Ne yapmalı?

Pinkpumpkin

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Haziran 2017
392
1.094
28
Arkadaşlar, kuzenimin sıkıntısı için danışacağım sizlere. Bundan bir ay kadar önce, WhatsApp üzerinden, biri ile tartışırken, karşı tarafa o an ki sinirle bildiği bişey için "kuran çarpsın bilmiyorum" yazmış. O an olayın ciddiyetinin ve ne dediğinin farkına varmamış. Bi kaç gün sonra yazdığını okuyunca, önemini anlamış. Ki hiç böle yeminler eden biri de değil. Yaklaşık bi 20,25 gündür görüştüğümüzde konuştuğumuzda aklına bu yazdığı gelince ağlıyor. Yaşam enerjisi kalmamış. Ruh gibi olmuş resmen. büyük günah işledim, kuran çarpsın ne demek, çocuğumdan çıkar diye korkuyorum diyor, mutsuz, halsiz, yorgun... Tövbe etmiş ama yeterli gelmemiş olacak ki, Allah affetti mi beni acaba affeder mi diyor. Ciddi anlamda hayatını etkilemiş bu söylediği. Vicdanı hiç rahat değil. Size sorum, bu halden kurtulması için ne yapması gerekir? Ben nasıl yaklaşmalıyım, ne söylemeliyim? Psikoloğa gitmesini söyleyeyim mi? Tavsiye verirseniz çok memnun olurum. Tşk ederim şimdiden cevaplar için :)

bence doktora gitmeli, hiç normal gelmedi, psikolojik bir sorunu olabilir

Kuzeniniz nadir bulunur güzel yürekli insanlardan. Manevi değerler üzerine yemin etmek, üstelik yalan yere, çoğu insan için farkına bile varılmayacak kadar sıradanlaşmış. Oysa bu durumu kendisine öyle dert etmiş ki günlük hayatını etkileyecek duruma gelmiş. İnancıma göre tevbe ederek samimi pişmanlık duymak yemin kefareti için yeterlidir. Ancak içi rahat etmiyorsa on fakiri doyurabilir, yahut on kişiye Kuran-ı Kerim dağıtabilir. Kendisine ferahlık diliyorum.

Teşekkür ederim çok açıklayıcı bilgiler verdiniz. Bu güzel mesajı okuyacağım ona..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…