• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapacağımı şaşırdım bir akıl verin

Hayatinizda ne yaptiginizi bilmiyorum fakat bu konuda eger o dede kizacaksa, küs kalacaksa kalsin.
Elbette herseyi önleyemeyez, en basit bu laptoptan bile radiyasyon var fakat herseyi önliyemeyiz diye, hiçbirsey önlemiyelimin anlamina gelmez.

Konu dedenin 2 öpücügü batmasi degil, konu bebegin sagligi. Konu sahibi kendisi diyor bebek öksürüyor diye. Bu gidis ile bebek astim hastaligina kapilabilir.
Yada elini yikamadan çoçugun agizina verdi diye çoçuk hasta kalip gece gece annesi bakmak zorunda kaliyor.

Dede, amca ise ilk önce onlarda bebegin sagligini mecburen düsünmek zorunda. Etrafimda birçok dede, anneanneler bebegi öpmeye kiymiyorlar bile, bebegi zarar gelir diye. Yani bu insanlardan olaganüstü seyler beklenilmiyor. Ben henüz bir anne degilim fakat benim için bir çoçugun sagligi, bir bireyin o çoçugu sapur supur öpmesinden daha önemlidir.
Ben de senin yazdıklarının arkasındayım zaten , öyle veya o dede üç gün orada kalacak mı kalacak , ben konu sahibi sıkıntı yaşamasın diye söylüyorum .Dün düğünümüz vardı ve yemekliydi cami de olduğu için suriyeli küçük çocuklar rahatlıkla geldi , üstleri başları nasıl pis birisi yanağımı sıkmak istiyor şimdi rahatsız olmadım desem yalan söylemiş olurum ama yine de sevdim başını okşadım , en fazla gider elimi yüzümü yıkarım ama küçücük çocuğu incitmem .
Konu sahibi de yanağınımı öptü çaktırmadan siler , yanında sigara içerken bir bahane ile alır gider , bezini değiştiricem , karnı acıkmış der vs vs bahane çok yeter ki kötülük olmasın .Siyaset sadece devlet adamlarının işi değil .

Ben de senin yazdıklarının arkasındayım zaten , öyle veya o dede üç gün orada kalacak mı kalacak , ben konu sahibi sıkıntı yaşamasın diye söylüyorum .Dün düğünümüz vardı ve yemekliydi cami de olduğu için suriyeli küçük çocuklar rahatlıkla geldi , üstleri başları nasıl pis birisi yanağımı sıkmak istiyor şimdi rahatsız olmadım desem yalan söylemiş olurum ama yine de sevdim başını okşadım , en fazla gider elimi yüzümü yıkarım ama küçücük çocuğu incitmem .
Konu sahibi de yanağınımı öptü çaktırmadan siler , yanında sigara içerken bir bahane ile alır gider , bezini değiştiricem , karnı acıkmış der vs vs bahane çok yeter ki kötülük olmasın .Siyaset sadece devlet adamlarının işi değil .

Hayir, ben konu sahibin saygisizca davranmasinin elbette taraftari degilim fakat nazik bir sekilde durumu anlatabilir.
Mesela torunu elbette sevebilcegini fakat hijiyenin önemli oldugunu, ellerini yikamasini gerektigini, o çoçugun balkonda sigaraya maruz kalamamasi,...
güzel bir sekilde anlatilabilir.

Ve dedigin gibi özelikle yemek saatlerde felan o çoçuk annesin kuçaginda olmasi gerekiyor. Ki bana sorarsaniz konu sahibi aslinda baya ihmalkarlik yapiyor.
Evi temizliyecem diye bebegi dede kucagina veriyor ve ondan sonra birde isyan ediyor. Anne isen baze seyleri kendin hal etmen gerekiyor diye düsünüyorum.

Ayrica o suriyeli çoçuklarin örnegi, bu örnek ile ayni degil. Sizin bagisik sisteminiz bir kirli çoçugun yanaginizi sikmayi kaldirabiliyor fakat bir 6 aylik bebek tuvaletli, sigarali ellerin agzina degmesini kaldiramaz.

Duyarli insanlar var onlar bir bebege nereden nasil zarar gelecegini bilir
6,5 aylik daha bebek cok cabuk hastalik kapabilirler bu zaman eski zaman gibi degil
eskiden insanlar herseylerine dikkat ediyorlardi hastalik kapma ihtimali cok azdi
simdi ise herseye dikkat etmemiz gerekiyor herseyden cabuk hastalanabiliyoruz.

Kisacasi sigara icilmis elle pis elle bebek tutmak yemek yedirmek riskli olur, temizlik imandan gelir
el hele en temiz tutulmasi gereken yer.

Üzülüp ,sinirlenme dön eşine bir bak o babanın elin de yetişmedi mi , bu kadar stres yapma.
Bak afrikada ki çocuklara açlık ve sefalet içindeler ama yine büyüyorlar ,emin ol sadece kendini bunaltıyorsun şu an , bırak sevsinler .
Yanın da sigara içsin demiyorum tabi ki ama bir kaç gün için de ne kendini ne eşini bunalt.

ben sevmeye falan karsi degilim tam tersi saviniyorum.ama o ellerle mama yediremez koyde temizlik yok mu alasi var.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

ilin adamı seni anlamaz tabi
başta kocan anlamıyor
kocanın gözüne sok ellerini yıkamadıgını
daha çok küçük melegin
havalarda düzelmedi ki daha kucakta gezecek kadar ya:26:

haklisin.yeni yeni anliyor bin kez deyip gordukten sonra

söylensin dursun benim o çocuğu büyütmek için tek şansım Allah korusun bi hasta olsa el kadar bebek derdini de söyleyemez uğraş dur daha size laf ederler el kadar çocuğu hasta etti diye.ayrıca ben de çok gülerim kendime önemli değil:60:

aynen oyle demedikleri kalmaz.herkes ahkam keameye bayiliyor

Kusura bakmayinda, simdi gerçekten saçmaladiniz. O sefalette zaten o çoçuklarin çogu ölüyor ya hasta kaliyor. Ki ben çoçugumu niye afrikadaki çoçuklar ile
karsilastirim? Eminim o annelerin seçenegi olsa, çoçuklarini böyle büyütmezlerdi!

Cocuk öyle yada böyle büyücek diye anne vurdumduymazlikmi sergilemesi lazim? Elbette dedeler, babaanneler çoçuklari sevebilir fakat hijiyen denilen sey var! Siz hiç mi bioloji dersi görmediniz? Bakteri felan konularini hiç mi bilmiyorsunuz? Zaten 6 aylik bebisin bagisiklik sistemi ne olabilirki? Ki tuvaletten çiktiktan sonra el yikamama kadar igrenç birsey olamazi, ki birak o eli o bebisin agzina verilmesi!

Vallahi sizin yorumunuza gerçekten çok kizdim! Elimizde olanaklar varken, niye çoçuklarimiza temiz bakmiyalim? Suçu birazda konusahibinde buluyorum. Insan nasil 6 aylik bebisin balkonda sigara dumanina maruz birakir? Sirf küslük olmasin diye! Yahu yeni bilimsel tespitlere göre sigara için insanlarda o dumanin, sigaradan kalan moleküller kiyafetlere bile yerlesiyormus ve bebek hatta bu kiyafetler ile temas ettiginde bile rahatsiz olabilir, hasta olabilirmis. Yani birak sigarali, tuvaletli eller ile bebisin agzini silmeleri!! :47:

Bunlar 20,30 yil önce yapilmis olsaydi neyse derdim, insanlar cahildi derdim. Büyüklere karsi saygi , çoçugun sagligindan daha önemli bulmalar o zamanlar normaldi, ama simdi?? Gerçekten çok sinirlendim!!! :47:

canim tabiki sigara icilen yerde birakmafim sadece balkona cikariyor zannettim bir baktim sigarada iciyor o son oldu zaten

biz anneler daha önce hiç tecrübesi olmayan sadece içgüdüleriyle elimizden geldiğinin en iyisini yapmaya çalışırız hep ve bi anne en iyi kendi çocuğuna bakabilir çocuğunun neye ihtiyacı olduğunu onun için neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilir başkasının sevmesini istemeyebilir kıskanabilir bile hatta annelik öle saf temiz bir hiski sana katılıyorum tamam çocuğun üstüne çok titremeyeceksin vs gibi şeylerde söleniyo ama fanusun içinede koyayım demiyorsun sonuçda zaten bebeyin şuan çok küçük bir haftalık deil 2 günlük sakallı babam olsa öptürmem arkadaş tahriş oluyor cildi sigara bırak yanında içilmesini sigara içen birine vermem bile kaldıki alıp balkona götürüyor zaten çocuk hasta yani vücut boğuşuyor şuan microblarla vs kendi halinde bünyesinde birde balkona çıkaracak vs o balkondan aşaya bacaklarından tutar sallarım ki beynine azıcık kan gitsin wc den çıkacak ellerini yıkamadan bebeğe 2 metreden fazla yaklaşmaması lazım birde kucağında kendi eliyle yemek yedirecek kendi ne yerse ondan birde çay içirecek kocan sorun çıkarıyorsa çıkarsın 2 gün küser sonra normale döner benim kaynanam olacak yaratık kızım 7 aylıkken çikolata yedirmiş hava alanına götürüyoruz gidene kadar kucağımda tutuyum dedi iyi dedim sen tut kaşla göz arasında çocuğa çikolata yedir aynadan gördüm çıldırdım arabayı durdurdum delirdim ya benimde bebeğimin reflüsü var çikolatada tatmaması gereken bi yiyecek onu yerse mama yemesi çok güç bunu koskoca kadın biliyor ona rağmen yaptı o oldu yaptığı yani demem o ki benim çocuğumun yemesinden içmesine yatmasıa gezmesine bir düzeni bir huyu vardır en iyi ben bilirim onu bozmaya kimsenin hakkı yok aynı babanenin vs gelip çocuğu şımartıp zıvanadan çıkartıp evlerine dönüp o canavar ettikleri çocukla ennenin uğraşması gibi arkadaşım eşinle iyilikle konuş ailesiyle konuşsun ha yok sen konuşmayacaksan iyilikle ben konuşurum de sen konuş

o kadar hakli ve guzel bir yazi yazmissiniz ki tesekkur ederim.

canim aynen dedigin gibi yaptim bahane buldum almaya calistm.kizdi cocugu bana vermiyorsun diye.

Hayir, ben konu sahibin saygisizca davranmasinin elbette taraftari degilim fakat nazik bir sekilde durumu anlatabilir.
Mesela torunu elbette sevebilcegini fakat hijiyenin önemli oldugunu, ellerini yikamasini gerektigini, o çoçugun balkonda sigaraya maruz kalamamasi,...
güzel bir sekilde anlatilabilir.

Ve dedigin gibi özelikle yemek saatlerde felan o çoçuk annesin kuçaginda olmasi gerekiyor. Ki bana sorarsaniz konu sahibi aslinda baya ihmalkarlik yapiyor.
Evi temizliyecem diye bebegi dede kucagina veriyor ve ondan sonra birde isyan ediyor. Anne isen baze seyleri kendin hal etmen gerekiyor diye düsünüyorum.

Ayrica o suriyeli çoçuklarin örnegi, bu örnek ile ayni degil. Sizin bagisik sisteminiz bir kirli çoçugun yanaginizi sikmayi kaldirabiliyor fakat bir 6 aylik bebek tuvaletli, sigarali ellerin agzina degmesini kaldiramaz.

pardon yanlis ifade ettim galiba temizlik icin falan ben cocugumu kimseye vermiyorum.temizligi esimdeyken cocuk yapabiliyorum.sadece yemek yaparken cocuk yurutecte pesimde dolanir her zaman.kiii ben her seyimi kendim hallediyorum yalnizim normalde.cocugu bana vermeyen k.pederim

Back
X