Ne yapacağımı şaşırdım...

EEE canim o zaman neyi bekliyorsun ?? ilgisini cekmem zavallica, ilk ben aramam gururumu cignerim diyorsun o zaman baska care yok oturup beklemekten baska degil mi ????

EEE canim o zaman neyi bekliyorsun ?? ilgisini cekmem zavallica, ilk ben aramam gururumu cignerim diyorsun o zaman baska care yok oturup beklemekten baska degil mi ????

Haklısın canım,elim kolum bağlı oturuyorum,ah şu gururum yok mu !!! :22:

Tavsiyelerin için teşekkür ederim
:42:

Benim en çok tavsiyenizi istediğim durum 15 günün sonunda gelirse ne yapmam gerektiği ?

Nasıl bir tavır takınmalıyım ? (Şuanda yapabileceğim hiçbir şey yok çünkü :18: )

bence ilk günlerdeki gibi bir ilgi, bir daha kolay kolay gelmez.

beklentilerinizin gerçekçi olması açısından yazdım bunu.
sürekli sürprizler, sürekli ilgi bekliyorsanız, siz de onu sürekli şaşırtmalı, sürekli heyecanını canlı tutmalısınız. yani çaba gösteren tek kişi o olmamalı. çok yorar bu insanı. ister istemez yine bir süre sonra 6 ay, 6 sene, 16 sene .... süre değişir ama sonu bellidir...

o ilk heyecanlar, zamanla yerini başka duygulara bırakıyor.

ilk günlerde önceden arkadaş olarak çok iyi tanısanız da, çift olunca işler değişir. farklı yönlerini, farklı duygu ve davranışlarını keşfedersiniz. insanda hem tanıma merakı, hem şaşırtma-heyecanlandırma isteği oluyor.

siz kaybetme korkusu olsun, onunla canlı tutmak istiyorsunuz ilişkinizi. hiç de iyi birşey değil o inanın. anksiyeteye mi bağlatacaksınız adamı, hep bir kaygı içinde olur. sonunda ruh sağlığı bozulur, o hali hiç işinize gelmez...

samimi olarak söylüyorum ki, ilk günlerin heyecanı, aptal aşık durumları(iyi anlamda :) )nın geçici olması insanlık için büyük bir güzellik aslında. yoksa insan hiçbir işine düzgün konsantre olamaz...

ayrıca memur demişsiniz, işi ne derece yoğun ve stresli bilmiyorum, hepsi aynı şekilde çalışmıyor tabii. eğer yoğun ise(zihinsel yorgunluk dahil!) biraz daha anlayışlı olun...

mezhep ayrılığı sandığınız kadar sorun oluşturmuyor günümüzde. kişilerin arasında samimi sevgileri büyükler de görüyor, kabul ediyorlar. o konuda endişe etmeyin...

eğer, siz beklentiniz ölçüsünde gerçekten de ilişkiyi canlı tutmak için sürekli birşeyler yapıyorsanız, o derecede beklemenize hak veririm, ama bu sizi de çok zorlar. bir ilişkiyi sürekli çok yoğun halde yaşamak zordur.
küçük küçük iniş çıkışlar olması en sağlıklısıdır.

araya mesafe koymak siz istemişsiniz. bu tür durumlarda, olabilecek her türlü sonucu düşünüp eğer tüm olası sonuçları kaldırabilecekseniz o kararları verin, söyleyin, araya zaman koyun. en istemediğiniz sonuçla karşılaşsanız bile, o sonucu kaldırabilecek misiniz? umarım olmaz ama; böyle bir durumda geri adım atmanız, sizi ara verdiğiniz noktadan daha geriye götürür, emin olun...
ders vermek için bu tür adımlar atmayın.
ortadaki sorun bellidir, konuşarak halletmeye çalışın, olmuyorsa daha ciddi adımlar atarsınız...

telefonla ilişki yürütmek, istediğiniz zaman görüşememek bence zannedildiğinden daha büyük bir sorun... sadece seslerle, teknoloji sayesinde görüntülerle bu ilişkiyi yürütmek zordur. tensel bir temas olmadıkça, birbiriniz için ne ifade ettiğinizi tam olarak nasıl anlayacaksınız? el ele tutuşup yürümek, o anda bilinçsizce yaptığı elinizi sevgiyle sıkması, gözünüze baktığında duygularını-düşüncelerini okumanız... bunlar teknolojinin sağlamasının imkansız olduğu şeyler..
sürekli böyle mesafeli bir ilişki yaşıyorsanız, mevcut sorunları çözmekte zorlanırsınız...
liseliler gibi mesajla ilişki yürütmeye çalışmayın, olmaz...

genelde erkek açısından bakmış gibi görünsem de; siz elinizden geldikçe sevginizi-ilginizi gösterip karşılığını bulamamaktan şikayetçi iseniz, buna da hiç şaşırmam.
erkeklerin %95 i sorunlu bu konuda. eğer %5lik dilimde değilse, sevgilinize karşı daha hoşgörülü olabilirsiniz, ortak noktada buluşmaya çalışın... sizin emeklerinizi dikkate almayıp, kendini iyice salan, ilişkinize -size özen göstermeyen, değer vermeyen biri ise, kaybına üzülmeniz gerekmez.

sizin beklentinizdeki gibi, çok ilgili erkek bulmak bence biraz zor. bir süre sonra o ilgisi sizi sıkabilir de...
ilk günlerin heyecanını size belli aralıklarla hissetirmesi yeterli bence. her zaman her zaman olmaz, insanın yaratılışına aykırı bence...

çok uzun süreli mutlu ilişkilerde de yine bu heyecanlar ara ara ortaya çıkar, yoğunluğun yerini dönem dönem farklı şeyler alabilir.

15 gün boyunca aramayıp mesaj atarsa(yoklayan mesaj değil de, mesajla iletişim kurmaya çalışırsa); bence tepkisiz kalmanız yerinde olur. telefonda veya yüzyüze gelerek, doğru dürüst problemlerinizi konuşmalısınız...
çocuğun yaptığı pek birşey yok aslında, karikatür paylaşmasında kötü birşey yok, yas tutması gereken bir ilişki yok ortada. ara vermişsiniz. sizin kaprisleriniz olarak görüp ona tepki olarak yapabilir ya da tamamen kendi dünyasında kendince eğlencesini paylaşıyor olabilir, masumane bir durum... bunu dile getirmeyin...

daldan dala atlamış, araya alakasız şeyler de yazmış olabilirim. uykusuzluğuma verin... tekrar okumadan göndereceğim :)

Son düzenleme:
Haklısın canım,elim kolum bağlı oturuyorum,ah şu gururum yok mu !!! :22:

Tavsiyelerin için teşekkür ederim

sizin gurur yapacağınız bir durum yok ki burada.

çocuk sizi aldatsaydı, o ara vermek isteseydi, siz üstüne üstüne gitseydiniz o zaman gurursuzluk yapmış olurdunuz.

erkeklerde ki bu özgüven bu kıl kıl cevaplar artık beni darlandırıyo...
adam tamamen ilgisiz iyi yapmışsın ara vermekle..
sen mümkün olduğu kadar uzat bu durumu bırak o arasın yada aramasın....
özler özler unutursun yani unutmasanda alışırsın..
nelere alışmıyo ki insan...

bence ilk günlerdeki gibi bir ilgi, bir daha kolay kolay gelmez.

beklentilerinizin gerçekçi olması açısından yazdım bunu.
sürekli sürprizler, sürekli ilgi bekliyorsanız, siz de onu sürekli şaşırtmalı, sürekli heyecanını canlı tutmalısınız. yani çaba gösteren tek kişi o olmamalı. çok yorar bu insanı. ister istemez yine bir süre sonra 6 ay, 6 sene, 16 sene .... süre değişir ama sonu bellidir...

o ilk heyecanlar, zamanla yerini başka duygulara bırakıyor.

ilk günlerde önceden arkadaş olarak çok iyi tanısanız da, çift olunca işler değişir. farklı yönlerini, farklı duygu ve davranışlarını keşfedersiniz. insanda hem tanıma merakı, hem şaşırtma-heyecanlandırma isteği oluyor.

siz kaybetme korkusu olsun, onunla canlı tutmak istiyorsunuz ilişkinizi. hiç de iyi birşey değil o inanın. anksiyeteye mi bağlatacaksınız adamı, hep bir kaygı içinde olur. sonunda ruh sağlığı bozulur, o hali hiç işinize gelmez...

samimi olarak söylüyorum ki, ilk günlerin heyecanı, aptal aşık durumları(iyi anlamda :) )nın geçici olması insanlık için büyük bir güzellik aslında. yoksa insan hiçbir işine düzgün konsantre olamaz...

ayrıca memur demişsiniz, işi ne derece yoğun ve stresli bilmiyorum, hepsi aynı şekilde çalışmıyor tabii. eğer yoğun ise(zihinsel yorgunluk dahil!) biraz daha anlayışlı olun...

mezhep ayrılığı sandığınız kadar sorun oluşturmuyor günümüzde. kişilerin arasında samimi sevgileri büyükler de görüyor, kabul ediyorlar. o konuda endişe etmeyin...

eğer, siz beklentiniz ölçüsünde gerçekten de ilişkiyi canlı tutmak için sürekli birşeyler yapıyorsanız, o derecede beklemenize hak veririm, ama bu sizi de çok zorlar. bir ilişkiyi sürekli çok yoğun halde yaşamak zordur.
küçük küçük iniş çıkışlar olması en sağlıklısıdır.

araya mesafe koymak siz istemişsiniz. bu tür durumlarda, olabilecek her türlü sonucu düşünüp eğer tüm olası sonuçları kaldırabilecekseniz o kararları verin, söyleyin, araya zaman koyun. en istemediğiniz sonuçla karşılaşsanız bile, o sonucu kaldırabilecek misiniz? umarım olmaz ama; böyle bir durumda geri adım atmanız, sizi ara verdiğiniz noktadan daha geriye götürür, emin olun...
ders vermek için bu tür adımlar atmayın.
ortadaki sorun bellidir, konuşarak halletmeye çalışın, olmuyorsa daha ciddi adımlar atarsınız...

telefonla ilişki yürütmek, istediğiniz zaman görüşememek bence zannedildiğinden daha büyük bir sorun... sadece seslerle, teknoloji sayesinde görüntülerle bu ilişkiyi yürütmek zordur. tensel bir temas olmadıkça, birbiriniz için ne ifade ettiğinizi tam olarak nasıl anlayacaksınız? el ele tutuşup yürümek, o anda bilinçsizce yaptığı elinizi sevgiyle sıkması, gözünüze baktığında duygularını-düşüncelerini okumanız... bunlar teknolojinin sağlamasının imkansız olduğu şeyler..
sürekli böyle mesafeli bir ilişki yaşıyorsanız, mevcut sorunları çözmekte zorlanırsınız...
liseliler gibi mesajla ilişki yürütmeye çalışmayın, olmaz...

genelde erkek açısından bakmış gibi görünsem de; siz elinizden geldikçe sevginizi-ilginizi gösterip karşılığını bulamamaktan şikayetçi iseniz, buna da hiç şaşırmam.
erkeklerin %95 i sorunlu bu konuda. eğer %5lik dilimde değilse, sevgilinize karşı daha hoşgörülü olabilirsiniz, ortak noktada buluşmaya çalışın... sizin emeklerinizi dikkate almayıp, kendini iyice salan, ilişkinize -size özen göstermeyen, değer vermeyen biri ise, kaybına üzülmeniz gerekmez.

sizin beklentinizdeki gibi, çok ilgili erkek bulmak bence biraz zor. bir süre sonra o ilgisi sizi sıkabilir de...
ilk günlerin heyecanını size belli aralıklarla hissetirmesi yeterli bence. her zaman her zaman olmaz, insanın yaratılışına aykırı bence...

çok uzun süreli mutlu ilişkilerde de yine bu heyecanlar ara ara ortaya çıkar, yoğunluğun yerini dönem dönem farklı şeyler alabilir.

15 gün boyunca aramayıp mesaj atarsa(yoklayan mesaj değil de, mesajla iletişim kurmaya çalışırsa); bence tepkisiz kalmanız yerinde olur. telefonda veya yüzyüze gelerek, doğru dürüst problemlerinizi konuşmalısınız...
çocuğun yaptığı pek birşey yok aslında, karikatür paylaşmasında kötü birşey yok, yas tutması gereken bir ilişki yok ortada. ara vermişsiniz. sizin kaprisleriniz olarak görüp ona tepki olarak yapabilir ya da tamamen kendi dünyasında kendince eğlencesini paylaşıyor olabilir, masumane bir durum... bunu dile getirmeyin...

daldan dala atlamış, araya alakasız şeyler de yazmış olabilirim. uykusuzluğuma verin... tekrar okumadan göndereceğim :)

Öncelikle her sorunumu tek tek ele alıp yapıcı yorumlarda bulunduğun ve zaman ayırdığın için çok teşekkür ederim.

Daha önceleri daha çok onun çabalarıyla yürüyen ilişkimiz ne zamanki ben de alttan almaya başladım,üstüne fazla gitmeyeyim dedim o zaman bana yük olmaya başladı.

Normalde hiç alttan almayan bir insan olarak doğama aykırı bir şekilde hareket ettim sırf sevgim uğruna,dedim ki azıcık da ben alttan alıvereyim ve ilişkimize renk katan ben olayım.Başlarda her şey iyiydi,daha sonra ilişkimize renk katmaya çalışmalarımı görmezden geldi ve tekliflerime cevapları hep "e ne yapalım katlanacağız"şeklinde oldu,bu beni ister istemez çok yıprattı.Üstüne üstlük artık daima alttan alan ben oldum,bir dönem bıraktım alttan almayı bakalım ne yapacak diye oralı bile olmadı,benim alttan almama çoktaaaaan alışmıştı.

Sürekli kaybetme korkusu olsun demiyorum ama bazı cümleleri söylerken beni kırabileceği durumunu aklının bir köşesinde bulundursun istiyorum hep,ki ben kırıldım mı çok zor kendimi toparlayan biriyim.Eskiden üstüme tir tir titrerken şimdi bana böyle davranması kendimi çantada keklik gibi hissettiriyor bana.

15 günün sonunda yüz yüze konuşmamız imkansız yine çünkü bulunduğum şehre gelemeyecek okullar açılacağı için(kendisi öğretmen),yine uzaktan uzaktan halletmek zorunda kalacağız bu konuyu(tabi 15 gün sonunda dönerse ya da döndüğünde niyeti kendini affettirmekse...)

Karikatür paylaşmasında bir şey yok gibi görünüyor olabilir ama o biliyor ki ben kıvır kıvır kıvranıyorum,onun tutup paylaştığı her karikatür "aslında çok da tınnn var ya bu ara vermemiz" der gibi olmuyor mu bana karşı ?

Uzun soluklu,yapıcı ve mantıklı yorumlarınız için tekrar teşekkür ediyorum
:31:

sizin gurur yapacağınız bir durum yok ki burada.

çocuk sizi aldatsaydı, o ara vermek isteseydi, siz üstüne üstüne gitseydiniz o zaman gurursuzluk yapmış olurdunuz.

Haklısınız ama ilk önce bu kararı ortaya atıp daha sonra geri adım atmak da zor geliyor bana,ders alsın istiyorum,benim zamanında sürekli yakındığım problemler onun için her ne kadar küçük olsa da,önemsemese de benim için büyük olduğunu ve önemsiyor olduğumu göstermek istiyorum.

erkeklerde ki bu özgüven bu kıl kıl cevaplar artık beni darlandırıyo...
adam tamamen ilgisiz iyi yapmışsın ara vermekle..
sen mümkün olduğu kadar uzat bu durumu bırak o arasın yada aramasın....
özler özler unutursun yani unutmasanda alışırsın..
nelere alışmıyo ki insan...

Ben de çok darlandım artık,ara vermek istememin tek nedeni buydu.
Ne anlatsam,ne desem aldırış etmedi,bir iki üç dört beş derken birikti her şey.
Ama sonradan da çok pişman oldum bu hareketime,çok özlüyorum onu seviyorum da.
Şimdi bana "madem seviyorsun nasıl riske attın?"diyenler olacaktır biliyorum ama sadece sevgi yetmiyor işte,bazı şeyleri anlamasını istedim.
Hadi ben alıştım diyelim o alışabilecek mi ? Hiç sanmıyorum :ssz:

Ama onun da benim gibi bir keçi inadı var ki sormayın
:22:

seviyorsan sana kötü davranışı yoksa vs. ara gitsin. kaybedince geri gelmiyor malesef. 15 gün ara istemişsin sen istedgin için aramıyor seni olabilir. ara sen. 15 gün fazla geldi de :34: belki heyecanlanıcak. konuşarak halledin bu tarz şeyleri.

Merhaba kızlar,

Bu konuyu açıp açmamak konusunda çok düşündüm fakat sonunda sizlerin tavsiyelerine ihtiyacım olduğunu anladım.

Nereden başlasam bilmiyorum ki,en iyisi en orta yerinden başlamak...

Geçtiğimiz cuma günü erkek arkadaşımın tavırlarına artık dayanamayarak ona bu 15 tatilde biraz kafamızı dinleyelim dedim.Nedeni de onun giderek azalan ilgisi.
Onu daha önce birçok kez bu hususta ikaz ettim,eskisi gibi ilgi göstermediğini ve kendimi onun gözünde artık değersiz hissettiğimi defalarca belirttim,her defasında söylediklerimi dikkate alacağını söyledi ama aynı tas aynı hamamdı her şey
:22:

Farklı şehirlerdeyiz,senede 4 en fazla 5 kez görüşme imkanımız oluyor.Okuduğum üniversitenin şehrinde ailemle birlikte yaşıyorum,dolayısı ile görüşmemiz sadece onun yaşadığım şehre gelmesiyle mümkün oluyor.Kendisi devlet memuru,sürekli izin alamıyor...

Anlatılacak çok şey var aslında ama hangi birini anlatayım ki.

Ona 15 gün kafamızı dinleyelim dediğimde bana "kafasını dinlemeye ihtiyacı olan sensin anladığım kadarıyla,tamam ikimiz de kafamızı dinleyelim bakalım dedi"

İstemem yan cebime koy gibi bir durum sezdim,o konuşmamızın üstüne bir daha tek mesaj atmadı(normalde her ne kadar ilgisiz olsa da sabah,öğlen,akşam mesaj atardı ne yapıyorsun diye)
:44:

Sorun şu ki onu çok özlüyorum,ama bana yaptıklarını hak etmediğimi düşünüyorum,şimdiye dek öyle ya da böyle tıngır mıngır ilişkimizi yürüttük ama geriye dönüp baktığımda anladım ki çoğunu da ben yüklenmişim zorlukların.

Kendisi ilişkimizde ciddi,babamı arayıp "ben kızınızı seviyorum"diyen biri,ama neden ilk zamanlardaki gibi bir ilgi göstermiyor anlayamıyorum.

Ondan önce bir ilişkim daha olmuştu yine uzak mesafeli ve o ilişkimden de sırf "ilgisizlik" yüzünden ayrılmıştım.
Cuma günü attığım mesajımda bunu belirttim(kendisi biliyor ondan önce bir ilişkim olduğunu ve ilgisizlik yüzünden bitirdiğimi)
Dedim ki "senden önce ismi lazım değil ile olan ilişkimin neden bittiğini biliyorsun,bilmem anlatabildim mi ? Bunları belirtmeme sen sebep oldun"
Bana demiş ki "ne diyorsun yani bitirelim mi diyorsun ?"
Ben de "hayır bitirelim demiyorum,ama beni çok yordun artık,kafamızı dinleyelim diyorum" dedim.
"kafasını dinlemeye ihtiyacı olan sensin anladığım kadarıyla,tamam ikimiz de kafamızı dinleyelim bakalım,ben çok yordum seni anlaşılan" dedi.
Ben de "bana laf edeceğine dön de bir kendine bak dedim" (ne kadar değiştin anlamında)
O da "olur bakarım" dedi,attığı son mesaj buydu.

Yarın öğlen 3 gün olacak haberleşmeyeli,hiç bu denli habersiz kalmamıştık birbirimizden.Bu 15 gün boyunca hiç mesaj atmaz diye korkmuyor değilim,en azından 3-4 güne bir "iyi misin ?"diye mesaj atması gerekmez mi ?
:44:

Şimdi bana muhakkak "madem korkuyorsun neden çocuğa kafamızı dinleyelim dedin"diyen çok kişi olacak,ama bunu yapmak zorundaydım başka türlü beni kaybetme korkusu yaşayıp aklı başına gelmeyecekti,belliydi,her şeyi denedim fakat akıllanmadı
:19:

Kendisi facebookta oturmuş karikatür paylaşıyor,sinirimden kendi kendimi yedim şu 2 günde :18:

Geri adım da atamıyorum,bekle bekle içim şişti şimdiden,15 gün boyunca hiç arayıp sormayıp 15 günün sonunda mesaj atarsa tepkim ne olmalı ?

Şimdiden teşekkürler tavsiyeleriniz için
ya bence ikili iliişkilerde her insanın tavrı davranışı farklıdır kımısı bı anda sıler atar kımısı sözünün yer arar kımı ara verelım demeye bıle cesaret edemez vs vs.. bence sen kendının en ıyı nasıl hissedeceksen öyle davran ama tavsıyem ezdırme kendını kımseye

seviyorsan sana kötü davranışı yoksa vs. ara gitsin. kaybedince geri gelmiyor malesef. 15 gün ara istemişsin sen istedgin için aramıyor seni olabilir. ara sen. 15 gün fazla geldi de :34: belki heyecanlanıcak. konuşarak halledin bu tarz şeyleri.

Evet ben de sırf bu yüzden aramadığını düşünüyorum,rahatsız etmemek için.Ama yine de yoklama amaçlı bir mesaj atmasını istiyor insan işte...

Seviyorum,bana karşı kötü bir davranışı hiç olmadı,ama ilgisindeki azalmayı da göz ardı edemiyorum
:25:

ya bence ikili iliişkilerde her insanın tavrı davranışı farklıdır kımısı bı anda sıler atar kımısı sözünün yer arar kımı ara verelım demeye bıle cesaret edemez vs vs.. bence sen kendının en ıyı nasıl hissedeceksen öyle davran ama tavsıyem ezdırme kendını kımseye

Evet,çok güzel demişsin,sırf şimdiden kedinin bacağını ayırmak amaçlı yaptım bunu,ezdirmem de zaten.

Kızlar az önce "ne yapıyorsun ?" diye mesaj attı :124:

Ben de "teşekkür ederim iyiyim,sen ?" dedim.

Sizce bundan sonraki tavırlarım nasıl olmalı ? Çünkü ilk adımı o attı...

Kızlar az önce "ne yapıyorsun ?" diye mesaj attı :124:

Ben de "teşekkür ederim iyiyim,sen ?" dedim.

Sizce bundan sonraki tavırlarım nasıl olmalı ? Çünkü ilk adımı o attı...

Hadi gözünaydın :)
Adam hiç de öküzcan değilmiş bence.
Kaldığınız yerden devam ,ayar vermeye düzeldin mi muhabbetlerine falan getirme.

Back
X