- Konu Sahibi sosyalbilimci
-
Kızlar durumumu az çok biliyosunuz
Eşimle bi normal bi küs giden bir evliliğimiz var ortada büyük sorunlar yok ama tartısmamız cok oluyor
Evleneli bir bucuk seneye yaklasıyor genelde tartısmayla geçti
Kendisi agır karakterde ve sert tavırlıdır arada güler şakalaşır ama çok nadir..kısıtlıdır kuralları vardır
Makyajıma karısır herseyi giydirmez şuan evdeyim(aşılama için işe tekrar girmedim ücretli öğretmenlik yapıyordum çıktım) hep evde oturup onu bekliyim ister
Arkadaslarınla bulusabilirsin der ama her hafta bulusmak istesem yok gitme der
Zaten bebek istiyoruz olmadı bi sorun da bulunamadı ama doktorum istersen aşılama yapalım dedi bu ayın sonu olacak
Ama olacak tı..
Şuan vazgeçmiş durumdayım eşime de söylücem yaptırmıyorum
Her an tartısmalı gergin bir ortamda hamile kalsam kesin cocuga bir zarar olur hadi saglıklı dogurdum diyelim
Böyle bir ortamda cocuk yetiştirilebilinir mi
Eşimden beklediğim ilgiyi göremiyorum gözlerime bile cok bakamaz mesela hala çekinir..
Süprizler özel gün kutlamalar zaten yok
Hediye vs çiçek miçek bişey yok herseyimi kendim cıkar alırım
En ufak olumsuz bir sözümde gerilir sinirlenir cevap ta verirsem bagırmaya cagırmaya kızarmaya bozarmaya baslar
Herkese yumusak iş arkadaşlarına üniv arkadaslarına cok asırı iyi ama bana karsı hemen argo sözler küfür sinirlenmeler bagırmalar vs
Şimdi arkadasıyla dısarda
Ben evde tekim neden bilmem aşırı bir karın agrım var kramp seklinde ve ilaçla gecmedi eşime mesaj attım aradım ama tartıstık diye kendisi telini de kapatmıs hiç merak etmez mi insan kadın evde tek basına naptı napıyo hastalanmıs vs aramadıgı eve gelmediği gibi bide teli kapatmıss!
Aynı şeyi ben yapsam kıyamet kopar
Ben napcam böyle bilmiyorum
Bi yandan ev üstüme üstüme geliyo cok sıkılıyorum vakit geçmiyo
İşe gircektim aşılama için girmedim bu dönem de geçiyo artık ikinci döneme girerim sanırım
Bi yandan eşimin bebek baskısı biyandan bana hal ve tavırları..
Uzun oldu kusura bakmayın kızlar..
Otele falan git nedir ya..herkesi kendi kocanız gibi mi sanıyorsunuz..verilen akla bak.adam zaten agresif bir tip..birde evde bulamazsa "vay sen nerelerde sabahladın" diye hastanelik etse iyi mi olacak..akıl vereyim derken düşünün biraz !!
Sevgili konu sahibi..eşiniz zor biri..evliliğinizde ki sorunları halletmeden çocuk fikrini ertelemeniz daha doğru olur.. madem bu adam tepki gösterince böyle oluyor, birde yumuşak davranmayı deneyin..işte "canım seninle olmayı özlüyorum,flört dönemindeki gibi olalım o heyecanı kaybetmeyelim vs" gibilerinden yumuşak tarafından vurmayı deneyin..çok üzüyor beni bu davranışların,bu tavırların diye konuşun.
Yatağınızı ayırmanızı kesinlikle doğru bulmuyorum..bu ikinizi birbirinizden daha çok uzaklaştırmaktan,kocanızın sizi "sen yanımda uyumaya tenezzül etmiyorsun" diye suçlamasından başka bir işe yaramaz..aynı yatakta uyuyunca illa birlikte olmak zorunda değilsiniz sonuçta.
Eve almamak gibi bir saçmalıkta yapmayın..orası sadece size ait bir ev değil..ortak yaşam alanınız.
Boşanmak tüm çabaları gösterip hiç karşılık alamadığınızda düşünülmesi gereken birşey..o zaman kendinizi tartar "bir ömür bu adamla yaşayabilir miyim" diye düşünüp en doğru kararı yine siz verirsiniz.
İyi haberlerinizi almak dileğiyle.
Gorucu usulü mu evlendiniz. Nisanliyken de böyle miydi?Kızlar durumumu az çok biliyosunuz
Eşimle bi normal bi küs giden bir evliliğimiz var ortada büyük sorunlar yok ama tartısmamız cok oluyor
Evleneli bir bucuk seneye yaklasıyor genelde tartısmayla geçti
Kendisi agır karakterde ve sert tavırlıdır arada güler şakalaşır ama çok nadir..kısıtlıdır kuralları vardır
Makyajıma karısır herseyi giydirmez şuan evdeyim(aşılama için işe tekrar girmedim ücretli öğretmenlik yapıyordum çıktım) hep evde oturup onu bekliyim ister
Arkadaslarınla bulusabilirsin der ama her hafta bulusmak istesem yok gitme der
Zaten bebek istiyoruz olmadı bi sorun da bulunamadı ama doktorum istersen aşılama yapalım dedi bu ayın sonu olacak
Ama olacak tı..
Şuan vazgeçmiş durumdayım eşime de söylücem yaptırmıyorum
Her an tartısmalı gergin bir ortamda hamile kalsam kesin cocuga bir zarar olur hadi saglıklı dogurdum diyelim
Böyle bir ortamda cocuk yetiştirilebilinir mi
Eşimden beklediğim ilgiyi göremiyorum gözlerime bile cok bakamaz mesela hala çekinir..
Süprizler özel gün kutlamalar zaten yok
Hediye vs çiçek miçek bişey yok herseyimi kendim cıkar alırım
En ufak olumsuz bir sözümde gerilir sinirlenir cevap ta verirsem bagırmaya cagırmaya kızarmaya bozarmaya baslar
Herkese yumusak iş arkadaşlarına üniv arkadaslarına cok asırı iyi ama bana karsı hemen argo sözler küfür sinirlenmeler bagırmalar vs
Şimdi arkadasıyla dısarda
Ben evde tekim neden bilmem aşırı bir karın agrım var kramp seklinde ve ilaçla gecmedi eşime mesaj attım aradım ama tartıstık diye kendisi telini de kapatmıs hiç merak etmez mi insan kadın evde tek basına naptı napıyo hastalanmıs vs aramadıgı eve gelmediği gibi bide teli kapatmıss!
Aynı şeyi ben yapsam kıyamet kopar
Ben napcam böyle bilmiyorum
Bi yandan ev üstüme üstüme geliyo cok sıkılıyorum vakit geçmiyo
İşe gircektim aşılama için girmedim bu dönem de geçiyo artık ikinci döneme girerim sanırım
Bi yandan eşimin bebek baskısı biyandan bana hal ve tavırları..
Uzun oldu kusura bakmayın kızlar..
Çok fazla konu açıyorsun eşinle evliliğinle ilgili , artık bi çaresine bak yazık sanaSiz iyi sabırlıymıssınız
Evlenince malesef öküze baglıyolar ya evlendik imza attık diye kendini bırakmıslık boşvermişlik nedir
Asıl şimdi baslıyo hersey yani sevgiliyken nişanlıyken paylastıgın kısıtlıdır ama evlenince herseyi paylaşırsın hem eş hem aile hem arkadaş olursun
Daha çok önemsemesi gerekmez mi
Ama bizimki tam tersiydi sevgiliyken nişanlıyken de tartışmalarımız oluyodu ama gönlümü alıyodu peşimden koşuyodu beni özlüyodu şefkatlıydı
Şimdi bunlar ya yok ya eksik gibi..
1bucuk sene olcak evleneli
Kendimiz tanıstık canımGorucu usulü mu evlendiniz. Nisanliyken de böyle miydi?
Evlenince çoğu erkekte bir rahatlama oluyor bence ama şu küfür ve hakaret işi çok kötü. Evliliğiniz duzelmedigi sürece çocuk düşünmeyin yoksa geri dönüşü çok zor olur. Allah yardimcin olsun ne diyim. Umarım her şey yoluna girer ve mutlu günler yaşarsın esinle...Kendimiz tanıstık canım
Nişanlıyken de tartısmalarımız oluyodu ama gönlümü alıyodu küs kalamıyodu
Sevgisini özlemini her an belli ediyodu
Evlendik diye asırı bi rahatlık geldi
Ben doğumgünlerine yoldönümlerine önem veririm kaç kez söyledim ama önemsemedi
Hakaret küfür etme diyorum yine var tartısmada..diyorum ya sinirlenince baska birine dönüşüyor
Alışveriş yapalım bi aylık alısveris dedim yani yemeğe gelicek malzeme eksik..İyi de siz tam olarak neden misafir kabul etmek istemediniz? Tartışma ordan çıktı demişsiniz ondan soruyorum
Üzüldüm canım aynı kaderi paylasıyoruz demekkiBenzer bir hayatim artı çocuğum var . Sana tek tavsiyem cocuk yapma. Daha zor hayat bekler seni. Cocuk yokken daha rahat hareket ediyorsun
Bu aralar kendime daha çok vakit ayırıp umursamaya azaltmayı deniyorum kitap okuyorum fazla kilolarımdan kurtuluyorum. Ayrıca bir işte çalışıyorum zaten. Benim biraz arkadaş ortamı yapıp kafa dağıtmam faydalı olacak. Neredeyse hiç birlikte yemek yemiyoruz
Sende öyle yap cnm insallah düzelirsiniz diyorum
Merhaba canım..sosyalbilimci merhaba..
Mesajınızı üzülerek okudum
Gerçekten çok zor. Allah yardımcınız olsun.
Bebek işini eşinizle sorunlarınızı çözene kadar askıya alin derim. Bu jadar sorunun üzerine bebek de gelirse sorunlarınıza bir sorun daha eklenir. Evliliğinizi kurtarmak için terapi yolunu deneyebilirsiniz. Ama bence bu sorunlar maalesef 1 - 2 ayda çözülebilecek sorunlar değil. Ne aşılama ne de normal yoldan kesinlikle bebek düşünmeyin bence. Hem size hem bebginize yazık. Bir kere eşiniz evlilik kavramını farkli algılıyor. Algılarını düzeltmesi gerek. Hastayken sizi bırakıp gitmesi, ilgisizlik, üzerine telefonu kapatması.. Bunlar tamamen psikolijik şiddet.. Küfür hakaret de cabasıSaygı görmediğiniz, birlikte uyumaya tahammül edemediğiniz biri benim gözümde EŞ değildir.. Nikahta verdiği sözleri hatırlasın.. "Hastalıkta ve sağlıkta, sevgi ve saygı çerçevesinde".. Bu sözlerin aksi gerceklesiyorsa çözülmesi gereken sorunlar var demektir. O evde siz yaşıyorsunuz. Neler yaşadığınızı ancak siz bilirsiniz. Kim ne derse desin hayat sizin hayatınız.. Kimse karışamaz. En doğru kararı da siz vermelisiniz. İş konusunda ise bence zaman kaybetmeden işe başlayın. Hem maddi gücünüz olur hem de bu sorunlari bir nebze düşünmemiş olursunuz. Umarım bir an once düzelirsiniz.. Hayat böyle günleri yaşamak için değil.. Huzur ve mutluluk için.
Amin canım teşekkğr ederimEvlenince çoğu erkekte bir rahatlama oluyor bence ama şu küfür ve hakaret işi çok kötü. Evliliğiniz duzelmedigi sürece çocuk düşünmeyin yoksa geri dönüşü çok zor olur. Allah yardimcin olsun ne diyim. Umarım her şey yoluna girer ve mutlu günler yaşarsın esinle...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?