annem zaten başından beri onaylmaıyordu ve ben her eve geldiğimde çok açım yemek var mı diye soruyodum ki gerçekten sabahtan akşama kadar dolaşırdık ve ben ona gel bişeyler yiyelim dememe rağmen ne kendi yerdi ne de benim yememe müsade ederdi. parası yokmuydu ? hayır vardı. devlet memuruydu. ama benim için önemli değildi zaten karnımın aç olduğunu ben söylemiştim ona da ısmarlamayı düşünüyordum.
2. si ne aldınız sorusuna cevap veriyorum. ikiz kardeşim var onun da erkek arkadaşı var. ve sürekli hediye alıyo. benimki de tam tersi olduğu için annem soruyordu. çünkü ben üzülüyodum. moralim bozuluyodu. yüzüm düşünce de annem bir sorun olduğunu anlıyordu.
ayrılma nedenine gelince. zaten ailesi başından beri istemiyordu. ama oğullarını kıramıyolardı. bizi kendi evlerine annesi davet etmedi. erkek arkadaşım davet etti. ve biz oraya gittiğimizde ablası bana çok soğuk davranıyodu.
görümce de her defasında sürekli aynı şeyleri söylüyor. bu zamanları güzel geçirin diye. ben sordum ona nasıl güzel geçiricez abla ne demek istiyorsun ne yapalım yani dedim. kaç defadır aynı şeyi söylüyorsun. ne yapmamız lazım siz ne yapıyodunuz dedim.
o da ona cevabn benim eşim bana çiçekler alırdı süprizler yapardı dedi.
iyi de bunları bana neden anlatıyor. ben onun kardeşinden bu zaman a kadar süpriz hediye görmedim ve bunları kendi de biliyo. kardeşinin romantik olmadığını da biliyo. bende bu konudagerçekten hassasım. çünkü etrafımda arkadaşlarımda hep göüyorum imreniyorum onlara. bende istiyorum sevgilim bana çiçekler alsın süprizler yapsın. eli boş da gelse birden karşıma çıksın ama yok. ben zaten onun 2 yılda alışmıştım bu huylarına. artık umursamıyodum ama ablası bana öyle nisbet yapa yapa anlatınca umursuyomuşum demek ki içime işlemiş.
bilet konusuna gelince. annem nerde yalan söylemiş. yorum yaparken üslübuna dikkat et. yalan söyledi demek ne demek.annem rahatsız ayaklarından haziranda ameliyat olacak. ayakta duramıyor ve sürekli sandalye de yada koltukta ayaklarını sarkıtarak oturamıyor. biz onunla biletleri aldık. otobüsün kalkmasına 5 saat vardı. 5 saat de annem dayanamam dedi. onun üzerine gitti biletleri kızgınlıkla iptal etti ve küfür eder gibi de ankaradan istanbula döndük.
o bana önceki akşamda dedi. 7 yaşında kuzeni varmış arabaya binerken bilet abi al benzin parası koyarsın diyormuş.
kısacası sana şöyle söyliyim. biz ilk defa ankaraya gittik. ilk dafa böyle bu şekilde misafir olduk. ama hep karşı taraftan bir beklenti içinde. bizim aile de misafir gelir gider hiç eli cebine attırılmaz ve gittikten sonra da aile içinde dedikodu yapılmaz.
mutlu değilsen ayrılmana bişey demem ama bana hediye almadı, biletlerimizi almadı, ablasına kocası hediyeler alıyodu bana sevgilim almıyodu o yüzden ayrılmanız çok saçma. kendimden örnek veriyim ben de hediye almayı severim ama erkek arkadaşım o kadar romantik değil ne yazıkki ama beni çok seviyor bunu biliyorum hediye almasada olur bana sevgisi yeter. bi örnek daha bugün ablası aradı işte şuraya gidiyorum balık yicem falan nispet yapıyo bende dedim ee işte ben bulaşıkları yıkıcam evi süpürcem dalga geçtim güldük eğlendik. ona bir sürü hediyeler geliyo, oraya götürülüyo falan ama benim kadar sevilmiyo buda bi gerçek. ayrıca ben biletlerimi beklemeden kendim alırdım. sizin sevginizin bitme nedeni tamamen maddiyata dayalı olması eğerki işin içine bu kadar maddiyatı sokmasaydınız şu anda çok mutlu bi nişanlılık yaşıyo olurdun