ne yapacağımı bilmiyorum.. :( yardım edin..

noktanoktam

Ankara Avukat
Kayıtlı Üye
16 Şubat 2014
179
58
merhaba arkadaşlar, nerden başlasam bilemiyorum.

23 yaşındayım. üniversiteyi geçen yıl bitirdim. şu an avukatlık stajı yapıyorum. 6 senelik bir ilişkim var. lisede tanıştık ve o zamandan beri birbimizden hiç kopmadık. ailem ben üniversite 2. sınıftayken tanıştı. ve biz son sınıfta nişanlandık aile arasında. nişanlım üniversite mezunu değil. çok istemiş ancak bazı sıkıntılardan dolayı olmamış. benim teşvikimle askerden sonra uzman çavuş oldu ve açıköğretimden adalet okumaya başladı. babam en başta herşeyi kabul etti. zaman ilerledikçe toplum baskısına gelerek, uzman çavuşluğu bırakmazsan üniversite bitirmezsen evlenemezsin demeye başladı. kendisi zaten hakkari yüksekovada bir de bu baskılar baya bunalıma girdi, hiç huyu olmayan davranışlar takınmaya başladı. bir gün beni çok kıskandı ve aileme bunu belli etti. babamda bu adamı görmek istemiyorum atacaksın yüzüğü demeye başladı. yüzüme gülenler birden bana arkasını döndü ve siz uygun değilsiniz demeye başladı. 6 ay oldu ne o benim ailemle ne de ben onun ailesi ile görüşüyoruz.

neyse yılbaşında uzman çavuşluğu bıraktı baskıdan dolayı. uzmanlığı bırakanların açıktan atama izinleri oluyor belediye bakanlık gibi kurumlara, kaymakamlıklara. neyse bir referans diğer adıyla torpil olmadan bi yere girmek mümkün değil. bu sefer de babam işi yok ayrılsın demeye başladı. artık taş olsa çatlar herhalde. maddi sıkıntılar bir yandan, aile baskısı bir yandan.. çıldırmak üzereyiz. bir fikri olan varsa?? :KK43:

23 yaşındayım. üniversiteyi geçen yıl bitirdim. şu an avukatlık stajı yapıyorum. 6 senelik bir ilişkim var. lisede tanıştık ve o zamandan beri birbimizden hiç kopmadık. ailem ben üniversite 2. sınıftayken tanıştı. ve biz son sınıfta nişanlandık aile arasında. nişanlım üniversite mezunu değil. çok istemiş ancak bazı sıkıntılardan dolayı olmamış. benim teşvikimle askerden sonra uzman çavuş oldu ve açıköğretimden adalet okumaya başladı. babam en başta herşeyi kabul etti. zaman ilerledikçe toplum baskısına gelerek, uzman çavuşluğu bırakmazsan üniversite bitirmezsen evlenemezsin demeye başladı. kendisi zaten hakkari yüksekovada bir de bu baskılar baya bunalıma girdi, hiç huyu olmayan davranışlar takınmaya başladı. bir gün beni çok kıskandı ve aileme bunu belli etti. babamda bu adamı görmek istemiyorum atacaksın yüzüğü demeye başladı. yüzüme gülenler birden bana arkasını döndü ve siz uygun değilsiniz demeye başladı. 6 ay oldu ne o benim ailemle ne de ben onun ailesi ile görüşüyoruz.

neyse yılbaşında uzman çavuşluğu bıraktı baskıdan dolayı. uzmanlığı bırakanların açıktan atama izinleri oluyor belediye bakanlık gibi kurumlara, kaymakamlıklara. neyse bir referans diğer adıyla torpil olmadan bi yere girmek mümkün değil. bu sefer de babam işi yok ayrılsın demeye başladı. artık taş olsa çatlar herhalde. maddi sıkıntılar bir yandan, aile baskısı bir yandan.. çıldırmak üzereyiz. bir fikri olan varsa?? :KK43:
valla üzüldüm nişanlın için güzelim işi bırakmıs bu devirde iş bulmak kolay mı üniversite mezunları bile bulamazken şimdi hersey daha da zorlasmış gibi Allah yardımcınız olsun

bu kadar sorunun ustesinden gelmeniz zor gibi geliyor. heryeyi bi kenara birakin karakterindeki degisimi nasi cozersiniz bilemedim. bence yol yakinken donun

Keşke bırakmasaymış işini , benim arkadaş bıraktı zabıta oldu belediyede torpili olduğunu sanmıyorum ama, okulu bitene kdar bırakmasaydı bari, şimdi sıkıntıların içine işsizlikte eklendi. Hiç bilemiyorum nereden baksan tutulur yanı yok gibi.

bence de keske cavuslugu bırakmasaydı bu devirde iş bulmak öyle kolay olmuyor malesef. geri donebılse iş bulamamata ıyıce bunalıma sokar nısanlını.

baban yakıstıramadı siz bence illa bir kılıf bulacak sizi ayırmak ıcın gıbı geldı bana

avukatlık 5 sene sonra işletme gibi olacak..siz işe başladığınızda maximum 1500-2000 lira alacaksınız.ama nişanlınız şuan 3500 filan alıyordu tahminen ohal tazminatı ile vs.bence yazık etmişsiniz siz onun kazandığı parayı ancak 3-5 senede kazanırsınız.hele küçük bir şehirdeyseniz imkansız gibi bir şey.keşke çocuk işi değil de sizi bıraksaydı..

Onlar da senin iyiliğin icin boyle düşündüler zannimca, ama üni mezunlarının bile boşta kaldığı bir ulkede keşke güzelim isi birakmasaymis.
Tekrardan basa donmussunuz, belki sevginiz bu zorluğu yener.
Erkek arkadaşına çok büyük is düşüyor. Ama eğitim konusunda siz ayrı olsanız da olmasaniz da ona destek ol bence.

evet babam kılıf arıyordu zaten, istediği şey ayağına geldi. davranışındaki değişiklikler ordaki sıkıntılarından dolayıydı. ben onun normal halini çok iyi biliyorum. şimdi geldi yakınımda. o davranışlardan eser yok.

ben şuna çok karşıyım. iki insan iki gönül bir olunca, iki gönül denk olunca, insanlar daha neyin denkliğini arıyorlar...
benim ailemde bu düşünceyle bize izin verdi. sonra dışardaki insanların dolduruşuna geldi işte. bi iş bulsak çıkacak babamın karşısına affettirecek kendisini inanıyorum ben buna. ama iş bulmak işteeee. okulu bu dönem bitiyor ama nafile. üniversties mezunları açıktayken.

Babanız bu kadar müdahil olmamalı ilişkinize.
Yazık nişanlınıza babanızın egosu altında eziliyor.
Evlendiğinizde bunun acısını çıkaracaktır.
Egolar yer değiştirecek bundan sonra..

Allah yardımcınız olsun.

kaymakamlıkta boş memur kadrosu bulduk. baktılar bütün şartların uygun kaymakam bey karar versin dediler. böyle bir şans olaiblir mi, yazı işleri müdürü değişti bir haftada ve ben personel almıyorum dedi. ne zaman şans gülüyor desek bir aksilik... şansımız yok ..

aileniz sizin iyiliğiniz için bu tavır içinde olsa da, olmaz!
baştan evet demişsin, nişanı kabul etmişsin, sonra şusu var busu var
şimdi nişanlın senin için işi bıraktı, senin ailenin baştan kabul edip! sonra etmediği durumlar yüzünden
şimdi ne yüzle diyorlar ki ayrıl?
çocuk oyuncağı mı bu?
tamam, tavırları değişmiş ama kim olsa değişir yani

hem çocuğu işinden edip, hem de bırakmak
bence buna vebal denir

burada tek çıkar yol var
nişanlınız iş için sonuna kadar çabalayacak, siz de ailenizi susturacaksınız, ikna edeceksiniz vs
umarım nişanlınızı gerçekten seviyorsunuzdur...

nişanlım ben sadece seni istiyorum ne makam ne mevki ne mal mülk. arkadaşlar sorarım size, şu evli olanlar ya da sevgilsi/nişanlısı olanlar eğer ki hayatınızdaki kişinin şu anki mesleği olmasaydı ve benim durumumda olsaydınız ayrılır mıydınız, babanızı üzmeden karşı mı koyardınız, her kapıyı çalış iş mi arardınız??

ben her zaman arkasında oldum sonuna kadar destek oldum. şu an da aileme rağmen her kapıyı çalıyorum ona bi iş bulmak için.. ben onu seviyorum.. ama kimsenin umrunda değil ki kalpten geçen.. insanlar makam mevki derdinde.

nişanlım ben sadece seni istiyorum ne makam ne mevki ne mal mülk. arkadaşlar sorarım size, şu evli olanlar ya da sevgilsi/nişanlısı olanlar eğer ki hayatınızdaki kişinin şu anki mesleği olmasaydı ve benim durumumda olsaydınız ayrılır mıydınız, babanızı üzmeden karşı mı koyardınız, her kapıyı çalış iş mi arardınız??

Aileniz ilk başta kabul ediyor, sonra işi bıraktırıyor, şimdide işsiz diye ayrıl diyor, pardon ama babanız dalga mı geçiyor? Benim yerimde olsanız diyorsunuz da benim ailem böyle şeyle yapmaz ki. Bizde verilen sözler tutulur. Günah değil mi o insana? Ben olsam yarı yolda bırakamam. Nişanlıma destek olur, aileme kabul ettiririm. Keşke hiç bırakmasaydı uzmanlığı.

Canım keşke hazırdaki işini bırakmasaydı eşime aşık olduğumda kim olduğunu bile bilmiyordum dünyayı gözüm görmüyordu eminim sende böylesin çalışıp parasını taşdan çıkaracak biriyse neden olmasın 3 üniversite bitirmiş arkadaşımın eşi recep ivedik gibi dna ma ters çalışmak deyip yeyip içip yan gelip yatıyor heee merak ettim 3 üni nasıl bitirmiş orasıda ayrı bir konu bide böyleleri var eğer çalışmayı seviyorsa emin ol başarırsın evliliği teyzemin eşi ilkokul mezunu ama elinden heriş geliyor 3 tane ev araba ve çok rahat güzel hayat yaşattıda yaşatıyor halen daha ailesi hiç bir geçim sıkıntısı yaşamadı çokda huzurlular allah bozmasın:nazar:önemli olan nişanlının her işi yaparım demesi :KK66:

Aileniz ilk başta kabul ediyor, sonra işi bıraktırıyor, şimdide işsiz diye ayrıl diyor, pardon ama babanız dalga mı geçiyor? Benim yerimde olsanız diyorsunuz da benim ailem böyle şeyle yapmaz ki. Bizde verilen sözler tutulur. Günah değil mi o insana? Ben olsam yarı yolda bırakamam. Nişanlıma destek olur, aileme kabul ettiririm. Keşke hiç bırakmasaydı uzmanlığı.

bende babamın böyle biri olacağına ihtimal vermezdim emin olun. ama hayat insana neler getiriyor belli olmuyor. uzmanlık çok zor şartlardaydı onun için. istanbul görev yeriydi ama görevlendirme ile hakkari yüksekovanın bir kararkoluna gönderdiler. 2 sene orda çok zor zamanlar geçirdi. 4 sene dolup tayin olduğunda yine şark gelecekti. benim devlete atanmam zor. yine bir araya gelemezdik ki :KK43:

Babanız resmen hakkına girmiş nişanlınızın. Kusur bula bula isinden etmis simdide umurunda degil. Herkes kendi evladını düşünürde babanız böyle hor görürken onu acaba niye onunda bir gururu ve ailesi olduğunu düşünmüyor. Ayrıca sizin için çok büyük fedakarlık yapmış isini bırakmış belliki çok seviyor.

Canım keşke hazırdaki işini bırakmasaydı eşime aşık olduğumda kim olduğunu bile bilmiyordum dünyayı gözüm görmüyordu eminim sende böylesin çalışıp parasını taşdan çıkaracak biriyse neden olmasın 3 üniversite bitirmiş arkadaşımın eşi recep ivedik gibi dna ma ters çalışmak deyip yeyip içip yan gelip yatıyor heee merak ettim 3 üni nasıl bitirmiş orasıda ayrı bir konu bide böyleleri var eğer çalışmayı seviyorsa emin ol başarırsın evliliği teyzemin eşi ilkokul mezunu ama elinden heriş geliyor 3 tane ev araba ve çok rahat güzel hayat yaşattıda yaşatıyor halen daha ailesi hiç bir geçim sıkıntısı yaşamadı çokda huzurlular allah bozmasın:nazar:önemli olan nişanlının her işi yaparım demesi :KK66:

ben istedim diye sırf ailem kabul eder diye 2 yıl doğuda kaldı. orda kar suyunun eritip hayatını idame ettiriyordu. telefon çekmiyor, internet yok, kimsecikler yok. yine benim ailemin zoruyla bıraktı işi. ben ne istersem ne dersem onu yapmaya hazır. benim ağzımdan çıkana bakar. ben adalet oku belki hukuğa geçersin meslektaş oluruz dedim, bu sene adalet bitiyor, dgs kursuna gidiyor sınava hazırlanıyor.

bana moral olduğunz için teşekkur ederim çok ihtiyacım var buna.

X