Arkadaşlar, fikirleriniz benim için çok önemli lütfen bana yardım edin..
Benim 4 yıllık bir ilişkim var, 1 yıla yakındır nişanlıyım.
Öyle bir arada kaldım ki dayanılmaz durumdayım.
Ailem, nişanlımı ve ailesini baştan beri pek sevemediler.
Bunda onlarında büyük payı olsa da asla tek benim ailem haklı diyemem.
K.validemin çocukça saçmalıkları, annemin siniri gerginliği derken iş uzadı.
Şu an görüşüyorlar ama sanki ipler koptu kopacak. Diken üstündeyim.
Nişanlım aileme çok saygılı çok düşünceliydi. Ama annemin tavırları onu soğuttu.
Benim annem çok sinirli ve kötü davranıyor nişanlıma, şakayla filan laf sokuyor.
K.validemi hiç arayıp sormuyor hiç umursamıyor. Dün konuştuk k.v ile , annemin sinirli olduğunu kabul ettim birbirlerini alttan almaları gerektiğini çünkü arada bizim üzüldüğümüzü vs söyledim.
Nişanlımla az önce konuştuk bana dedi ki kabul ettin sonunda annenin "dengesiz" olduğunu. O kadar bozuldum ki ne olursa olsun o benim annem. Ve kendi annesinin geçmişte bana yaşattıklarını unuttu bana diyor ki senin ailen suçlu, onunkilerde birşey yokmuş.
Bir anda annesine toz kondurmayan biri oldu çıktı. Tamam benim ailemde suçlu ama bazen diyorum ki acaba annemin görüp benim aşktan göremediğim birşey mi var. Bu yüzden mi istemediler onları.
Nişanlım az önce bana diyorki dayandım dayandım ama artık daha fazla laf sokarlarsa dayanmam çeker giderim.
Onlar için beni bırakacakmış. Böyle aşkmı olur? Öyle üzgünüm ki.
Ayrılmak asla istemiyorum, nişanlıyız birde
Ama sizce doğru olan nedir ne olur bir yol gösterin bana..
senin görmeyipte annenin gördüğü şeyler varmış işte....
şimdiden annem de annem muhabbeti yapıyor...
annene hakarete varan bi laf ediyor...
ve gitmekle tehdit ediyor seni...
bunlar daha başlangıç....
sakın sakın değişir diye düşünerek evlenme...
başından belli işte ne olduğu ve olacağı...
anneni dinle derim...
Ailen haklı demek ki..
Başkasına kızıp seni terk edecekse, zaten yetrince sevmemiş..
O bunu düşünmekle kalmayıp dile getirme cesaretinde bulunuyorsa yol yakınken siz uzaklaşın bence.. Olmaz bu iş..
En ufak bi zorlukta çekip gidecek biri ile evlilik olmaz, olsa da yürümez..
Söylediklerinizin haklı olması ve bunu bilmek çok canımı yaktı
bence seni terketmeyecek. sinirden bunlar hep ya zaten de sinirli bi yapısı varmış anladığım kadarıyla. hep ayrılıp barışıyor muydunuz? bu dönemler şeytanın çok uğraştığı dönemler. cidden sıkıntılı. eniştenle de kıyaslama yani herkesin yapısı farklı. bunun dışında da bir yanlışını gördüysen bir şey diyemem tabii. hep böyle değildir diyorsan sıkıntı stres derim ben.
Canım bu güne kadar tartışmalarımız oldu, sıkıntılar yaşadık ama hiç ayrılmadık.
Gerçekten öyle sıkıntılı ki dayanamıyorum artık ben. 3 ateş arasında kaldım..
Simdi olayi tam olarak bilemiyoruz, ne gibi faktörler girdi isin icine bunun boyutlari ve sinirlari nelerdi, bilemiyoruz. Dolayisiyla disaridan direk nisanliniza yüklenilmesini de cok anlamli bulmuyorum. Bunun disinda annenizin karakterini de bilmiyoruz, neden nisanlinizi begenmedigine dair elle tutulur bir aciklamasi var mi? Varsa nedir? Yoksa sadece histen ibaretse de bunun altinda desilecek bir cok psikolojik faktör bulunabilir.
Nisanlinizin annenize saygili davrandigini ve sonrasinda degistigini söylüyorsunuz, demek ki limitlerine ulasmis. Ikincisi sorunlarin büyüklügü ile alakali olarak, (sizin onun annesi hakkinda söylediklerinizi de bilmiyoruz) bu sorunlar iki tarafi da ne derece yipratti bu soru sorulmalidir---Bir de insaniz hepimiz, eger siz onun üzerine ailesinden kaynakli cok seyler söylediyseniz, o da sabretti sabretti sonunda patladi demek ki.
Elbette söyledigi laf hos degil ama hangimiz tartisma sirasinda hos laflar ediyoruz ki? Özellikle de konu ailesel sorunlara geldiginde zaman zaman ciftler birden savunmaya gecip kendi ailelerini koruma icgüdüsü ile davranabiliyorlar. Kendinize sorun mesela tartistiginizda siz hic kendi ailenizi öven ve onun ailesini yeren aciklamalarda istemeyerek de olsa bulunmus olabilir misiniz?
Bence nisanliniz sakinlestikten sonra, sevgiyle güzelce konusun, eger ailelerden kaynakli bu yipranma ikinizi de cok olumsuz etkilediyse saglikli olan devam etmemektir. Ama yok birbirinize olan sevginiz tükenmediyse ve savasacak gücünüz de varsa, ikinizde iki tarafin eksilerini kabullenip, senin ailen benim ailem kavgasina girmeden, aileler arasindaki bu sorunu en aza nasil indiriririz diye düsünün..
Dilerim mutlu olursunuz
Eminim sevgilininde kendine göre haklı yanları vardır, anneninde..
Ayrılmakla tehdit etmesi hiç hoş değil ama sen diyorsun annem diğer eniştemi seviyor nişanlımda buna bozuluyor diye. Sen demişsin bak nişanlın sadece sevilmek istiyor..
Onada haksızlık etme bu konuda annenede..
Annenini çek karşına konuş neden böyle davranıyorsun benim mutluluğumu istemiyor musun neylerini gördünde böyle davranıyorsun bizde yıpranıyoruz artık de açık açık konuş bunları.
Nişanlının annesi sadece annenin tavırlarına kızıyor onda bi sorun yok anladığım kadarıyla..
Ama sana ilaç olacak çok güzel bi kıssadan hisse biliyorum paylaşayım bak sitede varmış zaten oku bunu kendine göre pay çıkar canım..
"bır gun kayınvalıdesıyle yasayan va kayınvalıdesıyle hıc anlasamayan bır kadın varmıs sabahtan aksama aksamdan sabaha bırbırlrını yıyorlarmıs ıkısıde bırbırınden nefret eder olmus en snunda gelın dayanamamıs bır hocamı desem ufurukcumu desem bı adama gıtmıs ben bu kadından kurtulmak ıstıyorum demıs bana bır care anlatmıs aralarında gecenlerı adamda ona bu sıseyı al 1 ay boyunca yemeklerıne ekle ama bu arada ona cok ıyı davranman gerekecek demıs yapabılrsen al..1 aya kalma kaynan ölur demıs
almıs bızım gelın sıseyı kurtulcam sevıncıyle eve.ne varkı altı ustu 1 ay sonra kurtulucam 1gun 2,3,4gun derken 3 hafta olmus gelın kaynanya ıyı davrandıkca kaynanda ona ıyı davranır olmus sonunda bırbırlerıyle konusmuslar bız nıye boyle yaptık bırbırımızı uzduk dıye aslında sen benım bırıcık gelınımsın demıs kaynana gelınde sende benım canımın anasısın sen olmsan eşım olamazdı derken son haftaya gırmısler
eeee bızım gelının aklı basına gelmıs kaynanasını cok sever olmus kaynanada onu bızım gelın vıcdana gelmıs oldrmeye kıyamamıs cok sevdıgı eşinin anesını,cocuklarının babanesını öldürmeye gene gıtmıs ufurkcu amcaya ılacı kullandım ona cok ıyı davrandım ama artık ölmesını ıstemiyorum onu cok sevıyorum bugune kadar onu hep yanlıs anlamısım cok ıyı bırı nolur bunun panzehırını ver..
adam başlamıs gulmeye bak kızım demıs benım verdıgım ılac degıldı sadece suydu ben sana ona ıyı davranmayı ogrettım ...
sonra sen sag ben selamet..."
Ah keşke bi evlenmiş olsaydık, geçerdi belki bunlar.Biz de cok kavga ediyorduk ya. istenmeyen şeyler söylenebiliyor. cunku ikinizden başka 3. kişiler de devreye giriyor. evlendik bi rahatladık ki yani. oh bee dedikinşallah öyle olur. annem de sıkılıyordu bizim tartışmalarımızdan ama herkes stresten oldugunun farkındaydı.
Rica ederim canım hakkında hayırlısı olsun her daim..
Konuşmaya çalıştım ama konuşmuyor annem hemen tartışmaya başlıyoruz.. Bu gün tekrar deneyeceğim.
Teşekkürler canım hikaye için, iyi geldi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?