- 28 Mayıs 2025
- 1.070
- 942
- 38
- 25
- Konu Sahibi Balimmmm_1
-
Arkadaşımın karnı ortadan ikiye ayrılmıştı çizgiyle gebeykenRenk değiştiriyor o canım. Ay biz kadınların vücudu herşeyi yaparsen sorunca aklıma geldi kızıma hamile iken değişmemişti ucu oğlanda koyulaştı. Belki değişmemiştir konuya inanmıyorum ya fake bence .
Benimde olmuştu oda var. 8 aylıkken penguen yürüyüşüm başlamıştı. Tartıya çıkınca kilomu görmüyordum göbektenArkadaşımın karnı ortadan ikiye ayrılmıştı çizgiyle gebeyken
Çok tatlı oluyor hamileler bence hepsini kedi gibi sevesim geliyor djdjdjdjdjBenimde olmuştu oda var. 8 aylıkken penguen yürüyüşüm başlamıştı. Tartıya çıkınca kilomu görmüyordum göbekten
Tatlı mı değil mi onu birde hamilelere sorucaksın.Çok tatlı oluyor hamileler bence hepsini kedi gibi sevesim geliyor djdjdjdjdj
Ydjdjdjdjsj döverler sonraTatlı mı değil mi onu birde hamilelere sorucaksın.
Bunu şart koşan bir iş yeri işini sağlama almıştır diye düşünüyorum. Form imzalatmışlardır. Ama kan testi vermiş üye hamile olmadığı ispatlansın diye çünkü işe alım olmuyormuş . Kan testinde çıkmaması imkansız.Küçük bir yerde mi çalışıyorsunuz acaba? sizi bu sebepten işten çıkarsalar bile ki kanunen hakları yok mutlaka avukata verin dava açın iş davalarında %90 işçiler kazanıyor
Bunlar iyi günlerinHamileyken bir bizim mi belimiz büküldü 1 aydır neler çekiyorum. Bana inandırıcı gelmedi
Deme öyleBunlar iyi günlerin
Bunu şart koşan bir iş yeri işini sağlama almıştır diye düşünüyorum. Form imzalatmışlardır. Ama kan testi vermiş üye hamile olmadığı ispatlansın diye çünkü işe alım olmuyormuş . Kan testinde
Bir işyeri kendi kafasına göre kural koyup imzalatabilir. Çıkarır mı evet çıkarabilir ama hukuken bir dayanağı olmuyor bir avukat tutup dava açıp hakkınızı alırsınız.Bunu şart koşan bir iş yeri işini sağlama almıştır diye düşünüyorum. Form imzalatmışlardır. Ama kan testi vermiş üye hamile olmadığı ispatlansın diye çünkü işe alım olmuyormuş . Kan testinde çıkmaması imkansız.
Kanunlar ülkemizde eksiksiz uygulansaydı hiç bir konuda sorun yaşamazdık. Mesele bizim kanunlar değil ki. Misal Covid döneminde her ne sebeple olursa olsun işten çıkarılmak yasaktı fakat herkes ahlak ve iyi niyete ayrıkı 25. Maddeye istinaden işten çıkardı. Hamile kaldın işten çıkarılıyorsun elbette demezler.Bir işyeri kendi kafasına göre kural koyup imzalatabilir. Çıkarır mı evet çıkarabilir ama hukuken bir dayanağı olmuyor bir avukat tutup dava açıp hakkınızı alırsınız.
- Türk İş Kanunu ve ilgili mevzuat, hamilelik nedeniyle işten çıkarma yasağını açık şekilde güvence altına alır (4857 sayılı Kanun, Madde 18).
- İşveren, iş sözleşmesine veya iç yönetmeliğe hamile kalınamaz, hamilelik sınırı vardır gibi bir madde koyamaz.
- Böyle bir hüküm, kanuna aykırı ve geçersizdir. İşçi açısından bağlayıcı değildir
İşe Başlamadan Önce Hamile Olmak
- Türk İş Kanunu (4857, Madde 5 ve 18) ve ilgili mevzuat hamileliği korur, işe başlarken hamile olunması durumunda bile geçerlidir.
- İşveren, hamileliği öğrenmiş olsa veya olmasa da, işe başlamadan önce hamile olduğu tespit edilirse hamileliği gerekçe göstererek iş sözleşmesini feshedemez.
Kanunlar ülkemizde eksiksiz uygulansaydı hiç bir konuda sorun yaşamazdık. Mesele bizim kanunlar değil ki. Misal Covid döneminde her ne sebeple olursa olsun işten çıkarılmak yasaktı fakat herkes ahlak ve iyi niyete ayrıkı 25. Maddeye istinaden işten çıkardı. Hamile kaldın işten çıkarılıyorsun elbette demezler.
Bence deee olamaz ya mümkünm değillRenk değiştiriyor o canım. Ay biz kadınların vücudu herşeyi yaparsen sorunca aklıma geldi kızıma hamile iken değişmemişti ucu oğlanda koyulaştı. Belki değişmemiştir konuya inanmıyorum ya fake bence .
3-4 aylıkken karnı büyüyen başlayan var mıdır gerçekten? Hiç denk gelmedim.Hiç bişey olmazsa bile 3.4 aylıkken göbek burdayım demeye başlar.
3.4 aylıkken başkası anlamasa da kendisi anlar ya. Hadi 3.4 ayı geçelim 8 aylık olmuş3-4 aylıkken karnı büyüyen başlayan var mıdır gerçekten? Hiç denk gelmedim.
Konu sahibi bence de kasıtlı olarak saklamış bu durumu. Sebebi vardır elbet ama ne
Ayyyy bu konu resmen benim için bir kabus oldu. Böyle bir şey mümkün mü sahiden? 7.5 -8 aya kadar hiç mi belirti olmadı, kanda nasıl pozitif görünmez, nasıl adet olmaya devam ettiniz şaka mı buÖncelikle merhaba. Lütfen yargılamadan cevap verirseniz sevinirim benimde ne yapacağımı bilmediğim bir dönemden geçiyorum. Yaklaşık 4 ay önce eşimden boşandım ve annemle oğlumla yeni hayat kurma mücadelesine girip memleketime taşındım. Bir işe girdim ev tuttuk falan ama ben hamileymişim ise girerken testlerde falan çıkmadı şu an yaklaşık 7.5 8 aylık hamileyim ama hiç doktora gitmedim iş yerine de bunu bildirmedim. Cuma günü gitmeyi düşünüyorum korkularım var ve bunları yenemiyorum evet bu çocuğu dünyaya getirmek istiyorum ama nasıl baş edeceğim bilmiyorum eski eşimle de aldatma yüzünden boşandık ve ona da hamile olduğumu söylemedim. Ben yaklaşık 1.5 ay önce hareketlenme sonucu farkettim hamile olduğumu ve karnım birden belirginlesti adet olmaya devam ettim bu sırada şimdi hem iş yerine söyleme hem eski eşime söyleme konusunda ne yapacağım bilmiyorum. İş yerinde soranlara bir şekilde gecistirdim hep bu zamana kadar şimdi ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim?
Yeniden barışmaya mecbur değilsiniz. Çocuktan haberi olması lazım zaten resmi olarak onun adına olacak başka yolu yokÖncelikle merhaba. Lütfen yargılamadan cevap verirseniz sevinirim benimde ne yapacağımı bilmediğim bir dönemden geçiyorum. Yaklaşık 4 ay önce eşimden boşandım ve annemle oğlumla yeni hayat kurma mücadelesine girip memleketime taşındım. Bir işe girdim ev tuttuk falan ama ben hamileymişim ise girerken testlerde falan çıkmadı şu an yaklaşık 7.5 8 aylık hamileyim ama hiç doktora gitmedim iş yerine de bunu bildirmedim. Cuma günü gitmeyi düşünüyorum korkularım var ve bunları yenemiyorum evet bu çocuğu dünyaya getirmek istiyorum ama nasıl baş edeceğim bilmiyorum eski eşimle de aldatma yüzünden boşandık ve ona da hamile olduğumu söylemedim. Ben yaklaşık 1.5 ay önce hareketlenme sonucu farkettim hamile olduğumu ve karnım birden belirginlesti adet olmaya devam ettim bu sırada şimdi hem iş yerine söyleme hem eski eşime söyleme konusunda ne yapacağım bilmiyorum. İş yerinde soranlara bir şekilde gecistirdim hep bu zamana kadar şimdi ne yapabilirim nasıl bir yol izleyebilirim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?