- 30 Temmuz 2015
- 25.788
- 73.562
- 598
- 35
- Konu Sahibi dr_patoloji
-
Lütfen bu gurursuzluk değil bu korkuyu zaten yenebilecek olsaydım daha bebeğim yeni doğduğunda ayrılırdım bu adamdanbirde okumuş bayansınız neden böyle ezik davranıyosunuz. ekonomik bağımsızlığım yok diye bahaneniz de yok daha neyi bekliyosunuz. eşinize helal olsun. kendisinden nefret ettirmek için herşeyi yapmış ama siz inadına ayrılmayınca adam kendisi demiş ayrılalım diye. bu gurursuzluğu kaldırabiliyosanız boşanma sürecini de rahat atlatırsınız
kendinize acımıyorsanız çocuğa acıyın. ilerde seni evlatlık vermek istedi ama babandır diyebilecekmisiniz? o çocuck bunula yaşayabilecek mi?Cevaplar için herkese teşekkür ederim. Evet ben de du ru mun farkındayım bile bile lades mazoşisylikten başka bir şey değil. Olay Biraz doktor olmama dönmüş ama bu işin doktoru savcısı yok. Bu benim karakterim ve ileride yalnız kalmaktan,tek başıma dul bir kadın olarak zorunlu hizmetimde nelerle karşılaşaxağımdan......vb şeylerden korktuğum için bitiremiyorum.bu konuyu açma nedenimde biraz gözüme gözüme sokmaktıbazı şeyleri.
Benim bile bu durumu bu kadar güzel özetleyemezdim aynen bu durumdayız. Radikal bir karar verilmeli ve bunun arkasında durulmalı. Ama eşimi tanıyan benim tam tersi yönde düzeltme yoluna gidebilecek ve ben buna hazırken ve eşimde bu potansiyel olduğu halde hala adamın ayak diretip beni tehdit etmesi beni sinir ediyor. Adam bay negatif. Ama olmayınca olmuyor zorlamanında hiçbir anlamı kalmıyor.Konu sahibinin eski konularına göz atınca şunu farkettim aslında olay kocasının çok kötü kendisinin çok iyi olması gibi bir mesele değil.Tamamen beklentileri farklı,kültürleri farklı iki insan birbirini sevmiş.E sürekli uzaktalar meslek gereği.. her nekadar 7 yıllık geçmiş olsa da bu 7 yılın her günü beraber geçmemiş ve birbirlerini çok iyi tanımadan evlenmişler.Mesleki çatışma da var.İkisinin de birbirinden beklentileri yüksek. Yıllar geçtikçe tahammülsüzlük de artmış.Yok kalemimi aldın yok sen akrabalarıma ilgi göstermedinden bir başlamışlar şimdi toparlayamıyorlar.Kalpler kırık.İkisi de istediği hayatı yaşayamıyor.Adamcağız istiyor ki güler yüzle eşim beni karşılasın pohpohlasın güzel yemekler yapsın,konu sahibi de çok çalışıyorum zaten yükü birileri omuzumdan alsın,arada kafa dinleyim,benimle kaliteli vakit geçirsin,anlayışlı nazik olsun,ev işlerimde yardımcım olsun kafama kakmasın bunları,ben onu nasıl onure ediyorsam o da benimle gururlansın,akrabaları ile aramda mesafe olsun çünkü akrabalarımdan çok çektim içli dışlı olmak istemiyorum diyor.Adam sanırım ailesinin dışlanmasını da pek yedirememiş hıncı farklı alıyor.Bir de işine onur kırıcı cinsellikle ilgili aşağılamalar eklenince,tamir etmeye de yanaşmayınca ipler iyice gerilmiş.Ne seninle ne sensiz olmuş.İkisi de aşkı değil de mantığı merkeze almış evlilik yürütmeye çalışıyor ama nereye kadar?Benim anladıklarımın özeti bu yanlış ifade ettiğim bir husus varsa konu sahibinden özür dilerim hemen düzeltelim.Amaç yardımcı olmak sadece.Belki yaşadıklarını dışardan bir gözle görürse daha yardımcı olur.Sonuca gelirsek bu evlilik böyle yürür mü?Yürür bu yıl bitmezse 10 yıl sonra biter ama.Sorunlar ertelemekle ya da görmezden gelerek çözümlenemez çünkü.Yaşanacak olan yaşanır.''Bu neden benim ya da çocuğumun başına gelsin?'' sorusuna takılmaktansa sorunların öğretici yanlarına bakarak en az hasarla atlatmak bena daha mantıklı geliyor.Yukarıda bir arkadaş ablasının hayatından bir kesit anlatmış.Her şeyin başımıza gelmesini beklememek lazım.İnsan yaparak yaşayarak öğrenir tamam da biraz da bizden önce bu yollardan geçmiş olanların tecrübelerine kulak vermeli sanki.Herkesin hikayesi kötü sonlanmaz ama çabalar sonuç vermiyorsa radikal bir karar almanın vakti gelmiştir diye düşünüyorum.
Tahmin edebiliyorum.Yıpranmış hissediyorsunuz sürekli fedakarlık yapan tarafın siz olmasından bıkmışssınız ama malzeme belli.Bu malzemelerden farklı bir adam yaratmak istemeniz sizin hatalarınızın başlangıç noktası.Bu saplantı noktasından çıkabilirseniz belki daha kolay çözüme kavuşabilirsiniz.Ya onu bu inadıyla olduğu gibi kabul edip gidebildiği yere kadar çabaya devam edip onun istediği gibi bir aile düzeni yaratacaksınız ya da -teşbihte hata olmaz affınıza sığınarak-kangren olan kolu kesip yaşamaya devam edeceksiniz.Ç
Benim bile bu durumu bu kadar güzel özetleyemezdim aynen bu durumdayız. Radikal bir karar verilmeli ve bunun arkasında durulmalı. Ama eşimi tanıyan benim tam tersi yönde düzeltme yoluna gidebilecek ve ben buna hazırken ve eşimde bu potansiyel olduğu halde hala adamın ayak diretip beni tehdit etmesi beni sinir ediyor. Adam bay negatif. Ama olmayınca olmuyor zorlamanında hiçbir anlamı kalmıyor.
Allah askina ne demek.maddi gucle alaksi yok bosanip baba evine donmek var bosanip kendine ayri ev acip kimseye tamah etmeden yasam surmek var.bakin cansu nun limoncu28 in konularina bu kadinlarin ekonomik ozgurlugu olsa bir gun cekmezler.Bakın bu işin kazançla bir ilgisi yok.
Bu bir manevi güç meselesi, ruhsal hazırlık meselesi.
Doktorların da kendilerini her anlamda güçsüz hissettikleri dönemler olur.
Gözünde büyür vs.
Boşanmak sadece maddi güç istemiyor ki..
neden boşanmayı kaldıramayasın?Eğer boşanırsam bunu kaldıracak bir psikolojim yok ama dört yıldır dq cehennem azabı napayım ben nolur akıl verin.
Allah askina ne demek.maddi gucle alaksi yok bosanip baba evine donmek var bosanip kendine ayri ev acip kimseye tamah etmeden yasam surmek var.bakin cansu nun limoncu28 in konularina bu kadinlarin ekonomik ozgurlugu olsa bir gun cekmezler.
Kobu saibinin ruhsal zafiyeti var korkuyor umarim kocasi duzelir ama sanmiyorum bosanmayi simdilik oteliyor hakkinda hayirlisi olsun
Anlatmaya calsitiginiza ben ztn katiliyorim kaldiki esinden siddet goren buradaki uye cansuya gidecegi hic bir yer olmamasina ragmen kadin siginma evini kner.istim cekme ayril demistim.Siz boşanan her kadının ayrı ev açma imkanı var mı sanıyorsunuz?
Şahsen boşansam maddi gücüm olmasına rağmen ailem asla izin vermez tek başıma yaşamama.
Dönülecek yer aynı yer hatta benim döneceğim yerde bir dul ablam, onun bir kızı tam ergenlik çağında, bir boşanmış ablam,
2 bekar kardeşim var.
Maaşla, meslekle hoooop her mesele çözülmüyor.
Tabi ki maddi gücünün olmaması ellerinin, kollarının iki kat bağlanması demek o bambaşka bir olay.
Ama maddi güç tek başına süper kadın yapmıyor insanı.
Burada kimse aaa doktor olacaksın bir de aaa hayret bir şey demesin.
Çekilecek hayat mı, çekilecek koca mı?
Bence de değil.
Evet boşansa konu sahibi bundan daha güzel bir hayatı olur bu gerçek.
Doktorluk yetmiyor işte boşanma kararını şak diye almaya.
Dayak yiyen öğretmen de gördük.
Aldatılıp razı gelen mühendis de.
Aşağılanıp devam eden doktor da..
Ben de kumar bağımlısı eşi olan bir öğretmenim.
Demek ki maddi güç tek başına çözmüyor her şeyi.
Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Anlatmaya calsitiginiza ben ztn katiliyorim kaldiki esinden siddet goren buradaki uye cansuya gidecegi hic bir yer olmamasina ragmen kadin siginma evini kner.istim cekme ayril demistim.
Burdaki bayanin yerinde olsam ayrilirdim cocugu evlatlik vermeyi teklif ettigi an da.adama onu baglayan bisey goremedim sevgi,saygi,maddiyat ayrilirsa daha mutlu olur bence allah kimsenin yuavsini bozdurmasin ama incelmise kopmasini beklemeyede luzum yok.
Maddiyat konusysa bu hayatin aci gercegi bir cok kisi muhtac oldugu icin baba evine donup coxuguna mama parasi isteyemeyecegi icin ailesinden cekiyor ck sukur konu sahibi ekonomik olark ozgur.umarim ruhuda ozgur olur.
Çok doğru adam eri gibi davranıyor bana. Değer veriyor belki ama ben bunu hissetmiyoeum açıkçası hissetsemde o kadar kırgınım ki karşılık veremiyorum ona. Beni aynen dediğiniz duruma getirdi ama sevgiliyken aslında ne kadar üşengeç ve huysuz olduğunun sinyallerini vermiş amk ben görmemişim şimdi şimdi ayıyorumEşin, karşısındaki herkesi psikolojik olarak manipüle etmeye alışkın biri. Seni de öyle bir noktaya getirmiş ki akıl oyunlarıyla, bunca rezillikten sonra hala sen "eeeh yeter be!" diyip, çekip kapıyı gidemiyorsun.
Kimse beni yanlış anlamasin ama eşinin mesleğin de çok büyük bir etken bu durumda.
Evlilikte her şey karşılıklı. Sadece senin emek vermenle olmaz. Eşine "ben bu evliliği kurtarmak istiyorum ama tek başıma yapamam. Sen de emek verir misin?" desen, ne cevap verir? Sana değer verdiğini hissediyor musun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?