ne yapmalı

nevertime

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Mayıs 2015
1.403
622
53
Merhaba.uzun sürelik bir ilişkim var 5 inci yılımıza girdik. Annem le ilgili konularım olmuştu anlatmıştım annem evlenip gidicek beni de abimde kalmaya zorluyo demiştim.Abim evli bu arada.Ben abimle kalmam dedim tek yaşarım dedim oturduğumuz ev bizim,annemin yani...Annem kabul etmedi etmiyo tek yaşayamazsın diyor.Erkek arkadaşımda ozaman evlenelim dedi bana.Bana önce bu fikir saçma gelmişti ama düşününce olabilir dedim.Zaten biz 5 senedir birlikteyiz evlenmeyi düşünüyoruz ama onun askerliğini bekliyoduk.Şimdi annem birden evlenip gitmeye karar verince işi aceleye getirip uzatmadan evlensek mi acaba diye düşündüm olabilir aslında dedim.Erkek arkadaşımda bana sormadan kendi annesine durumumu anlatmış.Sevgilimin annesi evlenicekmiş başka şehire gidicek ona da abinle kal diyo ama o yengesiyle abisiyle kalmak istemiyo tek kalırım diyo ama ben de, anneside buna müsade etmiyoruz evlenelim diyoruz ne dersin anne demiş.Askerliğim var diye bekliyoduk ama bu durumda askere gitmem bedelli çıkana kadar bekler parasını öderim demiş.Ben de sevgilime demiştim ki evlenirsek bizim evde kalırız burda eşya da var zaten bunlarla idare ederiz.sonra zamanla çalışırken yavaş yavaş yenisini alırız demiştim.Annesine bu planların hepsini anlatmış.Annesi de demiş ki bu ne acele kızın annesi bekleyemezmi sizin evlenmenizi demiş.O da bekleyemiyomuş anne işte demiş.Hem bu keyfi bi durum da değil mecbur aceleye getircez evliliğimizi demiş.Annesi hiç sıcak bakmamış sen askere gitmeden bişey yapmazsınız diye hiç hazırlık yapmadık yumurta tavuğun bilmem neresine dayanınca mı karar verip haber veriyosunuz demiş. Bunu duyunca üzüldüm.Yeni sevgili değiliz biz 5 sene oldu ve hepsi beni tanıyo biliyo.ucunda evlilik olduğunu biliyolardı er yada geç

kadın haklı.

acil işim var, 2 dk evlenip geliyorum denmez ki.

bide annesinin şu lafı tuhafıma gitti açıkçası.Sevgilim keyfi değil anne anlattım sana işte durumu filan deyince annesi kız kardeşinin kpss sınavı var demiş.Sınavdan önce zaten evlenmeyi düşünmüyosunuz herhalde bekliceksiniz onun sınavını demiş.

Sevgilinin annesi hakli.
Istersen 294928483 senelik sevgili ol, x olayindan sonra dendiyse one cekilmesi ayiptir.
Sizde x olayi askerlik.
Annen yuzunden olmasi hepten tuz biber.
Bu kadar olumsuzluga ileride de her sey yolunda gitmeyebilir hazirlikli ol.

ama 5 senedir beraberiz.Daha kaç yıl beklemeyi düşünüyolardı ki.bende bunaldım

5 yıl çıkmakla 2-3 ayda herşey olsun bitsin çok ayrı şeyler. 5 yıl çıktınız diye 3 ayda işi ciddiye bindirip evlenmek normal mi sence? Siz bile beklemezken kadın zaten 5 yıl oldu evlenin ne var diyemezdi. Benim oğlum olsa ben de diyemem, senin oğlun olsa sen de diyemezdin.

Düğün öyle kolay bir süreç değil, maddi manevi zor bir dönemden geçeceksiniz. Bir de oğlunun askerliğini düşünüyor haklı olarak.

Kadına da hak verin. Başka yol bulmaya çalışın derim.

Yağmurdan kaçarken doluya tutulursun.

En kötü yazı beklemeniz gerek, normal olan bu.

ben hemen evlilik meraklısı kız gibi görünmek istemiyorum.Çok planlıydım yani evliliğe daha vardı ama durum bunu gerektirince evliliği düşündüm.Askerlik sorunu nu da bedelli çıkar öderim deyince mantıklı gelmişti

sizin ailenizdeki her şeyi ona anlatmanız
onun da ailesine anlatması hiç hoş değil
ilerde size karşı koz olarak kullanırlar
bu kızı da annesi istemedi oğlumla zorla evlendi derler annesinde o potansiyeli gördüm
bence siz de bu kadar acele etmeyin
yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın

Bu durum senelerce sonra evlenseniz de karsiniza cikacak.
Ona gore dusun.
Yanlis anlama ama su an karsi tarafın ailesine muhtemelen "kapak atmaya" calisan biri gibi gorunuyorsun.

ben anlatmayı sevmiyorum annemle olanları hiç anlatmadım onla çok sorun yaşadığım halde.Ama annem kararlı gitmekte mecbur anlatmam gerekti.

ben anlatmayı sevmiyorum annemle olanları hiç anlatmadım onla çok sorun yaşadığım halde.Ama annem kararlı gitmekte mecbur anlatmam gerekti.

kadın olumsuz tavrını baştan belli etmiş
siz buna rağmen evlenirseniz sonradan olacakları da söylenecekleri de kabullenmiş olursunuz

evet öyle göründüm dimi..of çok üzüldüm çok.

Sevgilin de normal degil ki.
Biz evlenmeye karar verdik deseniz bir yolu bulunurdu. Yarin demiyorsunuz sonucta.
Ama "annesi evlenicek, yengesiyle yasamak istemiyo, evlenelim" kotu olmus.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…