• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapacağımı bilmiyorum

Eşin senin üstünde baskı kurmak için memlekete dönelim kozunu oynuyor. Bir yaşındaki bebeği alıp giderim falan, çüş deseydin peynir bidonu değil bu?

Eşinin bu tehditleri memlekete taşınsanız bile bitmez, siz anlaşamıyorsunuz orada da mutlu olamazsınız gibi geldi.

Ayrıca aileniz de çok hadsiz aynı şehirdesiniz diye sürekli görüşmek zorunda değilsiniz.
Adamın üstünde baskı kuruluyor bence.Konu sahibi izin verdiği için ailesinin burnu hep yuvasının içinde,adam artık bıkmış elindeki son kozu kullanıyor.Anasının memesinden kopamamış erkeklerin kadın versiyonu konu sahibi....

sizin konunuzun özeti;
sıkıldım artık burdan Diyo meselede annemlerin bazı lafları zoruna gidiyormuş ama gerçekten dedikleri şeyler asla alınacak şeyler değil

ailemden biri iyi niyetle bunu yapmayın derse bi eşim için büyük olay her şeyi abartıyor takıyor bunun için gitmek istiyor
konu siz ve sizin harika aileniz olunca onun ailenizin laflarindan sıkılması, bunalmasi sorun oluyor. Anneniz damadini ciddi anlamda cahilce zorbaliyor ama "amma abarttin, ne takildin" modundasiniz.
oysa o
çünkü eşimden korkuyor haksız da olsam eşim beni savunur annesine
çünkü eşim ben haksızda olsam beni savunur annesine karışma yapma der onun için çekinir eşimden sesini etmez
en ufak seyde sizi savunup ailesinin mumkun mertebe sesini kesmeye ugrasiyor.
o haksiz da olsa sizi savunurken siz esiniz hakli da olsa annenizi savunup "abartma" diyorsunuz.
bence bunlar daha iyi gunleriniz. Asil kotu gunler esinizin iyice bikip size sizin ona davrandiginiz gibi davranmasiyla - ailesine engel olmamasiyla baslayacak

Hangi şehire gitmek istiyor?

Son düzenleme:
Kızlar yanlış anlaşıldım galiba annemler gerçekten kötü niyetle söylemiyor hiç bir şeyi ama eşik üzerimde bir baskı kurmaya çalışıyor her defasında ailemi kotuluyor ailem okumuş mesleği olan insanlar yuvama saygı duyuyorlar elbet ama eşim her şeyden bir şey arıyor anlatamiyorum ama yemek yapsa bile annemler geldi diyelim laf arasında benden bahsedip yemek yapmayi mi biliyor ben yapmasam aç kalacaz diyip gülüyor sonra şaka diyor bi konuda kavga etsek %100 haklı bile olsam nasıl oluyorsa kendini üste çıkarıyor hele ki çocuk olduktan sonra hayatım deng bozuldu eşimi tanıyamıyorum bebeğe çok düşkün ağlamasına asla izin vermiyor oğlum 1.5 yasinda ve vurmayı sevmekle karıştırıyor Buda eşim yüzünden vurduğu zaman vur oğlum seviyor oğlum beni aferin Diyo bunuda ben ve annem karşı çıkınca bak böyle yapma bu çocuk bunun kötü bir şey olduğunu bilsin bırak izin verme ağladığı zaman susar ama devam etmesine izin verme dediğimiz zaman biz kötü oluyoruz ailem kötü oluyor daha çok şey var ben aileme iyi demiyorum evet hataları var farkındayım ama onun memleketine gitsek mutsuz olacağım eski konularıma baktıysanız anlarsınız
Boşanın demeyin gerçekten eşimi seviyorum o da seviyor biliyorum bide oğlum babasına bu kadar düşkünken olmaz yapamam
Ve eşim tayin işinde becayis yapalım 1 yıl kalalım diyor ama biliyorum bir daha gitsem geri gelmez ve yaşadığı yer küçük Avm yok ailesinde akraba gezmesi yok kimse kimseye gitmez yapamam yani burda

Sizi o kadar iyi anlıyorum ki. Bizde de aynı problem var, tayin bizim de başımıza bela olmuş durumda. Ben eşime senin memleketine geleceğime mutsuz olacağıma boşanırım dedim. Eger o yuvamızı mutluluğumu düşünmüyorsa yapacak bir şey yok. Eşiniz eğer sizi dinlemeyip giderse zaten hiç Sizin olmamıştır. Ama asla asla gitmeyin gözünüzden yaş içinizden yas eksik olmaz. Kendimden biliyorum. Bayram tatili için gidicez ağlamaya bugünden başladım bile. Kaldı ki temelli yaşamak, imdatttttttt

Ben size hak verdim. Kesinlikle annenizde hadsiz falan degil.olayi okur okumaz cozdum. Bunlar biraz kizin ailesine yakin oldugu zaman herseyi batiyor kiz ailesinin. Gidecek ya bahane ariyor efendi. Yapsin yemegi sikinti yok ama saka yoluyla sen yemek mi yapmayi biliyorsun gibi falan dokundururusa annenizde oyle soyler tabi iyi yapmis. Ve kesinlikle tasinmayin ailesinin yanina. Bu gibi durumlarda inanin olmuyor. Erkegin ailesi daha fazla karisiyor oyle pembe kucuk gerginlikle olmuuor. Cogu memur erkegin ailesi kendinde karisma hakkini goruuor. Bunuda aldigi maasa bagliyo. Biz okuttuk buyuttuk. Oylesi varki esyalarini degistirip ogluna odetiyor. Benim esim askerdi iki sene onun ailesinin memleketine tayin istemistik uc ay kalabildim kendim döndüm o kaldi. O yuzden iki ailenin ortasi olan bir sehre tayin isteyin derim

Evin erkeği de sensin madem.. öyle saçma lafa boşuna mi alindi diyosun? İki zıt şey isterken ortak nokta nasıl olur misal. Benim kocam başta çocuk istemedi ben istedim istemediği için de olmadı. Onun dediği oldu. Ben aileme yakın bı yer istedim o kendi şehrinde oturmamizi uygun gördü onun dediği oldu. Ortak mesafe Ankara'da da oturabilirdik .. olmadı. Şimdi ya benim dediğim olur ya kocamın?? Dolayısıyla anlaşarak varılacak bı yer yok. İstemiyorsa istemiyordur. Senin dedigin olursa mutsuz mutsuz oturur aile namına bişey kalmayasiya kavga gürültü devam edersiniz. Annen baban sana şirin şakacı gelebilir herkesin anası babası kendine. Şakası elim kizina oğluna başka geliyor. Kocam ailesini tahtirevanla gezdirebilir ben aynı şekil sevmem sevemem yuceltemem de. Dolayısıyla ailene şöyle her lafı soyleyebileceklerini bı unutsunlar. Sen mutsuz olacaksın diye gidemediğin onun şehri de onu mutlu edecek?? Kim öncelik,.. bizim iliskide kocam öncelik baksana hep istediği oldu senin de olmuş.ama ben bı yerde patlarim. O da öyle .
Anlaşarak varılacak bir yer olmalı ama.sizde olmamış olması olması gerekeni göstermiyor ki.sizin de eşiniz buradan çok anlayışsız duruyor.çocuk olayı çok büyük bir mesele ama diğer konularda gayet de orta yol bulunabilir.

Kızlar yanlış anlaşıldım galiba annemler gerçekten kötü niyetle söylemiyor hiç bir şeyi ama eşik üzerimde bir baskı kurmaya çalışıyor her defasında ailemi kotuluyor ailem okumuş mesleği olan insanlar yuvama saygı duyuyorlar elbet ama eşim her şeyden bir şey arıyor anlatamiyorum ama yemek yapsa bile annemler geldi diyelim laf arasında benden bahsedip yemek yapmayi mi biliyor ben yapmasam aç kalacaz diyip gülüyor sonra şaka diyor bi konuda kavga etsek %100 haklı bile olsam nasıl oluyorsa kendini üste çıkarıyor hele ki çocuk olduktan sonra hayatım deng bozuldu eşimi tanıyamıyorum bebeğe çok düşkün ağlamasına asla izin vermiyor oğlum 1.5 yasinda ve vurmayı sevmekle karıştırıyor Buda eşim yüzünden vurduğu zaman vur oğlum seviyor oğlum beni aferin Diyo bunuda ben ve annem karşı çıkınca bak böyle yapma bu çocuk bunun kötü bir şey olduğunu bilsin bırak izin verme ağladığı zaman susar ama devam etmesine izin verme dediğimiz zaman biz kötü oluyoruz ailem kötü oluyor daha çok şey var ben aileme iyi demiyorum evet hataları var farkındayım ama onun memleketine gitsek mutsuz olacağım eski konularıma baktıysanız anlarsınız
Boşanın demeyin gerçekten eşimi seviyorum o da seviyor biliyorum bide oğlum babasına bu kadar düşkünken olmaz yapamam
Ve eşim tayin işinde becayis yapalım 1 yıl kalalım diyor ama biliyorum bir daha gitsem geri gelmez ve yaşadığı yer küçük Avm yok ailesinde akraba gezmesi yok kimse kimseye gitmez yapamam yani burda
Sizde bir öyle yazıyorsunuz bir böyle ...İki ailenin ortasında bir yere tayin isteyin, anlattığımız doğruysa karşılıklı birbirini ezikleyen bir aile düzeni kurmuş çok aşığız seviyoruz sosuyla bunu yıllardır bir güzel yiyorsunuz.Afiyet olsun bakalım önce hangi taraf gerçeği görüp bıkıp sofradan kalkacak????

Kızlar yanlış anlaşıldım galiba annemler gerçekten kötü niyetle söylemiyor hiç bir şeyi
o zaman onun ailesi de kotu niyetle söylemiyor
senin kaynanan evden cikarken "bebişe iyi bak" dedi diye gıcıklanıyorsun "ben annesiyim tabii ki iyi bakarim" diye. burada da kadin kotu niyetli degil ama sana batmiş
ya da bebek kpdeyken "aman dikkat et - camli masaya gitme" vs diye paniklemis. burada kadin kotu niyetle mi demis? torununun iyiligini istemis. ama bu da sana batmiş gicık olmuşsun
senin kaynananin gercekten kotu niyetle soylemedigi tonla şeye dolup gıcık olup ona tahammül edememen normal, ama esinin kaynanasinin gercekten kotu niyetle soylemedigi tonla şeye dolup gıcık olup ona tahammul edememesi sorun mu?
lutfen cevap verir misin bu mesajima?
bir de bu yazdigim iki ornekte gayet çat çat diye cevap vermissin kaynanana. esin annen apir sapir konustugunda ona çat diye cevap verdi mi? verse sen esinin arkasinda durur muydun "abartma annem iyj niyetli" mi derdin?

Bence siz eşinize annem hata etti deyin belki o da yumuşar. Anneler de hata yapabılır bunu ne yazıkkı bağımlı olan insanlar kabul edemıyor nasıl ki bı erkek annesıne karısını ezdirmemeli kadın da aynı şekilde olmalı herkes hata yapar kan bağı var dıye hata yapmazlar dıye bır kanun yok.

o zaman onun ailesi de kotu niyetle söylemiyor
senin kaynanan evden cikarken "bebişe iyi bak" dedi diye gıcıklanıyorsun "ben annesiyim tabii ki iyi bakarim" diye. burada da kadin kotu niyetli degil ama sana batmiş
ya da bebek kpdeyken "aman dikkat et - camli masaya gitme" vs diye paniklemis. burada kadin kotu niyetle mi demis? torununun iyiligini istemis. ama bu da sana batmiş gicık olmuşsun
senin kaynananin gercekten kotu niyetle soylemedigi tonla şeye dolup gıcık olup ona tahammül edememen normal, ama esinin kaynanasinin gercekten kotu niyetle soylemedigi tonla şeye dolup gıcık olup ona tahammul edememesi sorun mu?
lutfen cevap verir misin bu mesajima?
bir de bu yazdigim iki ornekte gayet çat çat diye cevap vermissin kaynanana. esin annen apir sapir konustugunda ona çat diye cevap verdi mi? verse sen esinin arkasinda durur muydun "abartma annem iyj niyetli" mi derdin?
Senin kaynana nasıl kız? Çok merak ediyorum 😁

Ben diğer arkadaşların aksine sizi haksız bulmadım.ya da şöyle diyeyim eşinizi hakli bulmadim.işin üstüne üstüne gidiyor beyefendi de.kendisi de gayet münasebetsiz şakalar yapıyormuş.kulağini tikamak isteyen de 2 lafa kulağini tikar yani o kadar da birşey yok ortada.kim haklı kim haksız bulmak değil amaç, sorunu çözmek.senin ailen benim ailemle bu iş yürümez.o yüzden şu ailelerden bir kurtulun da kendi hayatınıza bakın.ikisine de yakın olmayın iki şehirde de oturmayın.bu kadar zor değil bunun çözümü? Oğlumu alır giderim demesi de hiç hoş değil valla.aile olgusuna hiç yakışmıyor.çözüm bulmak isteyene çözüm her zaman var anlayacağınız

Valla hayat bir kere öyle oğlumu alır giderim büyük laflar oğlu tek onun değil ben her yerde yaşanır kısmına katılmıyorum iki aileden uzak olursa denge olur ben gitmezdim orta yol olarak da kendi ailemede onun ailesinede eşit mesafe bir yer olabilir mesela en kötü buda olmuyorsa zaten oraya gidince bitecek diye düşündüğüm için ve kimseyi kendimden çok düşünmediğim için kendime maddi ve manevi yeteceğim için çok diretirse ianlaşmalı ayrılmayı dusunebilirim çünkü işimi sadece kendi şehrinde yapabilirim yok bu konuda özel isteği bu annesinin oraya sülalesinin oraya gitmek Kimseye uymak zorunda değil bu fikir istemediğim bir şehirde bir ömür yaşayamam hayat kısa tabiki bu çoklu seçeneğim varsa gecerli.İllaki husursuzluk problem çıkar orayada gidilirse olan sizin sinir sisteminize olacak herşeye rağmen sürdürebilir illa sürdürülsün diye düşünmüyorum ben beraberlikler için .İstediği yere gider bende istediğim yerde yaşarım ortak nokta bulunmuyorsa önce huzur bu herşeyden önde benim için .Bu kadar fedakarlık yapılacak mükemmel eş ise onu bilemem tabiki

Eşimle aynı mesleği yapıyoruz kamuda çalışıyoruz benim memleketimde .
Eşimle benim memleketimde tanistik evlendik asla kendi memleketine gitme düşüncemiz yoktu
Evlendikten sonra arada bir tartışmamızda gidelim artık burdan diyordu ama ciddi değildi 4 yıllık evliyiz 1 yasinda oğlum var .
eşim kendi memleketine tayin olmak istiyor ama ben istemiyorum çünkü yapamiyacagimi biliyorum mutsuz olacağım biliyorum
Dün akşam yine tartıştık ben gidecem istersen gel istersen gelme oğlumu alıp giderim Diyo sıkıldım artık burdan Diyo meselede annemlerin bazı lafları zoruna gidiyormuş ama gerçekten dedikleri şeyler asla alınacak şeyler değil
Eşim ailesinde çok pohpohlanarak büyütülmüş her şeyine evet denilmiş biri onun için yaşlı küçük herkesin ona karşı el pençe olmasını istiyor ailemden biri iyi niyetle bunu yapmayın derse bi eşim için büyük olay her şeyi abartıyor takıyor bunun için gitmek istiyor
Ama ben yapamam yeni bir düzen yeni iş yapamam biliyorum kendimi
Tek kalırım burda kendi memleketimde bir çevrem var ki eşimin de bir çevresi var çok sevilen biri asla yalnız değil ama ben buraya gelirsem mutsuz olacağım zaten kültür farkı var 10 gün izinde gelsek bile ruhum daralıyor ne yapacağım nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok ve gercekgen çok üzülüyorum artık
Anneniz hadsizlik etmiş siz de onu destekliyorsunuz. Eşinize bu saatten sonra ailenizle görüşmemeyi teklif edin, o şekilde kalmayı kabul eder belki.

Ay eski konunuzu okudum da eşiniz de bana artık masum gelmiyor. Tam bir manipülatör kimbilir sizi nasıl etkiliyor

Eşimle aynı mesleği yapıyoruz kamuda çalışıyoruz benim memleketimde .
Eşimle benim memleketimde tanistik evlendik asla kendi memleketine gitme düşüncemiz yoktu
Evlendikten sonra arada bir tartışmamızda gidelim artık burdan diyordu ama ciddi değildi 4 yıllık evliyiz 1 yasinda oğlum var .
eşim kendi memleketine tayin olmak istiyor ama ben istemiyorum çünkü yapamiyacagimi biliyorum mutsuz olacağım biliyorum
Dün akşam yine tartıştık ben gidecem istersen gel istersen gelme oğlumu alıp giderim Diyo sıkıldım artık burdan Diyo meselede annemlerin bazı lafları zoruna gidiyormuş ama gerçekten dedikleri şeyler asla alınacak şeyler değil
Eşim ailesinde çok pohpohlanarak büyütülmüş her şeyine evet denilmiş biri onun için yaşlı küçük herkesin ona karşı el pençe olmasını istiyor ailemden biri iyi niyetle bunu yapmayın derse bi eşim için büyük olay her şeyi abartıyor takıyor bunun için gitmek istiyor
Ama ben yapamam yeni bir düzen yeni iş yapamam biliyorum kendimi
Tek kalırım burda kendi memleketimde bir çevrem var ki eşimin de bir çevresi var çok sevilen biri asla yalnız değil ama ben buraya gelirsem mutsuz olacağım zaten kültür farkı var 10 gün izinde gelsek bile ruhum daralıyor ne yapacağım nasıl ikna edeceğim hiç bir fikrim yok ve gercekgen çok üzülüyorum artık
Tartışma illa oluyor da her tartışmada gitmekle tehdit etmesi çok saçma kaç yaşında adamsın. Sadece kendi hayatıyla ilgili karar vermiyor böyle bencillik yapamaz. Madem öyle gitsin tek başına gidebilecek sanki.

Senin kaynana nasıl kız? Çok merak ediyorum 😁
rahmetli malesef.
ama kayınbabam çok tatlı, güleryüzlü bir adam. benim aksanıma, ezberleyip söyledigim herseye çok gülüyor. evinin bas kosesine nikahta beraber cektigimiz resmi büyütmüş koymuş:) yazin iki haftaligina gelecek, heyecanla bekliyorum
Ay eski konunuzu okudum da eşiniz de bana artık masum gelmiyor. Tam bir manipülatör kimbilir sizi nasıl etkiliyor
niye oyle dedin ki? eski konusunu ben de okudum konu sahibi haksiz da olsa hep onu savunurmuş, en ufak laf söylenmesine izin vermezmis. ben okudugum kadariyla manipulator bir koca görmedim. "ben donmek zorundayim sen biraz daha ailemle kal bebekle zaman gecirsinler" demis ama normal bir istek gibi geldi. bebek bir daha asla boyle bebis olmayacak, zaten yilda bir iki goruyorlar, ailesiyle bebegin bagi guclensin istemis olabilir. gurbette cocuk yetistirenler icin makul bir istek

Back
X