- 10 Aralık 2023
- 16
- 0
- 1
- 31
- Konu Sahibi yardm lutfen
-
4aylik daha lohusa sayilirsiniz. Eşinize bir hosst diyin o ne yapıyor mesela işten gelip ? Ya da evde olduğu zamanlar. Ver çocuğu git rahat rahat duş al diyor mu ? Bu akşam yemekler bende diyor mu ? Bir sabah sen uyu çocuklar bende diyor mu ? O senin için güzel kiyafetler giyip parfümler sıkıyor mu ?7 yıllık evliyim. 2 tane oğlum var. Biri 6 yaşında diğeri daha 4 aylık eşimle tartıştık ve konuşmuyoruz. Ne yaparsam eşime yaranamıyorum. Evin tüm iş yükü benim üstümde sabah çocuğu yedirip okula gönderiyorum sonra bebek kalkmış oluyor onunla ilgileniyorum onun için eşime kahvaltı hazirlayamiyorum ki kendisi ben sabahları erkenden kahvaltı yapamıyorum içim bulanıyor diyordu. Şimdi sen bana ne yaptın ki diyor bana kahvaltı hazırlamıyorsun akşam işten gelince geç yemek yiyormuş. 6 da evde oluyor bizim yemek yememiz 6.30 en geç 7 yi buluyor. Onun bile lafını ediyor. Sürekli olmasa da işten gelecek beni güzel görsün diye üstüme başıma çeki düzen veriyorum. Ama hiç bunlar gözüne gelmiyor kıyafetime takıyor paspal dolaşıyorsun diyor. Çok bunaldım artık kendimi değersiz hissediyorum. Normalde çalışıyordum doğum yaptıktan sonra işi bıraktım. Ne yapacağımı bilmiyorum bugunlerde boşanma fikri kafamı çok kurcalıyor ne olursunuz bana bir akıl verin
Yapmıyor maalesef. Bende öyle dedim hep ben ben diyorsun diye peki sen ne yapıyorsun dedim susuyor bir şey demiyor4aylik daha lohusa sayilirsiniz. Eşinize bir hosst diyin o ne yapıyor mesela işten gelip ? Ya da evde olduğu zamanlar. Ver çocuğu git rahat rahat duş al diyor mu ? Bu akşam yemekler bende diyor mu ? Bir sabah sen uyu çocuklar bende diyor mu ? O senin için güzel kiyafetler giyip parfümler sıkıyor mu ?
Ne yapmalıyım sizce içimden konuşmak gelmiyor evde iki yabancı gibiyiz. Yaşam enerjim kalmadı gülmek bile gelmiyor içimden4aylik daha lohusa sayilirsiniz. Eşinize bir hosst diyin o ne yapıyor mesela işten gelip ? Ya da evde olduğu zamanlar. Ver çocuğu git rahat rahat duş al diyor mu ? Bu akşam yemekler bende diyor mu ? Bir sabah sen uyu çocuklar bende diyor mu ? O senin için güzel kiyafetler giyip parfümler sıkıyor mu ?
Eşinizin saglam firca yeme zamani gelmiş7 yıllık evliyim. 2 tane oğlum var. Biri 6 yaşında diğeri daha 4 aylık eşimle tartıştık ve konuşmuyoruz. Ne yaparsam eşime yaranamıyorum. Evin tüm iş yükü benim üstümde sabah çocuğu yedirip okula gönderiyorum sonra bebek kalkmış oluyor onunla ilgileniyorum onun için eşime kahvaltı hazirlayamiyorum ki kendisi ben sabahları erkenden kahvaltı yapamıyorum içim bulanıyor diyordu. Şimdi sen bana ne yaptın ki diyor bana kahvaltı hazırlamıyorsun akşam işten gelince geç yemek yiyormuş. 6 da evde oluyor bizim yemek yememiz 6.30 en geç 7 yi buluyor. Onun bile lafını ediyor. Sürekli olmasa da işten gelecek beni güzel görsün diye üstüme başıma çeki düzen veriyorum. Ama hiç bunlar gözüne gelmiyor kıyafetime takıyor paspal dolaşıyorsun diyor. Çok bunaldım artık kendimi değersiz hissediyorum. Normalde çalışıyordum doğum yaptıktan sonra işi bıraktım. Ne yapacağımı bilmiyorum bugunlerde boşanma fikri kafamı çok kurcalıyor ne olursunuz bana bir akıl verin
Lohusalikla birlikte soylemleri ağır konuşup derdinizi anlatınca anlayan biri de yoksa karşınızda kendiniz mutlu olmaya bakın nasıl iyi hissedeceksiniz oyleNe yapmalıyım sizce içimden konuşmak gelmiyor evde iki yabancı gibiyiz. Yaşam enerjim kalmadı gülmek bile gelmiyor içimden
O zaman konuşmasın. Kendi hiç birşey yapmasın ama sen lohusa halinle 4/4luk olYapmıyor maalesef. Bende öyle dedim hep ben ben diyorsun diye peki sen ne yapıyorsun dedim susuyor bir şey demiyor
Evet. Eskiden benden böyle şikayetçi değildi. İnanır mısınız doğumu sezeryanla yaptım göbeğim kaldı biraz bana bakıp kadın dediğin göbekli mi olurmuş bile dedi2. Çocuktan sonra mı böyle oldu eşiniz?
Yaşadığım şehirde kimsemiz yok maalesef. Konuşmadım mı sanıyorsunuz anlamıyor yada anlamak istemiyor. Ben ondan bir kadın gibi iş yapmasını istemiyorum ki sadece beni bu kadar eleştirmesin yaptığım şeyleri hiçe saymasın bu zoruma gidiyor.Şimdi linç başlayacak ama fikrimi söyleme özgürlüğüm vardır herhaldebunları yaşamayan yoktur, varsa da yurtdışından yazan ya da çok sosyetik olan bazı üyelerdir şimdi gelip benim kocişim evin her işini yapar, gece kalkıp bebek bakar, maaş kartını elime verir falan gibi şeyler yazarlarsa kendininkiyle kıyaslama. Bebek varken veya çocuk sayısı ikiye çıkmışken annelerin yükü beş katına çıkar ve babalar bunu anlamaz. Kendisiyle oturup açıkça konuşun. Buraya yazdıklarınızı anlatın.. Eve temizlikçi çağırmıyorsanız çağırın, izin gününde baba çocuklara baksın ve buzluğu doldurun. Anneler yakındaysa destek isteyin. Bugünlerde anlaşmazlıklar yaşanması normal ve boşanmaya gidecek kadar mühim değil
Yapma o zaman. Ben evde yemeği yeyip bitirdiğim, çamaşırların sepetten taştığı günleri yaşadım. Bırak yığılsın bulaşıklar.Yaşadığım şehirde kimsemiz yok maalesef. Konuşmadım mı sanıyorsunuz anlamıyor yada anlamak istemiyor. Ben ondan bir kadın gibi iş yapmasını istemiyorum ki sadece beni bu kadar eleştirmesin yaptığım şeyleri hiçe saymasın bu zoruma gidiyor.
O kadar haklısınız ki aslında öyle yapmak gerekiyormuşYapma o zaman. Ben evde yemeği yeyip bitirdiğim, çamaşırların sepetten taştığı günleri yaşadım. Bırak yığılsın bulaşıklar.
2. Çocuğumdan öncesine kadar böyle bir şey yoktu hayatımızda az çok da olsa yardım ederdi eleştirmezdi. Tabi o zamanlar çalışıyordum. O zamanlar az bir miktarda olsa ona para verirdim. Şimdi işten çıktım çalışmıyorum haliyle para da veremiyorum acaba diyorum asıl mevzu bu mu yani çalışıp para verirken hiç bir şey denmiyordu ama şimdi herşey göze batar oldu...Mutsuzsanız niye çocuk yaptınız ki?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?