Ne yapacağıma karar veremiyorum önerilerinize açığım

Bosan ne demek sana 6 ay vermek bide hiç suçu yokmuş gibi herkese seni kotulemek bırak gitsin kizinla ikinize bi hayat kur böyle omur geçmez o evde sağlıklı bir bisey yetişmez hiç alttan alma sen bana 6 ay verdin ama ben sana onuda vermiyorum de işin gücün varmis durdugun kabahat insan evladini abisinemi verir ya bana nusvettesi

Lütfen bu gurursuzluk değil bu korkuyu zaten yenebilecek olsaydım daha bebeğim yeni doğduğunda ayrılırdım bu adamdan

çocuğu evlatlık vermek istediden sonrasını okumadım. gerek yok çünkü. çocuğuna merhameti olmayanın size olur mu?

kendinize acımıyorsanız çocuğa acıyın. ilerde seni evlatlık vermek istedi ama babandır diyebilecekmisiniz? o çocuck bunula yaşayabilecek mi?

Ç
Benim bile bu durumu bu kadar güzel özetleyemezdim aynen bu durumdayız. Radikal bir karar verilmeli ve bunun arkasında durulmalı. Ama eşimi tanıyan benim tam tersi yönde düzeltme yoluna gidebilecek ve ben buna hazırken ve eşimde bu potansiyel olduğu halde hala adamın ayak diretip beni tehdit etmesi beni sinir ediyor. Adam bay negatif. Ama olmayınca olmuyor zorlamanında hiçbir anlamı kalmıyor.

Tahmin edebiliyorum.Yıpranmış hissediyorsunuz sürekli fedakarlık yapan tarafın siz olmasından bıkmışssınız ama malzeme belli.Bu malzemelerden farklı bir adam yaratmak istemeniz sizin hatalarınızın başlangıç noktası.Bu saplantı noktasından çıkabilirseniz belki daha kolay çözüme kavuşabilirsiniz.Ya onu bu inadıyla olduğu gibi kabul edip gidebildiği yere kadar çabaya devam edip onun istediği gibi bir aile düzeni yaratacaksınız ya da -teşbihte hata olmaz affınıza sığınarak-kangren olan kolu kesip yaşamaya devam edeceksiniz.

Evi sen gecindiriyorsun, ev isini sen yapiyorsun, yataklar zaten ayri, kari-koca paylasiminiz yok. Evlilik bana göre bi nevi arkadaslik, beraber eglenme, sorumlulukları paylasmadir. Sizin paylasiminiz yok. Bosansaniz daha iyi bir hayat yasayabilirsiniz

boşan demek kolay ama yaşanmışlıklar bazen bağlıyor. bunun için evlilik terapisti daha doğru karar verir gibi geliyor yani bunu 6 ayda siz bu süreci zaten çözemezsiniz o kendini görmüyor. yada gitmem filan derse serhat yabancının 2 kitabı var alın siz okuyun o da okusun. size yol gösterir belki aslında o evliliği bitirmek istiyor da olabilir ama adımı sizin atmanızı isteyip sorumluluk almak istemiyor da olabilir yani bu noktada üzülmek yada şikayetleri bir kenara bırakmak en doğru olanı. haklı haksız aramayın da yada değişmeyin değiştirmeyin o da bir hatadır. yapılan davranışların farkına varılması amaç olsun ve bunun üzerine neler katabileceğiniz. siz kendinizi güçlü tutun. çocuğa yansıtmayın. kimseyi mutlu etmek için bir ömür sırtımızda taşıyamayız bunu unutmayın.

Forum da hic kimseye ayrıl veya evliliğini kurtar diye bir yorumda bulunmadim. Herkesin hassas konusu ,tahammül sınırları farklı.insanin hayatında inisler çıkışlar olur.bunlar evliliği de etkileyen faktörler. Ama kendi evladını abisine evlatlık vermeyi teklif eden,böyle bir şeyi düşünebilen kişiyle aynı çatı altında yaşamak...

Bakın benim toplamda 35 yıl evli kalmış ve şimdi ayrı yaşayan bir anne-babam var.. Babam da asker emeklisidir bu arada.. Bu geçirdikleri 35 yılın daha başlarındayken annem babamın tam da düşündüğü gibi biri olmadığını bırakın baba olmayı doğru düzgün insani ilişkilerde bile ne kadar yetersiz olduğunu görmüş..
Annemi savunması gereken hiçbir yerde savunmayıp ezdirmiş.. Kendi bazı kararlarının sorumluluğunu almayıp çaktırmadan anneme yüklemiş.. İki çocuğun bütün yükü de annemde bu arada.. Babamın bana ve kardeşime ne gibi bir babalık yaptığını ya da yapmadığını siz düşünün artık..
Annem çok çok defa farkında olmasına rağmen bilmesine rağmen istemesine rağmen gidecek bir yerinin olmaması ve iki çocuğu babasız büyütmek istememesi nedeni ile ayrılamadı..
Çocuklar büyüdü.. Babam emekli oldu.. Bu ikisi artık evdeyken bütün sorunlar ayyuka çıkıp en sonunda sıkıntıdan üzüntüden annem kendini kanser etti..
Şimdi soruyorum size: Annem 35 yılını niye bu adamla geçirdi?
Siz de kendinize sorun: Sizin böyle bir eşle geçirecek kaç yılınız var?

Allah askina ne demek.maddi gucle alaksi yok bosanip baba evine donmek var bosanip kendine ayri ev acip kimseye tamah etmeden yasam surmek var.bakin cansu nun limoncu28 in konularina bu kadinlarin ekonomik ozgurlugu olsa bir gun cekmezler.
Kobu saibinin ruhsal zafiyeti var korkuyor umarim kocasi duzelir ama sanmiyorum bosanmayi simdilik oteliyor hakkinda hayirlisi olsun

Eşin, karşısındaki herkesi psikolojik olarak manipüle etmeye alışkın biri. Seni de öyle bir noktaya getirmiş ki akıl oyunlarıyla, bunca rezillikten sonra hala sen "eeeh yeter be!" diyip, çekip kapıyı gidemiyorsun.
Kimse beni yanlış anlamasin ama eşinin mesleğin de çok büyük bir etken bu durumda.
Evlilikte her şey karşılıklı. Sadece senin emek vermenle olmaz. Eşine "ben bu evliliği kurtarmak istiyorum ama tek başıma yapamam. Sen de emek verir misin?" desen, ne cevap verir? Sana değer verdiğini hissediyor musun?

Hiç düşünme yazık gençliğine hayatına bundan bir 10-20 yıl sonrasında bu adamla beraber herşey düzelmiş huzurlu ve mutlu hayal edebiliyor musun kendini cevap hayırsa ne bekliyorsun mutluluğun hayalini bile kuramazken daha bu adamın yanında ne işin var ,çocuğm için diyorsan hiç onu düşünme eminim çocuğun bu baba olmadan daha mutlu olur baksana onu da abisine vermeyi düşünmüş abim çocuksuzluktan ölse vermek aklımın ucundan geçmez senin yerinde olsam o gün boşanma davasını açardım nasıl bir baba ne rahatlık insan canını ciğerini nasıl verir naşkasına vicdansız bu adam olmadan hayatın daha güzel olur doğu hizmetinde dulsun diye başına bişe de gelmez merak etme daha rahat edersin

Eğer boşanırsam bunu kaldıracak bir psikolojim yok ama dört yıldır dq cehennem azabı napayım ben nolur akıl verin.
neden boşanmayı kaldıramayasın?
zaten boşanmaktan beter durumlar yaşıyorsun. yazdıklarına bakılırsa mutsuzsun, düzeleceğine dair bir umut ve çaba yok eşin yönünden. ancak eşine nasıl bir ego vermişsin ki, bu kadar hatasına rağmen sana "düzel yoksa terkederim haa" diyebilecek kadar tehditkar ve yüzsüz.
içine dert olacaksa çabala diyeceğim ama her şey karşılıklı çabayla mümkün. o çaba göstermezse yaptıkların 4 yıldır olduğu gibi havada kalacak. yine sen huysuz, suçlu olacaksın. ve bunu ölene kadar çekmeyi mi düşünüyorsun?

Son düzenleme:

Siz boşanan her kadının ayrı ev açma imkanı var mı sanıyorsunuz?

Şahsen boşansam maddi gücüm olmasına rağmen ailem asla izin vermez tek başıma yaşamama.
Dönülecek yer aynı yer hatta benim döneceğim yerde bir dul ablam, onun bir kızı tam ergenlik çağında, bir boşanmış ablam,
2 bekar kardeşim var.

Maaşla, meslekle hoooop her mesele çözülmüyor.

Tabi ki maddi gücünün olmaması ellerinin, kollarının iki kat bağlanması demek o bambaşka bir olay.

Ama maddi güç tek başına süper kadın yapmıyor insanı.

Burada kimse aaa doktor olacaksın bir de aaa hayret bir şey demesin.

Çekilecek hayat mı, çekilecek koca mı?
Bence de değil.

Evet boşansa konu sahibi bundan daha güzel bir hayatı olur bu gerçek.

Doktorluk yetmiyor işte boşanma kararını şak diye almaya.

Dayak yiyen öğretmen de gördük.
Aldatılıp razı gelen mühendis de.
Aşağılanıp devam eden doktor da..

Ben de kumar bağımlısı eşi olan bir öğretmenim.

Demek ki maddi güç tek başına çözmüyor her şeyi.

Bunu anlatmaya çalışıyorum.

Anlatmaya calsitiginiza ben ztn katiliyorim kaldiki esinden siddet goren buradaki uye cansuya gidecegi hic bir yer olmamasina ragmen kadin siginma evini kner.istim cekme ayril demistim.
Burdaki bayanin yerinde olsam ayrilirdim cocugu evlatlik vermeyi teklif ettigi an da.adama onu baglayan bisey goremedim sevgi,saygi,maddiyat ayrilirsa daha mutlu olur bence allah kimsenin yuavsini bozdurmasin ama incelmise kopmasini beklemeyede luzum yok.
Maddiyat konusysa bu hayatin aci gercegi bir cok kisi muhtac oldugu icin baba evine donup coxuguna mama parasi isteyemeyecegi icin ailesinden cekiyor ck sukur konu sahibi ekonomik olark ozgur.umarim ruhuda ozgur olur.

Onun işi pek çok kadına göre daha kolay bu gerçek.
Ama boşanma tek başına çok zor bir olay bu yüzden bir zorluğa takılmasını anlıyorum ben.

Evet eşi hakkında ben de iyi şeyler düşünmedim.
Yazdıklarına bakarak. Hatta hiç mi güzel huyu yok acaba diye düşündüm.

Bu şartlarda bence de doğru olan boşanmak.

Allah kolaylıklar versin öyle ya da böyle..

Doktorsun kendi ayaklarin ustunde rahatca durabilirsin.Bu kadarina bile musade etmene sasirdim ama insan yasamadan anlamiyor demek ki

Çok doğru adam eri gibi davranıyor bana. Değer veriyor belki ama ben bunu hissetmiyoeum açıkçası hissetsemde o kadar kırgınım ki karşılık veremiyorum ona. Beni aynen dediğiniz duruma getirdi ama sevgiliyken aslında ne kadar üşengeç ve huysuz olduğunun sinyallerini vermiş amk ben görmemişim şimdi şimdi ayıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…