Ne yapmalı???( yazım uzun kusura bakmayın)

hurmuz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
59
1
86
35
İstanbul
sevgili ablalarım daha önce de forumda erkek arkadaşımla yaşadığımız sorunlar hakkında konu açtım
iki yazımda da konu maddiyattı. ailem nişan ve düğüne hazır değil şuan. bunu erkek arkadaşımda biliyor. daha önce annen 10 bin liralık kredi çeksin demişti. gelelim şimdi ki konumuza

yakın zamanda erkek arkadaşımın ailesini daha yakından tanımak için istanbuldan ankaraya gittik. benim erkek arkadaşım cimri olmadığını iddia ediyor. ama hep geri planda kalıyor. biz ankaraya gidene kadar otobüs biletleri konusunda çok tartışmamız oldu. bu çocuk 2 yıl boyunca bana sadece 1 gün çiçek aldı oda zorla. bir gün bile adam akıllı bişey yedirmedi ki ben o kadar ısrar ettim yani beni götürse ben ısmarlıycam ama yok dedi. tabi her buluşmadan sonra ben eve geldiğimde annem sordu ne yaptınız ne yediniz sana hediye alıyo mu diye. tabi ne yedik ne içtik ne de hediye gördük. kuzenleriyle gezip tozan köfteler iskenderler yiyen çocuk bana gelince dürüm yiyo.

ben bunlara takılmıyorum ama başından beri bana olan cmriliğiini farkındayım.

annem de ankaraya gitmeden önce dedi ki. o istanbulda görev yapıyo izne gitti. bizde seninle gelelim dedi. buda babam gelecek falan dedi ama tek gitti.

annem de kızdı çünkü biliyo bunun bize karşı cimriliklerini. ben bilet almam dedi. madem kız istiyo alsın biletlerimizi bize gösterdiği değeri bilelim dedi. tabi ben bunu ona söyledim. da yengesine sormuş. yengesi olmaz öyle demiş. annem buna da çok kızdı. benim hatırım için bile olsa kabul etmiyor yengesine soruyor diye.

neys öyle böyle gittik. bizi güzel karşıladılar. 2 akşam kaldık. yedik içtik gezdik ama hep annemden beklemiş ödeme yapmasını. dönerkende aşti de bilet bulamadık saat 1 de aldık 5 de otobüs vardı. annemde ben bacaklarımdan rahatszım buda 4 saat nasıl bekliyim dedi. erkek arkadaşımda sinirlendi gitti biletlri iptal etti kendi getirdi istanbula. ama yol boyunca hiç konuşmadı. sonrada ailesiyle annemi çekiştirip durdular. şimdi annemle araları kötü. anneme çok laf söyleyince ben de ona ve ailesine söyledim. iki yüzlü ailesi. bizim orda yüzümüze güldüler ama annemin arkasından bir sürü laf söylemişler

ayrıca ertesi gün ablası aradı.bana bu günleri güzel geçirin diyip duruyodu. bende tabi çok biriktirdim içimde. siz ne yapıyodunuz ya dedim. sinirlendim. nişanlıyken kocası güller çiçekler alırmış. patronu bıkmış artık çiçek gül gelmesinden. sürekli süprizler yaparmış. bende dedim ki ben sizin kardeşinizden böyle şeyler görmedim siz bana söylemeyin ona söyleyin dedim. benim bozuk attığımı anlayınca başladı bu sefer kötü şeyler anlatmaya. evliliğinin ilk zamanları çok kötü geçmiş. kocası annesine karşı onu korumamış sahip çıkmamış. bende dedim ki kocan sana sahip çıkmasaydı 75 yaşındaki annesini yalnız bırakıp sana ev tutmazdı dedim. ben böyle söyleyince tabi erkek arkadaşım kükredi resmen ve biz ayrıldık.

annemi zorla hasta ziyaretine götürdü bide bana diyor ki hasta ziyaretine bile eli boş geldiniz. kendisi her ankaradan istanbula gidip geldiğinde elin boş geliyor. annem onun bu ailesine aşırı düşkünlüğünden ve bize değer vermemesinden çok rahatsız oldu.

bu kadar sorunlu ve uyuşmadığın biriyle evlenmeyi mi düşünüyorsun:50:

iyiki ayrılmışsın.daha sevgiliyken böyle olan birisi evlendiğinde benim ailemde benim ailem dicek onların dediği olucak hep ve sen cimrilik konusunada takılmışsın çiçek almadı bilet almadı oda ailenden beklemiş alsın etsin erkek o alcak tabide ailenden beklemesi hata utanır ınsan bır kere ailen versede almaması lazım.evlensenzde belkıde aılen alsın dıcek cogu seye sımdıden bu tartışmalar varsa evlenmeyın en hayırlısı evlensenız bıle bu sekılde uzun sürmez gibi görünüyo.

benim aslında 2 yılda hiç problemim olmadı. herşey son zamanlarda oldu. annemi çok havalı kendini beğenmiş buldular. halbuki annem çok dobra biridir. ve ne dediyse de onun maddi konularda geri planda olduğunu bizden bklediği için söyledi. zaten asla da görüşmem istemiyor. ama ben seviyorum onu

biz biletlerin onun alması gerektiği konusunu yanlış düşünmüyoruz dimi. annem erkek alır diyo. sizce kim alır nasıl olur?

sevgili ablalarım daha önce de forumda erkek arkadaşımla yaşadığımız sorunlar hakkında konu açtım
iki yazımda da konu maddiyattı. ailem nişan ve düğüne hazır değil şuan. bunu erkek arkadaşımda biliyor. daha önce annen 10 bin liralık kredi çeksin demişti. gelelim şimdi ki konumuza

yakın zamanda erkek arkadaşımın ailesini daha yakından tanımak için istanbuldan ankaraya gittik. benim erkek arkadaşım cimri olmadığını iddia ediyor. ama hep geri planda kalıyor. biz ankaraya gidene kadar otobüs biletleri konusunda çok tartışmamız oldu. bu çocuk 2 yıl boyunca bana sadece 1 gün çiçek aldı oda zorla. bir gün bile adam akıllı bişey yedirmedi ki ben o kadar ısrar ettim yani beni götürse ben ısmarlıycam ama yok dedi. tabi her buluşmadan sonra ben eve geldiğimde annem sordu ne yaptınız ne yediniz sana hediye alıyo mu diye. tabi ne yedik ne içtik ne de hediye gördük. kuzenleriyle gezip tozan köfteler iskenderler yiyen çocuk bana gelince dürüm yiyo.

annem de ankaraya gitmeden önce dedi ki. o istanbulda görev yapıyo izne gitti. bizde seninle gelelim dedi. buda babam gelecek falan dedi ama tek gitti.

annem de kızdı çünkü biliyo bunun bize karşı cimriliklerini. ben bilet almam dedi. madem kız istiyo alsın biletlerimizi bize gösterdiği değeri bilelim dedi. tabi ben bunu ona söyledim. da yengesine sormuş. yengesi olmaz öyle demiş. annem buna da çok kızdı. benim hatırım için bile olsa kabul etmiyor yengesine soruyor diye.

neys öyle böyle gittik. bizi güzel karşıladılar. 2 akşam kaldık. yedik içtik gezdik ama hep annemden beklemiş ödeme yapmasını. dönerkende aşti de bilet bulamadık saat 1 de aldık 5 de otobüs vardı. annemde ben bacaklarımdan rahatszım buda 4 saat nasıl bekliyim dedi. erkek arkadaşımda sinirlendi gitti biletlri iptal etti kendi getirdi istanbula. ama yol boyunca hiç konuşmadı. sonrada ailesiyle annemi çekiştirip durdular. şimdi annemle araları kötü. anneme çok laf söyleyince ben de ona ve ailesine söyledim. iki yüzlü ailesi. bizim orda yüzümüze güldüler ama annemin arkasından bir sürü laf söylemişler

Resmen kendi gecmisimi okudum burada. Benim de esim 2 yil boyunca gorustuk, bana bir cicek bile almamisti, dogumgunumde bir defa ucuz bir saat hediye almisti, gerci yemede icmede ben birsey yemeyi aramazdim onun yaninda, doner, cay, simit ne denk gelirse yerdik, her gorusmede de yemege cikaracak hali yok ya zaten. Istemeye gelirken bile cicek almamisti inanir misin? Hem ne esim ne de ailesi nisan boyunca ne bana ne aileme hediye getirmezlerdi, benim de cevremde herkes birsey getirmiyor mu, almiyor mu diye sorardi, boynu bukuk kalirdim resmen.

Esim ve ailesi ankarada, ben ve ailem istanbuldaydik sizin gibi. Biz onlara gidip gelirken kendi arabamizla gidip gelirdik. Yalniz soyle bir durum var, benim ailem maddi acidan esimin ailesinin cok da birsey almadigini biliyordu, kendi ailem bircok masrafi karsiladi, nisan-kina-dugun yaptilar sagolsunlar. Ustelik buna ragmen benim ve ailemin de arkasindan konustular bol bol, sanki cok masraf yaptiran kisilermis gibi.

Oncelikle erkek arkadasin cimri sanirim, ama bu bir karakter meselesi, bu durumu degistiremezsin ki. Ben esime evlenmeden once birkac defa ne cicek ne hediye hicbirsey almiyorsun derdim, hatta bana sunu alsana, bunu alsana dedigim de olmustur ama anlayana bir kere soylesen yeter, almiyorsa yapacak birsey yok ki. Bana birsey almiyor, ismarlamiyor diye kendini uzme, icinden gelmesi lazim, gelmiyorsa birsey yapamazsin, hem senin demenle aldigi seyin bir onemi de kalmiyor, emin ol, sanki zorla aldirmis gibi.

Degismez bu durum haberin olsun, en azindan esimde degismedi, yine birseyler almiyor ama en azindan parasini saklamiyor, evlendikten sonra kazandigimizi beraber harciyoruz. Bu cimrilikten cok rahatsiz isen bana birsey almadi diye uzulmeyi birakip bu duruma kendini alistirmani lazim, yoksa hep icinde ukdeler kalir. Her sorunda da ayril diyen yorumlara da karsiyim, ayrilmak kolay birsey degil ki, kimse dort dortluk degil, bundan ayrilsan oteki kimbilir nasil olacak, cimri olmasa da baska bir huyu cikar, bilinmez ki. Buna cimri diye kiziyorsun ya, cok savurganlar da hic iyi olmuyor bilesin, onlara da kiziyor esleri bol bol. Ahlakini, karakterini, ilgisini, sevgisini begeniyor musun, bunlari dusun, belki de o huylari icin katlanilir cimriligine.

biletleri kim alır diye bir kural yok bildiğim kadarıyla ama kusura bakma erkek arkadaşında tam bir hödükmüş ne var yani iki bilet almış bunca zaman sana bir kere çiçek aldığından dert yanmışsın onun türkçesi değer görmedim somut bi şekilde bana değer göstermedi oluyor bence bitirmelisin tabi hakkında hayırlısı neyse o olsun ama çok zor görünüyor

insanın maddi durumu elvermez ödemez, ödeyemez.
zaten boyle olsa annenizin tavrını siz ayıplarmıssınız gibi geliyor beklentisi icin.
fakat adam tam anlamıyla cimrilik yapıyor.
yarın birgun evlendiginizde surekli tepenizde olacak hesapları...
sadece maddi olsa neyse. bir de durup durup surat asması, birseyleri size kakalamaya calısması var.
kusura bakmayın ama nesini seviyorsunuz anlayamadım...

Bilet konusunda haksiz buldum sizi nasil isteyebildiniz?
Gitmeye hazirlanan biletini alir.
Ama cimri mi çocuk? Acayip cimri. Odun mu odun.
Nerden buluyor bu rahatligi annen kredi çeksin filan? Pek bi hadsiz geldi bana. Erkek dediğin azicik gururlu olur.
Bence ayrilin cidden evlenince yediğn lokmayi dahi sayar.:34:

Son düzenleme:
Ömür dediğin ukdelerle geçmez arkadaşım.
Kimseyi de değiştiremezsin.
Ayrıca sen istediğin için yapilan jestler, alinan hediyeler
İçtenlikle yapilanla bir olur mu?
İlişki tecrubedir.sen artik neler beklediğini,
Neyin nasil olması gerektiğini bilen birisin.
Bütün beklentilerinde olmasa da çoğunda haklisin inan.
Anneni de hislerini de mantigini da dinle derim.
Yoksa sonuçlarına katlanmak Zorunda kalacaksin.
Eskiden boyle degildi'nin kime neye faydasi var

hepimizin ilişkisi basta kötü değildi ama sonucunda ayrilik geliyor yillar sonra. Ben 5 yildir tanidigim insanin son 2 ayda değişimine şahit oldum ve de ayrildik.
Haticeye değil neticeye bak. Su anki hali önemli..:34:

Son düzenleme:
sevgili ablalarım daha önce de forumda arkadaşımla yaşadığımız sorunlar hakkında konu açtım

Evlilik nasil birsey biliyor musun? Karsindaki ne yaparsa yapsin affetmek zorunda kaliyorsun bir sure sonra ( cok uc noktalar haric)

O yuzden evlenince o yapacak, sen iki gun trip atip affedeceksin. O tekrar yapacak ve sen tekrar affedeceksin. Boyle boyle hayat isigin sonecek. Sakin "evlenince duzelir" gibi bi mantiga bürünme, duzelmio.

bence kaç kurtul o adamdan.

benim aslında 2 yılda hiç problemim olmadı. herşey son zamanlarda oldu. annemi çok havalı kendini beğenmiş buldular. halbuki annem çok dobra biridir. ve ne dediyse de onun maddi konularda geri planda olduğunu bizden bklediği için söyledi. zaten asla da görüşmem istemiyor. ama ben seviyorum onu

Arkana bakmadan kac..

Gercekten nesini sevdigini cozemedim.
Seni de gecmis artik tum aileni asagiliyor bu adam.
yapma kendine bunu derim.
Hastalik derecesinde cimri karsindaki.
cimriligine neyse desen annene babana simdiden saygisi olmayan adamin gozun kapali pesine dusmek bikere senin de kendi anne banani hice sayman demek.
Onlar bizim en degerlilerimiz.
nasil oluyor da bukadar asagilatiyorsun anneni babani goz gore gore.
iki gunluk elin oglu icin yazik ya
don arkani git
baska sehirlerdeymissinizde,unutman cok kolay olur inan
bi tecrube edinmis oldun onune bakarsin ne istedgni bilen birisin artk

Siz suan ailecek bu evlilige kitlenmis durumdaydiniz anladgm kadariyla ki baksana henuz nisan bile yokken ortada, sanki evli gbi annen baban neyse diyip bazi fedakarliklar icine girmis..

kac kurtul.
ve su yuzunu evlenmeden gordgun icin de sukret

o ne ya ailesiyle senin annenin dedikodusunu yapmak felan.
igrenc.

erkek mi diyorsun sen buna??
Onunde cükü var dye.
Erkek olablir ama adam degil malesef

biz biletlerin onun alması gerektiği konusunu yanlış düşünmüyoruz dimi. annem erkek alır diyo. sizce kim alır nasıl olur?

ben şahsen buna çok taktım..
nişanlınız alsa güzel olurdu tabiki..

annem de kızdı çünkü biliyo bunun bize karşı cimriliklerini. ben bilet almam dedi. madem kız istiyo alsın biletlerimizi bize gösterdiği değeri bilelim dedi.

biletleri damat alacak diye bir şey yok.. ben para konusunda çok hassasım.. kimsenin 5 kuruşun bana geçmesini istemem..bu nişanlımda olsa.. hatta bazen erkek arkadaşımın parasını harcamasın diye yemekleri iyi yerlerde yemeye özen gösteririm..

tavrınızı doğru bulmadım.. diğer konular için yorum yapmıyorum. bilet konusu için bir şeyler yazmak istedim.

Resmen kendi gecmisimi okudum burada. Benim de esim 2 yil boyunca gorustuk, bana bir cicek bile almamisti, dogumgunumde bir defa ucuz bir saat hediye almisti, gerci yemede icmede ben birsey yemeyi aramazdim onun yaninda, doner, cay, simit ne denk gelirse yerdik, her gorusmede de yemege cikaracak hali yok ya zaten. Istemeye gelirken bile cicek almamisti inanir misin? Hem ne esim ne de ailesi nisan boyunca ne bana ne aileme hediye getirmezlerdi, benim de cevremde herkes birsey getirmiyor mu, almiyor mu diye sorardi, boynu bukuk kalirdim resmen.

Esim ve ailesi ankarada, ben ve ailem istanbuldaydik sizin gibi. Biz onlara gidip gelirken kendi arabamizla gidip gelirdik. Yalniz soyle bir durum var, benim ailem maddi acidan esimin ailesinin cok da birsey almadigini biliyordu, kendi ailem bircok masrafi karsiladi, nisan-kina-dugun yaptilar sagolsunlar. Ustelik buna ragmen benim ve ailemin de arkasindan konustular bol bol, sanki cok masraf yaptiran kisilermis gibi.

Oncelikle erkek arkadasin cimri sanirim, ama bu bir karakter meselesi, bu durumu degistiremezsin ki. Ben esime evlenmeden once birkac defa ne cicek ne hediye hicbirsey almiyorsun derdim, hatta bana sunu alsana, bunu alsana dedigim de olmustur ama anlayana bir kere soylesen yeter, almiyorsa yapacak birsey yok ki. Bana birsey almiyor, ismarlamiyor diye kendini uzme, icinden gelmesi lazim, gelmiyorsa birsey yapamazsin, hem senin demenle aldigi seyin bir onemi de kalmiyor, emin ol, sanki zorla aldirmis gibi.

Degismez bu durum haberin olsun, en azindan esimde degismedi, yine birseyler almiyor ama en azindan parasini saklamiyor, evlendikten sonra kazandigimizi beraber harciyoruz. Bu cimrilikten cok rahatsiz isen bana birsey almadi diye uzulmeyi birakip bu duruma kendini alistirmani lazim, yoksa hep icinde ukdeler kalir. Her sorunda da ayril diyen yorumlara da karsiyim, ayrilmak kolay birsey degil ki, kimse dort dortluk degil, bundan ayrilsan oteki kimbilir nasil olacak, cimri olmasa da baska bir huyu cikar, bilinmez ki. Buna cimri diye kiziyorsun ya, cok savurganlar da hic iyi olmuyor bilesin, onlara da kiziyor esleri bol bol. Ahlakini, karakterini, ilgisini, sevgisini begeniyor musun, bunlari dusun, belki de o huylari icin katlanilir cimriligine.

Ayrılmak çok kolay ama sen hem seviyosun hem de ayrılık güzel bişey değil o nedenle ayrılık için acele etme zaten aileler tanışmış baya bi yol alınmış ilşkide...
alıntı yaptığım arkadaş durumu çok güzel açıklamış
Bence önce sen ne istediğini bi düşün ve karşına yeniden çıkacak biri bundan daha mı iyi olur daha mı kötü olur bi onu düşün
Ayrıca onun bu tutumu yüzünden trip yerine konuşup ayrılmayı düşündüğünü hiç söyledin mi geçmiş mevzularınız da bu da önemli!!!
Yada sen ona hediye yada süpriz filan yaptın mı yapınca tavrı ne oluyor?
Sen böyle yemek mevzusunu bahsetmişsin kuzenleriyle ama bi de yüzüne gel bakalım ne diyecek?(Kuzenler ısmarladı olur ilk bahane aklında bulunsun eğer atlatmak isterse ama doğruda olabilir sevgilini sen tanıyosun hissedersin yalan mı değil mi)
Forum da ve nette daha ne sıkıntılar okuyoruz çok abartılacak bi mevzu değil aslında sadece aileler de mevzuya girince sıkıntı daha büyüyor
Cömertlik nasıl bi hayat biçimiyse cimrilik de bi hayat biçimi ve çoğu insan böyle yaşar....Prof. olup toplu taşıma kullanan çok gördük dimi?
para bi araç fakat insanı ister istemez biraz değerli hissettiriyo haklı olarak
Yani bende çok karşıyım böyle bi cimriliğe ama yine de sen içini rahat tutmaya bak
Çünkü zaman kimseyi tam olarak değiştirmiyor ama törpülüyor bence o da sen de zamanla biraz daha değişeceksinizdir diye düşünüyorum
Allah yardımcı olsun

Annenizin biletleri alsın demesini ben tasvip etmedim, biraz mecbur bırakmaya çalışmışsınız gibi geldi benim için falan filan diyerek, bu kendisinin yapacağı şey zaten, birisine sorması bile saçma, ayrıca sizin annenizin çekeceği kredi' den bir bilet karışalayamayan adama ne? Bence sadece cimri değil, bir de uyanık yüzü kızarmaz birisi.:ssz:

Son düzenleme:
Biletleri o alır bu alır diye bir kural olduğunu sanmıyorum. Eğer içinden gelirse alır ama almazsa da aldırılmaz. Yani bakarsın alıyor mu yemek yediriyor mu? Almıyorsa yedirmiyorsa bunlar da senin beklentinse ona göre davranırsın ama ben kadınlara bana şunu al, biletleri al falan demeyi yakıştırmıyorum. Herkesin kendi bütçesi var sonuçta.

Diğer konularda haklısın. Çiçek falan beklenilecek şeyler. Ama bakalım nişanlına sorsak o da benden bir şey beklenince yapasım gelmiyor. Beklenti olmadan içimden gelerek yapmak istiyorum diyebilir. Bilmiyorum 2 yıl bu şekilde kabul ettikten sonra annenin gazıyala çocuğa sarmışsın gibi geliyor. Bazı şeyleri kendi aranızda halletmeniz gerekiyordu. Annem bunu dedi, yengem şunu dedi, o bunu bekledi, yok bu şunu istedi.

Back
X