• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum

gunes kizi

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
-16
Puanlar
1
Eşimle aynı mesleği yapıyoruz kamuda çalışıyoruz benim memleketimde .
Eşimle benim memleketimde tanistik evlendik asla kendi memleketine gitme düşüncemiz yoktu
Evlendikten sonra arada bir tartışmamızda gidelim artık burdan diyordu ama ciddi değildi 4 yıllık evliyiz 1 yasinda oğlum var .
eşim kendi memleketine tayin olmak istiyor ama ben istemiyorum çünkü yapamiyacagimi biliyorum mutsuz olacağım biliyorum
Dün akşam yine tartıştık ben gidecem istersen gel istersen gelme oğlumu alıp giderim Diyo sıkıldım artık burdan Diyo meselede annemlerin bazı lafları zoruna gidiyormuş ama gerçekten dedikleri şeyler asla alınacak şeyler değil
Eşim ailesinde çok pohpohlanarak büyütülmüş her şeyine evet denilmiş biri onun için yaşlı küçük herkesin ona karşı el pençe olmasını istiyor ailemden biri iyi niyetle bunu yapmayın derse bi eşim için büyük olay her şeyi abartıyor takıyor bunun için gitmek istiyor
Ama ben yapamam yeni bir düzen yeni iş yapamam biliyorum kendimi
Tek kalırım burda kendi memleketimde bir çevrem var ki eşimin de bir çevresi var çok sevilen biri asla yalnız değil ama ben buraya gelirsem mutsuz olacağım zaten kültür farkı var 10 gün izinde gelsek bile ruhum daralıyor ne yapacağım nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok ve gercekgen çok üzülüyorum artık

meselede annemlerin bazı lafları zoruna gidiyormuş ama gerçekten dedikleri şeyler asla alınacak şeyler değil
Nasıl laflar mesela? Oğlunun evine evliliğine karışıyor diye erkek annelerine bir ton laf sayıyoruz. Sizin anneniz aileniz ne söylüyor?

Nasıl laflar mesela? Oğlunun evine evliliğine karışıyor diye erkek annelerine bir ton laf sayıyoruz. Sizin anneniz aileniz ne söylüyor?
Eşim evde yemeği o yapar misafir alinacaksa asla elimi sürmeme izin vermez ben yapacam der ki hep böyle el lezzeti var ve pratik hep de der hem bana hem aileme bana yemek yapmak koymaz yeter ki huzurlu olalım ben kızınızdan bir şey beklemiyorum bunu bana da söyler sen karışma bak evin kadını benim ben yaparım sen geç dinlen çocukla vakit geçir hayır der benim hoşuma gidiyor her evlendiğimiz zamandan beri böyle annemlerle yolda giderken konu açılmis yine bi yemek konularindan annem de evin hanımı oldun sende demiş ona takıldı eşim

Eşim evde yemeği o yapar misafir alinacaksa asla elimi sürmeme izin vermez ben yapacam der ki hep böyle el lezzeti var ve pratik hep de der hem bana hem aileme bana yemek yapmak koymaz yeter ki huzurlu olalım ben kızınızdan bir şey beklemiyorum bunu bana da söyler sen karışma bak evin kadını benim ben yaparım sen geç dinlen çocukla vakit geçir hayır der benim hoşuma gidiyor her evlendiğimiz zamandan beri böyle annemlerle yolda giderken konu açılmis yine bi yemek konularindan annem de evin hanımı oldun sende demiş ona takıldı eşim
Siz de böyle bir laftan sonra bu adamı haksız ve alıngan buldunuz yani…

Doğru mu anladım? Adam her gün yemeğinizi yapıyor hatta misafir geleceği zaman bile menü hazırlıyor, eli lezzetli ve yeter ki huzurlu olalım diyor. Anneniz de evin hanımı oldun diyip zorbalıyor adamı. Sen karışma evin kadını benim lafınızı annenizden kapmışsınız, kadın sizi de zehirliyor. Ben eşinizi haklı buldum anneniz çok hadsiz. Adam aşağılanmaktan zorbalanmaktan bıkmış gitmek istiyor. Bu laflara nasıl izin veriyorsunuz müsade ediyorsunuz?

Eşimle benim memleketimde tanistik evlendik asla kendi memleketine gitme düşüncemiz yoktu
Evlendikten sonra arada bir tartışmamızda gidelim artık burdan diyordu ama ciddi değildi 4 yıllık evliyiz 1 yasinda oğlum var .
eşim kendi memleketine tayin olmak istiyor ama ben istemiyorum çünkü yapamiyacagimi biliyorum mutsuz olacağım biliyorum
Dün akşam yine tartıştık ben gidecem istersen gel istersen gelme oğlumu alıp giderim Diyo sıkıldım artık burdan Diyo meselede annemlerin bazı lafları zoruna gidiyormuş ama gerçekten dedikleri şeyler asla alınacak şeyler değil
Eşim ailesinde çok pohpohlanarak büyütülmüş her şeyine evet denilmiş biri onun için yaşlı küçük herkesin ona karşı el pençe olmasını istiyor ailemden biri iyi niyetle bunu yapmayın derse bi eşim için büyük olay her şeyi abartıyor takıyor bunun için gitmek istiyor
Tek kalırım burda kendi memleketimde bir çevrem var ki eşimin de bir çevresi var çok sevilen biri asla yalnız değil ama ben buraya gelirsem mutsuz olacağım zaten kültür farkı var 10 gün izinde gelsek bile ruhum daralıyor ne yapacağım nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok ve gercekgen çok üzülüyorum artık
Acaba aileniz her şeye çok mu karışıyor? Eğer fazla görüşüyorsanız eşiniz de bu durumdan sıkılmış olabilir mi? Bıkmışsa aileniz iyi niyetli bile olsa eşinize ters gelebilir, belki bundan dolayı uzak kalmak istiyor ancak size açıkça söyleyemiyor olabilir mi?
Verdiğiniz örnekte aklıma bu geldi.
Ama öyle değilse de birlikte akmanız gereken bir karar bu. İster gel ister gelme diyerek bi yere varamazsınız.

Yanılmamışım ilk yorumumda. Aileniz ile aranıza biraz mesafe mi koysanız? Benim annem eşim hakkında böyle ileri geri konuşamaz,bence anneniz patavatsınızn teki. Eşiniz çok haklı.

Yukarıdaki yorumlara katılmakla birlikte eşinizin nerden nereye gitmek istediğini çok merak ettim.
Yani objektif bir gözle gerçekten büyük bir kültür farkı var mı onu merak ediyorum. Böyle konularda gurbet gurbet diye ağlayıp annesinin yanından 2 saat uzağa giden yeni gelinler geliyor aklıma😅
Bir de memlekette çalışmak zorunlu mu? İkisinin ortasından başka bir yerde yaşamak olmuyor mu mesela?

Adamı sanki içgüveysi almışlar analı kızlı ezikliyorlar. Ailesine karısına çocuğuna yemek yapan adama ev hanımı olmuşsun diyorlar. Buradan bakınca her şeyinize anneniz karar veriyor gibi. Kadın kızını ezmiş baskılamış, yetmiyor damada el atıyor. Evlendiğinizden beri böyleymiş, niye annenize müsade ettiniz? Bence anneniz sizin gitme kalma kararlarınız dahil her şeyinize karışıyor. Başka yerde yapamam edemem yaşayamam... Tayin çıksa ne yapacaktınız? Evliliğiniz bitecek gibi görünüyor çünkü adam ikinizi de çekmek zorunda değil. Saygı değer göreceği bir ortamda yaşamak herkesin hakkı. Anneniz hadsiz ve saygısız biri kusura bakmayın.

Evin erkeği de sensin madem.. öyle saçma lafa boşuna mi alindi diyosun? İki zıt şey isterken ortak nokta nasıl olur misal. Benim kocam başta çocuk istemedi ben istedim istemediği için de olmadı. Onun dediği oldu. Ben aileme yakın bı yer istedim o kendi şehrinde oturmamizi uygun gördü onun dediği oldu. Ortak mesafe Ankara'da da oturabilirdik .. olmadı. Şimdi ya benim dediğim olur ya kocamın?? Dolayısıyla anlaşarak varılacak bı yer yok. İstemiyorsa istemiyordur. Senin dedigin olursa mutsuz mutsuz oturur aile namına bişey kalmayasiya kavga gürültü devam edersiniz. Annen baban sana şirin şakacı gelebilir herkesin anası babası kendine. Şakası elim kizina oğluna başka geliyor. Kocam ailesini tahtirevanla gezdirebilir ben aynı şekil sevmem sevemem yuceltemem de. Dolayısıyla ailene şöyle her lafı soyleyebileceklerini bı unutsunlar. Sen mutsuz olacaksın diye gidemediğin onun şehri de onu mutlu edecek?? Kim öncelik,.. bizim iliskide kocam öncelik baksana hep istediği oldu senin de olmuş.ama ben bı yerde patlarim. O da öyle .

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bizde de aynı problem var, tayin bizim de başımıza bela olmuş durumda. Ben eşime senin memleketine geleceğime mutsuz olacağıma boşanırım dedim. Eger o yuvamızı mutluluğumu düşünmüyorsa yapacak bir şey yok. Eşiniz eğer sizi dinlemeyip giderse zaten hiç Sizin olmamıştır. Ama asla asla gitmeyin gözünüzden yaş içinizden yas eksik olmaz. Kendimden biliyorum. Bayram tatili için gidicez ağlamaya bugünden başladım bile. Kaldı ki temelli yaşamak, imdatttttttt

Ay adama cok uzuldum. Ne istiyorsunuz ki daha adam yemek yapiyormus ustelik misafir geldigi gunlerde bile. Ne demek evin hanimi sen olmuşsun? Annenize ayar cekmeniz gereken yerde eşinizde sorun ariyorsunuz. Adam gitmek istemekte cok hakli

Anneniz bayağı kocanızı ezikliyor,Bazı şeylerin şakası olmaz,siz anamda anam diyen o bağımlı tiplere benziyorsunuz. Birde kalkmış eşinizi haksız buluyor çok alıngan diye adama kusur arıyorsunuz.Bence oturun konuşun iki aileye yakın bir yere tayin isteyin çünkü sizinde artık aileden göbek bağınızı koparma vaktiniz gelmiş geçiyor....

Eşin senin üstünde baskı kurmak için memlekete dönelim kozunu oynuyor. Bir yaşındaki bebeği alıp giderim falan, çüş deseydin peynir bidonu değil bu?

Eşinin bu tehditleri memlekete taşınsanız bile bitmez, siz anlaşamıyorsunuz orada da mutlu olamazsınız gibi geldi.

Ayrıca aileniz de çok hadsiz aynı şehirdesiniz diye sürekli görüşmek zorunda değilsiniz.

Annen çok hadsiz. Kocan haklı. Daha neler diyor anlat anlat.

Adama teşekkür edeceğine (çocukla vakit geçir dinlen diyor herkes yapmaz bunu) evin hanımı oldun diye dalga geçiyor sen de buna izin veriyorsun çok yazık.

Eşinizin tek yanlışı oğlumu alır giderim demek. Yoksa aileniz ile olan durumda haklı diye düşünüyorum. Belki iki aileden de uzak bir şehire giderseniz kafanız daha rahat olur ya da aileniz ile net sınırlar koyarsanız. Kimse çocuğu anasının evinden getirmiyor alır giderim ne. Bu konuda çok sinir oldum. Eşim kızımızı alır giderim dese 2 haftada bir haftasonu zor görürsün nereye alıp gidiyorsun derdim ama eşiniz diğer konularda çok haklı. Daha söylemediği ama biriken çok konu vardır.

Birde kimse kimseye karşı el pençe durmamalı ama ben büyüğüm istediğimi söyledim algısı da çok yanlış. Herkes nerede durması gerektiğini bilip saygı gösterecek. Şaka ve dobralık adı altında yapılan saygısızlık ve patavatsızlığa tahammülüm yok.

memleketlerinizin orta noktası bir yere gidin, iki tarafta karışamasın

sevinecegine damadim kiza yardimci diye ne demis
ayrica o yemek yaparken evin kadini oluyorsa sen de eve onun aynisi kadar para koyuyorsun. demek ki sen de evin erkegisin.
boyle sacma bir hesap olabilir mi?
esine ailenle mesafe koyacagini - her hafta bulusmaya gelmesi gerekmedigini, ayda - iki ayda bir goruseceginizi söylesen belki gitme isteginden vazgecer.
adam belli ki aileni sevmiyo, niye mic mic hep bir arada olsun ki.
"egitim aliyor" diye at birsey, sen git "o gelemedi ders calisiyor" de, aksamlari is cikisina ailene ugra "esimin bugun kursu var evde duracagima size geldim" de, boyle boyle aralarini sogut
o da rahat etsin sen de

Back
X