Ne yapacağımı bilemiyorum

Muezzaa

Ey akşam vapuru, sana mı kalır dünya
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2019
741
972
33
Ben artık aklımı yitirmek üzereyim bunu nasıl çözeceğimi bilmiyorum.
Çok düzgün kişilikli, şirin bir eşim var. Romantiktir, saftır, kavga gürültü bilmez, iyi huyludur vs. Ama hayatımda bu kadar tembel ve sorumsuz bir adam görmedim delirmek üzereyim.
Eşimin ikinci, benim ilk evliliğim. İlk eşi onu sürekli ezermiş kötü davranırmış. Ağlayarak dua ederdim ondan kurtulmak için diyor. O günlerden kaldığına inandığım bir kompleksi var. Kafasındaki keskin erkek-kadın tanımı asla değişmiyor. Yani erkek kadından baskın olmalı, kadın başını eğmeli hizmet etmeli. Ama senin mizacın bu değil ki arkadaş, yumuşak huylu bir adamsın sen bu kötü birşey değil ki. Ki kimseyi ezmeye çalıştığını da görmedim.
Annesi 15 çocuk doğurmuş ve beşi küçük yaşlarda vefat etmiş. Evin bütün yükü omzundaymış ve hiç şikayet etmemiş, herkese hizmet etmiş.
Ben bir kaç ay önce ilk çocuğumu doğurdum, dikişleri, uykusuzluğu, lohusalığıydı derken çok yıprandım. Yardım istediğimde hep aynı cevap: "benim annem 15 çocuğa baktı, bir gün söylenmedi" Kendisi çocuğuna yarım saat bakamaz ama.
Evin işi yapılmıyor diye söylenir, yemek yok diye söylenir. Bir de onu aç bıraktığımı ima ediyor şaka gibi ya 38 yaşında adam dolabın kapağını açıp kahvaltılık çıkaramıyor. Ve hayatı boyunca bir yumurta bile kırmamış olmakla övünüyor. Ben de 14 yaşından beri hep dışarıdaydım. Yurtlarda kaldım. Hem okudum, hem çalıştım. Her işimi kendim yapardım. Mesele kadın-erkekse onun tanımına göre, erkek haliyle kendisin bile altından kalkamayacağı bir sürü iş yaptım yıllarca.
Tamam diyorum madem sen çocuğa bakarken evin işini yapayım. Çocuğu beşiğe yatırıp sallıyor, gözü telefonunda, çocuk ağlıyor o da ağlama oğlum diyor Çocuğa bakma tanımı bu. Daha kucağında tutamıyor çocuğu. Yahu benim de ilk çocuğum, ben çok mu biliyordum çocuğa bakmayı.
Anneni çağır evin işini yapsın, kendi annemi çağırayım bizle yaşasın çocuğa baksın diyor. Bu ev de çocuk da senin, bunlar ikimizin sorumuluğu diyorum. Ama yok bunlar "erkek" işi değil.
Çocuktan önce hepsini tolere ediyordum ama artık susamıyorum hiç enerjim yok çünkü. Bütün gücümü oğluma harcıyorum. Eskiden evin içinde sevgi pıtırcıkları gibiydik, şimdi işler çok değişti, çok üzülüyorum. Onun yine kavga ettiği yok, bağıran taraf benim. Sakince söyledim olmadı, çirkinleştim olmadı. Dün ilk defa ayrılmayı ima ettim. "Şimdiden söylüyorum, kendini düzelt, bir yere kadar böyle gider, sonra birşey olursa şok olma" dedim. O zaman biraz tedirgin oldu"neyi düzeltmem gerekiyor?"dedi, zaten aynı şeyleri defalarca söylediğim için o an cevap vermedim.
Bir yandan da diyorum ki o da çok hoşgörülü; temizlik hastası olmasına rağmen evlenirken iki kedimi de kabul etti, yatağımızda uyuyorlar sesini çıkarmıyor. Sigarama bir gün bile laf etmedi. Annem gelip laf sokup gider, bir gün ters birşey söylemez. Çok borcu var ve morali bozuk, sen de idare et diyorum kendime. Ama çok yoruluyorum, yapamıyorum işte. Gün içinde çocuğa bakarken yemek yemeye vaktim olmazken gelip gömleklerimi neden ütülemedin annem olsa bana bakardı deyince çıldırıyorum. Koskoca adam bu ya.
Ben ayrılmak istemiyorum, pek çok yönden çok özel bir adam çünkü. Ama böyle de gitmiyor. Kavgasız gürültüsüz ben bu işi nasıl çözerim kızlar? İletişime kapalı bir adam değil normalde ama işleri iyice inada bindirdi son zamanlarda

Allah yardımcınız olsun.
kendimin bildigi 2 yöntem var
1.duymamazlık
2.yemek ütü vs gb ev işlerinde işin başına ikimizin birlikte geçmesi

bilmedigi için yapmak istemiyor olabilir ama ögrenince sizin yaptıgınızı da begenmeme olasılıgı çok yüksek

bunlar evlilikde basit sorunlar çok kolay çözülür
siz anneligin keyfini çıkarmaya devam edin

Haftanın 3 günü , üç beş saatliğine yardımcı alın. Ütünüzü , temizliğinizi ve yemeğinizi yapsın.
Birbirinizi niye yiyorsunuz anlamadım.

İlk evliliği ile olan izleniminiz yanlış bence. Çok çok eminim ki ilk eşi bu sebeple boşandı eşinizden. Küçümsemesi bağırıp çağırması da tamamen eşinizin bu zihniyetinden. Eminim eski eşine de annesine anlatıp, annem olsa böyle yapardı falan demiştir ve kadına tak etmiştir. Bunun değişmesi çok zor. Annelerimizi küçümsemek istemiyorum ama böyle 10 çocuğunun 10una da saçını süpürge edip, tek tek gömleklerini ütüleyip önüne koyarsa, çorabına kadar ayağına getirirse böyle olur. 38 yaşında adamsın, ne demek ben açım? Çok ciddi bir uyarı yapın, annesiyle sizi bir daha kıyaslarsa, gidip annesiyle yaşanmasını söyleyin ve ciddi bir uyarı yapın. Aksi takdirde boşanacağım deyin. Biraz toparlasın. Ama blöf yapmayın ve geri adım atmayın. Gerekirse evi terk edin.

bu arada hiç bir erkek ilk eşine kendini ezdirip, ikinci eşine kadınsın yapacaksın sen annesin çocuk bakacaksın demez.Neyse odur. Size de bunu dürüstçe söyleyecek değil ya? İnanmayın. Bir kadın kocasına neden bağırıp, dominant olmaya çalışır çünkü sorumsuzdur. Dikkat ederseniz sorumsuz hiç iş güç yapmayan adamların eşleri kocalarını parmağında oynatır.
Şunu da ekleyeyim, eş başka anne başka. O zaman bu annem olsa böyle yapardı diyenler evlenmesin nolur yaaa!
Eş hem, ev temizliği yapsın, hem yemek hem çocuk baksın. Canı istediğinde de yatakta hazır olsun. Ama kendisi yan gelip yatsın öyle mi?

İlk eşinin onu ezdiğini sanmıyorum, onun dediklerini yapmadığı için beni eziyor, adam yerine koymuyor diye düşünmüş olabilir. Annesine bile acımamış. Ben misafirlikte bile karşı tarafa hizmet ettiremiyorum.
Hiç de söylediğiniz ve adamın size anlattıkları ile uyumlu değil davranışları. Düzgün kişiliklinin tanımı sadece kadına Koza bakmayan, dışarıda oturup kalkmayı bilen, hırsızlık yapmayan vs değil.
Dürüst davranmamış, sizi düşüncesiz, bencil, sorumsuz ve sizi gerçekten sevse böyle davranmazdı. Sizin de uysal bir karakteriniz var belli ki sizi bundan seçmiş olabilir.
Bana birisi böyle söylese bağırıp çağırmadan bunun erkek kadın ilişkisi olmadan insanlık görevi olduğunu, eşin sadece eve para getirmek olmadığını, vicdani olarak bile bir sorumluluğu olduğunu ve bu saatten sonra düşüncelerinin anlam ifade etmediğini anlatırdım.

Lütfen uyanın!
Eşiniz sizi kullanıyor, hamilelik sonrası emziren ve doğum yapan birine bu yapılmaz. Siz kaybetmekten korkar gibi davrandığınız sürece devam edecek. Yukarıda ki arkadaşa katılıyorum. Kendinize güvenin ve anlatın, yapmıyorsa bir süre yalnız bırakın.
Çift Terapisi önerin ve zorla da alsanız ve doktor karşısında bunları anlatsanız, sizin için bir çözüm olabilir.

Son düzenleme:
Annesi 15 çocuk büyütmüş ama nasıl büyütmüş. Eminim salmıştır küçükleri sokağa, yaşı büyük kızlara da zorla evde temizlik yemek yaptırmıştır. E sende desene sizin evde bilmem kaç tane genç kız vardı, bizde alalım bir yardımcı bak bakalım ütüsüz gömleğin kalıyor mu? Ayrıca anneleriniz onun tam zamanlı hizmetçisi mi? Yok gelsinler şunu yapsınlar, yok bunu yapsınlar. Oldu. Çok özel bir adammış gerçekten, hayran kaldım. İlk eşi de onun bu sorunlu hallerine dayanamayıp kaçmıştır, adımın Cheryl olduğu kadar eminim.

Eşinizin ilk eşinden neden boşandığını ben sizden daha iyi biliyorum.

Bi de eşinizin kimseyi ezdiğini görmemişsiniz ama ben gördüm. Sizi eziyor.

Elbette iyi yönleri de vardır. Her insanın iyi ve kötü taraflari vardır. Eğer eşiniz erol taş değilse ...

Ciddiyetle konuşmaya devam edin. Anlıyorsa anlatın. Anlamıyorsa... anladığı dilden konuşun.

İlk evliliğinde ezilmiş adam böyle mi olur? Her işi kadından bekleyen, buzdolabını açmamış, bir yumurta kırmaktan aciz adamı kim ezebilir? Belki ilk eşi sizin gibi idare etmediği için kötü olmuştur.

Eşinin hayatını kolaylaştırmayan, bebeğiyle ilgilenmeyen üstüne birde ütüm niye yapılmamış diye hesap soran adam merhametsizdir. İyi huylu, saf adam böyle olmaz.

Madem dünkü konuşmanızı ciddiye aldı onun üzerinden gidin, eve gelince totosunu kaldırsın, bebeğiyle ilgilensin doğru düzgün, herşeyi sizden beklemesin.

Erkek egemen toplumun çok büyük zararları. Annemde de var bu. Erkek kardeşim 18 yaşında hala herşeyi ayağına götürür yatağını kendisi toplamaz annem toplar. Ben evli olmasam kardeşime zorla onları yaptırır canına okurdum valla. Her gittiğimde de kızarım. Kadınları böyle şeyleri sevmez seninle kimse evlenmez seni kimse çekemez biraz düzenli ol diyorum. Ama annelerimiz veya kayınvalidelerimiz aman o otursun sen kalk getir derler hep. Benim kayınvalidem pek öyle değil sağolsun ama genel olarak böyle. Bunun eğitimle de alakası yok. Böyle yetiştiren anne babalar var meslek hiç önemli değil. Emekli öğretmen bir tanıdığım var mesela gelini eşiyle temizlik yapıyor diye kızardı. Bu insanlar eğitimci işte.

Erkeklerin çocuklarına babalık yapmasını eşine yardım olarak değerlendirdiğimiz sürece daha çok konuşuruz bunları. Baba çocuğa bakacak çünkü baba. Eş ev işlerini yapacak çünkü eş. Bunlar lütuf değil pozitif taraflarına bakıp tolere etmeniz gereken şeyler değiller. Sizin eşiniz de tembel ve sorumluluk sahibi olmayan bir adam değil buz gibi kadına değer vermeyen ataerkil ortadoğu kafasında bi adam. Onu da pozitive etmeyin hiç, kabullenin.

Bu zihniyet ergenlikte hatta çocuklukta nasıl yetiştiğine bağlı. Yani o dönemler başlıyor. İlk eşi bağırdı çağırdı ezdi diye, böyle olduğuna nasıl inandınız gerçekten? Farzedelim ki öyle olsun. Böyle bir kadına kendini ezdiren bir adamla yine evlenilir mi? Her iki ihtimal de saçma.

Eşiniz çok şirinmiş maşallah
Kusura bakmayın ama sizi çok saf görmüş, sallamış ha sallamış.
Adamın kadın-erkek rollerine bakışı ilk eşinden sonra bu hale gelmedi herhalde. Ailesinden böyle görmüş zaten.
Ona da "sen kadınsın tabii yapacan, anam böyle yapardı, bu kadın işi ben yapmam" diye bik bik konuşmuştur, kadın ağzının payını verdiği için ağlamıştır o.

Siz niye alttan alıyorsunuz ki?
Niye "bunları niye ütülemedin, annem olsa bana bakardı" dediğinde "anne bakımı istiyorsan ananın evine git. Ben senin annen değilim" demiyorsunuz?
O çocuğu da bölünerek yapmadınız. Baba olduğunun farkına varsın.
Adam ne eş olmayı biliyor ne babalık yapmayı ama "ama o çok özeel" diyorsunuz. Dışarısı bu modelle dolu.

Cok haklisiniz. Sonra ben baba ne yapiyor dedigimde bana kiziyorlar. Baba olmak bu kadar kolay iste.
40 yil oncesinde yasamiyoruz ki. Hem destek olmayip hem hizmet beklemesi cinnet sebebi benim icin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…