Ne yapacağımı bilemiyorum!

Bence olmaz. 22 yaşında aklı bir karış havada. Din ve ırk farkı da zamanla ortaya çıkıyor. Benim tanıdığım farklı kültürden olan çiftlerden hep bir taraf diğerine uyduğu icin devam edebiliyorlar. Cogu zamam bu bizimkiler oluyor. Avrupalıların cogu tolerans gösteriyormus gibi görünse de bir yerden patlak veriyor. Tanidigim bir ciftde mesela (kadin alman erkek Türk) kızın ailesi düğünden sonra hemen başladı "torunumuz olsa asla Müslüman olamaz" diye, halbuki o adamin zaten uzaktan yakindan alakasi yok. Yani siz kestirip atmadiginiz icin hala devam ediyor bu durum. Net olun kararlarinizda

Konu sahibi bu ilişkiden ne umduğunuza göre değişir bence.Ciddi şeylerse bence olmaz,ama birlikte gezmek dolaşmak eğlenmek için neden olmasın,ikiniz de reşitsiniz,kafanızı dağıtırsınız.Ama boşanma işini de halledin derim,belki farklı ülkedeyim bir şey olmaz diyorsunuz ama hiç belli olmaz,size karşı kullanabileceği bir şey olmasın bence davada.

Ille evlenemek zorunda degilsin. Beraber vakit geçirip, is nereye kadar sonlancagini sonradan bakabilirsiniz.
Türkiyede olsa kesinlikle hayir derdim fakat Hollandada toplumda farkli, erkeklerde.

Sonuçta karsilikli duygulariniz var. Niye olmasin?

28 yaşındasın, hala biriyle görüşmek için neden ailenden izin alıyorsun ki? Kaldı ki daha önceden bir evlilik yapmışsın, evlenebildiğine göre ailenin kafasına yatan biriymiş demek ki, ve olmamış. Bir de bu şekilde olanı dene bakalım. İkiniz de çok tutucu olmazsanız yürütebilirsiniz.

Ailemden izin alma degil fakat soyle birsey, diger evliligimde annem pek istemiyordu ve gercekten de sonucta olmadi. Hersey cok kotu gitti hep icime attim cunku sonunda annem "ben sana demistim dicekti" uzulmemem icin demedi tabi ama o da ben de cok iyi biliyoruz. Bunda da "kizim naptin sen, turk dururken bu mu derler diye cekiniyorum sadece"

Aileyi araya sokana kadar en az bir yil gecirin ki siz de ailenize basiniz dik savunabilin iliskinizi.
Illa ki aileniz bu kadar farka negatif yorum yapacaktir, herkes yapar, biz de yapariz burada. Bize bile savunamazsiniz iliskinizi, zira bir gunden bahsediyoruz sadece.

O yyzden aceleye getirmeyin. Bosanin ve nadem karsilikli anlasiyorsunuz bir sans verin, ama hemen aileler falan ise karistirip zora sokmayin derim.

O zaman daha önce Türk ile evlendim, çokmu iyidide diye konus. Her Türk ile evlenen çokmu mutlu oluyor dersin.

Ki hele is bir o tarafa gelsin. Kim bilir bir kaç ay sonra kendin istemeyeceksin, yada o istemeyecek. Bu ille evlilik ile sonuçlanmak zorunda degil ki. Annenin derhal bilmesine bile gerek yok.

Adam düzgün ise, sana deger veriyor ise, olgun ise,.. yani niye olmasin? Din konusunda ikinizde fazla uçlarda yada tutucu degil ise ben açikçasi sorun görmüyorum.

İyi de bu senin hayatın, annenin değil ki. Ya da şöyle söyleyeyim, Allah gecinden versin tabi ki ama annen ne kadar süre başında olabilir? Bir yerden sonra yine tek başına olman gerekecek. Annenin isteğine göre sürdüremezsin hayatını. Bir dene, baktın çok zıtsınız, ayrılırsın babanın oğlu değil ya. Kaldı ki Türkler gibi "Helalimsin, ya benimsin ya toprağın" modunda da takılmaz eleman.

Doğru orasına birşey demiyorum. Benimki sadece saygıdan olan birşey. Biraz da karışık. Hani şu köpek balığı hikayesi var ya. Cam'a çarpıyor çarpıyor, kaldirildiktan sonra o cam hala orda sanıyor. Ayrıldıktan sonra baya bunalıma girdim ve o duruma döndüm. Nasılsa şunu söylerler, bunu söylerler diye cekinti oluyor.

Herseyi gectim adam 22 yasindaymis cocuk daha yaa sense 28

Herseyi gectim adam 22 yasindaymis cocuk daha yaa sense 28

hani kalbimi mi dinlesem mantığımı mi o ikilemdeyim.

Gönlüm herşeyi salla diyor. Ama mantığım uyduramiyor şu anda. Aslında şans bile vermezdim 22 deyince fakat birbirimizi hakkında geçmişleri biliyoruz. Ve dediğim gibi olgun..

Mesela şunu ekliyim. Biz alkol almayız dedim. Kendisi sarhoş olduğu zaman benden köşe bucak kaçıyor. Bana aşkini ilan ede ede millete rezil olduğu icin. Sırf biz içmiyoruz dediğim için şu anda tatilde ve 2 gundur içmedi. (Yalan atmıyor bana... şimdi bana çok safsın diyebilirsiniz belki)

İstiyorsan iç ben seni zorlayamam, sadece bizim icmedigimizi söyledim desemde kararlı ve icmicek. (Arkadaşlarına uyar ve içerse bişey diyemem açıkçası.. sorun da degil)

Eğer ki ilerde yapamayıp ayrılırsanız
Arkasından depresyona girmeyecek ve salya sümük buraya konu açmayacaksınız
Deneyin
Hiç bir şey kaybetmezsiniz
En azından acaba demezsiniz
Kim bilir belki çok mutlu olursunuz

Acikcasi Evliligim bittigi zaman bu dediginizi yapmadim.. Ve depresyon artik olmayacak. kendimden emin degilim bu dogru fakat kendim ve bundan once etrafimdakileri uzmek istemiyorum..

ama bu dedigini aklimin bir ucunda tutacagim. Eger olmassa kesinlikle salya sumuk olmak yok XD

Söylerler diye hiç hayatını yaşayamazsın ki o zaman. Çünkü insanlar hep konuşur hayatım, sen kimseyi aynı anda memnun edemezsin. Herkes bir şeye bir kulp bulur, evlenirsin niye evlendi der, evlenmesen niye evlenmedi der, çocuk yapmayacağım dersin yap derler, yaparsın ay 2. nerede derler çok erken derler. Derler de derler yani. İnsanlar için yaşama hayatını, bu hayatta iyisi de sana kötüsü de sana. Önemli olan senin ne istediğin.

Evlenmiş boşanmış kadınlar daha güçlü oluyor daha sonraki ilişkilerinde
Yani bittiği zaman oturup ağlamak yerine önüne bakıyor
Ben öyleyim
Çevremde ki bi çok tanıdığım da böyle

Benim de sevgilim benden 8 yaş küçük
Ben ne kadar olmaz dediysem de o çok istiyor
Ben de bir şans vermek istedim
Ama körü körüne bağlanmadan
Çok beklenti içine girmeden

Kadından yaşça büyük erkekler kadınla uyumlu olmuyor
Ama tam tersi kadın büyük olunca
Biz kadınlar her şeye uyum sağlamaya çalışırız
En azından ben öyle düşünüyorum

Ben ortada bir sorun görmüyorum. Siz de hoşlanıyorsanız neden olmasın. Zaten orada yaşıyorsunuz, kültürü biliyorsunuz, o da size ben uyarım demiş. Sorun yok.
Yaşa gelince, yaşıtsınız bence. Daha rahat bir kültür olduğu için de genellikle Avrupalı erkekler, özellikle orta ve kuzey Avrupalı erkekler zamanında olgunlaşıyorlar ve çoğu erkenden evlenip çoluk çocuk sahibi oluyor.
Bu kadar ilerisini düşünmek sizin için erken. Keyfinize bakın, kasmayın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…