• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı bilmiyorum:(

Hanımlar bir sakin olur musunuz lütfen?
Sizler kendi doğrularınızda haklı olabilirsiniz belki ama bu gencecik hata yapmış bir kıza katil deme hakkı vermiyor size, zaten üzülen, yıpranan, vicdan azabı çeken, sizden bir yol göstermenizi isteyen kadını yargılayarak ona el uzatmış olmuyor itiyorsunuz, hepiniz kadınsınız yaşananları anlar hak verir veya anlamaz hak vermezsiniz ama sizin gibi bir kadını kendi ellerinizle uçuruma atamazsınız.

Bu mudur yani? 20'li yaşlardaki bir kadının hayatı zindana dönünce oh demek midir yapılması gereken?

Bence tekrardan ailenin yanına dönemlisin
Yada bir şekilde birinin yanına git şehir değiştir
Ve bir uzman desteği almalısın
Şuan bir çok kişi ne alaka diyebilir bana ama
Kendinden 20 yaş büyük birine aşık olduğunu düşünmen bile
Senin psikolojinin iyi olmadığının göstergesi bir nevi
Üstüne birde kürtajın getirdiği olumsuz psikoloji var ...
Zaten doğudasın sıfır sosyal aktivite
Doğuda ev arkadaşlığı deyim ben, yapmak
Bu arkadaşlık kötü bitince sonuçlarına katlanmak çok daha zor ...
Tayin zamanına kadar da ücretsiz izine ayrıl sonra tayin almak için çabalarsın .
Herkes memur olmak zorunda değil bunu unutma ve kararlarını buna göre ver

teşekkür ederim bunları hemen denemeye başlayacağım

"Sen Allah mısın" derken?? Inanmiyorum ya can alirken 'Allah'ın işine karışmıyor mu insanoğlu?
Gerçekten cahilliğimden soruyorum bu düşünceye sahip olmak için ne yapmak lazım ? :işsiz:

Ne anladın mesajımdan? Ona göre açıklama yapayım

Arkadasim sen yapilan saygisiz yorumlari dikkate alma onlar en mukemmel en kusursuz zaten..
Hayatinin tecrubesini yasamissin,gercekten zor bir durum olmali..Bu insandan olabildigince uzak dur ayrica hayatin falan kararmis mahvolmus degil toparlanip hayatina devam edeceksin ..

Hanımlar bir sakin olur musunuz lütfen?
Sizler kendi doğrularınızda haklı olabilirsiniz belki ama bu gencecik hata yapmış bir kıza katil deme hakkı vermiyor size, zaten üzülen, yıpranan, vicdan azabı çeken, sizden bir yol göstermenizi isteyen kadını yargılayarak ona el uzatmış olmuyor itiyorsunuz, hepiniz kadınsınız yaşananları anlar hak verir veya anlamaz hak vermezsiniz ama sizin gibi bir kadını kendi ellerinizle uçuruma atamazsınız.

Bu mudur yani? 20'li yaşlardaki bir kadının hayatı zindana dönünce oh demek midir yapılması gereken?

Kesinlikle 'oh olsun' demem Allah başa vermesin bizde onun yerinde olabilirdik hiçbişeyin garantisi yok. Ben sadece kızıyorum böyle cahilliklere, zararın neresinden dönülse kâr. Sırf dalga geçmek için "sana inat çocuk yapıp aldırcam" demek nedir mune burda hassas olduğumuz konuları belirttiğimiz halde bu durum bitek banamı abes geliyor?

Üyelik den men edilcem belki ama hep savunduğum şeyi burda da savunmaya devam edcem. Çocuk aldırma bir hak değildir? Özgürlük başkasının özgürlüğüne girdiğin anda biter. O çocuk ana rahmine düştüğü anda bir bireydir.ve bu kadın cismi kadın! O bebeğin bireyin yaşama hakkını elinden almıştır. Yazıklar olsun

Tecavüze uğrayıp hamile kalan bir kadını düşünün. Size göre o kadının çocuğunu aldırmaması lazım ama tecavüz eden "adam" onun özgürlüğüne girmiş olmuyor mu? Siz ne yargıçsınız, ne hakim ne de tövbe haşa Allah. Lafınızı bilin de konuşun biraz burada.

Hanımefendi sizin durumunuz için de oldukça üzüldüm. Bazı densiz laflar olacağını tahmin ettim gerçi ama önemsememeye çalışın. Kürtaj anne adayını da psikolojik olarak harap eden bir olaydır. O çocuğu doğurup "Eşimle zorla evlendik" ya da "Hamile kaldım doğurdum bebeğin babası bebekle ilgilenmiyor" gibi bir konu açsanız daha çok mutlu olacaklardı herhalde. Bir hatadır olmuş, korunarak bile hamile kalınabiliyor, o konuyu geçiyorum neyse. Hiçbir erkek için kendi hayatınızdan büyük fedakarlıklarda bulunmayın. Zaten aranızda saygı komple bitmiş, sevgi de kalmamış gibi gözüküyor. Yaş farkından bağımsız olarak bir ilişkide saygı bittiyse ve hakaret düzeyine gelindiyse zaten ciddiyete bindirmek pek mümkün değil.

Ben sizin adınıza sevindim. Sanki onunla hiç tanışmamışsınız gibi yepyeni bir sayfa açın. Durumunuz elveriyorsa terapi görmenizi de tavsiye ederim ben. Umarım bundan sonraki hayatınız daha güzel olur.

Merhaba, ogretmenseniz sömestrda kafanızı dinleyecek ve mantıklı kararlar verecek bir yerlere girmenizi tavsiye ederim. o adamla bir daha görüşmeyin .
İnsanoğlu hata yapar ama akıllı olursa o hatayi tekrarlayip da hayatını mahvetmez .

Kesinlikle 'oh olsun' demem Allah başa vermesin bizde onun yerinde olabilirdik hiçbişeyin garantisi yok. Ben sadece kızıyorum böyle cahilliklere, zararın neresinden dönülse kâr. Sırf dalga geçmek için "sana inat çocuk yapıp aldırcam" demek nedir mune burda hassas olduğumuz konuları belirttiğimiz halde bu durum bitek banamı abes geliyor?
Herkesin hassas olduğu noktalar vardır mutlaka ama hassas olduğumuz şeyler burada konu olarak açıldığında misal kürtaj gibi, kürtaj olana laf söylemeye hakkımız yok.
Bakınız kürtaj olana kötü birşey demekte hassasiyete laf etmektir, mesela belki benim bebeğim karnımda öldü ve ben ağlayarak kürtaj oldum, yıllarca bu travmayı üzerimden atamadım, bir konu okudum orada kürtaj olanlara katil deniyordu, hani benim hassasiyetlerime saygı?
Ki burada olayı dini açıdan da ele alamazsınız, yasak bunu biliyorsunuz, yani eğer dini olarak hassasiyetlerden bahsediliyorsa da konu sahibesi dini konu açmamış, açsaydı kapatılırdı zira tüm dinlere ve dini hassasiyetlere saygımız var ama içinde hiçbir dini öge barındırmayan, üzüntü dert paylaşılan bir konuya da yasak olmasına rağmen dini içerikli yorum yapılmamalı değil mi?

Öte yandan diğer yorumcular sizde tartışmak, laf söylemek yerine konuya odaklanırsanız sevinirim, lütfen beni banlamak zorunda bırakmayın.

Herkesin hassas olduğu noktalar vardır mutlaka ama hassas olduğumuz şeyler burada konu olarak açıldığında misal kürtaj gibi, kürtaj olana laf söylemeye hakkımız yok.
Bakınız kürtaj olana kötü birşey demekte hassasiyete laf etmektir, mesela belki benim bebeğim karnımda öldü ve ben ağlayarak kürtaj oldum, yıllarca bu travmayı üzerimden atamadım, bir konu okudum orada kürtaj olanlara katil deniyordu, hani benim hassasiyetlerime saygı?
Ki burada olayı dini açıdan da ele alamazsınız, yasak bunu biliyorsunuz, yani eğer dini olarak hassasiyetlerden bahsediliyorsa da konu sahibesi dini konu açmamış, açsaydı kapatılırdı zira tüm dinlere ve dini hassasiyetlere saygımız var ama içinde hiçbir dini öge barındırmayan, üzüntü dert paylaşılan bir konuya da yasak olmasına rağmen dini içerikli yorum yapılmamalı değil mi?

Öte yandan diğer yorumcular sizde tartışmak, laf söylemek yerine konuya odaklanırsanız sevinirim, lütfen beni banlamak zorunda bırakmayın.

Konuyu daha fazla meşgul etmek istemem fikrimi belirttim çünkü.. Ama altını cizerek söylemek istiyorum ben hangi dine mensup olursam olayım bu fikri savunamam, ha kesinlikle farkındayım dini hassasiyetlere saygı açısından dini icerik yasak zaten. Demek istediğim ben bu konuları sadece dinle bağdaştırmıyorum belirtmek isterim.

Can'ım bile bile aldırmaya diyorlar katil diye. Çocuğun karnında öldüyse ne yapacaksın karnında saklayıp zehşrkenip kendini mi öldüreceksin. Biraz mantıklı ol

Konu sahibesi ailenizle görüşmüyorsunuz diye okudum ama yanlış mı okudum bilemiyorum, aileniz ne olursa olsun sizin sığınağınız, yaralarınızı omların yanında iyileştirebilirsiniz.
Daha çok genç ve tecrübesizsiniz, hayatınızın iplerini yeniden ellerinize alın, bırakın geçmiş geçmişte kalsın, hayatınızı sıfırdan kurun ve geleceğinize odaklanın, zamanla herşey düzelecektir buna inanın lütfen.

inanın yorumları ağlayarak okudum. bende çok çıkış yolu aradım arkadaşlar. koşa koşa gitmedim yani hiçbir yere. bulunduğum şartlar bana imkan tanımadı işte. kendinizi benim yerime koyupta değerlendiremiyorsunuz. ben doğru bişey yaptım demiyorum. yeterince kendimi yargıladım ben arkadaşlar. beni eleştireceğinize yönlendirseniz belkide kurtulurum kısır döngüden

mecbur doğuracaktın da paşalar gibi bakacaktın da yazan kadınlar nerede yaşıyor İsviçre de mi
değil doğunun ücra köşesinde İstanbul'un orta yerinde babasız çocuk bakmaya çalışan kadına rahat vermezler

konu sahibi senin tek çözüm yolun o adamdan uzaklaşmak senden çaldığı onca sene varken daha fazlasını bu adam için heba etme
çıkar aklından ölüm düşüncelerini

inanın yorumları ağlayarak okudum. bende çok çıkış yolu aradım arkadaşlar. koşa koşa gitmedim yani hiçbir yere. bulunduğum şartlar bana imkan tanımadı işte. kendinizi benim yerime koyupta değerlendiremiyorsunuz. ben doğru bişey yaptım demiyorum. yeterince kendimi yargıladım ben arkadaşlar. beni eleştireceğinize yönlendirseniz belkide kurtulurum kısır döngüden
Haklısınız, burada yaşananlar adına ben özür diliyorum sizden, sizin ağlayacak bir omza, derdinizi anlatacak bir dosta ihtiyacınız vardı oysa.
Bundan sonra elinizi tutacak yorumlar geleceğini umuyorum.

Konu sahibesi ailenizle görüşmüyorsunuz diye okudum ama yanlış mı okudum bilemiyorum, aileniz ne olursa olsun sizin sığınağınız, yaralarınızı omların yanında iyileştirebilirsiniz.
Daha çok genç ve tecrübesizsiniz, hayatınızın iplerini yeniden ellerinize alın, bırakın geçmiş geçmişte kalsın, hayatınızı sıfırdan kurun ve geleceğinize odaklanın, zamanla herşey düzelecektir buna inanın lütfen.
mune belkide bu kadar hata yapmamın sebebi babamdır. beni hiç sevemedi hiç yetemedim ona. bazen düşünüyorum da acaba ondan sevgi göremedim diye mi benden yaşça büyük olan birine bu kadar bağlandım diye düşünüyorum

ailenden birinin rahatsızlığı var mı onlardan birini bakmakla yükümlü olduğum kişi diye kaydettirip ailenin bulunduğu ile tayin isteyebilirsin

Back
X