ne yapacağımı şaşırdım (oğlum)

Kesin ve kararlı olmalısınız elinizde tabak peşinde koşmayın bilinçli bi annesiniz belli zorlamıyorsunuz kendi acıkınca yer yemek saati düzenli ve neşeli tabaklar hazırlayın onun gururlandıracak sözlerle yemeğine eşlik edin ve ödüllendirin. Abur cuburla karnının açlığını bastırmasın madem meyveyi seviyor yemek sonrası onu meyve ile ödüllendirin ve başka çocuklarla asla kıyaslamayın ona yemek yedirirken severken konuşurken sürekli gözlerinin içine bakarak yapın tüm bunları. Doktorada bi danışın gerekirse pedagogla görüşün iştah açıcı mutlaka yöntemler vardır. Allah başka dert keder vermesin güzel düşünün güzel şeyler olsun :)

Çocuğunu memeden kesemeyen arkadaşlar varsada meme uçlarınıza limon sürün her emmeye geldiğinde yüzünü buruşturup gidecektir. Cebinizde hep limon taşıyın yani :)

Öncelikle konumun taşınmamasını rica ediyorum. Oğlumla ilgili hiçbir şeye dert demek istemiyorum ancak acil çözmem gereken bir problem bu. Kafayı yiyeceğim artık.
Oğlum 1yaşında. Çok ciddi bir yeme problemimiz var. Çoğu şeyi reddediyor. Sanki karnı hiç acıkmıyor gibi davranıyor. Ki eline veriyorum. Dağıtıyor, yerlere atıyor vs o konularda rahatım. Yeterki yesin diyorum. Ama sonuç hep aynı. Hep gözlerim dolu dolu yerleri temizliyorum yine yemedi diye. Masa başında yaklaşık bir saat kalıyoruz acele de etmiyorum. Ama neden yemiyor bilmiyorum. Meyveyi seviyor, sadece onunla karın doyuruyor. Mesela bugün ne yedi onu sayayım. Sabah 8gibi küçük bir parça ekmek ve çok az yumurta. Öğle yemeği için toplamda üç kez sofra kurdum belli aralıklarla. Toplamda bir çay kaşığı bulgur pilavı, küçük bir parça taze fasulye ve 2tane barbunya. Bu kadar. Arada birkaç kez emzirdim ama süt gelmeye başlayınca bırakıyor genelde. Alerji vardı yoğurda yeni başladık. Ama hiç hiç sevmedi. Kafam çok yorgun. Sürekli aklımda bu. Fikir verin bana ne yapacağımı bilmiyorum artık :KK43:
Merhaba oğlum 4 aylıkken beni emmeyi red ediyordu ben de onu aç bırakıyordum geceleri uyku sersemi emiyordu bir süre böle devam etti sonra hastaneye gittik türlü çeşit tahliller yapıldı hepsi temiz çıktı inatcı bir bebek olduğu söylendi yaklaşık 3 yaşına kadar bu durum devam etti ama illaki zorla yediriyorduk oynatarak kandırarak gelişimi çok normaldi her zaman öndeydi sonra düzeldi yemek yeme alışkanlığı. şimdide haddinden fazla yiyor. İnsülin direnci var. Sağlıklı ve gelişimi normalse fizyolojik bir sorun yoksa üzülmeyin derim.

Benimki üç yasında iki saat sürüyor oyinla falan yediriyorum. Bir basındaki çocuğa pilav makarna ayran türü seyler verin salçalı seyleri sevmezler zamanla.
Benimki de yemeyince gaz yapmayan biberonla sütüne bal ceviz meyve bıldırcın yumrtası katar blendırdan gecirp uyurken yedirirdim.. baska care yok.

Kizim 2.5 yasinda dogdugundan beri istahsiz yaptirmadigimiz tahlil gitmedigimiz doktor kalmadi sonuc degismedi.ara sira degil hergun istahsiz.dusunun ki sabah hicbir sey yemedi dun aksam aksam yemegiyle durdu ta ki 1 saat oncesine kadar.sonuc ben kizimin ne bebekliginin ne de anne olusumun heyecanini yasayamadim.2.5 yil mucadeleyle gecti.yillar gecsede ac kaldi endisesi gecmiyor cunku kizim 60 yasinada gelse o benim cocugum ve ben bir anneyim

Kakasını düzenli yapıyor mu peki? meyveyi seviyor demişsiniz acaba diyorum ki bir kaşık yemekten bir meyveden verseniz nasıl olur? bazı cocuklar sert gıdalardan hoşlanmaz. oglum o yaşlarındayken ben sert gıdalara böyle alıştırmıştım.

Meyve yerine yogurtta olur tabi.

Kakasını düzenli yapıyor mu peki? meyveyi seviyor demişsiniz acaba diyorum ki bir kaşık yemekten bir meyveden verseniz nasıl olur? bazı cocuklar sert gıdalardan hoşlanmaz. oglum o yaşlarındayken ben sert gıdalara böyle alıştırmıştım.

Meyve yerine yogurtta olur tabi.
Onu da denedim. Ama bu sefer meyveden de vazgeçiyor. Yoğurdu henüz sevdiremedim. Israrla devam ediyorum. Birazdan tekrar mayalayacağım. Kakasını iki günde bir yapıyor ama çok zorlanıyor çok.

Emiyorsa eğer demekki karnı toktur. Aslında 1 yaşına kadar çocuk karnını süt ile doyuruyor ek besinler sadece damak tadı alışması için bir kaç kaşık her öğün. Sütün tok tutmasa açlıktan bayılacak duruma gelse yemeden zaten yaşayamaz. Ama sen kafana çok takıyorsun doğal olarak. İnsan kendi çocuğunda olunca daha çok pimpirikleniyor. Biz anneler hep böyleyiz. Bir doktora götürsen?
Ayrıca kilosu ayına göre nasıl? Boy ve kilo geriliği yoksa aslında karnını sütle doyuruyor demektir.

Benim kuzenim böyleydi. Doktor bırak acıkınca yer demiş yengeme. Yengem de doktorun dediğini yaptı. Kuzenim zafiyet geçirdi. Hastanelik oldu. Uzun süre burnundan beslendi.

Benim annemde kardesimin pesinde kosarda 24 saat bir kasik yemek yesin diye ama herseyi red ediyordu
Bugün 24 yasinda ve hala istahsiz , zorlamayin bir doktora götürün eger saglik problemi yoksa üzme kendini..

Ama bu kadarı çok az değil mi sizce de. Akşamları üzümle karın doyuruyor sadece.

Çok sayfa olmuş okuyamadım ama tatlı meyve vs tıkar

Makarna patates et tavuk vs yemez mi
Ya da çorba

Benimki bu menüde yer alanları 2,5 yaşından sonra yedi belki onları sevmiyordur

Tatlıya alışkın damak tadı var demeli meyve vs yiyorsa kek kurabiye yer mi

Be yer diye düşünüp yemek yapın benimki 5 yaşında hala mutlaka bir çeşit onun garanti yiyeceği bir şey olur

Benim gibi biri daha yazdımı bilmiyorum :( ben yemek yetiştiremiyorum iki çocuğum var boğazlarından başka dertleri yoko_Ovarsa yoksa yemek,abur cubur vermiyorum günde bir iki küçük çikolata,tatsız Sakız kurabiyeler kekler börekler offfff daha neler neler:kk77: şimdi diceksinizki ne var bunda helali hoş olsun yesinlerde herşeyin fazlası zarar insana,benim çocuklarda kilo yok esasen oğlum Zayıf bile kız normal nereye gidiyor okadar yemek bilmiyorum:KK64:aksine ben iştahsız bir insanım annemde beni zorlardı Rabbim bana böle imtihan verdiHoppa

Size tek tavsiyem bebeğinizi zorlamayın bir kaşıkda yese onun için kârdır,etrafımda çok çocuk var böle hepsi iyi maşallah.

Onu da denedim. Ama bu sefer meyveden de vazgeçiyor. Yoğurdu henüz sevdiremedim. Israrla devam ediyorum. Birazdan tekrar mayalayacağım. Kakasını iki günde bir yapıyor ama çok zorlanıyor çok.

Kakaya hergün çıksa iyi...az besleniyor demek ki.

Erkek kardeşim hava ve suyla beslenerek yaşadı güneş ışığındanda vitamin aldı desem yeridir.Öyle bir yemekten tiksiinme hali.Çok uğraşmıştık olmamıştı.Yemiyodu yani döksün saçsın ama lütfen ağzına girmesin o mamalar.Sonuç olarak şuan kendisini doyuramıyoruz. 12 yaşında. Uzun boylu esmer yakışıklı bi beyefendi oldu kendisi.Çocukken yemek yemeden yaşayan o çocukta hiç bir eksiklik yok anlicağınız.Ek olarak kendi kendine iştahı açıldı zamanla.Cipsti çikolataydı şeklinde beslenmeye başlamışken zamanla çorbadır bi tabah daha makarna abla'dır bu tarz cümleleri kendisinden sıkça duyuyoruz. En çokta ''az koydun azcık daha koy tamam'' :))))) yani aslında küçük çocukların yemek yememesi hiçte büyük bi sorun değilmiş ve zatten kendiliğinden düzeliyormuş.Bu anlamda evlenip çocuk doğurduğum zaman kesinlikle bu konuyu dert etmicem.Yediği kadar yemediği kader ::)

Tv de bir uzmani dinlemistim bir cocuga bir yiyecegi en az 10 kere verip deneyin yemiyor diye hemen vazgecmeyin demisti.Belirli araliklarla zorlamadan tekrar tekrar sabirla denemek gerekiyor.biz bile bir yiyecegi ilk kez tattigimizda tadi garip gelebiliyor istahtiz cocugun yiyecegi kabul etmesi de ekstra zaman aliyor.moralini bozma bence zamanla alisir.saglikli besinlere alistirmaya calis ailecek sofrada otururken yedirmeye calis bazen tek yemek yemek cocuklara sikici gelebiliyor.yemek zamanlari cocugun keyif alacagi zamanlar olsun.benim de 15 aylik bir oglum var o da tersine cok istahli.cok hareketli oldugu icin fazla kilosu yok ama yemeyi cok seviyor. ben ona 1 yasina kadar seker tattirmadim.corba meyve yogurt sbahlari da peynir zeytin yumurta domates salatalikla kahvalti yaptirdim 1 kasik da pekmez veriyordum.1 yasindan beri normal yemeklere de basladi.ilk tattirilan besinler abur cubur ya da sekerli seyler olunca da digerlerini reddetme olasiliklari artiyor.

Betul56 kilosu iy bence ayina gore..:KK16:

Son düzenleme:
Oğlumda da alerji vardı. Yeni yeni geçiyor. Acaba o yüzden mi seçici diyorum. Mecburen bazı şeyleri veremedik. Değişik tatlara alışkın değil o yüzden.
Onla alakası yok bence bizlerinkinde yok alerji ne yemede yok icmede:110:

Back
X