ne yapacagimi şaşırdım :(

Hoffff, Allahım, şu kadınların işi ne zor yarebbim.:36:

Kocayı düşün, bebeni düşün, evi düşün, işi düşün, patronu düşün, manyak iş arkadaşını düşün, yemeği düşün, temizliği düşün, misafiri düşün, kayınvalideyi düşün, kayınpederi düşün, vs vs.

Düşün düşün moktur işin. :18:

ben annemden duymuştum. babam biz küçükken, karnımız acıkır ağlarmışız, annem bizle ilgilenirken doyururken babamda mızıklarmış, açım diye:1:. ama babam biz nefes alıyormuyuz diye gizlice izlermiş bizi.... kıskanırmış... ama severmiş.... annem erkekler büyümez der...

ben bebek sahibi değilim. mesela siz başka birşeyle uğraşırken bebeği kucağına almasını isteseniz. belki o mucize varlık kollarında oldukça, güzel duygu olduğunu anlar...

Verdim kucağına çocuğu oturttu yüz kerede oturtma henüz o oturamaz dedim egerleri batar der büyüklerimiz

Eşim 3 4 yıl çocuk istemiyordu ama ben çocuk hastasıyım. Hamileligimdede başıma kakti insanlar boşuna hemen bebek yapmiyor evliligin tadını çıkarıyor diye. Cocugunun üzerine düşen babalari görüyorum bende çevremde ama eşim çok ilgisiz bebeğe karşı. Ruh gibi oldu. Varlığı belli değil Çocuk sana bakıyor diyorum elinde telefondan internete giriyor ondan başını kaldirmiyor

Hala çayını götürürüm meyvesini soyar önüne koyarım ama yok adamda hiç insaf yok. Bir şeye faydasi yok birde psikolojimi alt üst etti.

Arkadaşım kusura bakma sen kendin edip kendin bulmuşsun.

Adam en baştan çocuk istememiş, hamileyken bile başınıza kalkmış durmuş,
bebek dogduktan sonra diyorsunuz ki bu adam babalıgı haketmiyor.

Haketmediğini kendi davranışlarıyla zaten bebek dogmadan belli etmiş bile...
Sizdeki de iyi cesaret böyle br adamdan çocuk yapıyorsunuz...

Çayını , meyvesini ayagına götürdüğün bir adamdan asla çocuk için bir yardım bekleme...

Amma velakin, her ne kadar bebiş şu an çok küçük olsa da biraz daha büyüyüyüp tepki vermeye başladıgında,
belki bir nebze ilgisi artar artmaya da, ( tabi bu ilgi sadece sevmek anlamında olacak, yine bakımı konusunda yardımcı olmayacak)
umarım o süreçte sizi daha da mahvetmez!

Son düzenleme:
bence eşiniz zamanla alışacak, zaten en başında çocuk istemiyormuş, sizinle yalnız evliliğin tadını çıkartmak istiyormuş, şimdi ne olduğunu şaşırmıştır. Hem hamileyken cinsel hayat yok, hem bebek gelince bütün ilgi onun üzerinde..
alışır zamanla. tabi sizin için bu süreç zor geçebilir.

Eşimle aramız limoni aynı evde çok resmiyiz. 2 ay önce bebegimiz oldu ve sanırım eşim bebeğe gösterdiğim ilgiyi kıskanıyor. Bunu düşünmeme neden olacak sözler etti. Aslında esimede elimden gelen ilgiyi gösterdiğimi düşünüyorum ama bende evde robot gibi oldum. Eşim benden çok uzaklasti :(( ne yapacagimi şaşırdım cocuktan sonra bu tarz sıkıntı yaşayan varmı?

var canım ben :).
ik zamanlar çok kötü kavgalar ettik niye bukadar agresif anlamıyodum. bigün aileler varken patlak verdi döktük bütün taşları ve kayınvalidem çözdü ''kızım buda benim çocuğum ben tanırım seni kıskanıyo çocuktan yandın sen büyüyünce daha kötü olacak dedi.'' şimdi daha iyiyiz. he ilk zamanlar kıskandığını reddett ama sonra açılıp anlattı. çocuğa özel ekmek almamdan tutunda yoğurdu için pastörize süt almama kadar saydırdı tartışada. düşünsene bi babanın daha çok sevinmesi gerekmezmi eşim ne ilgili bi anne diye. her akşam ocuğa taze çorba yapıyomuşumda falan filan.

erkeklerde kıskançlık asabiyet yapıyo. bide şu losa sendromu dediklerine ben yeni bir teşhis koydum. eşin kaynananın ve bitakım sinir bozucu insanların yeni doğum yapan insanların üzerine fazla gelmesinden dolayı yeni anne hafiften sıyırıyo ve sinir küpü oluyo. hani bazı losalar çocuklarına yakın olmazmış falan ya bununda nedeni bence sıyıran annede suçlu çocuu görüyo düşünün nekadar sıyırtıyolarsa artık :).

ama bizim velette az değil şimdi 1 yaşında ve babası onun yanında bana yaklaşamıyo. hemen araya giriyo bacaklarıya babayı itiyo ikimizide ısırıyo taki biz farklı yerlerde oturana dek :).

Dün akşam eşime onuda çok sevdiğimi söyledim biraz aramız düzeldi ama hala eskisi gibi değiliz. İse giderken öper öyle giderdi suan hadi allahaismarladik deyip gidiyor :(( çevremdeki herkes zamanla alışır diyor ama ben hiçbirşeyin eskisi gibi olacağını sanmıyorum.

amanın bu erkekler nasılya benim eşim hiç öyle değildir.hiç insan evladını kıskanırmı ben bunları duyunca şok oluyorum:53::53::53::53::53::53:

ya evet ben de anlamam. ben de doğum yaptım da bi lohusa nazı yapamadım, eşimin nazından bana sıra gelmedi. sanki o doğurdu. çocuk 2 yaşına geldi hala da aynı, akşam işten gelince kendi devirir bi tarafını tv bakar keyif yapar. ben gelince yemek, çocuk, bulaşık derken 10 da kızım uyur bi de benden su, çay, kahve ister getirmeyince küser, yatağa onunla girmeyince garip tavırlar. aaaaaa...

ben de insanım be adam robot değilim ya. ooof çok yoruldum çoook.

bu dünyaya tekrar gelmek olsaydı ben erkek olmayı isterdim. erkek olamasam da kesin feminist olurdum veya erkek öldüren seri katil bi kadın....

Benim eşim evin en küçük oğlu ve ailede tek sarışın o yüzden çok ilgi görmüş ve simartilmis bunu kayinvalide de kabul ediyor. Benden de evlendigimden beri aşırı ilgi bekler. Çocuk olunca azalan ilgiden kıskançlığı tuttu.

ya evet ben de anlamam. ben de doğum yaptım da bi lohusa nazı yapamadım, eşimin nazından bana sıra gelmedi. sanki o doğurdu. çocuk 2 yaşına geldi hala da aynı, akşam işten gelince kendi devirir bi tarafını tv bakar keyif yapar. ben gelince yemek, çocuk, bulaşık derken 10 da kızım uyur bi de benden su, çay, kahve ister getirmeyince küser, yatağa onunla girmeyince garip tavırlar. aaaaaa...

ben de insanım be adam robot değilim ya. ooof çok yoruldum çoook...
benim esimde aynidir ama suç bana göre kv de. Benim kv oğullarına paşa gibi davranır her isteklerini ayağına götürür. Ben eşimden bir kere çay istedim sen otur oglusum ben doldururum dedi sinir oldum. bizde kaldiklari bi gün yataklarını hazırlarken eşime kanepeyi acarmisin dedim kv atladı ben açarım ben yaparım oğlu padisah evladi sanki

benim esimde aynidir ama suç bana göre kv de. Benim kv oğullarına paşa gibi davranır her isteklerini ayağına götürür. Ben eşimden bir kere çay istedim sen otur oglusum ben doldururum dedi sinir oldum. bizde kaldiklari bi gün yataklarını hazırlarken eşime kanepeyi acarmisin dedim kv atladı ben açarım ben yaparım oğlu padisah evladi sanki

kesinlikle bu annelerin erkek cocuklarını yetistirme tarzları ile alakalı.

benim kv dem de öyle.

ben şimdiden söylüyorum ama nişanlıma da kv de me de herseyi ben yapamam kusura bakmasın. eli ayagı tutuyor. onların ki can da bizimki patlıcan mı.

anneler kendilerini siper etmişler durmuslar. koruma ic güdüsü ile ama yanlıs bir düsünce bence.

Çok fazla ilgi göstererek alıştırmışsınız o da mızmızlanmaya başlamış bence cok normal,nasıl alıstırdıysanız öyle gıder.Çayı önunde,meyvesı soyulmus tek lokmalık hazırlanmıs sureklı bu sekıldemı yaparsınız,o da size hazırlarmı?hani bazen şımartırsınız sevdiğinizi ama sanki fazla gelmiş..
Çocuk konusunda ortak karar alsaydınız daha doğru olabılırdı.En azından esınız de istekli olurdu ve sızın durumunuzu anlıyabılırdı.Siz cok istiyorsunuz diye cocuk yaparsanız şuanki duruma gelmeniz normal.Sonucta siz anne olmak istiyorsunuz tamam kabul ama ya kendısı buna hazırmı?bunu sorgulamalısınız.Umarım esınızle bu durumun üstesinden gelirsiniz..allah bebeğinizi size bağışlasın.

Bu erkekleri neden böyle alıştırıyorsunuz?????
çayı önüne gelir, gak deyince yemek, guk deyince su. oldu canım başka?
sonra böyle şımarıyorlar.

eşiniz çocuk istemiyormuş bence ikiniz de hazır olana kadar beklemeliydiniz. ben de çocuk istemediğim halde eşimin ısrarı yüzünden hamile kalsam hırsımı eşime hatta çocuğuma farklı tepkiler vererek gösterebilirdim. :/
bence biraz süre tanıyın, bu duruma alışması için, çocuğuna sevgi gösterebilmesi için beraber güzel zamanlar geçirmeye çalışın. hayatınızda çok fazla değişiklik olmamış gibi yaşamaya çalışın. inşallah düzelir kısa sürede..

Esimin cocuk istegini bekleseydim bi 10 yil beklerdim heralde. Evlenirken 2 yil demistik konusarak anlasarak evlendik. Ama cevresindeki bazi erkek arkadaslari esimin aklini karistirdi neymis evliligin tadini cikaracakmisiz en az 4 sene cocuk yapmayacakmisiz... Bende cok sabirsizimdir hemen bebek istedim ilk bebegimi 2 aylik hamileyken kaybettim. Suan dogan bebegimin uzerine cok titredim abartmis olabilirim esimde kiskandi bu ilgiyi

Esimin cocuk istegini bekleseydim bi 10 yil beklerdim heralde. Evlenirken 2 yil demistik konusarak anlasarak evlendik. Ama cevresindeki bazi erkek arkadaslari esimin aklini karistirdi neymis evliligin tadini cikaracakmisiz en az 4 sene cocuk yapmayacakmisiz... Bende cok sabirsizimdir hemen bebek istedim ilk bebegimi 2 aylik hamileyken kaybettim. Suan dogan bebegimin uzerine cok titredim abartmis olabilirim esimde kiskandi bu ilgiyi

İşte anne olunca aynı zamanda bir kadın, bir eş oldugumuzu da unutmamalıyız...

Bunu eş için degil, kendimiz için yapmalıyız...

kesinlikle bu annelerin erkek cocuklarını yetistirme tarzları ile alakalı.

benim kv dem de öyle.

ben şimdiden söylüyorum ama nişanlıma da kv de me de herseyi ben yapamam kusura bakmasın. eli ayagı tutuyor. onların ki can da bizimki patlıcan mı.

anneler kendilerini siper etmişler durmuslar. koruma ic güdüsü ile ama yanlıs bir düsünce bence.

aynılarını bende söylemiştim eşimde karşılığında (evlenmemiştik tabiki) tabi canım yaparım. sen yemek yapıyosan ben salata yaparım. ben sana öyle bakıcamki milletin karısı gibi öyle hemen çökmiyceksin seni hep şımartıcam derdi. şimdi söylüyorum allah allah benmi dedim bunları diyo:27:

Çok fazla ilgi göstererek alıştırmışsınız o da mızmızlanmaya başlamış bence cok normal,nasıl alıstırdıysanız öyle gıder.Çayı önunde,meyvesı soyulmus tek lokmalık hazırlanmıs sureklı bu sekıldemı yaparsınız,o da size hazırlarmı?hani bazen şımartırsınız sevdiğinizi ama sanki fazla gelmiş..
Çocuk konusunda ortak karar alsaydınız daha doğru olabılırdı.En azından esınız de istekli olurdu ve sızın durumunuzu anlıyabılırdı.Siz cok istiyorsunuz diye cocuk yaparsanız şuanki duruma gelmeniz normal.Sonucta siz anne olmak istiyorsunuz tamam kabul ama ya kendısı buna hazırmı?bunu sorgulamalısınız.Umarım esınızle bu durumun üstesinden gelirsiniz..allah bebeğinizi size bağışlasın.

dediğin şeyler doğru canım. ama bizim durum tam tersi ben çocuk istemiyodum bakabileceğime inanmıyo kendime güvenmiyodum hatta böyle şeyler yaşayacağımızıda söylemiştim ona ama beni ikna etti ve çocuk kararını aldık. hatta bana hemen senaryo yazıyosun falan demişti ama tuttu senaryom :)

Son düzenleme:
Aynılarının daha beterini yaşadım.Eşim evlenmeden bile çocuk çocuk diye ölen biriydi.
3 yıllık evlıydık hamılelıgımde ..Öyle senınkı gibi şımarık da değildi tam tersi her işini
kendı yapardı..Bebeğimiz olana kadar sizin gibi cinsellık yaşamamıstık.Sonra da baktım
eşim hiç cinsel anlamda yaklasmıyor,gelip tv açıyor.Ben o evde yokmusum gıbı ya da
bebegının bakıcısıyım gıbı tavırlar falan..Kaç kere konusmaya çalıstım,gel yardım
alalım bunlar normalmıs vs.. ama ne oldu?Bebegım 8 aylıkken evi terk etti :(( Şimdi
yalnız basıma bebegının bakıcılıgını yapmamı ıstıyor .Çok mutsuzum.
Sana geç öğrendıklerımden tavsıyem;
-Kesinlikle takmamaya çalış,sen de ilgisiz davran
-Onun tavrına takılıp üzüldükçe daha geriliyorsun ve o zaman bu sorgulardan yine
bunalan onlar oluyormus
-Ona karsı beklentını en aza indir,zorlama bebek bakımında iyice soğumasın
-Belli süre sonra kendileri düzelirmiş üstüne gitmezsen

sen bebeğinle ilgilen ona odaklan eşinin yaptığı bencillik aynı benim eşim gibi...vede biçok erkek böyle hep kendisini düşünür....senin onu değil onun seni ve bebeğini düşünecek ilgilenecek yanınızda olacağı zaman boşver üstüne gitme...sütün kesilir sen daha lohusa saylırsın..benim hamileleiğim de doğumumumda annelik heyecenımda burnumdan geldi..şimdi o kadar pişmanımki neden taktım bu kadar neden kendimi yıprattım..olan bana ve bebeğime oldu emziremedim sütüm kesildi...eşime ne oldu hiç...sana tavsiyem bu konuda hiç te hoş anıları olmayan biri olarak hiç üstüne düşme o snaa nasıl davranıyorsa sende ona öyle davran...böylelerine babalıkta fazla herşeyde ...bana göre hiçbişeyi haketmiyor bu tip erkekler...sen bebeğine bak salla...:47:

Back
X