ne yapacağımı şaşırdım (oğlum)

Kizim 2.5 yasinda dogdugundan beri istahsiz yaptirmadigimiz tahlil gitmedigimiz doktor kalmadi sonuc degismedi.ara sira degil hergun istahsiz.dusunun ki sabah hicbir sey yemedi dun aksam aksam yemegiyle durdu ta ki 1 saat oncesine kadar.sonuc ben kizimin ne bebekliginin ne de anne olusumun heyecanini yasayamadim.2.5 yil mucadeleyle gecti.yillar gecsede ac kaldi endisesi gecmiyor cunku kizim 60 yasinada gelse o benim cocugum ve ben bir anneyim
Aynen şurda ne gusel.yazmışsınız..ne bebekliğinin ne anneligin heycan ini yasayamiyoruz..istahsiz bebek çocuk çok zormus.hep mücadele stres bole geçiyo günler..

Boyu kac peki? Kilosu iyi bence boyu da uzuyorsa gelisim devam ediyor demektir rahat olun

Öncelikle konumun taşınmamasını rica ediyorum. Oğlumla ilgili hiçbir şeye dert demek istemiyorum ancak acil çözmem gereken bir problem bu. Kafayı yiyeceğim artık.
Oğlum 1yaşında. Çok ciddi bir yeme problemimiz var. Çoğu şeyi reddediyor. Sanki karnı hiç acıkmıyor gibi davranıyor. Ki eline veriyorum. Dağıtıyor, yerlere atıyor vs o konularda rahatım. Yeterki yesin diyorum. Ama sonuç hep aynı. Hep gözlerim dolu dolu yerleri temizliyorum yine yemedi diye. Masa başında yaklaşık bir saat kalıyoruz acele de etmiyorum. Ama neden yemiyor bilmiyorum. Meyveyi seviyor, sadece onunla karın doyuruyor. Mesela bugün ne yedi onu sayayım. Sabah 8gibi küçük bir parça ekmek ve çok az yumurta. Öğle yemeği için toplamda üç kez sofra kurdum belli aralıklarla. Toplamda bir çay kaşığı bulgur pilavı, küçük bir parça taze fasulye ve 2tane barbunya. Bu kadar. Arada birkaç kez emzirdim ama süt gelmeye başlayınca bırakıyor genelde. Alerji vardı yoğurda yeni başladık. Ama hiç hiç sevmedi. Kafam çok yorgun. Sürekli aklımda bu. Fikir verin bana ne yapacağımı bilmiyorum artık :KK43:
Zamanla duzelir ben 12, yasima kadar istahsiz bir cocukmusm bebekkende bisey yemezmisim hatta tırnaklarim dokulirdu 5 yasindayken simdi gorsen hafif tombigim ve saglikliyim insallah istahi acilir

Tüm cevap yazanlara ve konumu uzun süre taşımayanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten moral oldu bana. Fazla ısrar etmemeye çalışacağım. Gece ateşi çıktı. Hala da var biraz. Eli sürekli ağzında. Diş çıkarıyor sanırım bunun da etkisi çok.

Tüm cevap yazanlara ve konumu uzun süre taşımayanlara teşekkür ediyorum. Gerçekten moral oldu bana. Fazla ısrar etmemeye çalışacağım. Gece ateşi çıktı. Hala da var biraz. Eli sürekli ağzında. Diş çıkarıyor sanırım bunun da etkisi çok.
ayyy kuzum kıyamam onaa
geçmiş olsun
hastaykn, ateşi varken vs ben zorlamamaya çalışıyorum yemek konusunda
kendimden düşünüorum hastayken nasıl canım bişe istemiyor eee o da küçük insan onun da istememesi normal diyorum :)

ayyy kuzum kıyamam onaa
geçmiş olsun
hastaykn, ateşi varken vs ben zorlamamaya çalışıyorum yemek konusunda
kendimden düşünüorum hastayken nasıl canım bişe istemiyor eee o da küçük insan onun da istememesi normal diyorum :)
Çok sağolun. Çok aşırı yükselmedi ateş ama var biraz. Tabi ona bağlı huzursuzluk da var en ufak şeye ağlıyor. Sabah hiç zorlamadım ben de. Çok az yedi ama olsun buna da şükür. Diş çıkarma evreleri hep zor oldu zaten oğlumun. Ama bu da geçecek inşallah.

Öncelikle konumun taşınmamasını rica ediyorum. Oğlumla ilgili hiçbir şeye dert demek istemiyorum ancak acil çözmem gereken bir problem bu. Kafayı yiyeceğim artık.
Oğlum 1yaşında. Çok ciddi bir yeme problemimiz var. Çoğu şeyi reddediyor. Sanki karnı hiç acıkmıyor gibi davranıyor. Ki eline veriyorum. Dağıtıyor, yerlere atıyor vs o konularda rahatım. Yeterki yesin diyorum. Ama sonuç hep aynı. Hep gözlerim dolu dolu yerleri temizliyorum yine yemedi diye. Masa başında yaklaşık bir saat kalıyoruz acele de etmiyorum. Ama neden yemiyor bilmiyorum. Meyveyi seviyor, sadece onunla karın doyuruyor. Mesela bugün ne yedi onu sayayım. Sabah 8gibi küçük bir parça ekmek ve çok az yumurta. Öğle yemeği için toplamda üç kez sofra kurdum belli aralıklarla. Toplamda bir çay kaşığı bulgur pilavı, küçük bir parça taze fasulye ve 2tane barbunya. Bu kadar. Arada birkaç kez emzirdim ama süt gelmeye başlayınca bırakıyor genelde. Alerji vardı yoğurda yeni başladık. Ama hiç hiç sevmedi. Kafam çok yorgun. Sürekli aklımda bu. Fikir verin bana ne yapacağımı bilmiyorum artık :KK43:

Canım selam benımde 13 aylık bı oğlum var bı aralar aynı sıkıntıyı bende cekıyorum kılosu cok ıyıydı dıslerımızı cok cok rahat cıkarmıstık ama altta 3. Ve 4. Dişleri ve üstte de 3. Dişini cıkarıyo aynı anda 3 diş bende yedıremıyorum sadece emıyo benım oğlumda meyve sevıyo hatta bı ara kaşığa corayı alıp ucuna sevdıgı meyveden bı parca koyup yedırdım kaseyı bıtırıyordu artık yemıyor sadeve meyvesını yıyıp bırakıyo tabı de bende bıde boyle dene belkı yer ayrıca cok kendıne dert etme acıkınca yerler denıyo tamam yemıyorlar ama dayanıklıdırlar aclıpa bı yerde sevıcekler ınsallah sağlıklı olsunlarda.

Çok sağolun. Çok aşırı yükselmedi ateş ama var biraz. Tabi ona bağlı huzursuzluk da var en ufak şeye ağlıyor. Sabah hiç zorlamadım ben de. Çok az yedi ama olsun buna da şükür. Diş çıkarma evreleri hep zor oldu zaten oğlumun. Ama bu da geçecek inşallah.
Bu mesajı yenı gordum elı agzındaysa sureklı agzında yara da olabılır bızdede aynısı olmustu diş dedim ama dr yara var demişti el ayak ağız hastalığından süphelenmişti olmamıstı cok sukur eger baktırıyorsa agzına kı zor bakmaya calıs

Bu mesajı yenı gordum elı agzındaysa sureklı agzında yara da olabılır bızdede aynısı olmustu diş dedim ama dr yara var demişti el ayak ağız hastalığından süphelenmişti olmamıstı cok sukur eger baktırıyorsa agzına kı zor bakmaya calıs
Evet gerçekten bakmak çok zor oluyor. Anca güldürürken görebildiğim kadarıyla. Beyazlık var. Ben de tam emin değilim ama üç yerde gördüm. İki kesin. Ki bugüne kadar tek tek çıkarmıştı dişlerini. Onlarda bile bünye zayıf kaldı hasta oldu. Bir yandan antibiyotik bir yandan diş ateş derken çok zorlu geçmişti. Tabi bizim de acemiliğimiz vardı. Ateşi düşürelim derken üşüttük yavrumu:( . Bütün w böyle zor mu çıkıyor ya

Evet gerçekten bakmak çok zor oluyor. Anca güldürürken görebildiğim kadarıyla. Beyazlık var. Ben de tam emin değilim ama üç yerde gördüm. İki kesin. Ki bugüne kadar tek tek çıkarmıştı dişlerini. Onlarda bile bünye zayıf kaldı hasta oldu. Bir yandan antibiyotik bir yandan diş ateş derken çok zorlu geçmişti. Tabi bizim de acemiliğimiz vardı. Ateşi düşürelim derken üşüttük yavrumu:KK43: . Bütün w böyle zor mu çıkıyor ya
Canım ben oğlumun ıkk defa boyle zorlandıgını goruyorum kaç tane diş cıkardık ne ates ne ıstahsızlık ne ıshal hıcbırı olmamıstı bılmedık bız baktıkkı patlamştı o derece yanı nazarda olabılır oğlum bıraz toplu ve abur cubur yıyor herkes de hep yıyo sanıyo:( bu aralar bızde var yanı bıseyler cay doktuk haftasonu uzerımıze dusmeler yaralanmalar da cabası hayır olsun ınsallah

Canım ben oğlumun ıkk defa boyle zorlandıgını goruyorum kaç tane diş cıkardık ne ates ne ıstahsızlık ne ıshal hıcbırı olmamıstı bılmedık bız baktıkkı patlamştı o derece yanı nazarda olabılır oğlum bıraz toplu ve abur cubur yıyor herkes de hep yıyo sanıyo:( bu aralar bızde var yanı bıseyler cay doktuk haftasonu uzerımıze dusmeler yaralanmalar da cabası hayır olsun ınsallah
Hadi yaa. Yürüyor mu nereden düşüyor. Bir de keşke abur cubur vermeseydiniz ya daha çok küçük.

valla allah kolaylık versin hepimize. bu yemek sorunu yüzünden bir yere gezmeye gitmek işkence oluyor bize de gitmek istemiyoruz ne yiyecek millletin içinde yemezse rezillik vs. inşallah büyüyünce iştahları açılır.

valla allah kolaylık versin hepimize. bu yemek sorunu yüzünden bir yere gezmeye gitmek işkence oluyor bize de gitmek istemiyoruz ne yiyecek millletin içinde yemezse rezillik vs. inşallah büyüyünce iştahları açılır.
Uzak bir yere gideceksek bir sürü alternatif yemek ayarlıyorum zaten. Yiyeceği iki lokma ama ben koca poşetle gidiyorum. Çorbası, onu yemezse başka bir yemeği, yemezse meyvesi, ekmeği, suyu, çatalı kaşığı bardağı derken koca bir poşet oluyor. Bazen tadına bile baktıramadan geri getiriyoruz. İnşallah iştahları açılır :(

Yorumum biraz vicdansız görünebilir ama bi denemenizi öneririm.
Aç bırak hiç birşey verme en fazla 2 gün sonunda elinde sonunda o isteyecek vicdanını tutup onu aç bırakırsan faydasını göreceğine inanıyorum lesinlikle onun istemesini bekle hatta istese bile sen beklet biraz sen ona değil o sana uyacak çünkü ben öyle yaptım şimdi çok güzel beni yormadan yiyor.

aç bırak, acıkınca yer diyeceğim fakat oda zor biliyorum. benimde kızım yemezdi. hoş hala az yiyiyor. yemeyen çocukla uğraşmak zor. boyu kilosu yerindeyse biraz daha rahat olabilirsin ama bir doktora götür derim. kaç kilo canım?

Yorumum biraz vicdansız görünebilir ama bi denemenizi öneririm.
Aç bırak hiç birşey verme en fazla 2 gün sonunda elinde sonunda o isteyecek vicdanını tutup onu aç bırakırsan faydasını göreceğine inanıyorum lesinlikle onun istemesini bekle hatta istese bile sen beklet biraz sen ona değil o sana uyacak çünkü ben öyle yaptım şimdi çok güzel beni yormadan yiyor.
2 gün boyunca hiç bişe vermesin mi?
peki o zaman nasıl uyuyacak?
kızım hiçbişe yemesin ama süt içmesi şart ki uykuya geçsin yoksa uyuyamaz
ya da bana öyle geliyor
sen nasıl yaptın

aç bırakınca iyice az yiyor. açlığa alışıyor sanırım. iki lokma atıştırıp bırakıyor benimki.zorla oyunla şarkıyla türküyle tıkıyoruz ağzına.

Canim ilk ek gidaya basladiginda meyve ve tatli turu seylerlemi basladin . Cunku bunlar ileride boyle sorunlara yol aciyor. Diger bir konu kendine birakman guzel bende oyle yapacagim ama duzenli saatlerde olmali yaninda sizde yemelisiniz ona ornek olma acisindan zaten cok birsey yemesini beklemeyin daha midesi ne kadarki . Abur cuburlar yada meyveyi ara ogunlerde vermwyideneyin

Canim ilk ek gidaya basladiginda meyve ve tatli turu seylerlemi basladin . Cunku bunlar ileride boyle sorunlara yol aciyor. Diger bir konu kendine birakman guzel bende oyle yapacagim ama duzenli saatlerde olmali yaninda sizde yemelisiniz ona ornek olma acisindan zaten cok birsey yemesini beklemeyin daha midesi ne kadarki . Abur cuburlar yada meyveyi ara ogunlerde vermwyideneyin
Evet meyveyle başladım. Ama alerji için doktora gidiyoruz; doktor bu şekilde önerdi. Çok kısa bir süre içinde sebzeye de geçtim zaten. Abur cubur hiç vermiyorum. Dişini çıkardı, biraz daha iyi gibi iştahı şimdi ama kötünün iyisi diyelim. Herhalde böyle gidecek. Sağlıklı olsun da. Biraz daha az takıyorum artık. Kendimi parçalasam da yemeyecekse yemiyor çünkü.

Back
X