Ne yapacağımı şaşırdım...

Sparrow12

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2018
26
22
3
Herkese merhaba, konum biraz uzun olabilir okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. 23 yaşındayım 8 senelik bir ilişkim var. Bizdeki problem şu sevgilim astsubaylık okuyordu mezuniyete bir ay kalmışken, darbe dolayısıyla bütün askeri okulları kapattılar bilenleriniz vardır. Sevgilim de bu yüzden mezun olamadı,öncesinde ilişkimizi resmiyete dökelim diye konuşmuştuk bu olaydan sonra sekteye uğradı tabi ama o 'bu olaylar bize engel olmasın seni istemeye gelelim mi dedi' bende kabul ettim. Geldiler, babam da işi olmamasına rağmen verdi ve bir söz yaptık. Bu arada onun ailesi sürekli biz iş konusunu helledeceğiz diye güvence verdi. Babası esnaf, gerekirse ben dükkanı ona bırakırım demişti ancak sözden bir sene sonra iş meselesi ve düğünün istediğim tarihten geç olması, fakat bütün bunların yanında onun ailesinin rahatlığı yüzünden ben söz attım üç hafta ayrı kaldık daha sonra o yazdı konuştuk barıştık.Babam çok zor izin verdi konuşmamıza çünkü sevgilimin babası yaptıkları konuşmada, öyle bir şey olmadığı halde babama " biz iş olmadan istemeye gelmeyecektik sparrow12 istemiş" diye bir laf söyledi. Bu arada sevgilim babama ben herşeyi düzelteceğim diyerek güvence verdi bunun üstünden 5 ay geçti. Sevgilim bu süreçte iş aradı şu an çalışıyor asgari ücretle. Ama ailem senin için mücadele etsin gerekirse babasına rest çekip dükkan açın bana, desin istiyor. Ben sürekli arada kalıyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen bana bir fikir verin.

Son düzenleme:
Aileni bos dinliyosun cunku yapacak insan resti cekmedende ogluna bisey yapar zorlamayla olmaz bu isler.nisanlinda sende calisin ikinizde evi gecindirirsnz bi sekilde sen calismazsan olmaz gecinemezsiniz

İş güç olmadan böyle bir adım atmanız kötü olmuş. Önce düzeninizi kurmanız gerekirdi.
Kimseye güvenerek bir yola çıkmayın. Kendi ayakları üzerinde duramayan anne babasına güvenerek hareket eden bir adam benim gözümden çok düşer.
Gerekirse 10 yıl bekleyin ama kendi ayakları üzerinde dursun hatta durun.
Birlikte çalışın yuvanızı kurun ailelerden medet ummayın sonra hepsinin söz hakki olur böyle işte.

Babanda saçmalamış.. nasıl babasına rest çeksin. Resmen seni gaza getiriyor .. sakın yapma öyle bir şey.
Bu arada erkek arkadaşın da evlenmeye kalkmış iş kurması için babasına rest çekmeye veya izin almaya mı ihtiyaç duyuyor!

Kayınpederinde saçmalamış.. öküz ölümce ortaklık biter hesabı yapmış.. terbiyesiz.

Kısaca ikinizde guzel bir işe girin kendi paranızı kazanın.. kendi emeklerinizle yuvanızı kurun. Az olsun eksik olsun ama kendi emeklerinizle olsun.
O zaman kimsenin konusacak lafı olmaz sende arada kalmamış olursun

İşte düzen kurmadan evliliğe gitmemek lazım. Aileden beklemek onları ilişki üzerinde söz sahibi yapıyor ve çift çok yıpranıyor. Çoğu çift evlendikten sonra bosaniyor bile. Aileniz onların iç meselesine dahil olmamalı. Sen iş bul düzenini kur gel işte dese amenna. Ama babasına rest çeksin demek çok çirkin. Çok zamana ihtiyacınız var. Siz de işe girin yuvanizi beraber kurun. Herkes de öyle demiş. Aklın yolu bir.

Sen yeni mezunsan o işsiz sen öğrenci neden söz işine girdiniz

Çalışan kazanın evlenin Aileleri bulaştırmayın

Herkese merhaba, konum biraz uzun olabilir okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim. 23 yaşındayım 8 senelik bir ilişkim var. Bizdeki problem şu sevgilim astsubaylık okuyordu mezuniyete bir ay kalmışken, darbe dolayısıyla bütün askeri okulları kapattılar bilenleriniz vardır. Sevgilim de bu yüzden mezun olamadı,öncesinde ilişkimizi resmiyete dökelim diye konuşmuştuk bu olaydan sonra sekteye uğradı tabi ama o 'bu olaylar bize engel olmasın seni istemeye gelelim mi dedi' bende kabul ettim. Geldiler, babam da işi olmamasına rağmen verdi ve bir söz yaptık. Bu arada onun ailesi sürekli biz iş konusunu helledeceğiz diye güvence verdi. Babası esnaf, gerekirse ben dükkanı ona bırakırım demişti ancak sözden bir sene sonra iş meselesi ve düğünün istediğim tarihten geç olması, fakat bütün bunların yanında onun ailesinin rahatlığı yüzünden ben söz attım üç hafta ayrı kaldık daha sonra o yazdı konuştuk barıştık.Babam çok zor izin verdi konuşmamıza çünkü sevgilimin babası yaptıkları konuşmada, öyle bir şey olmadığı halde babama " biz iş olmadan istemeye gelmeyecektik sparrow12 istemiş" diye bir laf söyledi. Bu arada sevgilim babama ben herşeyi düzelteceğim diyerek güvence verdi bunun üstünden 5 ay geçti. Sevgilim bu süreçte iş aradı şu an çalışıyor asgari ücretle. Ama ailem senin için mücadele etsin gerekirse babasına rest çekip dükkan açın bana, desin istiyor. Ben sürekli arada kalıyorum ne yapacağımı şaşırmış durumdayım lütfen bana bir fikir verin.
Ben anlamıyorum ya bu ilişkiler aşk iyi günde kötü günde değil mi ya sonuçta sevgilinizin durumu ortada o kadar emeği çöp olmuş eğer iyi bir sevgiliyse size beraber hallederiz ikimizde çalışırız demeniz lazımdı.Bi saf benim heralde insanların tabiriyle bunu yaptığım için

Babası dükkan açtı diyelim
Dükkan işlemedi işler kesat
Bu sefer ne diyecekti ailen?
En azından şimdi düzenli işi var
Sende alanınla ilgili iş bulamıyorsan başka iş yap sende çalış
Karşı taraf "kendi kızları çalışmıyor bile, bizim oğlumuzun işinin derdine düştüler" deseler haklılar yani.

Uzun süreli bir ilişkimiz olduğu için adı konsun istemiştik söz de bozuldu zaten.

İlişki uzun süreli de sorun çocuk yaşta başlamış olmanız... henüz çok gençsiniz. Hayatınızı kurmadan böyle adımlar atınca müdahale edeniniz çok olur...
ortada iş güç Yok, duzen yok, imkan Yok, ailelerin elimde kukla olacaksınız..
üzüldüm sizin için...

Ben anlamıyorum ya bu ilişkiler aşk iyi günde kötü günde değil mi ya sonuçta sevgilinizin durumu ortada o kadar emeği çöp olmuş eğer iyi bir sevgiliyse size beraber hallederiz ikimizde çalışırız demeniz lazımdı.Bi saf benim heralde insanların tabiriyle bunu yaptığım için

Elbette aşk iyi günde kötü günde ama o dönemde erkek arkadaşım manen iyi durumda olmadığı için bana çok ters bir tutum sergiledi birbirimizi idare edemedik bu yüzden ayrılık oldu.

Back
X