- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
ben sürekli söylüyorum eşime de anneme de. beni arada bırakmayın diye ama sık sık açıyorlar konuyu.
ben anneyim, öncelik benim demeye getiriyor. halbuki benim de iki küçük çocuğum var. annemin emekli maaşı, kardeşimin maaşı, iki kişiler üstelik.Eşiniz haklı bu konuda, zamanında kefil oldu diye kötü mü oldu yani adam. İflas etmiş kardeşiniz ve zaten eşinizin maaşından kesilen parayı da her ay düzenli bir şekilde eşinizi veriyormuş anladığım kadarınca. Annenizin derdi ne, para ödemeyelim sıkıyoruz mu? Peki siz sıkışmayacak mısınız üstelik size ait olmayan bir borç yüzünden.
evet canım. haczedildi. 150 bin tl civarı borç var. 15-20 sene ödeyecek tahminen.Sen kim haklı diye mi soruyorsun gerçekten. Tabi ki de eşin haklı. Annen çok seviyorsa kardeşini kendi ödesin madem.
Eşinin maaşından kesiliyor derken maaşına haciz mi geldi eşinin?
21 aylık ve 3 aylık iki bebeğim var, annem bakmam diyor zaten. kendi emekli maaşı da var.Eşine sen haklısın tabi canım ben annemle konuşurum deseniz, annenize de olur mu anne öyle bir şey, kardeşim gurur yapar incinir deseniz. Siz çalışıyorsanız ve cidden annenizin yetiremediği yerler varsa ona ayrıca yardım etseniz. Olmaz mı?
kardeşim de diyor aynı şeyleri ama annem susmuyor ki. anne olduğu için haddi de aşamam. susmayan susmuyor. çok zor.Ne eşinizle ne annenizle muhatap olmayın bu konuda
Kardeşinizle baş başa konuşun, sizi arada bıraktığından, eşinize karşı zor duruma düşürdüğünüzden bahsedin.
Kardeşiniz ödemelere devam etsin. Diğerleriyle birebir bu konuyu konuşmayın.
ben anneyim, öncelik benim demeye getiriyor. halbuki benim de iki küçük çocuğum var. annemin emekli maaşı, kardeşimin maaşı, iki kişiler üstelik.
iki bebekle kıt kanaat geçiniyoruz.çok sinir bozucu bi durum.
eşiniz haklı bence.
anne biz de geçinemiyoruz de bence annene.
herhalde öldürmek isterdi, kardeşime borç taksaydı.Eşiniz kardeşi aynı şekilde borcu size ödetmek istese anneniz yine aynı mı düşünürdü acaba ?
Anneniz hatalı, eşiniz güvenmiş yardımcı olmak istemiş, işler yolunda gitmemiş buraya kadar normal
ama buradan sonra annene ve kardeşine seni mahçup etmeden borçlarına sahip çıkmak yakışır ..
Annen seni çok kötü duruma düşürüyor, yaptığı çok yanlış.
Eşinde de anlattıklarından hatalı bir taraf göremedim .
21 aylık ve 3 aylık iki bebeğim var, annem bakmam diyor zaten. kendi emekli maaşı da var.
kardeşim de diyor aynı şeyleri ama annem susmuyor ki. anne olduğu için haddi de aşamam. susmayan susmuyor. çok zor.
ben aracı olmadım. eşim ve kardeşim çok iyi anlaşırlardı, birbirlerine hep güvenirlerdi iflastan önce.Annen çok yanlış konuşmuş ya ne demek ödemeyelim
Bak bence bu sana ders olsun para konusunda bir daha aracı olma..
yetmiyormuş. amin canım.Ben eşinizi haklı buldum kusura bakmayın.
Borcu ödeyen kardeşiniz, demekki düzenli ödediğine göre aksatmaya gerek yok.
Kardeşinizi kutluyorum, eğer düzenli ödemeseydi iş o zaman zorlaşırdı.
Anneniz neden aksatmak istiyor ki bir an önce ödesin bitsin bence.
Allah kolaylık versin canım.. 
herhalde öldürmek isterdi, kardeşime borç taksaydı.
hatırlatıyorum sürekli. bu kez beni kendisini atmakla, hayırsız evlat olmakla suçluyor, kriz geçirme rolü yapıyor. bazen ciddi diye korkuya kapılıyorum.Tabii ki anne ve annelerin hakkı hiçbir zaman ödenmez orası ayrı bir şey ama siz artık onun kızı da olsanız kendinize ail bir aileniz var üstelik sorumlu olduğunuz iki çocuğunuz var o nasıl kendi bütçesini düşünüyorsa sizde kendi bütçenizi düşünmek zorundasınız. Ödeyecek durumu olmasa ya da gerçekten ödemeyese o zaman bir miktar yardım edebilirsiniz ama söylediğinize göre öyle bir durumda yok. Bence annenize eşinizle kardeşiniz arasına girmemesi gerektiğini hatırlatın.
merhaba hanımlar,
benim derdim annemle eşim arasında kalmam.
eşim 5-6 yıl önce kardeşim işyeri açarken kefil oldu. kardeşim de iflas etti. haliyle borçlar vs eşimin maaşından kesilmeye başladı. kesilen miktarı da kardeşim ödüyor. bu durumun başlagıcında eşimle annem ciddi tartışmalar yaşadılar. annem ödeme yapılmasını istemedi başta, sonra arada vermesek olur dedi, neyse ki kardeşim aksatmıyor, ödüyor.
para mevzusundan dolayı annem bana, eşim bana sürekli baskı, söz dalaşı vs. birbirlerinden nefret edecek konumdalar.
canımı sıkan ise her fırsatta ikisi de konuyu bana aksettirip "eşine bir şey de", "annene bir şey de" ve birbirlerinin dedikodularını yapıp destek istemeleri, tarafsız kalınca da üstüme gelmeleri.
artık çok bunaldım, ağlama krizleri yaşıyorum.
napacağımı bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?