Ne Yaparsınız?

mizunoami

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ağustos 2018
30
29
3
40
Annem çok hasta! Kanser! Allah ömrünü uzun etsin ama bu aralar iyi değil. Bakıma muhtaç bir de babam var. Özbakımını yapamaz yemek vs edemez. Kardeşlerim ikisi de çalışmaz. Ben başka şehirde yaşıyorum. Uzaktayım ve 7 aylık hamileyim. Annem şu an hastane de ne zaman çıkacak bilmiyorum .Velhasıl annem bir gün ölecek ve ben bakıma muhtaç bir baba iki tane çalışmaz kardeşle kalacağım .Nasıl yapacağım ne yapacağım. Babamı yanıma alsam eşim bir yerden sonra demez mi 'yeter' ki derse zaten evlilik biter. evinde bıraksam kimse ilgilenmeyecek ya da yeterli gelmeyecek.
Maddi olarak bir babamın maaşı kalacak ben nereye kadar yardım edebilirim ki bu kadar borç altında ya da herşeyi geçtim çocuğum olacak ondan mı kısacağım.
Babamı yanıma alsam Kardeşlerim ne yapacak? (küçük değiller yaşları büyük ama sorumluluk sahibi değiller)

babamı yanıma alsam bu adamın yanında da birileri durmak zorunda işe gideceğim hadi çocuk doğdu bir süre idare ettik sonra? hem çocuğa hem yaşlı bir adama bakacak bakıcı nereden bulacağım . ya da bulsam da maddi durum elverecek mi vs vs.

Keşke annem ölmese..
Keşke...

Allah annenize sifa versin
Ama vefaati halinde babaanizin maasi ile bakici tutun
O maas kardeslerinizin eline gecmesin
Gecmesin ki calismak zorunda kalsinlare.
Bakimevi falan da olur
Ama yeni dogum yapmis halinizle bakmaniz cok zor
Hele ki bir erkege
Yatirip kaldirmak bile guc kuvvet ister
Allah kolaylik versin
Evladinizi da hayirli eylesin

Annenize acil şifalar diliyorum..
babanızı yanınıza alın, çünkü o kendine bakamaz. Ama kardeşleriniz kendilerine bakacak yaştalarsa ve adam olmamayı seciyolarsa bu kendilerinin tercihi.
ama babanıza bakın lütfen belli ki tek umudu sizsiniz

Anne babanız sız dogdugunda buna nasıl bakıcaz vs dıye dusunmedıler. Esınızle konusup elbettekı babanıza bakacaksınız. Kımse cocugunuzdan kısın demıyor allah kolaylıgını verır maasıda varmıs babanızın bı sure ballım gullum ıdare edeceksınız cunku hayat bu baska yapacak bısey yok. Kardeslere gelınce bence sız onları kendı bulundugunuz sehırde bı ıse yerlestırın esınıze anlatın bu durumu yardımcı olur ıllakı taş değil ya onunda aılesı bu durumda olabılırdı. Sonra babanızıda ayrı bı ev acın kardeslerınızle bırlıkte otursun. Onların maası evı gecındırr babanızınkıde bakıcıya yeter. Ev sıze yakın olursa gıder gelırsınız. Annenıze allah sıfa versın

Bu ülkede erkeklerin %60 ı evlenmeden cinselliği yaşıyorsa cinselliği yaşadığı karşıdaki kişi kim kadın kadınların %60 ı bakire değil demek ki konu sahibinin tövbe anlayaşıda çok vahim o zaman her günahı izleyelim istediğimiz gibi sonra tövbe edelim Allah nasılsa affeder böyle bir şey varmı

Bu ülkede erkeklerin %60 ı evlenmeden cinselliği yaşıyorsa cinselliği yaşadığı karşıdaki kişi kim kadın kadınların %60 ı bakire değil demek ki konu sahibinin tövbe anlayaşıda çok vahim o zaman her günahı izleyelim istediğimiz gibi sonra tövbe edelim Allah nasılsa affeder böyle bir şey varmı
Yanlış yere yorum yazdınız o konu bu konu degil.

Allah annecigine şifa versin .simdiden bunları düşünüp içini karartma su akar yolunu bulur.babanin oturdugu ev kendine aitse satar senin yasadigin sehirde yakininda bi ev alir idare ederseniz kardeslerinde işi gücü yokmuş onlarda gelirler bi zahmer

Allah annecigine şifa versin .simdiden bunları düşünüp içini karartma su akar yolunu bulur.babanin oturdugu ev kendine aitse satar senin yasadigin sehirde yakininda bi ev alir idare ederseniz kardeslerinde işi gücü yokmuş onlarda gelirler bi zahmer
Aynen..
Baba direkt hasta, bakima muhtaç bi yaşlı degilse bi de yardimci tutulur yemek, temizlik için veya halledilmeye çalışılır bi şekilde..
Kardeşler de oyle asalaklik yapamaz, sen her seyi dusunup onlarin derdine de düşersen, kendini onlarin yükünü cekerken bulursun..

Allahım annenizin de tüm hastaların ve hasta yakınlarının da yardımcısı olsun inşallah.

Allah annenize acil şifalar versin bencede ölmesin o ölürse babanızda ölecek gibi.. 1 anne baba 10 evlada bakarda 10 evlat 1 anne babaya bakamaz diye boşuna dememişler.. sizin nolursa olsun babanıza sahip çıkmanız gerekir..

Allah şifa versin, annemi 6 yıl önce kaybettim (hala dün gibi) bekardım 2 kız 1 erkek kardeşiz. Ben 3 yıllık evliyim, bir oğlum var kardeşlerim bekar hala, kız kardeşim evlendiğinde babam sanırım evlenir, yani evlenmeyi düşünüyor. Huzur evlerinden bahsediyor ne diyorsun diyoruz? Ne güzel oh bir sürü arkadaş diyor. Sağ olduğumuz müddetçe böyle bir şeye izin vermeyiz Allah'ın izniyle, hasta olan eşinizin annesi ve ya babası olsaydı acaba eşiniz sizin gibi 'karım yeter' derse ya da der mi diye düşünecek miydi önce bir bunu düşünün.

Kimin ne olacağı belli olmaz, o sizin babanız derdi veren Allah dermanı da verir. Bir şekilde üstesinden gelinir, size babanıza sahip çıkın yeter ki..

Kardeşleriniz sorumsuz davranıp eli ayağı tutan insanlarsa ve isteyerek çalışmıyolarsa bir kere planlarınıza onları dahil etmeyin onlar ne halleri varsa görsünler ama o sorumsuz kardeşlerinizle babanızı bırakmayın. Babanızın maaşı ile evinizde bir bakıcı tutun ona yada huzur evine yerleştirin özel yerler var para ile hasta yatalak olanlara bakıyorlar maaşı ile orada yaşamasını sağlayabilirsiniz Allah annenize şifa versin çocuğunuza da sağlık size de sabır versin inşaAllah

Kardeşleriniz sorumsuz davranıp eli ayağı tutan insanlarsa ve isteyerek çalışmıyolarsa bir kere planlarınıza onları dahil etmeyin onlar ne halleri varsa görsünler ama o sorumsuz kardeşlerinizle babanızı bırakmayın. Babanızın maaşı ile evinizde bir bakıcı tutun ona yada huzur evine yerleştirin özel yerler var para ile hasta yatalak olanlara bakıyorlar maaşı ile orada yaşamasını sağlayabilirsiniz Allah annenize şifa versin çocuğunuza da sağlık size de sabır versin inşaAllah

Allah annenize acil şifalar versin inşallah.
Herşeyi siz düşünmek zorunda değilsiniz. Üstelik hamilesiniz şu anda. Tabikide babanız elinizi üstünden çekemezsiniz ama. Kardeşleriniz durumun ciddiyetine varıp bişeyler yapmalı.

Yanlış anlaşılmasın eşim kötü biri değil. Benden çok yardım etmişti bizimkilere ki hastalık durumlarında her zaman anlayışlıdır ama insanız bazen öyle bir an gelir ki 'yeter' derse bu da benim çok zoruma gider. Aile konusunda çok hassasımdır. Kardeşlerim sorumsuzlar evet ama kötü değiller. Annemin yanında şu an onlar kalıyor.

Hepsi için öyle üzülüyorum ki!
Bu bünye beni yoruyor. Karamsar olmak istemesem de anksiyete sebebi ile her şeye olumsuz bakıyorum.
Sanki ailem hep mutsuz olacakmış gibi o kadar yoruluyorum ki bazen.

İsyan değil benim ki ama işte insan sevdiklerini öyle görünce ve onların mutsuz olmasını izledikçe perişan olabiliyor.

Babanız kac yaşında?Eli ayağı tutuyorsa hem çocuğunuza bakar hem yanınızda olur

Back
X