ne yapılmalı?

surinaa1

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2022
66
9
3
27
herkese merhaba..
karşınızdaki insana kırıldığınızı belli ettiğinizde manipüle edildiğinizi hissediyor musunuz? yani kırıldığınız şeyi söylediğinizde bi şekilde kendini haklı çıkarıp olayları sizin lehinize çeviren birisi var mı hayatınızda? sizi manipüle eden? eşiniz,sevgiliniz,nişanlınız,arkadaşınız aileniz bile olabilir? böyle insanlar hayatınızda var mı? var ise nasıl baş ediyorsunuz onların o tutumlarına karşı nasıl davranıyosunuz?

lütfen fikir verin. ben artık ne yapacağımı bilmiyorum

Arkadaşsa o kişi kolay çıkar hayatından ama aile veya eşse zor ama imkansız değil karşı tutum oluşturmak..

Eğer beklediği sizin tepki vermenizse, saygısızlık yapıp hakaretvari konuşmaları varsa sessiz kalıp gözünün içine bakıp bir süre bekledikten sonra 'Gerçekten iyi olduğuna emim misin' diyebilirsin.
Karşı tarafı delirtmek için birebir

manipüle edildiğinizi hissediyor musunuz? yani kırıldığınız şeyi söylediğinizde bi şekilde kendini haklı çıkarıp olayları sizin lehinize çeviren birisi var mı hayatınızda?
Olaylar zaten lehime doğru evriliyorsa bu durumdan neden şikayetçi olayım ki.
Aleyhimde demek istemisseniz zaten mantıklı değil.
Manipülasyona ugradiginizi hissediyorsanız,bunun farkındaysanız ;zaten kendi kararlarinizi sorgulatmak,karşıdaki kişileri kâle almak gibi bir hata yapmazsınız zannımca.
Çünkü onların niyetleri zaten belli ve siz bunu fark etmişsiniz.
Ben anlyamadım

vardı çok uzun bir süre artık yok ama nasıl baş edildiğini anlatayım öncelikle kanıtını sunamayacğınız hiçbir konuda üstüne gitmemelisiniz. Kanıtınız varsa da şak diye sunun ama ısrarcı olmayın sunup geri çekilin ve bakışlarınızla onun tavırlarının inkarının aptalca olduğunu gösterin ve konuyu uzatmayın. En büyük taktik konuyu uzatmamak. Soğuyan ve küçümseyen bakış en çok işinize yarayacak silehtir

Var elbet
Sallamıyorum,kendi kendine ne isterse onu yapıyor. Önemsemiyorım,kendimi ifade etmeye uğraşmıyprum. Kırıldım da demiyorum. Duruyorlar kenarlarda napsınlar

nasıl bakışlarımla aptalca gösterebilirim burayı pek anlayamadım daha açık bi şekilde
Var elbet
Sallamıyorum,kendi kendine ne isterse onu yapıyor. Önemsemiyorım,kendimi ifade etmeye uğraşmıyprum. Kırıldım da demiyorum. Duruyorlar kenarlarda napsınlar
yorulmadın mı? kim o kişi peki senin hayatında

Yok valla ben kendi hayatıma bakıyorum ne yorulacağım? Pek çok böyle insan var benim hayatımda. İşyerinde de var,akrabalar arasında da var. Eşim bile bazen böyle davranır. Sallamam hiç. Kendi kendine düzelsin herkes. Kimse benim için yaşamıyor,ben de kimse için yaşamıyorum.

nasıl bakışlarımla aptalca gösterebilirim burayı pek anlayamadım daha açık bi şekilde

Ya o bakışı nasıl anlatayım bilemedim hani karşınızdakini aşağışamak için bir surat ifadesi vardır he hee der gibi öyle 100 de 100 sonuç veriyor. Ama sonrası tamamen sessizlik olmalı. Çünkü bu insanlarla konuştukça daha fazla manipüle ediyorlar cımbızla laf seçiyorlar söylediklerinizden

Var öyle biri, bir kaç kez beni manipüle etmesine izin verdim, sabırsız olduğum bir gün bana bak yemiyorum bunu, kendine gel dedim. Bir iki kez daha denedi sonra vazgeçti, haksızım özür dilerim demeyi öğrendi, böylece konular uzamıyor

Nasıl başardın peki bunu. Sadece bunları söyleeyerek mi oldu

Kırıldığımı belli etmek değil de açıkça söylüyorum karşımdaki benim için önemli biriyse. Trip atma, ima etme gibi yolları çok tercih etmiyorum. Kırıldığımı "beni kırdın, beni üzdün" diye sen diliyle söylemiyorum, böyle deyince insanlar savunmaya geçiyor. "Bu duruma üzüldüm, buna kırıldım" diye ben dili ile ifade ediyorum. Beni kırdığını söylediğimde kırdığı için üzüldüğünü söyleyip özür dileyen, duygularımı önemseyen insanlarla karşılaşınca konuyu uzatmayıp affediyorum çünkü karşımdaki zamanı geri alıp bir şeyi değiştiremez, özür dilemek elinden gelen tek şey ve diledi. Duygularımı önemsemeyen insanlara da "Şu an sana üzüldüğümü söylüyorum ve sen kendinden bahsediyorsun oysaki burada bahsettiğim şey benim hislerim. Senin için benim hislerim kendini haklı çıkarmak kadar önemli değilse bu konuşmayla bir yere varamayız. Böyle iletişim kuramayız. Mesele kimin haklı olduğu değil, haklı da olsan haksız da olsan ben üzülmüş oluyorum." gibi bir şey diyorum. Manipüle edilmeye izin vermemek karşıdakini duvara konuşuyor gibi hissettiriyor, böyle olunca da manipüle edemediklerini görüp vazgeçebiliyorlar. Doğru konuşmayı öğrenmek zorunda kalıyorlar. Ama manipülasyon karşısında öfkelenip yüksek tepki verince "bak işte her şeyi abartıyorsun" demek için bahane buluyorlar.

ÇOK GÜZEL ANLATTIN. ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM..
Nişanlım dün bana sürekli üzerimde baskı hissediyorum acaba kırıldı mı diye düşünüyorum sürekli gibi şeyler söyledi. Halbuki abarttığğı gibide değil hiç bişey. Sürekli bişeylerden şikayet eden birisi değilim. Kırıldığım şeyleri söylediğimde tahammülsüz davranıyor ve bende sinrleniyorum ters konuşabiliyorum. Ama bunu bir tek ben yapıyormuşum gibi konuşup beni manipüle ediyor. Özür dilemeyi öğrendi. ama beni manipüle ettikten sonra özür diliyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Nasıl davranmalıyım bilmiyorum.

Nasıl başardın peki bunu. Sadece bunları söyleeyerek mi oldu

Evet her yapmaya çalıştığında aynı tavrı takındım
Beni bastırmaya üste çıkmaya çalışıyorsun, totondan alınganlık uyduruyorsun bunu da haksız olduğunu bildiğin için yapıyorsun diye yüzüne yüzüne söyledim. Sonra bunun ağlamalı versiyonunu gördüm ; şöyle kırıldım, böyle kırıldım ühüüüü tek cevabım oldu demagoji yapma, ağlaman bitsin öyle gel. Bazen net olman gerekir, bu tür insanlar bundan anlıyor, kırmayayım, kavga çıkmasın, küslük olmasın dersen cozutuyorlar. Konuda ki kişi kardeşim olur bu arada :) aile içerisinde yıllarca kulis yaptı, şöyle yapıyor böyle yapıyor, şimdi artık onlarada yapamıyor herkes gözünü açtı, vazgeçti bu huyundan

Var malesef. Bu tiplerle başedilmez. Çünkü ikinci bir cevapları her zaman vardır. Her zaman üste çıkmamın, bir yolunu bulurlar.. Ben, kendimi mücadeleyle yormak yerine uzak durmayı seçtim.. Çünkü o tipler mücadele yıpratıcı oluyor baya.

Yönteminiz çok doğru Ancak bir de şöyle bir versiyonu var, yapılan bir davranışı, peoblemi çözmek adına tatlı dille, asla suçlamadan, şu konuya kırıldım diyorsunuz ve karşıdaki, aman bende bir sürü şeye kırılıyorum diyip ağzınıza tıkıyor. Bu durumda ne yapmak lazım valla sevabına bana da bir akış verseniz çok dua ederim size

Baktım onun anlamaya niyeti yok, manipüle etmeye çalışıyor, ben de iletişimi minimuma indiririm. Kötü niyetli birine neden kendimi anlatmaya çalışıp üzüleyim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…