Ne yapacagım?

• Konu Sahibi Konu Sahibi gcmm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

gcmm

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
11 Aralık 2019
55
50
38
33
Arkadaşlar belki derdini s... diyebilirsiniz ama bir garip çıkmazdayız.

Eşim işinden istifa etti, tamamen kripto odaklı ilerliyor. Anlayamadığım tamam kazanıyorda işide iyi güzeldi. Aldığı maaş 13 bin civarıydı. Günlük şu an dediğine göre 300-350 dolar arası kazanıyor. Sabah kalkıyor gece 2-3 e kadar. Asıl işi olsun bunlarada baksın sorun yok, dert etmedim sonucta bizim icin cabalıyor ama işinden istifa etmesi bizi huzursuz etti. geri dönme şansı var 6 ay içinde ama bir türlü anlatamıyorum. işinden daha cok kazandıgını işinin boş oldugunu dusunuyor.

nasıl vazgeçireyim? ailesine desem babası bile söz dinletemez kendi bildiğini okur. var mı başına gelen?

siz çalışıyor musunuz? sigortası, emekliliği ne olacak, onları dışarıdan mı ödeyecek? kriptoyla kazanan, vaktini ona harcayan tanıdıklarım var, ama onlar genelde kendi işleri olan işleri iyi gitmediği için buna sarıp devam edenler. bunun için iş bırakanı hiç duymamıştım.

Bu eşinizin tercihi. Onun hayatı. (Bende olsam hoşlanmadım). değiştiremezsiniz o istemeden. Siz çalışıyor musunuz? Sağlık sigortanız var mı?.

Sigortasını kendisi mi yatiracak, bu tempoda ne kadar devam edebilecek bunlar hep soru işareti. Gece yarılarına kadar çalışıyor diyorsunuz. Ben azıcık aşım kaygısız başım felsefesinde sabit gelirle çalışmasını tercih ederdim. Sizde fikirlerinizi söyleyin konuşun ama son karar yine eşinize ait. En büyük sorun dediğim gibi sigorta olur sizin icin

6 ay zamanı varsa deneyip görsün.
Yaptığı dogru mu degil mi anlasın

Bu kripto işinden gerçekten anlıyorsa, kumar gibi değil de cidden bilinçli oynuyorsa, grafik analizi yapabiliyorsa bence mantıklı davranmış. Sonuçta benim gözümde bu da bir iş. Tek sıkıntı gelen parayı mantıklı bir şekilde kullanmak. Öyle haydan geldi huya gider diyerek harcamamak.

Zaten eşiniz anladığım kadarıyla vasıflı biri ve güzel de bir mesleği vardır. İlerde tekrar işe başlamak isterse iş bulmakta zorlanmaz.

Bazen güzel şeylerin olması için risk almak gerekir.

Kullandığı ana para nereden geliyor? Sonuçta yatırdığı bir para var..bu ortak birikimden mi geliyor yoksa al sat yaparak kendi mi arttırdı?

Uzun süredir her gün belirttiğiniz rakamları bilinçli bir şekilde kazanıyorsa kendi mesleğinin artık onu tatmin etmemesi çok normal. Sizi de çok iyi anlıyorum sonuçta hala çok alışamadığımız ve bilmeyene belirsiz/korkunç gelen bir olay. Bir de "garanti işim olsun" şeklinde yetiştirildik. Böyle işler iş gibi gelmiyor sanki hala bizlere. 6 ay içinde geri dönebilmesi çok güzel. Bırakın bu süre zarfında kendini denesin, istediği iş buysa onu yapsın. 6 ay böyle kazanmaya devam ederse, kazandıklarını güzel değerlendirirse ne ala. Böyle bir senaryoda kendi sağlık sigortasını/emekliliğini vs rahat ayarlayabilir zaten. Hayırlısı olsun hakkınızda.

Kripto günün 24 saati işlemde. Bir coini dipteyken alıp istediği seviyeye çıktığında ya da karını bulduğunda satması gerekir. Tiyo veren sayfaları takip tanesi gerekir. İşine gitsin arada da ona baksınla kazanılmıyor kriptoda para. Ya bunu tamamen bırakacak ya da engel olmayacaksınız devam edecek.

Ne kadar zamandır yapıyor?
Kripto çok iyi bilsen de bazen öyle bir kaybedersin ki. Sanırım eşiniz onu görmemiş. Bana biraz cahil cesareti gibi geldi.
Tüm gün başında hatta gece 3e kadar. Kazancı da buna göre baya az olduğu için sanırım yeni diye düşündüm ben.

Su an gunde 4000kazanan adam eakiden 13000kazaniyordu o duzene geri donse diyorsunuz. Ikinizin bakis acisi arasinda cok buyuk fark var. yani neredeyse eskiden yilda kazandigini simdi ayda kazaniyor. Kimse birakmaz ki bu kosullar altinda.

iyi kazanıyormus devam etsin. Belki kendi şirketini falan kurar ileride. Çağ değişti artik. Maaşı fena değilmiş demek ki vasıflı, vasıflı çalışanlar çoğunlukla zorlanmadan iş buluyor. Cidden yaptığı işten anliyorsa ki iyi de kazanıyormus bırakmaz ki. Siz gelen paranın nereye gittine birikip birikmediğine bakın. Bir de sağlık sigortasını düşündüm, sizin sigortanız var mı ?

Vallahi maaşı çok iyiymiş keşke ayrılmadan ikisini bir yurutseymis .şu ortamda ben cesaret edemezdim

Günlük 300 dolar kazanıyorsa 20 günde 6.000 dolar eder. Dolar kurunu 10 olarak hesaplasanız bile aylık (20 günden) 60.000 ₺ eder. İşinden 13.000 alıyordu diyorsunuz 60.000 nerde 13.000 nerede? Yani aylık 60.000 kazanıyorsa ve bu parayı görüyorsanız bir şey diyemem ama bu kazanç sadece dildeyse bir an evvel işine dönüp aynı anda bu işi yapması adına telkinde bulunun.

Günlük mü 300 dolar kazanıyo yoksa aylık mı?
Eğer aylıksa çok saçma bir karar olmuş.
Günlüksede şuan ki dolar kurundan hesaplayınca maaşından çok fazla kazanıyo sayılmaz aslında.
Yani düzenli bir işi riske atacak bir fark değil bence.
Kripto paradan çok güzel para kazanan insanlar var ama çok riskli bir sektör,sürekliliği yok,bir anda yükselen bir coin bir anda düşedebiliyor.
Keşke işinden istifa etmeseydi,çalışarak bir yandan da kripto parayla uğraşabilirdi.
Yapabileceğin çok bir şey olduğunu sanmıyorum.
Koskoca adamı zorla işe yollayacak halin yok ya?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…