Ne Yapacağımı Şaşırdım Bir Yardım Lütfen :(

Anti Depresan

☁ ATATÜRK ☁
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2014
5.359
17.567
498

3 yıldır birlikte olduğum bir sevgilim var okulumu yeni bitirdim ve birlikte çalışıyoruz.Aslında buraya kadar herşey normal fakat sıkıntım şu.Geçen gün onlarda otururken babası ve annesi karşısına aldı bayram tatiline hazırlanın sen önden git memlekete biz gelelim seni istemeye yüzük takalım nişan olsun ben yıllık izin aldım işten bayramın 2.günü yaparız döneriz diye..Burayada tamam fakat benim canımı sıkan şu pat diye kaçırırcasına olmasını hazmedemiyorum..Ben babama ne diyeceğim 2 , 3 hafta sonra hazırlan beni istemeye geliyorlar yüzükleri takacaklar nişan aradan çıkacak mı ? Benim babam buna hazır mı diyen yok ? Yani bu fikre henüz ben bile hazır değilim istiyorum ki hani bunu babamla annem konuşsun münasip bir zamanı babam söylesin..Ve kp bana ancak o zaman izin alabilirim yoksa kendi basınızın çaresine bakın dedi bende bu kararı tek başıma veremem annemle konuşurum , annem münasip bir şekilde babama durumu anlatır fakat babam ne der bunu bilemem dedim..
Daha sonra muhabbetler döndü dolaştı olası bir durumda nasıl gidilebilire geldi.Şehirler arasında 16 saatlik mesafe var..Kv'nin önerisi kendisi eşi ve oğlu ile gelmek.Hayır isteme neysede nişanda yapacağız diyorsunuz benim annem babam demeyecek mi ? Bunlar fındık kabuğundan mı çıktı ? Ailem haklı olarak onların ailesini çevresini en azından bir kaç yakın akrabalarını görmek ister.Bu konuda sevgilimin tutumu da öyle tek başına gidilir mi pazardan elma almıyoruz ki diyor.Kendi araçları ile gelme imkanları varken bunu gerçekleştirmiyorlar.Maddi yönden çok sıkıntılı bir durumlarıda yok öyle durumda tabi anlayışlı olurum fakat ben aileden ilk bu durumda olacak kişiyim en azından bana değilde aileme bir saygıdan ötürü biraz kalabalık gelinir..
İnanın ne yapacağımı şaşırdım annemle konuştum annem diyor öyle pat diye olmaz konuşurum babanla gün belirleriz ona göre bizde hazırlanırız kolay değil nişan yapmak ağırlamak diyor.
Sevgilime bakarsak o sadece nişanlanalımda nasıl olursa olsunda , biraz benimde geri durmam onu çok üzüyor sanıyor ki istemiyorum..Bu durumu ona nasıl açıklayacağım dısarıdan bakılınca gerçekten istemiyor gibi mi gözüküyorum.Ben çok seviyorum ve herşeyin usulünce olmasını istiyorum.Kırgınlık olmadan acele etmeden.Önerilerinize ihtiyacım var nasıl bir yol izlemeliyim.Her iki tarafıda kırmadan incitmeden.

bana sanki çok detaylı düşünüyormuşsun gibi geldi.
16 saat az bir mesafe değil şimdi tanışmaya gelelim sonrasında da isteme ve sonra nişan derken fazlasıyla yorucu olabilir onlar için. bir tane oğulları var tabi yorulsunlar diyebilirsin ama herkes onlar gibi düşünüyor. siz görücü usulu tanışan insanlar değilsiniz o yüzden isteme+tanışma+ yüzük aynı gün olabilir. nişan yapılır ya da yapılmaz o sizin bileceğiniz şey o gün konuşulur. ama sen bu insanı önceden tanıyorsun zaten. bayrama nereden baksan 3 hafta var. bence annen babanla konuşup bayram için gün belirleyebilirler.

Sen esinle mutlu olursan olcan zaten anne babasıda gelcek hos akrabalarında bazi yakin olanları gelmeli bana sorarsan ama gelmezlerse cok sorun etme ilerde davranildigi gibi davranirsin sen mutlu olda inşallah gerisi teferruat

Benim nişanım da istemem de tanışma da bir arada oldu.
Eşimin 2 ablası, onların eşleri ve annesi, babası geldi.
Arada bu kadar yol olması izin işlerini zora sokar.
Tanışmaya falan gelseler sizin de iade-i ziyaret yapmanız gerekir.
Arada bunca mesafe varken ben gereksiz buluyorum git gelleri aslen. Uzak mesafe olduğundan kalması, yemesi, içmesi ciddi problem ve masraf oluyor çünkü. Yani nişana yapılan masraf kadar yola, kalmaya, yeme-içmeye veriliyor.
Tabi ki konuşulmadan biz böyle uygun gördük denmesi hoş değil ama bence siz gerekli cevabı vermişsiniz ailemle konuşmam lazım diye.

Aslına bakarsanız haklısınız yani ben bir arada olsun istiyorum fakat bana kendilerinin gün vermesi sorun oluyor.Çünkü benim bildiğim kız ailesine usulen şu gün geleceğiz münasipmisiniz denir.Bunu yapmadılar Kesin bir tarih belirlediler kafalarında ailem hazır mı değil mi sormadılar neticede biz ağırlayacağız.

Sen esinle mutlu olursan olcan zaten anne babasıda gelcek hos akrabalarında bazi yakin olanları gelmeli bana sorarsan ama gelmezlerse cok sorun etme ilerde davranildigi gibi davranirsin sen mutlu olda inşallah gerisi teferruat

Sevgilimin abisi var en azından o ve eşide gelse hani ortamın en azından bir sıcaklığı olur.Çok şey istemiyorum inanın.

Evet benimde sıkıldığım nokta o kendilerinin uygun görmesi..Ve o gün olacak diye diretmeleri.Yoksa gelmeler gitmeler teferruatlar onlara bir şekilde anlayıs gösterilir.

16 saat çok uzak bir mesafe. Aileler anlaşırsa problem olmaz diye düşünüyorum. Atıyorum babanlar nişanlının teyzesini eniştesini tanıyacakta ne olacak sanki. Daha sonra zaten tanışırlar. Mühim olan çekirdek aileler bence. Çalışan insanlar sonuçta devamlı izin alamıyorlar demekki. Stresli işler bunlar ama tadını çıkarmaya bak. Bir daha yaşanmıyor bu günler

aslında sana söyleyerek bunu onaylatıyorlar. sen uygun olmadığınızı söylersen ısrar edecek değiller ya.
senin samimiyetine vermişler bence. sen de buna kızmazsan su katma derim. uygun değilseniz de söylersin olur biter. uygun olduğunuz gün de onlara uygun değilse artık iki tarafın da uygun olacağı bir günü beklerseniz.

Ben bu durumda aile ile muhatap olmak istemezdim. Hoş daha arada bir şey yokken bu kadar içlerindeyseniz karşılarına alıp bunu da sorabilirler. Erkek arkadaşınız size evlenme teklif etti mi?
Bence mantıklı olan çiftlerin bu konuda beraberce konuşması. Herkesin de kendi ailesi ile muhatap olması.

Fazla detay düşünüyorsunuz. Arada 16 saatlik mesafe var. Bu durumda anne baba varsa kardeşlerin gelmesi yeterlidir. Diğer yakın akrabalardan gelmek isteyen olursa gelir ama insanlar bu konuda zorlanamaz. O yüzden siz de müstakbel nişanlınızın ailesine karşı anlayışlı olmalısınız.

Biz aynı şehirde olmamıza rağmen tanışma, isteme ve nişan bir arada oldu. Gereksiz git geller, adetler falan olmasın dedik. Boşu boşuna hem yorgunluk, hem stres bunlar. Nişanı da uzun tutmadık zaten 5 ay sonra evlendik. İsteme ve nişan tarihimizi de biz belirledik. Büyükleri, aileleri katmadık işin içine. İkimiz için en uygun tarih neyse, aileleri de düşünerek belirledik. Siz de öyle yaparsanız sorun olmaz. Bu tarihi illa baba verecek diye bir kural yok. Ben direkt söylemiştim, şu tarihte gelecekler istemeye diye. Bu utanılacak, ayıplanacak ya da babanıza saygısızlık yaratacak bir durum değil.

Çok rahatsız oluyorsanız annenizi ikna edin babanıza kendi kararıymış gibi aktarsın. Mesela " kızı istemeye gelmek istiyorlar, ben bayram uygun dedim. Sen ne dersin" gibi bi cümleyle babanız tarih meselesinin sizin ailenizin kararı olduğunu düşünebilir.

Bu evrelerde fazla ince dusunup didiklemek ozellikle dugun yaklasirken vs ciftleri fazla yipratiyor hatta bu evrelerde kavga edip biteninide gordum tabiki usulunce olsun ama yipranmadan yanlis anlasilip tartismadan yapmak gerek yine sen bilirsin

Yani sonuçta izin almış ve adam açık açık söylemiş, 3 hafta var daha o kadar sürede hazırlanılır. Kalabalık gelinmeside şart değil ki bunun saygıyla alakası yok, mesafe uzak, ee herkesin kendi hayatı var, okullar açıldı insanların çocuğu okuyor. Düğün için zor organize oluyor millet, bir de nişan kız tarafının zaten, erkek tarafının kalabalık gelmesine de gerek yok. Çok detaylı düşünüyorsun gerek yok bu kadar stres yapmana, azıcık nefes al rahatla :)

bence ailene sormaları lazımdı müsaitmisiniz diye.iki aile oturup karar verir anlaşırsa nişan vs olur.kendi kendilere çok gelin güvey olmuşlar.16 saatlik yol git gel zor evet o yönde haklılar ama tek taraflı plan yapmaları yanlış

Herkes aslında detaylı düşündüğümde hemfikir biraz bakınca bende öyle düşünüyorum haklısınız biraz öyle oldu fakat daha önce ailemden birisi bu aşamaya gelmediği için ben ne yapılır bilemiyorum.İstiyorum ki sorunsuz bir şekilde halledelim.Ayrıca ailesi ile yüz göz olma durumu söz konusu değil bazen pazar günleri ziyaret ederim müsait oldukça.Belkide benimsedikleri için sorma gereği duymamış olabilirler..Ama bir genç kız olarak en azından sevgilimin abisininde gelmesini isterim yani dayısı amcası felan değil.Yek bir aile olarak 2 kardeş anne ve baba sadece istek benimkisi.
Bu arada bana erken değil 3 hafta aileme erken kardeşim liseye yeni başladı..Babam çalışıyor sabit bir gelir yok elektrik dükkanı var ve işler teslim olunca para veriliyor binalardan.Abim askerliğini ertelemişti şimdi gitme planları kuruyor..Babaannemler ev yaptırıyor herkes babamın eline bakıyor..Yani en azından bir süre olsa para ayarlanır hazırlanırlardı.İstiyorum ki bizde onları güzel karşılayalım eksiksiz bir şekilde.

Keske resmiyet olmadan sevgilinin ailesiyle yuz goz olmasaydin, sana saygi duyulmuyor belli ki o evde

Öyle bir şey söz konusu değil kendilerine ayda bir pazar günleri gider 1 saat bile oturmaz dönerim.Ben bu durumun kültürleri ile alakalı olduğunu düşünüyorum.Genelde erkek tarafı baskın karakterlerde görünüyor.

Sadece o zaman müsaitim ne demektir ya...
Sen kız evi değil misin sen ne zaman istersen uygun olursan o zaman gelirler.
Hazır olduğun zaman babanla konuş ve kendinizi hazır hissettiğiniz zaman yapın nişanınızı derim ben...
Eşinizin ailesine bir kere taviz verdiniz mi malesef ardı arkası kesilmiyor, burda neler neler okuyoruz biz..
Bu arada şimdiden hayırlı olsun, mutluluklar dilerim

Daha ortada resmiyet yokken evlerine gidersen olacagi bu senin samimiyetine guvenerek pat diye soylemis kendilerini ayarlamislar guzel yanindan bak istemeyiz diyebilirlerdi en azindan senin icin izin almislar is yerinden 16 saatlik yol az buz degil tanisma isteme soz nisan git gel cok yorucu olur bu durumda sinirler gerilir istenmeyen durumlar yasanir kiz evi naz evidir ama sende olurunu bul annene israrci olursan babanin agzindan girer burnundan cikar kabul ettirir
Kalabalik olmamasi senin icin buyuk avantaj aileler daha samimi olur rahat konusur tanisirlar cumbur cemaat kalabaligin misar etmeside zor kim kimdir hatirlamiyorsun bile heyecandan elin ayagina dolaniyor ustune vazife olmayan yorumlar yapanlar patavatsizlar cikar gununu mahveder aile arasinda sade bir toren en idealidir
Simdiden hayirli olsun

Sevgilimin ailesi ile düğün günümü tanışacaktım ? 3 Yıldır birlikteyiz doğal olarak onlarda beni merak ediyor ve görmek istiyorlardı bende gitmiştim öyle sık sık da değil..Ama şu kalabalık olayın çok haklı sanırım o anda herşey karısabilir çünkü birbirini tanımayan iki aile iç içe girecekler..Artık herşey anneme bakıyor

slm cnm benım de kuzenımınde ıkı gun ıcınde oldu hersey bızımde ayrı memlkeettlerden oldu es secımlerımız.senı cok ıyı anlıyorum.kv nın öle net kesın onun belırler sekılde musaıtmısınız demeden sölemesı ıyı degıl tabı sor bakalım kızım demsı yada arayıp bole boıle dunur gelecegız demesı gerekır dı neyse ama su bır gercek uzak olunca cok ama cok zor cnm gonul ıster hersey yayıla yayıla usulunce olsun ama 16 saat lık yol baya maddı ve manevı yoruyo cnm kolay degıl maksat sızın mutlu aılelerınde huzurlu olması neyın nasıl uygunu makbulse o sekılde yapmaya calısın bence cunku gel gıt ye ıc konakla derken baya zor gecıo benım kuzenım tanısma ıkı taraflı gıdıldı gelındı sona tarıh belırlendı soz kesıldı derken baya bır haftanın ıcınde masraf ve yorgunluk yettı cnm ama uzatıncada tadı olmuyor tabı sen bhılırsın ıcınden ıstedıgı gıbı yap ama uzaklık olunca zor tatlım allah kolaylık versın ben esımle esım askerde ıken sozlendık dusun benım hıc bısı tam net olmadı ızne gelmıstı bır haftalıgına da o sekılde yaptık ıkı farklı memlekettenız bırde ve o cocuk askerdı zor oldu annesı hastaydı yanı gelme gıtme zaten olmdan bıtırdık ısı ıns hyrlısını dıle olur gıder dıyer seylerınde özenırsın tatlım bıde kalabalık demek masraf demek özenıosun evt ama baya arba tutcan yer bulcan yatırmak ıcın yemekdı falan sorun ılk tanısma ılk yuzuk bence cekırdek aıle arasında super olur onemlı olan mutlu olmanız bır arada olmanız:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…