Ne yapacağımı bilmiyorum..bir tarafta ailem, bir tarafta masum bir bebek...

insanlar bi çocuk sahibi olabilmek için çırpınıyolar (ben de dahil)....
sonuç tabiki üzücü ama doğsaydı dahada üzücü olaylar yaşanacaktı belliki...
neyse şimdilik kendilerine göre kurtulmuşlar..

hersey nekadarda basit simdiki kizlara akil ermiyor....kimisi hasret cocuga olmuyor kimiside hic anneligi haketmeden hoooop hamile nasil birsey buya...bence kardesini karsina al iyice konus kadinin yaptigi hatayi o bebek odemesin elbet onunda yasamaya hakki var sansizligi boyle bir annenin evladi olmak....kadinin karsisina cikin kesinlikle kardesinin onunla evlenmeyecegini o bebege dna testi yapilacagini cunku bebegin kardesinden olmasi supeli eger bebek kardesindende ailenin tum sorumlulugu kabul edecegini o bebegin magdur kalmayacagini herturlu imkan saglayacagini ama evliligin kesinlikle olmayacagini boyle bir dusunceyi kafasindan atmasi gerektigini ustune basa basa soyleyin eger o kadin o bebegede kiyarsa gunahi zaten kendi boynuna kardesin evlense dahi onunla mutlu olamazki olsa dahi gecmisi hergun onunde....

Kürtaj günah mıdır değil midir, ilerde çocukları olur mu olmaz mı bilemem inşallah olursa da büyüdükleri olgunlaşıp insan hayatına gereken özeni gösterebildikleri zaman olur, ama ben şuan o bebek kendisinden kurtulmak için adaklar adayan bir babayla ve kendisini evlenmek için kullanan bir anneyle hayata başlamak zorunda kalmadığı için mutluyum.

Kardeşinize gelince çok seviyorsunuz, üzerine titriyorsunuz belli, ama bütün suçu kızda bulup kardeşinize hiç toz kondurmamakla olmaz böyle, kardeşinizle kızın birbirine benzediğini söylendiğinde çok sinirlenmişsiniz ama malesef bu doğru, üstelik kardeşiniz yaptığı işin sorumluluklarından dolayı en ufak bir bedel ödemeden sıyrılan taraf. Alın karşınıza konuşun, kadınları böyle oyuncak gibi kullanıyor olmasına, insan hayatını gözünde bu kadar değersizleştirmesine tepkinizi gösterin. Evet herkes hata yapabilir, herkesin koşulları çocuk yetiştirmeye uygun olmayabilir problem burada değil bana göre, ama kardeşinizin söylemleri o kadar rahat ki, insan en ufak bir pişmanlık göremeyince sinir oluyor.

kız daha once de cocuk aldırmıs .sız dusunun artık bu kızın ne kadar cırkef olabılecegını .

daha once de cocuk aldırdıgı ıcın bu ıkıncı cocuk onun ıcın sok olayı yaratmaz ,alısmıs yanı .

daha onceden de tecrubelı oldugu ıcın ,korkusu olmaz yapabılecegı tum cırkeflıgı yapar

ama burada tek suclu kız degıl tabıkı de .sızın kardesınız de az degıl kusura bakmayın .

ayrıca tek gecelık ılıskı olduguna ınanmıyorum .kız delı mı (!)tek gecelık ılıskı de neden korunmasın

varmı boyle bırsey yaa.neye guvenerek tek gecelık ılıskı de korunmasın kı .ben ınanmıyorum

tek gecelık olduguna .bellı kı orta da bı ılıskı varmıs .sımdı durum buralara gelmıs .

kardesınız de cok kısının canını yakmıs ,aynı an da 4-5 kızı ıdare etmeler

yaparken ederken gayet tatlı gelıyor ,ısler buraya gelınce de yusuf yusuf olmanın bı anlamı yok.

eee cekırge bır sıcrar ıkı sıcrarmıs .sızın kardesınız bı ananın evladıda dıger kızlar ne oluyor ?

kım bılır daha kac kızın canını yaktı kardesınız .daha once de boyle bır cocuk oldugunu soyluyorsunuz

keske bırazcık kardesınızı terbıye edebılseydınız .yaptıklarına goz yummasaydınız .

ama bızım toplum da erkek yapar elının kırı yıkar gecer dıye bır dusunce vardır .

sanırım sız de boyle dusunenlerdendınız .sımdı de hıc uzulmeyın o zaman .

aslın da bakarsan kız ve kardesın cok uyumlu bır cıft olurlarmıs .al bırını vur otekını mısalı :ssz:

Son düzenleme:
Kürtaj yasaklandın diyenler nerdeee?

sen sordun düşündüm düşündüm hiç bir sonuca varamadım diyorumki tamam kürtaj yasağı gelse; böyle insanlar anne baba olacaklar haketmeden herkes kendi cıkarı peşindeyken o masumun ne günahı varda pislik bir dünyaya gözlerini acacak , birde diyorumki yasak olmasa yok da zaten evli olanlar da aldırıyorlar küçücük cocukları bakamıycaz diyerek ben ona cok kızıyorum o zaman hamile kalmıycaksın korunacaksın.off offf hala türkiyede dogum kontrol yöntemi olarak görülüyor.gecen eltimle konusuyordum arkadasının annesi cok defa bebek aldırmıs öyle ki kız annem kac kere kürtaj oldu bilmiyorum 30 u gecmiştir heralde diyomuş bu da kadın saglıgı için cok kötü bi durummuş heralde ki annesi şimdi kadın hastalıgına yakalanmış..
hükümet keske bu tür durumlar ve saglıkla alakalı olana karısmasa da evliliklerdekini yasaklasa.ama istenmeyen bi bebek de nasıl büyür nasıl davranırlar o cocuga o da var valla işin içinden cıkamadım ben cok karmasık

Hayretler icerisinde okudum..
Allah insanlara biraz vicdan merhamet versin..
Kardesinizde az degilmis o kadina diyecek sozum yok zaten.
Minick masum bir bebegi nasil emelleri icin harcarlar.
Ikiside suclu kusura bakmayin kardesiniz tek gecelik iliskilerde masallah usta olmus neredeyse.
4-5 kizi idare etmeler onlarin ahlari simdi cikiyor..
Bazi kadinlarda nasil boylesi aptal oluyor anlamiyorum ne udugu belirsiz bir adamla iliski yasiyor..
Adam katil mi cani mi nasil guvenipte boyle bir sey yasarsin...
Birde tutup adamdan cocuk yaparsin.
Cahil cesareti diye buna deniyor sanirim...
:47:

yada kürtajı yasaklamak yerine gercekten toplumu bilinçlendirmek gerekyor.gecen sene arkadasım da kürtaj olmus kızın yası o zaman 22 ve 2 cocuk annesi.3.yü de aldırmıslar.biraz anlattım yok vallahi 4-5 yıllık evli ama korunma nedir bilmiyor yaa işi yaptıktan sonra kocası hemen ayaga kalk demiş bu da agrısı oldugu için kalkamamıs o yüzden hamile kalmıs ve kocasından fırca yemiş böyle anlatmıstı trajikomik durumlar var.bir de bana sen bekarsın nerden biliyosun bunları yani çok alakadarsın ne iş demeye getirdi cahil insan baska oluyor dedim elinin altında net asıl senin bilmemen ayıp ...

sen sordun düşündüm düşündüm hiç bir sonuca varamadım diyorumki tamam kürtaj yasağı gelse; böyle insanlar anne baba olacaklar haketmeden herkes kendi cıkarı peşindeyken o masumun ne günahı varda pislik bir dünyaya gözlerini acacak , birde diyorumki yasak olmasa yok da zaten evli olanlar da aldırıyorlar küçücük cocukları bakamıycaz diyerek ben ona cok kızıyorum o zaman hamile kalmıycaksın korunacaksın.off offf hala türkiyede dogum kontrol yöntemi olarak görülüyor.gecen eltimle konusuyordum arkadasının annesi cok defa bebek aldırmıs öyle ki kız annem kac kere kürtaj oldu bilmiyorum 30 u gecmiştir heralde diyomuş bu da kadın saglıgı için cok kötü bi durummuş heralde ki annesi şimdi kadın hastalıgına yakalanmış..
hükümet keske bu tür durumlar ve saglıkla alakalı olana karısmasa da evliliklerdekini yasaklasa.ama istenmeyen bi bebek de nasıl büyür nasıl davranırlar o cocuga o da var valla işin içinden cıkamadım ben cok karmasık

Hayatın içinden örnekler daha yararlı oluyor galiba çoğu zaman, oturup bilimsel, sosyolojik açıklamalara girmekten. Çünkü her insan farklı, her insanın anneliğe, babalığa olan bakış açısı farklı, oturup tüm ülke için bir formüle sokmanın olur yanı olmayacağına göre, biraz kendi haline bırakmak gerek insanları herkesin iyiliği için.

Sadece bir anlık zevklerin kurbanı neden masum bebekler olmak zorunda?
Kürtaj yasaklanmalı mı? Bu konu hakkında evet yada hayır diyemiyorum..
Ama kürtaj esnasında alınan bebeğin eli,kolu belli oluyor ya..
İçim nasıl ürperdi geçen gördüm.. Bebek resmen herşeyi belli oluyor ama alınmış..
Hayattan koparılmış hemen.. Çok üzülüyorum bu duruma..
Yazık ya gerçekten...
Ufacık bir zevk anı için bu yapılır mı ya..
Hani insanlık nerede?

ben kesınlıkle erkektir yapar diyenlerde değilim . bunu söylemem lazım.

bana göre namusun erkeği kızı olmaz. evet yaptıkları çok ahlaksızca. kesınlıkle onaylamıyorum. uyarsam bıle devam edecegını de bal gıbı bılıyorum..

keske boyle bır karakterı olmasaydı. ınan bende cok kızıyorum. ama çok ta üzülüyorum.

nasıl bir günahın altına gırdıgınden haberı bıle yok..

kız daha once de cocuk aldırmıs .sız dusunun artık bu kızın ne kadar cırkef olabılecegını .

daha once de cocuk aldırdıgı ıcın bu ıkıncı cocuk onun ıcın sok olayı yaratmaz ,alısmıs yanı .

daha onceden de tecrubelı oldugu ıcın ,korkusu olmaz yapabılecegı tum cırkeflıgı yapar

ama burada tek suclu kız degıl tabıkı de .sızın kardesınız de az degıl kusura bakmayın .

ayrıca tek gecelık ılıskı olduguna ınanmıyorum .kız delı mı (!)tek gecelık ılıskı de neden korunmasın

varmı boyle bırsey yaa.neye guvenerek tek gecelık ılıskı de korunmasın kı .ben ınanmıyorum

tek gecelık olduguna .bellı kı orta da bı ılıskı varmıs .sımdı durum buralara gelmıs .

kardesınız de cok kısının canını yakmıs ,aynı an da 4-5 kızı ıdare etmeler

yaparken ederken gayet tatlı gelıyor ,ısler buraya gelınce de yusuf yusuf olmanın bı anlamı yok.

eee cekırge bır sıcrar ıkı sıcrarmıs .sızın kardesınız bı ananın evladıda dıger kızlar ne oluyor ?

kım bılır daha kac kızın canını yaktı kardesınız .daha once de boyle bır cocuk oldugunu soyluyorsunuz

keske bırazcık kardesınızı terbıye edebılseydınız .yaptıklarına goz yummasaydınız .

ama bızım toplum da erkek yapar elının kırı yıkar gecer dıye bır dusunce vardır .

sanırım sız de boyle dusunenlerdendınız .sımdı de hıc uzulmeyın o zaman .

aslın da bakarsan kız ve kardesın cok uyumlu bır cıft olurlarmıs .al bırını vur otekını mısalı :ssz:

24 yaşında bı ınsanı nasıl terbiye edecegımı de öğretsene..

nasıl tek gecelik ilişkiyse telefonundan ablasının numarasını almış kendini garantiye almak için...
Bence yapacak birşey yok,madem kadın doğurmak istiyo,bi ömür kardeşinin maaşından belli kesintiler bebişkoya gidecek,kardeşine de OH olacak.
Ben o kadının yerinde olsam sürüm sürüm süründürür,donuna kadar alırdım kardeşinizin.
Bebeğe mi ne olacak?
Hayata bir sıfır yenik başlayacak işte.
İnşallah kızı olmaz da annesinin ilerideki sevgililerinden kötü muamele görmez :(

ben kesınlıkle erkektir yapar diyenlerde değilim . bunu söylemem lazım.

bana göre namusun erkeği kızı olmaz. evet yaptıkları çok ahlaksızca. kesınlıkle onaylamıyorum. uyarsam bıle devam edecegını de bal gıbı bılıyorum..

keske boyle bır karakterı olmasaydı. ınan bende cok kızıyorum. ama çok ta üzülüyorum.

nasıl bir günahın altına gırdıgınden haberı bıle yok..

erkektır yapan dıyenlerden degılım dıyorsunuz ama ,kardesınızın bugune kadar yaptıklarına hep goz yummussunuz .

o zaman erkektır yapar sozunu savunsanız ne olur savunmasanız ne olur kı .

erkek kardesınız yaptıgında da ,"uyarsam da devam edecegını bal gıbı de bılıyorum "dıyorsunuz .

allah askına erkek kardesınızın yaptıgını kız kardesınız yapsa ,hergun bır cocukla takılsa 3-4 erkegı ıdare etmeye

kalksa ıdı bu kadar sakın olurmuydunuz .uyarsam yıne yapar dermıydınız !hemen namus kavramı gırerdı devreye .

.

Son düzenleme:
erkektır yapan dıyenlerden degılım dıyorsunuz ama ,kardesınızın bugune kadar yaptıklarına hep goz yummussunuz .

erkek kardesınız yaptıgında da ,"uyarsam da devam edecegını bal gıbı de bılıyorum "dıyorsunuz .

allah askına erkek kardesınızın yaptıgını kız kardesınız yapsa ,hergun bır cocukla takılsa 3-4 erkegı ıdare etmeye

kalksa ıdı bu kadar sakın olurmuydunuz .uyarsam yıne yapar dermıydınız !hemen namus kavramı gırerdı devreye .

.

Ben de bunu söylemeye çalışmıştım.:ssz:

çok üzüldüm çok
ben çocuk sahibi olamayacağımı biliyorum kimlerin kimlerin çocuğu oluyor da yetmiyor onu kullanarak kendi hayatını garantilemeye çalışıyor
işte dünya böyle

24 yaşında bı ınsanı nasıl terbiye edecegımı de öğretsene..

bunu ben ogretmem sıze .

agac yasken egılır.ananız babanız zamanın da gereken terbıyeyı verseydı eger

bu kadar vurdum duymaz bır cocuk olmazdı .

yada daha once 3-4 kızı ıdare ederken goz yummak yerıne gereken uyarı da bulunsaydınız

böyle bir günaha sizde dahil olmayın..kardeşinize bildiğinizi bildirin ve ailenize durumu anlatın,yaptıklarının bedeli çeksinler..oo küçücük bebeğin ne suçu var ki doğmadan hayatta kalmak için şansı rus ruletine bırakılıyor,yazık....

.
[/QUOTE]
savunmuyorum dıyorum hala ısrarla savundugumu ıddıa edıyorsun. bunun kızı erkegı yok dıyorum. ama sabıt fikirlisiniz.
senın bı sorunun var sanırım. tek gecelık ilişki yaşadı dıye kızacak kinini kusacak bırını arıyorsan, işe erkek arkadaşınla başlamanı tavsiye ederim...

Back
X