ne yapacağımı bilmiyorum.. :( yardım edin..

aynen uzmanlığı neden bıraktı ki ilerde ne olacağı ne malumdu. belki terfi falan alacaktı üst mevkilerde de çalışacaktı.
aslında babanızı değil kalbinizi dinleyin ...
evet zor olacak ama en azından baban da bu zmana böyle birden bire gelmedi , sizde beraber didinirek herşeyi yoluna koyabilirdiniz..
unutmayın ki artık bu devirde mevki sahibi değil ADAM GİBİ ADAM istiyorlar....

aynen uzmanlığı neden bıraktı ki ilerde ne olacağı ne malumdu. belki terfi falan alacaktı üst mevkilerde de çalışacaktı.
aslında babanızı değil kalbinizi dinleyin ...
evet zor olacak ama en azından baban da bu zmana böyle birden bire gelmedi , sizde beraber didinirek herşeyi yoluna koyabilirdiniz..
unutmayın ki artık bu devirde mevki sahibi değil ADAM GİBİ ADAM istiyorlar....

haklısınız.. kulaklarımı herkese kapatıtp önüme bakmam gerek.
bugüne kadar kafama koyduğum herşeyi yaptım.
asla yılmayacağım..!

ben istedim diye sırf ailem kabul eder diye 2 yıl doğuda kaldı. orda kar suyunun eritip hayatını idame ettiriyordu. telefon çekmiyor, internet yok, kimsecikler yok. yine benim ailemin zoruyla bıraktı işi. ben ne istersem ne dersem onu yapmaya hazır. benim ağzımdan çıkana bakar. ben adalet oku belki hukuğa geçersin meslektaş oluruz dedim, bu sene adalet bitiyor, dgs kursuna gidiyor sınava hazırlanıyor.

bana moral olduğunz için teşekkur ederim çok ihtiyacım var buna.

eğer nişanlınız gerçekten anlattığınız gibiyse
her dediğinizi yapması değil!
gerçekten bu kadar çalışıp çabalıyorsa
sonuna kadar desteği hakediyor bence :KK9:
değerini bilin derim

evet babam kılıf arıyordu zaten, istediği şey ayağına geldi. davranışındaki değişiklikler ordaki sıkıntılarından dolayıydı. ben onun normal halini çok iyi biliyorum. şimdi geldi yakınımda. o davranışlardan eser yok.

ben şuna çok karşıyım. iki insan iki gönül bir olunca, iki gönül denk olunca, insanlar daha neyin denkliğini arıyorlar...
benim ailemde bu düşünceyle bize izin verdi. sonra dışardaki insanların dolduruşuna geldi işte. bi iş bulsak çıkacak babamın karşısına affettirecek kendisini inanıyorum ben buna. ama iş bulmak işteeee. okulu bu dönem bitiyor ama nafile. üniversties mezunları açıktayken.

Nişanlın niye affettirsin kendini babana? Ailenin dolduruşundasın bence sende.. Zaten aşkın içine aile girdimi berbat bişi çıkıyo ortaya..

ben istedim diye sırf ailem kabul eder diye 2 yıl doğuda kaldı. orda kar suyunun eritip hayatını idame ettiriyordu. telefon çekmiyor, internet yok, kimsecikler yok. yine benim ailemin zoruyla bıraktı işi. ben ne istersem ne dersem onu yapmaya hazır. benim ağzımdan çıkana bakar. ben adalet oku belki hukuğa geçersin meslektaş oluruz dedim, bu sene adalet bitiyor, dgs kursuna gidiyor sınava hazırlanıyor.

bana moral olduğunz için teşekkur ederim çok ihtiyacım var buna.
Bu çoçuk seni deliler gibi seviyor sakın bırakma bu devirde kız istedi diye onu bunu yapacak erkek sayısı yok denecek kadar az canım gerçekden çok aşık çok seviyor seni demekki sakın baba istedi diye bırakma sonra pişman olursun nişanlında bu istek azim oldukdan sonra taşı sıkıp suyunu çıkarırır rabbim yolunuzuda bahtınızıda açık etsin inşaallah evlenir bir ömür mutlu olursunuzo çamur atmaya uğraşanlarda çatır çatlar orta yerlerinden babanda yaptıklarınla ezilir inşaallah

kızlar bu sözleriniz bana çok destek oluyor. inancımı kaybetmiyorum ama bi ışık olur da söner gibi hissedersiniz ya bazen, o duygulara kapılmak üzereyken birinin beni çekip çıkarmasına çok ihtiyaç duyuyorum. bana destek olan herkese teşekkür ederim.

bak arkadasım senin durumunla ben aynı gibiyim sadece meslekler farklı bende çabalıyorum ve yılmıyorum ekim 3 te düğünüm var ve inşallah olucak ...:KK48:

sağol canım inşallah
benim abbamda verme taraftarı değildi ben istedim diye verdi şimdi bir yerden bir mevki lafı falan duysa
hemen ailesine laf söylüyor bana laf söylüyor kendin yaptın kendin çek gibisinden :KK17:

umursamıyorum allahım açok şükür beni seven ve değer veren nişanlım var herşeyin üstesinden geleceğimize inanaıyorum ve savaşmayı bırakmıyorum...

Mrb arkadasim bu devirde universite bitirmemis olanla evlenmeyeceksin yarin birgun evlendiginde tek maas mi olacak ? Benim bildigim erkek eve para getiirir bayan ise cocuguna bakar yemek yapar vs. Bu devirde oyle hemen ise alinmiyor bir dusun istersen nisanlin dogru duzgun is bulsun oyle evlen . Yoksa diyelimki evlendin 2-3 cocugun oldu ne yapacaksin 1 maas yetermi hadi evlenince is buldu nisanlin asgari ucret alir en fazla cunku bitirmemis nasil bakacaksiniz kendinize ? Babaniz hakli o sizin iyiliginizi dusunuyor !! (Not : benim dusuncem bu :) )

ben her zaman arkasında oldum sonuna kadar destek oldum. şu an da aileme rağmen her kapıyı çalıyorum ona bi iş bulmak için.. ben onu seviyorum.. ama kimsenin umrunda değil ki kalpten geçen.. insanlar makam mevki derdinde.
bilmiyorum burada okudun mu bir arkadaş konu açmıştı.
yeni evliymiş eşi DOKTOR muş. ve sapık çıkmış.
babanızın karşısına bir doktor damat götürseydiniz mutlaka tepki göstermezdi. ama nereden bilebilirsin ki bak sapık çıkıvermiş.
yani demek istediğim. bu işler meslekle olmuyor. evet mesleğin çok güzel. avukat olacakmışsın ki, bilemiyorum özel üniversiteyse onu da kazanmak zaten marifet değil ortalama her insan özel üniversitede hukukta okur tıp da okur.

mesleğin güzel ancak evlilikte mutluluk meslekle ilgisi yok çünkü siz ortak bir iş kurmuyorsunuz. ortak bir yuva kuruyorsunuz..

Ileride hakim ya da savci oldugund veya kendi buronu acip cok saglam paralar kazanmaya basladiginda sorun yapar miydi? Belki ailen seni ezecegini dusunuyordur. Kuruma girsen bazi kurumlarda su an avukatlar 8.000 tl aliyor havuz sisteminden. Yani aranizda ucurum olabilir bu buyuk bir ihtimal. Iyi dusun bakalim. Su an ne desem bilemedim.

nişanlım ben sadece seni istiyorum ne makam ne mevki ne mal mülk. arkadaşlar sorarım size, şu evli olanlar ya da sevgilsi/nişanlısı olanlar eğer ki hayatınızdaki kişinin şu anki mesleği olmasaydı ve benim durumumda olsaydınız ayrılır mıydınız, babanızı üzmeden karşı mı koyardınız, her kapıyı çalış iş mi arardınız??
ben eşimle nişanlı olduğum dönemde eşim yurtdışına mal kaptırdı ve iflas edip kapattı iş yerini, tam da düğüne 3 ay kala oldu bunlar. benim babam da çok ayırmak istedi olmaz dedi ama ben asla yarı yolda bırakmadım onu vardır Allah'ın bir bildiği bu da bizim imtihanımız dedim ve evlendim. şimdi Allah'a şükür durumu düzelttik ve eskisinden daha iyiyiz Allah gerçekten evlenenle ev kurana yardım ediyor. ben gerçekten sevdim ve kimseyi dinlemedim. siz de kalbinizi dinleyin bence, çünkü durumlar düzeldiğin de, babalar konuştukları lafları çok güzel yutup, oğlum oğlum diyor o istemedikleri damada ;)

merhaba arkadaşlar, nerden başlasam bilemiyorum.

23 yaşındayım. üniversiteyi geçen yıl bitirdim. şu an avukatlık stajı yapıyorum. 6 senelik bir ilişkim var. lisede tanıştık ve o zamandan beri birbimizden hiç kopmadık. ailem ben üniversite 2. sınıftayken tanıştı. ve biz son sınıfta nişanlandık aile arasında. nişanlım üniversite mezunu değil. çok istemiş ancak bazı sıkıntılardan dolayı olmamış. benim teşvikimle askerden sonra uzman çavuş oldu ve açıköğretimden adalet okumaya başladı. babam en başta herşeyi kabul etti. zaman ilerledikçe toplum baskısına gelerek, uzman çavuşluğu bırakmazsan üniversite bitirmezsen evlenemezsin demeye başladı. kendisi zaten hakkari yüksekovada bir de bu baskılar baya bunalıma girdi, hiç huyu olmayan davranışlar takınmaya başladı. bir gün beni çok kıskandı ve aileme bunu belli etti. babamda bu adamı görmek istemiyorum atacaksın yüzüğü demeye başladı. yüzüme gülenler birden bana arkasını döndü ve siz uygun değilsiniz demeye başladı. 6 ay oldu ne o benim ailemle ne de ben onun ailesi ile görüşüyoruz.

neyse yılbaşında uzman çavuşluğu bıraktı baskıdan dolayı. uzmanlığı bırakanların açıktan atama izinleri oluyor belediye bakanlık gibi kurumlara, kaymakamlıklara. neyse bir referans diğer adıyla torpil olmadan bi yere girmek mümkün değil. bu sefer de babam işi yok ayrılsın demeye başladı. artık taş olsa çatlar herhalde. maddi sıkıntılar bir yandan, aile baskısı bir yandan.. çıldırmak üzereyiz. bir fikri olan varsa?? :KK43:

Adam içkici kumarcıdır ailenin tavrını anlarım
Boş gezenin boş kalfasıdır yine anlarım
Şaibeli bozuk bir aileden gelir istemezler anlarım
Ama çocukcağız iş bulmuş çalışıyor açıktan okumaya gayret etmiş ve hatta babanızı memnun etmek için işinden bile ayrılmış. Yazık o çocuğa gerçekten yazık.
Babanıza diplomaların bir önemi olmadığını erkeğin adam oluşunun her şeyden öte oluşunu düşünmesi gerektiğini söyleyin.
Geri dönemiyor mu eski işine yazık yahu ekmeğinden de olmuş.
Ve ben olsam böyle bir şey yüzünden, elalem bikbik ötecek diye, çevre ne der diye asla ayrılmam nişanlımdan.
Dönebiliyorsa işine geri dönsün ve sakın birbirinizi bırakmayın.

Gerekirse tekrar hazırlansın sınava girsin.Ben baba olsam işi olmayan kişiyle ben de kızımı evlendirmem.Sen avukatlık stajı yapıyorsun o işsiz ve okumamış,arada uçurum var.

Mesleginin onu cok acik ya. Hani su an kendi burom olmasa yurt disinda okuyup orada devam ederdim avukatliga diyorum. Keske zamaninda denklikten faydalanip yapsaydim diye de pismanim. Istersen cok iyi yerlerde olabilirsin. Meslekte yenisin. Hayallerini kucultme, okumaya devam edersen ve cabalarsan hic ummadigin yerlerde olabilirsin. Hukuk tum dunyada gecerliligi olan bir alan. Bir hukuk bir tip. Degerini bil okulunun. Sana ayak uydurabilecekse pesinden git sevginin. Onune taş koyacaksa birak gitsin..

merhaba arkadaşlar, nerden başlasam bilemiyorum.

23 yaşındayım. üniversiteyi geçen yıl bitirdim. şu an avukatlık stajı yapıyorum. 6 senelik bir ilişkim var. lisede tanıştık ve o zamandan beri birbimizden hiç kopmadık. ailem ben üniversite 2. sınıftayken tanıştı. ve biz son sınıfta nişanlandık aile arasında. nişanlım üniversite mezunu değil. çok istemiş ancak bazı sıkıntılardan dolayı olmamış. benim teşvikimle askerden sonra uzman çavuş oldu ve açıköğretimden adalet okumaya başladı. babam en başta herşeyi kabul etti. zaman ilerledikçe toplum baskısına gelerek, uzman çavuşluğu bırakmazsan üniversite bitirmezsen evlenemezsin demeye başladı. kendisi zaten hakkari yüksekovada bir de bu baskılar baya bunalıma girdi, hiç huyu olmayan davranışlar takınmaya başladı. bir gün beni çok kıskandı ve aileme bunu belli etti. babamda bu adamı görmek istemiyorum atacaksın yüzüğü demeye başladı. yüzüme gülenler birden bana arkasını döndü ve siz uygun değilsiniz demeye başladı. 6 ay oldu ne o benim ailemle ne de ben onun ailesi ile görüşüyoruz.

neyse yılbaşında uzman çavuşluğu bıraktı baskıdan dolayı. uzmanlığı bırakanların açıktan atama izinleri oluyor belediye bakanlık gibi kurumlara, kaymakamlıklara. neyse bir referans diğer adıyla torpil olmadan bi yere girmek mümkün değil. bu sefer de babam işi yok ayrılsın demeye başladı. artık taş olsa çatlar herhalde. maddi sıkıntılar bir yandan, aile baskısı bir yandan.. çıldırmak üzereyiz. bir fikri olan varsa?? :KK43:
Canım sana özelde yazdım. Okursan çok sevinirim. Biraz uzun oldu ama sabırla oku lütfen :)

Back
X