• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağım şimdiii

Merhabalar bayanlar...

geçen hafta cumartesi çeyiz sermem oldu.. 9 gün geçti yani üstünden..
Normalde kv ve görümcemle aramız iyidir öncelikle onu belirteyım. Görümcem iyi bazen sinirli değişik biridir. (her yeri karışmayı çok sever ayrıca)
O gün çalıştığım için ben gelene kadar benim annem, ablam ve nişanlımın akrabaları evin çoğunu halletmişlerdi. ( kv deyle altlı üstlü oturacagız bu arada) Neyse o gün eve girdim görümcem sürekli gergin haldeydi suratı asıktı. Bir iş yapıyor mesela annesine bağıra bağıra.
benim annem yerde oturuyordu annemin yanında geçiyor ayağıyla annemin sırtına falan çarptı. telefonla konuşuyor tlefonu sinirle fırlatıyor. biz ailecek rahatsız olduk.
kv de görümceme buzdolabı silinecek dedi anne şimdi bişey derdim de dedi açtı buzdolabını öfkeli öfkeli silmeye başladı bırak dedim ben silerim beni duymadı bile. Ve iki kere mutfakta anne kız fısıldaşırken gördüm. En son patlama noktam Bir daha kimseye iyilik yapmayacağım dedi herkesin içinde ( tabi bende üstüme alındım o gün benim evim temizlenmiş sonuçta )
Neyse hep birlikte aşağıya kv yemeğe indik. Ben yine fısıldarkn gördüm kv ve görümcemi.
( Bu arada ben çeyizime çok fazla bişey alamadım maddi problemlerden dolayı anneme sürekli buraya ne sercez buraya ne koycaz diye kv anneme sürekli sordu durdu .)
yemeği yedik ben ağlamaya başladım istemsizce elim ayağım titredi. annem ne oldu dye sordu geldğimden beri surat çekiyorum dedim. o hızla kv geldi ne oldu dedi niye görümcemin suratı asık dedim bişey mi yaptık anne dedim bide fısıldaştınız dedim. Görümcem girdi odaya (bu arada onla aramızda üç yaş var üç yaş küçük benden.) ne demişim ben diye bağırmaya başladı hatta ağladı işte ben başka birine kızdım ondan öyle yaptım sizle alakası yok bilmem ne diye nasıl ağlıyor. Bize yansıtma dedim bende ağlıyorum tabi. kv kızını sakinleştireceğine daha çok gazlıyor kızı Allah benim canımı alsın diyor . kv dede evet kızım evet diyor. ( görümcem en yakın kuzeniyle bile sürekli tartışma halinde olan biri e haliyle o kuzenide vardı diğer akrabaları falan ) akrabalarından biri beni kenara çekti bizede hep öyle yapıyor dedi. nişanlım geldi direkt balkona çıktı. o sırada hala tartışma devam ediyor ablam gitmek istedi zor tuttuk. ben artık birden bi patladım yeter artık ya br yandan evlilik bir yandan iş stresi lütfen kapatın Allah rızası için dedim. ve konu kapandı.
misafirler gitti akrabaları ile araları çok iyi değil kvdelerin. keşke onların yanında olmasaydı falan dedi bende anne geldiğimzden beri ikinizinde suratı asıktı kendimi çok kötü hisseetim dedim. Size değildi o biz x (görümcem) le iki gündür kavgalıyız ondan oldu vs vs diyip durdular. Ama inkar etmediler suratlarının asık olmadığını.. Kızlar üç hafta kaldı düğünüme nasıl bir yol izliyim ben şimdi. :KK43:

bunlar olan şeyler. düğüne az kala şeytan bir kız tarafına gider bir erkek tarafına gider ve nikahı bozmaya çalışır. siz dua edip bunu bilip ona göre oyuna gelmeyeceksiniz.

Benim gibisiniz kimseye bişey demem demem demem
En sonunda patlarım patlarkende ağlarım
Ama sizi dolduran olaylar olmuş bence bu ilk değil
Nişanlınız ne dedi?

niye kenara çekip birşeye mi kırıldın moralin bozuk gibi demedin ki milletin içinde ağlayıp görümceni şikayet edince onlar da savunmaya geçmiş, hem senin için değilmiş zaten suratları

Benim gibisiniz kimseye bişey demem demem demem
En sonunda patlarım patlarkende ağlarım
Ama sizi dolduran olaylar olmuş bence bu ilk değil
Nişanlınız ne dedi?
aynen bende öyleyim. ama dediğiniz gibi ufak tefek şeyleri oldu daha önce bişey demedim.
nişanlım hiç bişey demedi

sizce konuyu nişanlıma açayım mı?

bence durumu anlatma gerek yok, kv ni anneni al karşına de ki şeytana uymayın bizi yakmayın bu konuda biraz araştırma yap tabi netten. sonra da ikisine de sarıl el uzat. böylece saçma küslük bitsin :) barışıp mutlu olun

tamam işte, ben söz günü kavga çıkınca bu sözü söylemiştim. şeytana uyup yuvamı bozmayın vebali sizedir dedim sonra hepsi dikkat kesilip dikkatli oldular :)
iyi demişssiniz valla :) bende insanları kırarım diye korkan biriyim nasıl oldaysa patladım
insanların yanında rezil oldum ama yediremedim o suratı :(

Mesafe koy diyenleri anlamıyorum. Eşinin en yakınları onlar. Kırmadan kırılmadan , anlayışla uzlaşabilirsiiniz. Keşke misafirlerin yanında bu olaylar olmasaymış ama olmuş artık birbirinize karşı daha anlayışlı ve sevgi dolu bir harita izleyin. Bu tarz sorunlar evlilikler başlarken herkesin başına geliyor, büyütürseniz bütün evlilik hayatınızda huzursuz olursunuz. Onun yerine birlikte kocaman mutulu bir ailen olmasını tercih etmez misin?

Altlı üstlü yani aynı ev de sen ona, o konuda yandın bir defa, ikincisi çeyiz serme akrabaların eve doluşması temizlik adı altında bolca dedikodu dönmesi falan artık bir bitsin dediğim adetler

Eş adayın hiç karışmamış hep böyle mi, böyleyse 2 kere yandın

Back
X