ne yapacağımı bilmiyorum.. :( yardım edin..

Babanızı dolduruşa getiren aklını karıştıran akıl vermeye çalışan biri var.
Kesinlikle bu böyle.
Bizzat yaşadım.
Tabi benimki sorumsuzdu erkek tarafı komple rahatlardı.
Ama nişanlın gayretliymiş.
Keşke de bırakmasaymış işini.
Yine de biraz daha gayret edin iş bulsun da ayrılmayın. Ailenin söylediklerini de ona sakın söyleme bilmesin daha fazla. Sen de dişini sık az sabret.

valla üzüldüm nişanlın için güzelim işi bırakmıs bu devirde iş bulmak kolay mı üniversite mezunları bile bulamazken şimdi hersey daha da zorlasmış gibi Allah yardımcınız olsun
Avukat olacaksın.Yükselicek, iyi paralar kazanacaksınız.İleride eşin bunu sıkıntı yapabilir.Aranızda ciddi sosyal statü farkı oluşur.Baban endişelerinde haklı

sizi başkasına muhtaç etmeyecek kadar kazandıktan sonra ne mevkisi önemli ne de işi babanız bahane arıyor seviyorsan bırakma derim her şey para mal mülk değil
Her sey mal Mülk değil ama sosyal statü farkı evliliklerde kriz yaratıyor.babası muhtemelen mal Mülk değil bunları düşünüyordur

Avukat olacaksın.Yükselicek, iyi paralar kazanacaksınız.İleride eşin bunu sıkıntı yapabilir.Aranızda ciddi sosyal statü farkı oluşur.Baban endişelerinde haklı
Gercekten oyle. Ben de inanmazdim ama sikinti oluyormus gercekten.
O kadsr basit seyleri kafalarina takiyorlarki. Son zamanlarda avukatsin sen koca avukat bilmeyecekte ben mi bilecegim cumlelerini duymaya basladim. Hic beklemezdim esimden. Bir ortama girdigimizde avukat oldugumu ogrenen kisilerin gosterdigi samimiyet veya hemen yardim alma amacli davranislari gozune batmaya basladi.
Beraber bir is icin belediyeye gittik. Gayet ukala davranilirken avukat oldugumu belirtmemle gosterilen yardimseverlik bile gozune batti. Hakim ya da savci olsam kesin bosanirmisiz diyorum simdi.
Tum cevrem avukat, hakim ya da savci. Eslerle gidilen yerlerde bir dalga gecme bir onlari kucumseme telasi var yine. Aman bunlarda adam mi gibisinden.
Kompleks yapiyorlar.

Gercekten oyle. Ben de inanmazdim ama sikinti oluyormus gercekten.
O kadsr basit seyleri kafalarina takiyorlarki. Son zamanlarda avukatsin sen koca avukat bilmeyecekte ben mi bilecegim cumlelerini duymaya basladim. Hic beklemezdim esimden. Bir ortama girdigimizde avukat oldugumu ogrenen kisilerin gosterdigi samimiyet veya hemen yardim alma amacli davranislari gozune batmaya basladi.
Beraber bir is icin belediyeye gittik. Gayet ukala davranilirken avukat oldugumu belirtmemle gosterilen yardimseverlik bile gozune batti. Hakim ya da savci olsam kesin bosanirmisiz diyorum simdi.
Tum cevrem avukat, hakim ya da savci. Eslerle gidilen yerlerde bir dalga gecme bir onlari kucumseme telasi var yine. Aman bunlarda adam mi gibisinden
Kompleks yapiyorlar.
Karar senin ama iyi düşün.bizim ülkemizdeki erkeklerin kafa yapısı bu maalesef...Kadından çok kazanmalı.Kadından her anlamda bir adım Üstte Olmalı.O bunun ezikliğini yaşayacak.sen buna hazır mısın kaldırabilecek misin bunu düşün.Bir de bundan bes sene sonra aşk bitince bir yemekli davette avukat, savcı, hakimlerin yanında eşinin mesleğinden utanacak mısın?

adam seni o kadar çok seviyor ki işini bırakmış sen bilirsin ileriyi düşünmüyorsanız bir insanın ekmeğine sebeb olmasaydınız keşke ailecek,.

Karar senin ama iyi düşün.bizim ülkemizdeki erkeklerin kafa yapısı bu maalesef...Kadından çok kazanmalı.Kadından her anlamda bir adım Üstte Olmalı.O bunun ezikliğini yaşayacak.sen buna hazır mısın kaldırabilecek misin bunu düşün.Bir de bundan bes sene sonra aşk bitince bir yemekli davette avukat, savcı, hakimlerin yanında eşinin mesleğinden utanacak mısın?
bence insanın kendisi de bitiyor mesleğinde değil. Nice avukatlar var, kendini bilmez, burnu havada, çevresindeki herkesi ezme derdinde. En önce insan olmalı, hakimmiş, doktormuş, muhendismiş değil.
Ne yani ben öğretmen olsaydım hiç sorun olmayacaktı. İnsanların bazı meslekleri ötekileştirmesi sonucu, diğer bazı meslekler ötekileşiyor..

bence insanın kendisi de bitiyor mesleğinde değil. Nice avukatlar var, kendini bilmez, burnu havada, çevresindeki herkesi ezme derdinde. En önce insan olmalı, hakimmiş, doktormuş, muhendismiş değil.
Ne yani ben öğretmen olsaydım hiç sorun olmayacaktı. İnsanların bazı meslekleri ötekileştirmesi sonucu, diğer bazı meslekler ötekileşiyor..
Meslek ötekileştirme değil.Bir avukatın Üniversite'de Girdiği ortam farklı...Okuyan, üreten, tartışan insanlar...Küçümsemek değil yanlış anlamayın ama Doğudaki Çavuş'un ortamı farklı.ona maruz kaldığı ortamdan dolayı hayata bakışı farklı gelir.Bir de zaten kompleks yapmaya Başlamış.sen avukatın diye...Flörtte böyleyse ileride daha zor olur.Evi geçindikten kadın olunca daha da fazla eziklik hissedecek.

canım herşeyi bir tarafa bırakıyorum aşkı sevgiyi vs..ama bir insanın ekmegiyle işiyle oynanması bırakmasına neden olmak en agırı budur

Meslek ötekileştirme değil.Bir avukatın Üniversite'de Girdiği ortam farklı...Okuyan, üreten, tartışan insanlar...Küçümsemek değil yanlış anlamayın ama Doğudaki Çavuş'un ortamı farklı.ona maruz kaldığı ortamdan dolayı hayata bakışı farklı gelir.Bir de zaten kompleks yapmaya Başlamış.sen avukatın diye...Flörtte böyleyse ileride daha zor olur.Evi geçindikten kadın olunca daha da fazla eziklik hissedecek.
Karistirdin canim :)) benimki zaman zaman yapiyor. Konu sahibi ve ben farkli kisileriz.
Bizde konu sahibi gibi basladik. Isin icine girince rengi degisti. Biz kadinlar sorun etmiyoruz belki ama eslere ne oluyorsa oluyor anlamiyorum. Cevresi mi laf soyluyor bilmiyorum. Egolari zarar goruyor belki.

Karistirdin canim :)) benimki zaman zaman yapiyor. Konu sahibi ve ben farkli kisileriz.
Bizde konu sahibi gibi basladik. Isin icine girince rengi degisti. Biz kadinlar sorun etmiyoruz belki ama eslere ne oluyorsa oluyor anlamiyorum. Cevresi mi laf soyluyor bilmiyorum. Egolari zarar goruyor belki.
Bir yandan kucağımda çocuk bir yandan buraya cevap yazma telaşı Pardon☺️☺️

Bir de benim esim universite mezunu.o isminin basina aldigin av. Bir cok kapiyi aciyor ama ayni zamanda kapiyor da.
Kucuk bir sahil kasabasina yerlesmeyi planliyorum simdi. Birikim yapip gidelim diyorum.
noktanoktam senin gibi dusundum ve herzaman kisiler arasinda fark olmadiginj savundum. Cevrem aksini soylese bile kimseyi dinlemedim. Benim anne ve babam da kendi meslgimdn biriyle evlenmemi cok istediler ben istemedim. Ayni eve girip cevresel faktorler araya girince gariplesebiliyor durumlar. Sen de ayni seyleri yasayacaksin diye bir kural yok. Kimi cok mutludur bilmiyorum. Ben de mutluyum aslinda arada laf sokmalari olmasa cok mutlu olacagim. Kazancin fazlalasmamasi gerek, bunu gordum hep cevremden. Kpss girip kurum avukati ol ve belli bir rutinde ilerle. Senden iyi es olmaz o zaman.

merhaba arkadaşlar, nerden başlasam bilemiyorum.

23 yaşındayım. üniversiteyi geçen yıl bitirdim. şu an avukatlık stajı yapıyorum. 6 senelik bir ilişkim var. lisede tanıştık ve o zamandan beri birbimizden hiç kopmadık. ailem ben üniversite 2. sınıftayken tanıştı. ve biz son sınıfta nişanlandık aile arasında. nişanlım üniversite mezunu değil. çok istemiş ancak bazı sıkıntılardan dolayı olmamış. benim teşvikimle askerden sonra uzman çavuş oldu ve açıköğretimden adalet okumaya başladı. babam en başta herşeyi kabul etti. zaman ilerledikçe toplum baskısına gelerek, uzman çavuşluğu bırakmazsan üniversite bitirmezsen evlenemezsin demeye başladı. kendisi zaten hakkari yüksekovada bir de bu baskılar baya bunalıma girdi, hiç huyu olmayan davranışlar takınmaya başladı. bir gün beni çok kıskandı ve aileme bunu belli etti. babamda bu adamı görmek istemiyorum atacaksın yüzüğü demeye başladı. yüzüme gülenler birden bana arkasını döndü ve siz uygun değilsiniz demeye başladı. 6 ay oldu ne o benim ailemle ne de ben onun ailesi ile görüşüyoruz.

neyse yılbaşında uzman çavuşluğu bıraktı baskıdan dolayı. uzmanlığı bırakanların açıktan atama izinleri oluyor belediye bakanlık gibi kurumlara, kaymakamlıklara. neyse bir referans diğer adıyla torpil olmadan bi yere girmek mümkün değil. bu sefer de babam işi yok ayrılsın demeye başladı. artık taş olsa çatlar herhalde. maddi sıkıntılar bir yandan, aile baskısı bir yandan.. çıldırmak üzereyiz. bir fikri olan varsa?? :KK43:

İsiniz zor gercekten. Ama sunu fark ettim nisanliniz sizi isini birakacak kadar cok seviyor. Bu devirde kim birakir isini. Yazik olmus cocuga. Baban da çocukluk etmis resmen ya yazik olan nisanlina olmus. Tamam istemeyebilir evlenmenizi ama neden isini birak falan diyor mahvetmis cocugun hayatini. Ben sizin yerinizde olsam sevgimin arkasinda dururdum. Cunku nisanlinin yaptigi fedakarlik basit bir sey degil. Babanda kabullenecektir elbet.

İsiniz zor gercekten. Ama sunu fark ettim nisanliniz sizi isini birakacak kadar cok seviyor. Bu devirde kim birakir isini. Yazik olmus cocuga. Baban da çocukluk etmis resmen ya yazik olan nisanlina olmus. Tamam istemeyebilir evlenmenizi ama neden isini birak falan diyor mahvetmis cocugun hayatini. Ben sizin yerinizde olsam sevgimin arkasinda dururdum. Cunku nisanlinin yaptigi fedakarlik basit bir sey degil. Babanda kabullenecektir elbet.

23 yaşındayım. üniversiteyi geçen yıl bitirdim. şu an avukatlık stajı yapıyorum. 6 senelik bir ilişkim var. lisede tanıştık ve o zamandan beri birbimizden hiç kopmadık. ailem ben üniversite 2. sınıftayken tanıştı. ve biz son sınıfta nişanlandık aile arasında. nişanlım üniversite mezunu değil. çok istemiş ancak bazı sıkıntılardan dolayı olmamış. benim teşvikimle askerden sonra uzman çavuş oldu ve açıköğretimden adalet okumaya başladı. babam en başta herşeyi kabul etti. zaman ilerledikçe toplum baskısına gelerek, uzman çavuşluğu bırakmazsan üniversite bitirmezsen evlenemezsin demeye başladı. kendisi zaten hakkari yüksekovada bir de bu baskılar baya bunalıma girdi, hiç huyu olmayan davranışlar takınmaya başladı. bir gün beni çok kıskandı ve aileme bunu belli etti. babamda bu adamı görmek istemiyorum atacaksın yüzüğü demeye başladı. yüzüme gülenler birden bana arkasını döndü ve siz uygun değilsiniz demeye başladı. 6 ay oldu ne o benim ailemle ne de ben onun ailesi ile görüşüyoruz.

neyse yılbaşında uzman çavuşluğu bıraktı baskıdan dolayı. uzmanlığı bırakanların açıktan atama izinleri oluyor belediye bakanlık gibi kurumlara, kaymakamlıklara. neyse bir referans diğer adıyla torpil olmadan bi yere girmek mümkün değil. bu sefer de babam işi yok ayrılsın demeye başladı. artık taş olsa çatlar herhalde. maddi sıkıntılar bir yandan, aile baskısı bir yandan.. çıldırmak üzereyiz. bir fikri olan varsa?? :KK43:
bu nedir ya yok çalış yok bırak yok şöyle böyle..babanızın karşısındaki bir çocuk değil yetişkin evlilik çağında bir birey babanızın sözüne bakmayın her dediği de olmak zorunda değil yoksa evlenince evinize de karışır ki babanız bu evliliği istemiyor açık ve net :KK14:

Yorumlari okumadim. Oncelikle onu belirtiyim.
Hayatimizda yol ayrima geldigimiz ya da caresiz kaldigimiz durumlarda durup bir nefes almamiz gerekiyor. Olaylari akisina birakmak gerek. Her seyde bir hayir vardir. Bazen olanlari engelleyemeyiz. Bekleyip sabretmek en mantiklisi.
Konu sahibinin durumu gibi biriyle evlendim ben. Ben sorun etmemistim. Flort doneminde onun icin de problem degildi. Evlendikten sonra erkekler bunu sanirim sorun yapiyorlar. Problemler basladi. Acik acik denklik meselesi yuzunden oldugunu soylemese de asagilamalar ve beni begenmemeler basladi. Sindirilmistim zamanla. Ve bitti. Oysa cok ugrastim bitmemesi icin ama olacaklarin onune gecemiyorsunuz bazen. Bosanirken de baska birinin varligini ogrendim. Neyse noktanoktam akisina birak her seyi. Biterse de uzulme. Unutma her seyde bir hayir vardir. Ve artik suna cok inaniyorim. Anneler hissediyorlar kesinlikle. Eger ailen istemiyorsa bu dogrudur. Insan evladinin kotu olmasini istemez cunku. Bir sure disardan seyret olaylari ve akisina birak.

Hayatı akışına bırakmaktan ve gidişatı izlemekten başka çarem yok ne yazıkki. Aileme asla arkamı dönmem, ama nişanlımı bırakmayacağım. Herşeyi yaşayıp görmek istiyorum. Belki çoğunluğun söylediği gibi çok üzüleceğim zor olacak ama, mutlu olacağıma dair bir umut da taşıyorum kalbimde.. Karamsarlığa düşmüyorum. Düşmeyeceğim.
Şu mesajı vermek istiyorum. Her gün binlerce kadın mutsuz eşinden şikayetçi, kötü muamelelere maruz kalıyor, peki bunları yapanların tahsilleri var, meslekleri var da ne oluyor. Evet bu ülkede bir iş bulmak çok zor, ama adam olmak ve adam bulmak daha zor. Ben nişanlıma güveniyorum ve gittiği yere kadar götürmeyi düşünüyorum.

nişanlım ben sadece seni istiyorum ne makam ne mevki ne mal mülk. arkadaşlar sorarım size, şu evli olanlar ya da sevgilsi/nişanlısı olanlar eğer ki hayatınızdaki kişinin şu anki mesleği olmasaydı ve benim durumumda olsaydınız ayrılır mıydınız, babanızı üzmeden karşı mı koyardınız, her kapıyı çalış iş mi arardınız??

Canım, benim eşim öğretmen, ben de öğretmenim. 2003 yılından beri beraberiz, ben 2006 yılında atandım eşim ise 2011 yani tam 5 sene atanmasını bekledim, evlenmek için. Bu süre boyunca gezmediğimiz iş yeri, çalmadığımız kapı kalmadı, ücretli öğretmenlik yaptı senelerce. hatta anımsıyorum bir telefon bayiisi, sen atanırsan ben ne yaparım deyip eşimi işe almadı, öyle sıkıntılar çektik ki, Allah bir kapıyı kapattı ama başka bir kapı açtı, kpps yi kazanıp kendi mesleğini icra etmeye başladı, ne kadar şükretsek az yani. bu yüzden neler hissettiğini çok iyi anlıyorum, o zamanlar benim ailem de evlenmeme sıcak bakmıyordu, henüz atanmamıştı çünkü. Nişanlın işini bırakmasaymış iyiymiş aslında, senin için ne büyük bir fedakarlık yaptığını görüyorum ayrıca. evet yerinde olsaydım hem babamı üzmeden çözmeye çalışır hem de yakın çevreme sorup soruşturup onun için uygn bir iş bakardım.

Canım, benim eşim öğretmen, ben de öğretmenim. 2003 yılından beri beraberiz, ben 2006 yılında atandım eşim ise 2011 yani tam 5 sene atanmasını bekledim, evlenmek için. Bu süre boyunca gezmediğimiz iş yeri, çalmadığımız kapı kalmadı, ücretli öğretmenlik yaptı senelerce. hatta anımsıyorum bir telefon bayiisi, sen atanırsan ben ne yaparım deyip eşimi işe almadı, öyle sıkıntılar çektik ki, Allah bir kapıyı kapattı ama başka bir kapı açtı, kpps yi kazanıp kendi mesleğini icra etmeye başladı, ne kadar şükretsek az yani. bu yüzden neler hissettiğini çok iyi anlıyorum, o zamanlar benim ailem de evlenmeme sıcak bakmıyordu, henüz atanmamıştı çünkü. Nişanlın işini bırakmasaymış iyiymiş aslında, senin için ne büyük bir fedakarlık yaptığını görüyorum ayrıca. evet yerinde olsaydım hem babamı üzmeden çözmeye çalışır hem de yakın çevreme sorup soruşturup onun için uygn bir iş bakardım.
Mutluluğunuz daim olsun inşallah, darısı bize ve bizim durumumuzda olanlara olsun..
Çok teşekkür ederim desteğiniz için.

Babanız çocuğu zaten istemiyormuş. Yani ağzıyla kuş tutsa bile yaranamaz belki. Keşke mesleğini bırakmasaymış.
O memurluğa girme işi torpilsiz çok zor gerçekten.

Ben de matematik mezunuyum, yüksek lisans yaparken evlendim. 1 sene istanbul- ankara mekik dokudum.
Bu arada benim eşim de uzman çavuş.
ilk görev yeri onun da yüksekovaydı.

avukatlık 5 sene sonra işletme gibi olacak..siz işe başladığınızda maximum 1500-2000 lira alacaksınız.ama nişanlınız şuan 3500 filan alıyordu tahminen ohal tazminatı ile vs.bence yazık etmişsiniz siz onun kazandığı parayı ancak 3-5 senede kazanırsınız.hele küçük bir şehirdeyseniz imkansız gibi bir şey.keşke çocuk işi değil de sizi bıraksaydı..

şu an doğu tazminatıyla 4000 civarı alıyorlar, kazan parası vs ile 4000i geçiyor bazı yerlerde.

Back
X