- 18 Ekim 2018
- 8.155
- 33.830
- 548
Terk ettim bir de adamı bir gün aydınlanma yaşayıp. Tüh bak üzüldüm şimdiUmarim bunum karşılığında dolaptan kahvaltilik cikaramiyorsa sen cikarip yedirdin
Utusunu yaptin
Yemegini temizligini yaptin
Cocuk dogurup sadece senin katkin varmis gibi cocuk buyuttun
Yoksa acikcasi bu erkekler arasinda ayrimciliga yol acacak senin sevgilinin nesi eksikti de bunlari yapmadin sen
Terk ettim bir de adamı bir gün aydınlanma yaşayıp. Tüh bak üzüldüm şimdi
O ütüyü gömlek üstündeyken gömleğin ütülenmemiş kısmına yapıştırsaydın da neyin ne olduğunu anlasaydı.Bin türlü laf söyledim. Annen gibi kadınla evlenseydin madem dedim, acıktığını söylediğinde ben de acıktım bana da birşeyler hazırla dedim, kedilerin kumunu temizlemedim özellikle ne yapacak diye, gömleğinin yarısını ütüledim yarısını bıraktım öyle çıkmak zorunda kaldı ama bağırarak konuştuğumda canımın içi niye böyle yapıyorsun diyor " terazi burcunun sakin olma özelliğini taşıdığından dolayı"ama dediğin gibi yetişme şekli galiba hepsinin nedeni. Ve yardım etmeyi cinsiyetine saldırı olarak algılıyor
Hiçbir şey yapmıyorum zaten bütün enerjimi çocuğa harcıyorum. Sadece fırsat buldukça yatak odasını temizliyorum çocuğun sağlığı için. Her üslubu denedim, boşanmakla tehdit etmek dışında bir yol göremiyorum artık. Ya da cinselliği kullanarak mı terbiye edeyim ne yapayım şaşırdım. Bu yöntemler de etik gelmiyor banaSiz kabul etmeseniz de yaptığı şey tam olarak ezmek. Ezmek illa ki bağırıp çağırmakla, güç kullanmakla olmaz.
Başkasıyla kıyaslayarak eziyor sizi, yükünüzü paylaşmayarak eziyor, paylaşmadığı gibi fazladan yükler ekleyerek eziyor...
Çiçek getirmesi, iltifat etmesi bunları hafifletmiyor. Yol üstünde durup çiçek almak çok zor bir şey değil.
Eski eşinin neden evlendiğini de siz bilemezsiniz. Neden boşandığını bilemeyeceğiniz gibi...
Kimseyi küçümsemek değil niyetim, ilkokul mezunu olup eşine böyle davranmayan adamlar da vardır.
Ama benim ilkokul mezunu eşim aramızdaki farka bakmadan, sırf pipisi var diye kendini otomatik olarak benden üstün gördüğü için "sen kadınsın, bu senin işin, ben erkeğim, ben yapmam" dese "sen kim köpeksin"le başlayıp o kadar ağır konuşurum ki kendini doktora programlarını araştırırken bulur.
O yüzden kadını suçlamayın boşuna.
Çözüm istiyorsunuz, bunun tek çözümü yapmamak. "Anam şöyleydi, ben erkeğim, sen kadınsın" diye kafa ütülediğinde de alttan almamak.
Ciddi bir konuşma yapın, değişmezse sonuçlarının ne olacağını bilsin. Gerekirse çocuk dışında hiçbir şeyle ilgilenmeyin.
Çalışıyorsanız eve 5 kuruş para vermeyin. "Erkeklik görevi" olarak evi tek başına geçindirsin. Siz de maaşınızla yardımcı çağırırsınız eve.
Bence cinselliği kullanmayın bu sizi iyice birbirinizden koparır. Net olun ve taviz vermeyin benceHiçbir şey yapmıyorum zaten bütün enerjimi çocuğa harcıyorum. Sadece fırsat buldukça yatak odasını temizliyorum çocuğun sağlığı için. Her üslubu denedim, boşanmakla tehdit etmek dışında bir yol göremiyorum artık. Ya da cinselliği kullanarak mı terbiye edeyim ne yapayım şaşırdım. Bu yöntemler de etik gelmiyor bana
Soğudumu söylersem çok üzülür ama gidebileceğimi ima ettim iki kere. Yıprandığımı görmüyor evet basit bir ağız dalaşı zannediyor bence. Pazar günü vereceğim eline süpürgeyi "sen salonu süpür sonra oğlana bak, ben de yatak odasını süpürürüm" diyeceğim yapmazsa net konuşacağım artıkOncelikle boşanmayın boşan yazarım ama size yazmıcam çünkü bunlar toparlanır bence. Detayli ve net bir sekilde esinizle konusun ve boyle devam ederse ondan soğuduğunuzu , oğlunu ve sizi kaybedeceğini net bir dille kavga etmeden anlatın . Farkında değil sizi yiprattiginin bana göre ama toparlayabilirsiniz gibi geliyor
Ne bileyim aşırı titiz bir adamı ağzında iran kedisiyle yaşamaya zorlamış oldum, kabullenmesi artı puan benim için. Eski eşi eğitimli bir kadın, benim ki de ilkokul mezunu saf bir adam. Bu yüzden cahil olduğunu söylüyormuş. Genel olarak kavgacı bir kadınmış, kendi ailesini bile evden kovuyormuş falan. İnanıyorum çünkü benimkini tanıyorum sürekli alttan aldığı için arkadaşları da çok üstüne geliyor. Ama dediğiniz sorumluluğunu bilse ve bu kadar üzerime gelmese ben zaten ona karşı nazik davranıyorumKedilerinizi bılerek evlenmıs elbette kabul edecek. Kedı kahve fincanı degıl ki evlenirken bırakasınız. Lutuf degıl yani bu, olması gereken.
Karısı hangi alan da ezip aglatmıs keske onu da yazsaydınız cunku kadını ezen adammıs gıbı gorunuyor ve ornegı 15 cocuk bakan annesi.
Cok borcu varsa o borclar sizinde sız neden borc var dıyıp cocuga bakmayı bırakmıyorsunuz? Cunku sorumluluğunuzu biliyorsunuz.
Bahaneye gerek olmadan herkes ustune dusenı yaparsa evliliklerde, dunya da guzel bir yer olur.
hııı çok alttan alıyomuş gerçektenNe bileyim aşırı titiz bir adamı ağzında iran kedisiyle yaşamaya zorlamış oldum, kabullenmesi artı puan benim için. Eski eşi eğitimli bir kadın, benim ki de ilkokul mezunu saf bir adam. Bu yüzden cahil olduğunu söylüyormuş. Genel olarak kavgacı bir kadınmış, kendi ailesini bile evden kovuyormuş falan. İnanıyorum çünkü benimkini tanıyorum sürekli alttan aldığı için arkadaşları da çok üstüne geliyor. Ama dediğiniz sorumluluğunu bilse ve bu kadar üzerime gelmese ben zaten ona karşı nazik davranıyorum
Siz ne yaşıyorsunuz yahııı çok alttan alıyomuş gerçekten
neden yemek yok neden ütü yapmadın hep pasif cümleler evet
Bunu da söyledim ama çok memnun kendi anne babasının terbiyesinden. Memnun olsun tabii ama benimle kıyaslaması çok rahatsız edici. Liste yapmak mantıklıymış aslında ama zihniyeti değişmezse o listeye de uymaz ki. Yine de teklif edeceğim bunu çok sağoluneskiden çok çocuk yaparlarmış evet ama sal çayıra, mevlam kayıra. Nerede çocuğuyla oturup ders çalışan, psikolojisini düşünen, onunla aktivite yapan? bebek bu ağlar ağlar susarmış anne Tarladayken.
Ya evet ben de kendi kendime prensescilik mi oynuyorum diyorum. Ama onun belli bir iş saati yok, dükkanlara gidip satış yapmaya çalışıyor. Eve geldiğinde ondan beklediğim en azından çocukla bir saat ilgilenmesi. Ki o arada ben dinlenmeyeceğim ki mesela yemek yapacağım. Sabah işi yokken yarım saat çocuğa bak evi süpüreyim diyorum. Uykusuzum beş dakika daha uyuyup işe gideceğim diyor. 2 saatte bir uyanıp çocuk emziren bana diyor uykusuzum diyeBiri çalışıyorsa biri evdeyse çalışan dış işi yapar evde olan ev işlerini yapar bütün gün tek çocuğa bakıp diğer işlere de yardım etmesini istemek kendi işini de ona yüklemiş gibi olur
Hiçbir şey yapmıyorum zaten bütün enerjimi çocuğa harcıyorum. Sadece fırsat buldukça yatak odasını temizliyorum çocuğun sağlığı için. Her üslubu denedim, boşanmakla tehdit etmek dışında bir yol göremiyorum artık. Ya da cinselliği kullanarak mı terbiye edeyim ne yapayım şaşırdım. Bu yöntemler de etik gelmiyor bana
O kadarını bilemem düzenli 8-10 saat çalışıyor sandımYa evet ben de kendi kendime prensescilik mi oynuyorum diyorum. Ama onun belli bir iş saati yok, dükkanlara gidip satış yapmaya çalışıyor. Eve geldiğinde ondan beklediğim en azından çocukla bir saat ilgilenmesi. Ki o arada ben dinlenmeyeceğim ki mesela yemek yapacağım. Sabah işi yokken yarım saat çocuğa bak evi süpüreyim diyorum. Uykusuzum beş dakika daha uyuyup işe gideceğim diyor. 2 saatte bir uyanıp çocuk emziren bana diyor uykusuzum diyeişte bunları çok biriktirdim. Böyle olmuyor
Ne bileyim aşırı titiz bir adamı ağzında iran kedisiyle yaşamaya zorlamış oldum, kabullenmesi artı puan benim için. Eski eşi eğitimli bir kadın, benim ki de ilkokul mezunu saf bir adam. Bu yüzden cahil olduğunu söylüyormuş. Genel olarak kavgacı bir kadınmış, kendi ailesini bile evden kovuyormuş falan. İnanıyorum çünkü benimkini tanıyorum sürekli alttan aldığı için arkadaşları da çok üstüne geliyor. Ama dediğiniz sorumluluğunu bilse ve bu kadar üzerime gelmese ben zaten ona karşı nazik davranıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?