ne yapayım akıl verin :(

Okurken şaşkınlık içerisinde okudum!Bir kulağı duymayan insanı anneniz istemez mi?
Siz bu kadar sorun ederseniz anneniz daha fazla sorun yaratacak belli!E tabi hepimizin de garantisi var sapasağlam yaşamaya!
Eşimle sevgiliyken bazen kızardım neden soruma cevap vermedin diye sağ kulağının %90 duymadığını söylediğinde hiç sorun yapmadım sadece konuşurken yönüme dikkat ettim,biraz daha sesli konuştum sorun halloldu.Sizin gönlünüz yok bu işte o yüzden daha fazla eksik bulmadan ayrılın gitsin.

Şu an gözümde bile canlandırabildim söyleyişini. Önemsiz bişey gibi "benim bi kulağım az duyuyo ya da duymuyo" gibisinden. Çünkü çok önemsiz bişey. Çünkü diğeri duyuyor.

Yani daha önceden bildiğini düşündüğü için önemsizce söylememiştir. Gerçekten önemsiz olduğu için öyle söylemiştir. Ne var ki bunda bir kulağın duymaması çok ekstrem bir durum değil ki. Annen bilmeyiversin. Farkında bile olmaz emin ol sen nasıl olmamışsan. Sen hoşlanmaya bak bakalım hoşlanıyor musun yoksa olmuyor mu.

Yani adamın görüntüsüne yansımıyor. Atıyorum cinsel organı çalışmıyor da söylemeden geldi evlenmeye çalışıyor gibi bir durum değil ki. Diğeri işlevini koruyor zaten bu bir özür bile değil.

ben ailem sorun yapacak diye sorun yapıyorum, bir de sevgili olmak ile görücü usulü olması aynı değil çünkü burada duygusal bir bağ yok henuz aramızda, ya oluşmazsa o bağ, ya onu da kendimi de mutsuz edersem diye endişeleniyorum, çunku o bağ kurulmazsa herşey insnaın gözüne batar maddi veya manevi

Bu güne kadar özgüvenini korumus hayatın da gerçeklerin de farkında olan birine karşı fazla önyargılı bir aileniz ve sizinde bu yönde düşünceniz var..
Insanlar kulaktan,gözden,Boydan,kilodan ibaret bir canlı değildir.kalbi vardır,vicdanı,merhameti vardır..
Aileniz için önemli olan şeyler belli ki bunlar değil..
Mesafeyi bahane edin,çekim olmadı deyin bitirin..
Önyargılar yüzünden kimseye kendini eksik hissettirmenin insanlığa sığar tarafı olamaz çünkü..

Şu an battığının farkında mısın?yani zaten olan birşeyi konuşuyoruz o yüzden vazgeçin!

haklısınız ne diyeyim ben de bilmiyorum, keşke ailem bu konuyu tamamen bana bırakmış olsaydı, annem eğer ben istiyorum dersem bi omür yer bitirir beni biliyorum (

Şu an battığının farkında mısın?yani zaten olan birşeyi konuşuyoruz o yüzden vazgeçin!
şu an battığını söylemiyorum, o bana bunu soylediğinde bir soğuma veya güvenszilik olmadı, ilerisinden korkuyorum sadece

Görüştüğünüzde fark etmemişsiniz bile demek ki hayatını ekilemiyor, gelmeden bunun hakkında bilgi verecek kadar önemli değil demek ki kendisi için engeli.
Ama sizin ailenizin bunun için onu rencide etme ihtimali varsa, dahası kendiniz bile onu üzüp üzmeyeceğinizin garantisini vermiyorsunuz bence başlamayın ilişkiye, adamın özgüvenini kaybetmeyin.
Üzdükten sonra siz ayrılır geçersiniz ama o ömür boyu bu tecrübeyle yaşamak zorunda kalacak.

şu an battığını söylemiyorum, o bana bunu soylediğinde bir soğuma veya güvenszilik olmadı, ilerisinden korkuyorum sadece
Siz iyice tanımadan ve sevmeden evlenmeyin,yani madem bu konuda ilerde doğabilecek sıkıntıları düşünüp kendinizi şimdiden bu durumun karamsarlığı içine atıyorsanız;ya baştan eleyin ya da sevgili olun ve tanıyın iyice!Resmen doğmamış çocuğa don biçiyorsunuz,ama çözüm belli iyice tanıyın annenizin karşısına geçtiğinizde daha emin olun bazı şeylerden,hislerinizden,onun kişiliğinden olabilirliğinden!

Burada bir üye vardı.Nikini hatırlayamadım.
Sevgilisi gazi olmuştu.İki bacağını kaybetmişti.
Bilen arkadaşlar yardımcı olsunlar.
O üyenin açıp konularını okuyun konu sahibi

Adamın kulağını geçtim de ikametgahı uzak olduğunu ve ailenin onay vermeyeceğini bile bile niçin kendisiyle görüşüyorsun,ben o kısmı anlamadım?

iyi de bu önemli bir eksiklik değil ki

adam ilk geldiğinde de söylemiş

yani size umut verip nikah masasında falan söylememiş

gözüm bozuk lens kullanıyorum diyelim

gelmeden telefonda bunu da mı söyleyeceğim

ya da benim boynumda bir rahatsızlık var çok ağır kaldıramam bunu da söylemek gerekir mi acaba

evet onun benim cevrem tarafından rencide edilmesinden korkuyorum en cok da

çevreniz bunu neden öğrenecek

bakın eşimin çocuğu olmayacağı söyledin çevreden kimse bunun bilmiyor

tüp bebeğimiz var ve bunu da ailelerden çevreden kimse bilmiyor

tüp bebeği gittiğimiz doktordan dolayı tahmin eden arkadaş vs çevresi de kimden neden olduğunu bilmiyor

neden başkaları bizim özelimizi öğrensin ki

o el aleme ne adamın kulağından

Kulaginin biri duymuyormus evet bu onemsiz bir sey. Cok sukur ki diger kulagi saglikliymis iletisim icin. Ben sizin buna niye takildiginizi anlamadim. Saglikli bir insanda (allah korusun) kaza gecirip tek kulaginda duyma kaybi yasayabilir.
Konu sahibi öyle bi yazmış ki, sanki asla onun başına gelemezmiş gibi :)

Farkındamısınız siz zaten anneniz gibi davranıyorsunuz...
Bakın benim iki kulağımda da işitme kaybı var, ve işitme cihazı kullanıyorum, ki rahat iletişim kurabileyim diye.
Hadi anneniz belli bi yaştan sonra sabit fikirli olabilir, ya siz?
O şahısın duyma problemi yokmuş ki neyi söyleyecek, olsa bile işitme cihazı var yani :)

Bakın siz annenizin etkisi altında çok kalıp, çok takıntılı olmuşsunuz.

Biraz hayatı sorgulayın, evirip çevirin öyle olursa ne olur böyle olursa ne olur.
Yani kısacası biraz beyin ayarlarınızla oynayın :)

evet onun benim cevrem tarafından rencide edilmesinden korkuyorum en cok da
çevreniz bilmeyiversin
baksanıza demeden anlamamışınız bile
aileniz anne babanız bilsin yeter nedir bu yani
hepimiz engelli adayıyız
bu arada onun size ilgisi nasıl? sizden daha canlı ise uğraşacaktır
bu aşkta umut yok diyorsanız başlamadan bitirin derim

ama o ben çok uzatmayı düşünmüyorum dedi, yani iki üç aya nikah olur dedi, şimdi hangi arada onu tanıyacağım hadi tanıdım olumsuz olduğu kanaatine vardım ona ümit vermiş olmayacak mıyım?

belli bir yüzde olursa işitme cihazı veriyorlar ama benim sıfır olduğu için care yok denmiş dedi, bu konuda bilgi vermeniz mümkün mü? Düşüncelerinizde haklısınız annemin çok etkisinde kalarak yetiştim ama malumunuz belli bir yaştan sonra yerleşik kalıpları değiştirmek çok zor, yanlış olduğunun farkındayım inanın

çok ilgili olduğunu söyleyemem ama beğendiğini, olumlu olduğunu söyledi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…