan esinlendiğim tahminler.
Sende böyle bir konuşma olursa;akışına bırak.Sorulara cevap ver,aklındakileri sor ne bileyim işte sen ne isen o ol.
Evlilik bu aman ha vakti geldi,kısmetimi çevirmeyeyim falan demede.Beğenirsen ne ala!

aile baskısı diye bişey yok,evet dersem olur hayır dersemde kimse diretemez.
hemen evlencekmisiniz diye sormussunuz,olurda işler olumlu yönde gelişirse benim daha okulum var bitmeden kesinlikle olmaz öyle bişey.
annemle konusamıourm,cünkü onların zamanında hersey farklıymıs. öyle oturup tanıusmak fln olmamıs. dolayısıyla bana akıl veremiyo,bende bilmiorum die. yani o gün herseyi akısına bırakıcaz anlasılan.
yalnız basbasa kalmak istemiorum,kendimi biliorum rahat olamam konusamam. en iyisi birilerine söleyimde öle bi durum oldugunda yanımda olsunlar.
haa evlenmek içinde acelem yok. :) zaten dediğim gibi okulum var o bitene kadar böle bişey düsünmüorum. eger kısmetse onla olması malesef beklicekler beni biraz.

İyi. Bir an düşünmüştüm de acaba ailesinin ricasıyla mı böyle bir şeye kalkışıyor diye :) .
Artık sonucu bize bildirirsin.

görücü derken neyi görecekler anlayamadım. sizi göreceklerse bakılık eşya gibi kendinize baktırmayın. eğer evlenmek gibi bir düşünceniz varsa dışarıda görüşün kafanız uyarsa arkadaşlık edersiniz. konuşacak şey çok çıkar eger karşılıklı kafalar uyarsa.

haa evlenmek içinde acelem yok. :) zaten dediğim gibi okulum var o bitene kadar böle bişey düsünmüorum. eger kısmetse onla olması malesef beklicekler beni biraz.

Belki olur belki olmaz dediginiz bir is icin neden adamlari evinize kadar getirtiyorsunuz ki?
Birde okulun varmis. Ne kadar kaldi okulunu bitirmene?
Okul bitmeden olmaz diyorsun ama yinede görücülerin gelmesine birsey demiyorsun.

Bence erkek tarafinida düsünmeli biraz. Benim annemle babamda görücü usulü evlenmisler ama ben oldum olasi karsiyim. Tanimadigin bir insanla kisa süre sonra evleniyorsun ve binbir türlü huyu cikiyor, belkide kabul edemeyecegin huylari.
Uzun sure cikamam diyorsan, en azindan bi 6 ay tanisin. Gerci 6 ayda cok az bi süre ama hic tanimamaktan yine iyidir.

Bana düsmez tabi bunlari sorgulamak ama bana evliligi düsünmeyen kizlarin görücüye gelmek isteyen erkek tarafini kabul etmesi yanlis geliyor. Benim cevremdede var böyle seyler.

Annemide aramislardi zamaninda ve her seferinde okulunu bitirecek evliligi düsünmüyor diyordu.

Annem elleri öpülesi insan, su an nisanlandigim insanla 2 sene ciktik 1 yildir nisanliyiz, tanidim, sevdim öyle oldu, cokta iyi oldu, sanada bunu tavsiye ederim canim.

O iş sadece adamın bakmasıyla olmuyor, konuya açan kız da adama bakacak tabi ki :) . Ne yapalım bu aile de görücülük şeklini doğru buluyor demek ki, bırakalım istedikleri gibi yapsınlar, zaten kızın da bu konuda bir derdi yok yanlış anlamadıysam.

Zaten olur da adamı kabul ederse fakat okul bitmeden evlenmem derse, bayağı vakitleri olacak birbirlerini tanımak için sanırım. Adamın ileride farklı huyları çıkması da maalesef ne görücülükle ne de evlenmeden önce mümkün olduğunca fazla vakit geçirmekle belli olacak bir şey. Yanlış anlamadıysam burada kızın demek istediği evlenmeye falan sıcak bakarım ama belli bir süreden önce olmaz, yani okuldan bitmeden de hazırda biri dursa fena mı. Doğru mu anladım bilmiyorum? Konu sahibi fazla yazmıyor sanırım bilmiyorumkismile

öncelikle niye bu kadar yadırgandığını anlamadım
arkadaş tanıştırmasıyla aynı şey bu
sadece ailelerin tanıdığı uyuşabilceklerini düşündükleri kişileri bir araya getiriyorlar
aslında 1-0 önde başlanıyor bu açıdan
sonuçta konuşulur olursa olur olmazsa olmaz
heralde arkadaşın ailesi kabul ederken bunu göz önünde bulundurmuştur

benim de bu yolla evlenen arkadaşlarım oldu
kısmetin ne zaman geleceği belli olmaz
arkadaşım için gelen bir kişi bizim evde tanıştılar kızın annesi kız çocuğun annesi bir de arayı yapan kişi vardı
ikisi ayrı bir odada konuştular
daha sonra bir kaç kez dışarda buluştular ama olmadı
sonra başka biriyle daha tanıştırdılar aynı şekilde
şimdi nişanlılar ve birbirlerini çok seviyorlar
neredeyse tanışalı 1 yıl olacak yani o kadar süredir çıkıyorlar

neden görücü usülü ile evliliğe bir adım atmasın ki kısmetse olur bu işler banada görücü usulü olarak geldiler hiç görmemiştim tanımıyordum bi odaya geçtik konuştuk bende çok karşıydım bu şekilde ama aileler tanıştığı birbirlerini tanıdıkları için görüşmeyi kabul ettim sonrasında telefon numaralarımızı aldık bir yerde görüştük aradan 1 yıl geçti biz anlaşabilicegimizi anladık ve oldu şimdide sözlüyüm çokta mutluyum ilk zamanlar çok karşıydım ama zamanla herşey rayına oturdu görüşürler anlaşabilirlerse olur bu iş anlaşamazlarsa birbirlerine ısınamazlar zorla olucak değildir heralde kimse kimseyi zorla evlilğe itemez isterse olur zemuszemus

çok güzel anlatmışsın valla tşkler duygularıma tercüman oldun sevgiler kaydirigubbakcemile5

ayrıca beni görmeye geldiklerinde ben daha 19 yaşımdaydım ve şuan 20 yaşında sözlüyüm herşeyde çok güzl gidiyor

ve gelişmeleri anlatıyorum. geldiler ve gittiler,hep beraber oturuldu,cocukla basbasa falan kalmadım. korkulu rüyam gerceklesmedi yani. acıkcası ne bi elektrik aldım,ne bi hoslanma oldu nede begendim. sizce cabuk mu karar veriyorum,hiç konusmadığım biri hakkında erken mi karar veriyorum? olurda birbirlerini tanısınlar,bi konussunlar denirse red mi etmeliyim yoksa bi konusmalımıyım?

Bana göre ilk anda biraz da olsa hoşlanmadıysan sonrasında sevmen zor. Bence önündeki maçlara bak :) Ama gene de sen bilirsin tabi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…