hayır ben eğer emin olursam ailemi bi şekilde ikametgah konusunda ikna ederim düşüncesindeydim, ama bu konuda onları ikna etmem neredeyse imkansız sorun ordaAdamın kulağını geçtim de ikametgahı uzak olduğunu ve ailenin onay vermeyeceğini bile bile niçin kendisiyle görüşüyorsun,ben o kısmı anlamadım?
hayır inanın bunun bilincindeyim, üstte de yazdım, ve bu lafta değil hissederek bunun bilincindeyim, benim korkum ailem, onların beni psikolojik baskıya tabi tutması yoluyla hem kendimi hem onu mutsuz etme korkusuKonu sahibi öyle bi yazmış ki, sanki asla onun başına gelemezmiş gibi :)
Tam anlayamadım, yani işitmesi çok ağır olduğu için mi cihaz alamıyor?belli bir yüzde olursa işitme cihazı veriyorlar ama benim sıfır olduğu için care yok denmiş dedi, bu konuda bilgi vermeniz mümkün mü? Düşüncelerinizde haklısınız annemin çok etkisinde kalarak yetiştim ama malumunuz belli bir yaştan sonra yerleşik kalıpları değiştirmek çok zor, yanlış olduğunun farkındayım inanın
Ben mesela...
28 yaşında karlı yolda yürürken kayıp sırt üstü düştüm. Önce kafamı sert bi şekilde vurdum sonra omurgamın üstüne ve yaklaşık 6-7 ay çelik korseyle boynum tutmadan sadece tavana bakarak yattım. Omurgamı çatlatmıştım. Neyse ki şanslıydım ayağa kalktım ama farkettim ki artık az duyuyorum ve çoğu söyleneni yanlış duymaya uydurmaya benzetmeye çalışıyorum. Dr a gittiğimde evet yüzde 50 duyumu kaybetmişim. Ama evlendim, eşime de çoğu şeyi duymamam ya da uydurmam hep sempatik gelir, çok ta güleriz. Mesela ağaç demiş geçen ben tıpaç anlamışım... hayatta herşey insan için. Önemli olan sevmenizdir, eğer seviyorsanız bütün olursunuz zaten, sen onun yüzüne vuramaZsın eksiklerini çnkü o sensindir. Siz kendinize şunu sorun, seviyor muyum ya da o diğer ben miyim?
Not: cihaza gerek duymuyorum, çnkü eşim herşekilde benim bir diğer iki kulağım. Umarım anlatabildim.
hayır inanın bunun bilincindeyim, üstte de yazdım, ve bu lafta değil hissederek bunun bilincindeyim, benim korkum ailem, onların beni psikolojik baskıya tabi tutması yoluyla hem kendimi hem onu mutsuz etme korkusu
dert ettiğiniz sey cok sacma yarın bi kaza da sizde aynı duruma gelebilirsiniz ozamn basklarıda sizin hakkınızda bu sekilde düşünsün bu hoşunuza gidermi ? pek sanmam. ayrıca sizinde cocugunuz olursa aynı durumda olabilir yani diğer kulağı duyuyormus ne güzel ayrıca bunun elalemin bilmesinede gerek yok yani cok onemli bişiy değil eger sizin kalbınız ısınıyorsa düşünün yani bunu bahane etmeyin ki zaten siz isterseniz anne ve babanızda pek bişiy diyemez gectik o devri benceKızlar daha önceki konumda biriyle bir arkadaş vasıtasıyla telefon üzerinden ön görüşme yaptığımı söylemiştim hatta ilgisiz gibi gelmişti. Haftasonu uzak bir mesafeden kalktı geldi, kafa yapılarımız aynı, duygusal bir bağ yok ki şun anda o zaten olmaz ama az evvel de dediğim gibi düşünce ve bakış acılarımız aynı.Derken bir sorun çıktı ; şöyle ki adam bana bir kulağının hiç duymadığını söyledi, ve bunu bir konudan konusurken, önemsz bişeymiş gibi söyledi halbuki ben ilk defa o anda öğrendim, sanırım o benim bildiğimi düşünüyordu. İletişim sırasında sıkıntı yaşamadık hatta söylemese belki farketmezdim. Sordum o da kapalı alanda sıkıntı yaşamadığını, açık alanlarda sıkıntı olduğunu söyledi. Ben bu konuyu bilmediğimi ona söylemedim, incinmesin diye. Aracı arkadaşıma sonradan söyledim meğer o da bilmiyormuş. Şimdi annemden bahsedeyim size ; bu kişi gündeme geldiğinde bile uzaktır olmaz diyordu (ki benim için de uzaklık mesele ama ben ısınırsam bi şekilde başederim diyordum) ,görüştüğümüzü felan şu an bilmiyor. Ailem özellikle annem açısından bu çok büyük bir problem ve yüzde yüz yok diyecekler. Annem her şeye takan ve sürekli onu dile getiren, psikolojimi etkileyen biri, kendisi de cevre ne söyler den korkan, cevreyi umursayan biri. onun yüzünden ben de kim ne der e takılan biri oldum.Bu duruma hayli hayli yok diyecektir öğrendiğinde. Böyle bi konuyu gizlemek de olmaz. Sizce ne yapayım duygusal bir bağ olsa, aşk olsa belki herşeye rağmen cabalardım, ama bu durumda o riski göze almaya korkuyorum, sonrasını annemden, cevremden etkilenip onu da kendimi de mutsuz edersem ya..Siz olsanız ne yapardınız, ne önerirsiniz bana ? gerçekten çıkmazdayım
Kızlar daha önceki konumda biriyle bir arkadaş vasıtasıyla telefon üzerinden ön görüşme yaptığımı söylemiştim hatta ilgisiz gibi gelmişti. Haftasonu uzak bir mesafeden kalktı geldi, kafa yapılarımız aynı, duygusal bir bağ yok ki şun anda o zaten olmaz ama az evvel de dediğim gibi düşünce ve bakış acılarımız aynı.Derken bir sorun çıktı ; şöyle ki adam bana bir kulağının hiç duymadığını söyledi, ve bunu bir konudan konusurken, önemsz bişeymiş gibi söyledi halbuki ben ilk defa o anda öğrendim, sanırım o benim bildiğimi düşünüyordu. İletişim sırasında sıkıntı yaşamadık hatta söylemese belki farketmezdim. Sordum o da kapalı alanda sıkıntı yaşamadığını, açık alanlarda sıkıntı olduğunu söyledi. Ben bu konuyu bilmediğimi ona söylemedim, incinmesin diye. Aracı arkadaşıma sonradan söyledim meğer o da bilmiyormuş. Şimdi annemden bahsedeyim size ; bu kişi gündeme geldiğinde bile uzaktır olmaz diyordu (ki benim için de uzaklık mesele ama ben ısınırsam bi şekilde başederim diyordum) ,görüştüğümüzü felan şu an bilmiyor. Ailem özellikle annem açısından bu çok büyük bir problem ve yüzde yüz yok diyecekler. Annem her şeye takan ve sürekli onu dile getiren, psikolojimi etkileyen biri, kendisi de cevre ne söyler den korkan, cevreyi umursayan biri. onun yüzünden ben de kim ne der e takılan biri oldum.Bu duruma hayli hayli yok diyecektir öğrendiğinde. Böyle bi konuyu gizlemek de olmaz. Sizce ne yapayım duygusal bir bağ olsa, aşk olsa belki herşeye rağmen cabalardım, ama bu durumda o riski göze almaya korkuyorum, sonrasını annemden, cevremden etkilenip onu da kendimi de mutsuz edersem ya..Siz olsanız ne yapardınız, ne önerirsiniz bana ? gerçekten çıkmazdayım
Size çok ciddi bi yorum yapacağım..hayır inanın bunun bilincindeyim, üstte de yazdım, ve bu lafta değil hissederek bunun bilincindeyim, benim korkum ailem, onların beni psikolojik baskıya tabi tutması yoluyla hem kendimi hem onu mutsuz etme korkusu
haklısınız yanlış anlamadım cunku buna ihtiyacım var gercektenSize çok ciddi bi yorum yapacağım..
Anneniz size psikolojik baskı yapıyor ve siz bundan ciddi anlamda etkileniyorsunuz dimi?
Doğruyu yanlışı ayırt edip, tarafsızca düşünmeyi öğrenebilmeniz gerekiyor, bunuda nasıl başarırsınız psikoloğa giderek.
Lütfen beni yanlış anlamayın bu demek değildir ki, o kişiyle önyargısız evlenmeniz gerekir. Hayır evlenmemek en doğal hakkınız, ama bu konuda siz karar verin anneniz değil.
Kızlar daha önceki konumda biriyle bir arkadaş vasıtasıyla telefon üzerinden ön görüşme yaptığımı söylemiştim hatta ilgisiz gibi gelmişti. Haftasonu uzak bir mesafeden kalktı geldi, kafa yapılarımız aynı, duygusal bir bağ yok ki şun anda o zaten olmaz ama az evvel de dediğim gibi düşünce ve bakış acılarımız aynı.Derken bir sorun çıktı ; şöyle ki adam bana bir kulağının hiç duymadığını söyledi, ve bunu bir konudan konusurken, önemsz bişeymiş gibi söyledi halbuki ben ilk defa o anda öğrendim, sanırım o benim bildiğimi düşünüyordu. İletişim sırasında sıkıntı yaşamadık hatta söylemese belki farketmezdim. Sordum o da kapalı alanda sıkıntı yaşamadığını, açık alanlarda sıkıntı olduğunu söyledi. Ben bu konuyu bilmediğimi ona söylemedim, incinmesin diye. Aracı arkadaşıma sonradan söyledim meğer o da bilmiyormuş. Şimdi annemden bahsedeyim size ; bu kişi gündeme geldiğinde bile uzaktır olmaz diyordu (ki benim için de uzaklık mesele ama ben ısınırsam bi şekilde başederim diyordum) ,görüştüğümüzü felan şu an bilmiyor. Ailem özellikle annem açısından bu çok büyük bir problem ve yüzde yüz yok diyecekler. Annem her şeye takan ve sürekli onu dile getiren, psikolojimi etkileyen biri, kendisi de cevre ne söyler den korkan, cevreyi umursayan biri. onun yüzünden ben de kim ne der e takılan biri oldum.Bu duruma hayli hayli yok diyecektir öğrendiğinde. Böyle bi konuyu gizlemek de olmaz. Sizce ne yapayım duygusal bir bağ olsa, aşk olsa belki herşeye rağmen cabalardım, ama bu durumda o riski göze almaya korkuyorum, sonrasını annemden, cevremden etkilenip onu da kendimi de mutsuz edersem ya..Siz olsanız ne yapardınız, ne önerirsiniz bana ? gerçekten çıkmazdayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?