Ne yapardınız?

kararsizbirisi

Üye
Kayıtlı Üye
7 Mayıs 2021
274
269
18
Danışmak istediğim bir şey var sadece empati yapıp ‘ben olsam şöyle yapardım’ demenizi rica ediyorum Ne olur kırıcı konuşmayın gerçekten kötü durumdayım zaten.
Sevgilim var evlenmeyi düşündük ve aileme söyldim önce annem ve babaanem vasıtasıyla babamla konuşuldu asla istemeyince ben kendim konuştum görüştüğümüzü, evlenmek istediğimizi vs anlattım.
Ayrılmamızı istedi etnik köken ve iş konusunda denk olmadığımzı söyledi tanışmak dahi istemedi. Ve gayet kibar konuştu ayrılmam için neredeyse yalvaracaktı
bu olayın ardından bir süre bekleyelim dedik iki hafta geçti ve bu konu aramızda da açılmadı sevgilim bu gün konuyu açtı ve neden hiç bir plan yapmıyoruz, yol çizmiyoruz vs diyerek benden aileme karşı daha ısrarcı olmamı, tekrar tekrar bu konuyu kabul ettirene kadar açmamı beklediğini söyledi.
Ben de açıkçası zaten elimden geleni yaptığıma inanıyorum çünkü muhafazakar bir aileyiz ve babamla bunları konuşmak bile benim için büyük bir şey.
Tekrar tekrar konuyu açmaya tartışma çıkarmaya çok çekiniyorum ve yapmam gereken nedir onu da tam kestiremiyorum.
Sevgilim ailemle bu konuyu tekrar konuşmak tartışmak normaldir diye düşünüyor ama ben çekiniyorum. Siz bu durumda kalsanız ne yaparsınız?
benim şuanki babamla konuşmam,aileme anlatmam falan ona yeterli gelmiyor tamam konuşman çok iyi ama sonuç olumsuz oldu ve olumluya dönene kadar bu konu unutulmadan sürekli açman lazım diyor
onu yeterince sevmediğimi düşünüyor.
acaba gerçekten yanlış mı yapıyorum ?
(Bu arada Ben 22 yaşındayım ve özel sektörde çalışıyorum adam akıllı meslek sahibi olmam için en az iki yıl çabalamam gerekiyor. Belki düzgün bir işim olsa yaşım da büyür babam da beni daha çok ciddiye alır o zaman işimiz daha kolay olur diye düşünüyorum .
ama sevgilim ya o zamanda olmazsa bana iki yıl sonra babam hayır derse de kesin evleniriz diyebilir misin, garanti verebiliyor mısun diyor ben de kaç yıl sonrası için bişey diyemiyorum)

Sevgiliniz haklı, ciddi bir ilişki istiyorsanız durumu netleştirmek gerekiyor.
Ya babanıza ısrar edip kabul ettireceksiniz, etmiyorsa siz de babanıza karşı çıkamıyorsanız ilişkiyi bitireceksiniz.

karsidaki kisi kac yasinda ne is yapiyor ailesi nasil?

babanin karsi cikma nedeni ne?

yasin cok kucuk yanlis karar verme ihtimalin var. aileni ikna etmeden yasik kucuk ve parasiz evlilik yaparsan ezilme ihtimali artar. ben 23 yasinda evlendim ama esim cok iyi biriydi, hem de onun destegi ile egitimimi bitirdim, ama boyle seyler nadir.

İki yila kim ole kim kala..
O neden bu kadar diretiyor,neden bu kadar cabuk olmasi konusunda israr ediyor.
Ben senin de ailenin sozunden cikmak istemedigini hissettim.Eger rahat degilsen,surekli bu olsun baskisindan da memnun degilsen biraz zaman iste.
Bir seyi surekli dikte etmek,karsidaki insani sahip oldugu goruse daha fazla baglar,olacagi varsa bile bu sansinizi da yitirirsiniz gibime geliyor.Yani o baba suan hayir diyorsa uzerine uzerine gidip bunu bir rekabet gibi algilatmayin derim ben.

Siz bu konuyu açmıştınız orda ben fikrimi yazmışdım ve değişmedi. Yaşınız genç, sevgilinizin tutumu yanlış. Ve galiba sevgilinizin karakteri hakkında da yazmışdınız çoğunluk da babanızı dinleyin diye empati kurmuş güzel öneri vermişti. Doğru da söylüyorlar. Aklın yolu bir, sevgilinizden bir az daha bahs edin aynı yorumlar gelecek

Evet sevgilimle kıskançlık nedeniyle sorunlarımız oldu ama ailem bunları hiç bilmediği halde tanışmak bile istemeyince ben kendimi insan yerine konmuyor gibi hissediyorum
Yani ailemin tepkisine odaklanmaktan ilişkimdeki sorunlara odaklanamıyorum.
Bir de bu sorunları da sevgilimle konuştuğumda da bu zamana kadar bunlar sorun değildi ilişkimiz devam ediyordu şimdi baban problem çıkarınca bunları sorun edip bahane ederek ayrılmak mı istiyorsun falan diyor gerçekten suçlu hissediyorum
Kendi kendime Acaba diyorum haklı mı gerçekten ben bu zamana kadar söylediklerini kabul ederek idare ettim şimdi neden babam hayır deyince bu sorunlar aklıma geldi ki yoksa babamı bahane mi ediyorum diyorum
O yüzden çaresiz kalıyorum böyle sürekli konu açıyorum

Hatta kaçacaktınız sanki dimi

Bu konu daha önce de açılmıştı. Oradaki cevaplar yeterli gelmedi mi?

Etnik köken, iş farkına ihtiyaç yok ki zaten bu yaşta iş güç sahibi olmadan evlenmenin bir mantığı yok. İki yıl sonrasına garanti istemesinden ve aileni zorla demesinden belli sevgilinizin karakteri. Ne bu ısrar? Çok istiyorsa beklesin. Oldu olacak ölmeme garantisi de verin.

Bir de onun ailesi tarafından da sanırım artık bişeyler olsun baskısı altında kalıyor o yüzden de net bir cevap istiyor tabi hak veriyorum ona da

22 yas benim için erkendi. O zaman eşimle 3 senelik ilişkimiz vardi ama evlenmek aşırı ürkütücü geliyordu. Ben yaş konusunda erken diyebilirim. Diğer konuda ailemi karşıma alir miydim bılmiyorum. Yani kacma göçme olmazdı o kesin ama Bilmiyorm bu yaşları geçeli cok oldu. Yalniz bildiğim birşey var yorumlardan anladim aşırı kıskanan erkek sevdiğinden değil aşağılık komplesi olduğundan bu tavirlari sergiler. Evlilik sevgililik gibi olmuyor. Size bu Kadar baski yapan biri yarin mali gibi görür bunuda bilin

İnsan yerine konmamak değil aksine aileniz sizi önemsiyor. Sizi üniversite okumanız için destekliyorlardı yanlış hatırlamıyorsam. Üstelik adamın düzgün mesleği yok ve bu zamanda yuva kurmak zor bir şey. Yani her şey bu kadar olumsuzken neden ısrarcısınız? Şimdi değil de 5 sene sonra evlenin yani ne kaybedersiniz ki?

Mesela benim bir akrabam da evlendi sizinle de yaşıttı ama ailesi ona ev aldı, iş kurdu. Her şeyi garantiye alarak bir yola çıktı. Erken yaşta evlenmek için şartlarınız ve karşınızdaki kişi uygun değil. Yoksa yetişkin bir insan ne istiyorsa yapsın. Sadece siz bu işin sonunda ailenizin dediğine geleceksiniz ama geç olacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…