Hayırlı günler hanımlar...
Bugün arkadaşım aradı.Canı çok sıkkındı.Ben de nasıl bir çözüm yolu göstereceğimi bilemedim.
Arkadaşımın eşinin yeğeninin maddi durumu iyi değil. Arkadaşımında maddi durumu orta halli...Arkadaşım eşine "B.... Bey,Yeğeninin durumu iyi değil.Ayda belli bir mikdar gönderelim."diyor.Tabi bunlar senelerce gönderdiler. Hatta arkadaş kendisine emanet edilen zekat paralarını bile gönderdi.Yeğenin kendi ailesinin kadın umrunda değil tabi...Bu ara arkadaşım ve ailesi de sıkışıklar,
.Arkadaş da eşinin yeğenini arayarak
"İ... bu aralar sana x lira değilde daha az gönderebileceğiz." demiş.
Bu laf üzerine gerçekten kadın çok ağır ifadeler kullanmış hanımlar.Gerçekten duyunca sinirden çıldırdım.Sanki bir işte çalışıyor da maaşını kesmişler gibi tavırlar.Sonra yeğen eşini aramış.Tabi araları bozuk şimdi.
Bana kalsa bir daha gönderme derim.Ama bu nefsani mi olur bilmem.Siz olsanız nasıl tavır alırsınız?
Emanet edilen zekat parasını bile göndermek ne demek?
Besle kargayı oysun gözünü lafını duymamış olmaz arkadaşınız, 99 kere verirsin karşılıksız, 100. de de verirsen kötü olursun. O yüzden balık tutmayı öğretmek iyidir zaten.
Az da olsa cok da olsa sonucda haybeden gelen bi para ne kadar saygisizmis bu kadin. Bence bi daha gondermesinler iyiligin karsiligi kari koca arasini bozmak olmamali..
Değil mi ? Arkadaşımı yanlışyardimndirmekten korktum açıkçası.İnsanlar evlatlarına yapmıyor böyle yardımı.
Şimdi eşiyle küs.
Arkadaşınız yerine eşi konuşsaymış kadınla daha doğru olurmuş aslında. Sürekli para yardımında bulunmaktansa bir iş ayarlasalar daha iyi olmaz mı..
Ben, sırf sevap / dua kazanmak için iyilik yapma kafasına karşıyım.
Bencillik çünkü benim gözümde, sevap kazanmak için yapılan iyilikler, sevabın hesabı kitabı yapılmamalı, yani orjinalinde yatan mantık o aslında. Biz işi biraz muhasebeye vuruyoruz son birkaç yüzyıldır.
E herhangi bir karşılık da beklememek lazım, teşekkür de karşılıklara dahildir.
Bu durumda, o ailenin durumu gerçekten kötüyse, yani yollanan para işte karı kıza kumara felan harcanmıyorsa, gerçekten ihtiyaçları varsa, göndermeye devam ederim sorgusuz sualsiz, karşının tepkisini umursamadan.
Gondermesin daha kim gonderiyorsa( yazi biraz karisik olmus pek anlayamadim kim gondermis kim almis)
O onun saygısızlığı, ona ait bir olgu. Arkadaşınız yaptığı iyiliği "olumlu veya olumsuz" gelen her türlü tepkiden bağımsız şekilde yapmalı. "bence tabii".İşte benimde ikilemde kaldığım konu bu. Bu yeğen parayı nasıl harcaması gerektiğini de bilmiyor ama...En büyük sıkıntı bu.
Biraz azaltacağız dediğinde hakaret etmesi ister istemez can sıkıyor. Yardımı keseceğim dememiş sonuçta. Ağır da konuşmamış.
Hayırlı günler hanımlar...
Bugün arkadaşım aradı.Canı çok sıkkındı.Ben de nasıl bir çözüm yolu göstereceğimi bilemedim.
Arkadaşımın eşinin yeğeninin maddi durumu iyi değil. Arkadaşımında maddi durumu orta halli...Arkadaşım eşine "B.... Bey,Yeğeninin durumu iyi değil.Ayda belli bir mikdar gönderelim."diyor.Tabi bunlar senelerce gönderdiler. Hatta arkadaş kendisine ,ihtiyacı olana verin denilip emanet edilen zekat paralarını bile gönderdi.Yeğenin kendi ailesinin kadın umrunda değil tabi...Bu ara arkadaşım ve ailesi de sıkışıklar,
.Arkadaş da eşinin yeğenini arayarak
"İ... bu aralar sana x lira değilde daha az gönderebileceğiz." demiş.
Bu laf üzerine gerçekten kadın çok ağır ifadeler kullanmış hanımlar.Gerçekten duyunca sinirden çıldırdım.Sanki bir işte çalışıyor da maaşını kesmişler gibi tavırlar.Sonra yeğen eşini aramış.Tabi araları bozuk şimdi.
Bana kalsa bir daha gönderme derim.Ama bu nefsani mi olur bilmem.Siz olsanız nasıl tavır alırsınız?
O onun saygısızlığı, ona ait bir olgu. Arkadaşınız yaptığı iyiliği "olumlu veya olumsuz" gelen her türlü tepkiden bağımsız şekilde yapmalı. "bence tabii".
Dul diye daha çok merhamet ettiler.Annesi babası yardım etmiyor diyerek.hayatta göndermem artık ben olsam...
acıma yetime koyar g.tüne hesabı olmuş.....
boyle tiplerin onune kulce kulce altin yığ; hani elmas nerde? derler.. baska bi ihtiyac sahibine versinler, bu yegen hanim ac ve acikta degilse..
hemen konudan çıkıyorum.kadına gerçekten çok sinirlendim terbiyesiz ayrıca ahlaksız
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?