• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım? Aşk evliliği vs Mantık Evliliği

desperate me

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
18 Ocak 2017
27
2
1
Arkadaşlar merhaba. Suan hayatımda ciddi bir kararsızlık içersindeyim o yüzden size danışmak istedim. Nişanlıyım. Nişanlım dünya iyisi, bana ilgisi ve sevgisi çok fazla, ailesi de çok iyi bana karşı çok ilgililer. 1 seneden fazladır nişanlıyım hatta nişandan hemen sonra tayin istemek için nikah da yaptık. Nişanlımla keyfili vakit geçirmenin yanında biz bu süre zarfında fazlaca problem yaşadık benim ciddi anlamda gelgitlerim, endişelerim, içime sinmeyen noktalar oldu .onun kişiliğindeki benim tarzım olmayan özelliklerini onda hata olarak gördüm düzeltmeye çalıştım. kendisinde birsürü eksik buldum, o da yazık hep telafi etmeye çalıştı, alttan aldı, uzlaşmacı bir yol izledi ama bazı şeyler yine de içime tam anlamıyla sinmedi birşeyler eksik gibi geldi hep.. Ufacık şeylerden tartışma çıkardım, herşey istediğim gibi olsun istedim, farkında olmadan bencillik ettim; ha bide bu süre zarfında başkalarının hayatlarını inceledim, merak ettim takip ettim hep , huyum değildir bu normalde. Nişanlım bu sürede kendini her anlamda düğüne hazırladı hem maddi hem manevi anlamda ama ben kendimi bir türlü evliliğe hazırlayamadım... Şuan düğün tarihi ve yeri için gezip karar vermemiz lazım ama ben arafta gibiyim. Onu birakmak da istemiyorum sonradan pişmanlık yaşarım diye korkuyorum. Ne yapmalıyım. Ben mantık evliliği mi yapıyorum? Doğru mu yapıyorum? Lütfen yardım edin

Midenizde kelebeklerin uçması gereken zamanda böyle bir kararsızlıkta iseniz,kesinlikle evlenmeyin.

Nişanlılıkta özellikle uzun süren nişanlılıkta böyle gelgitler çok fazla yaşanıyor . İnsan her an aynı heyecanı hissedemeyebiliyor. Hep aynı heyecanı hissetmek imkansız zaten .
Bence siz bi oturun düşünün. Hayattan beklentileriniz neler? Nişanlınız bu beklentilerin ne kadarını karşılıyor ? Nişanlınızda gördüğünüz eksiklikler tamamlayabilir cinsten mi ? Çünkü eşler zamanla birbirlerine uyum sağlayabiliyor . Zaten o da hep toparlamaya çalışmış . Veya bu eksiklikler normalde eksiklik değil ama size mi öyle geliyor ? Bu eksiklikler ilerde sizi mutsuz mu eder ? Vs vs . Bunları iyi bi tahlil etmeniz gerekiyor .

Bu düğün depresyonu galiba! Evlilik yaklaşınca acabalar... hatamı yapıyorum düşüncesi... hep bi kararsızlık...vallahi bilemedim şimdi! Bende bu düşünceleri yaşamıştım

Elif evet normalde bunlar eksiklik değil, bana öyle geliyor. Bunlar beni zaman zaman oldukça rahatsız ediyor. Çok küçük şeyler ama gözüme batıyor. Konuşma tarzından tut, yaptığı bir espri, bir jesti ; el hareketi, maddi konulardaki tutum ve davranışları, bazı seyleri eleştirip duzeltme ihityacı hissediyorum engel olamıyorum kendime.

Bu düğün depresyonu galiba! Evlilik yaklaşınca acabalar... hatamı yapıyorum düşüncesi... hep bi kararsızlık...vallahi bilemedim şimdi! Bende bu düşünceleri yaşamıştım

bu bir düğün depresyonu veya evlilik fobisiyse evet tam anlamıyla ben onu yaşıyorum:KK43:(

Ne evliligi yapiyosun ask mi mantik mi bilmem duygularinin bekcisi degilim de evlilige hazir olmadan evlenirsen her turlu mutsuz olursun. Ayril demiyorum ama hazir olana kadar asla evlenme

Elif evet normalde bunlar eksiklik değil, bana öyle geliyor. Bunlar beni zaman zaman oldukça rahatsız ediyor. Çok küçük şeyler ama gözüme batıyor. Konuşma tarzından tut, yaptığı bir espri, bir jesti ; el hareketi, maddi konulardaki tutum ve davranışları, bazı seyleri eleştirip duzeltme ihityacı hissediyorum engel olamıyorum kendime.
Aşık insan bunları göremez ya
Aşk insana asla yapmam dediği şeyleri bile yaptırır ve maalesef normalde sana ters gelmesi gereken yönlerini bile tatlı bulursun.:bicak:
Gerçi iyi mi kötü mü bilemedim valla zaten sinirliyim eşimi yastıkla boğasım var bu gece
İyisi mi ben konudan vınlim :KK55:

Ona da kendine de fırsat ver , ne olur bu kötülüğü yapma

Bak el hareketi falan yazdin ya çok iyi anlıyorum seni, bu duyguların düzelmeyecek senin , aksine kat be kat artacak evlenince .

Huyundan yada fikir ayriligndan söz etsen anlarım ama sana eli kolu bile batıyor bide evlenince aman Allahım

Ayrılmak zor gelebilir ama evlenirsen de ikinizde psikolojik olarak cokersinizo eleştirilmekten bikar sen eleştirmekten

bu bir düğün depresyonu veya evlilik fobisiyse evet tam anlamıyla ben onu yaşıyorum:KK43:(
O durum evlendikten sonra da devam ediyor bir süre :110: ben bu durumdan geçtim sonuçta şu anda 9 yıllık evliyim dünyalar tatlısı bir kızım var:anne: kızım doğunca niye evlendiğimi anladım! Çok karasız Ve kaygılı biriyim yapım böyle

yani siz su an zaten evlisiniz, ayrılmanız parmagınızdan yuzugu cıkarmakla olmayacak, bir sürü avukat mahkeme vs nisanlılıkta alınannların iadesi paylasımı durusmalar falan filan yasayacaksınız.
keske nikah kıyılmadan önce bunları anlayacak vaktınız olsaymıs.

Eskiden bu batmalar daha fazlaydı şimdi alıştım jestlerine takılmıyorum o kadar ama bunlar böyle böyle alışarak azalir mı artar mi bilemiyorum artar diyorsunuz:(

Davul bile dengi dengine derler ya, siz denk değilsiniz bence. Biriniz diğerinden üstün değil elbette o anlamda değil , siz eş degilsiniz,en azından sizin beklentileriniz farklı demekki. Evlilikte eş olmak çok önemli benim gözlemim. İnsan birini seviyorsa yanlış anlamayın beni ama o kişi hakkında "yazık o da " diye başlayan cümleler kurmaz. Yazık diye acidigimiz durumlara ,kişilere deriz, acimakla sevmek farklı şeyler. Siz de tabiiki onun kişiliğine değil ama size kendini benimsetmek için yaptıklarına acıyorsunuz içten içe gibi geldi bana. Bence evliliği bir daha düşünün. İkiniz içinde en iyisi olsun :anneadayı:

yani siz su an zaten evlisiniz, ayrılmanız parmagınızdan yuzugu cıkarmakla olmayacak, bir sürü avukat mahkeme vs nisanlılıkta alınannların iadesi paylasımı durusmalar falan filan yasayacaksınız.
keske nikah kıyılmadan önce bunları anlayacak vaktınız olsaymıs.

Doğru söylüyorsunuz, bazı şeyleri anlıyordum fakat üzerinde durmadım çünkü o kadar basit seylerdi ki kendime kızıyordum bunlara nasıl takilirsin dedim ama fazlaca mutsuz etmeye başladı artık beni

Arkadaşlar merhaba. Suan hayatımda ciddi bir kararsızlık içersindeyim o yüzden size danışmak istedim. Nişanlıyım. Nişanlım dünya iyisi, bana ilgisi ve sevgisi çok fazla, ailesi de çok iyi bana karşı çok ilgililer. 1 seneden fazladır nişanlıyım hatta nişandan hemen sonra tayin istemek için nikah da yaptık. Nişanlımla keyfili vakit geçirmenin yanında biz bu süre zarfında fazlaca problem yaşadık benim ciddi anlamda gelgitlerim, endişelerim, içime sinmeyen noktalar oldu .onun kişiliğindeki benim tarzım olmayan özelliklerini onda hata olarak gördüm düzeltmeye çalıştım. kendisinde birsürü eksik buldum, o da yazık hep telafi etmeye çalıştı, alttan aldı, uzlaşmacı bir yol izledi ama bazı şeyler yine de içime tam anlamıyla sinmedi birşeyler eksik gibi geldi hep.. Ufacık şeylerden tartışma çıkardım, herşey istediğim gibi olsun istedim, farkında olmadan bencillik ettim; ha bide bu süre zarfında başkalarının hayatlarını inceledim, merak ettim takip ettim hep , huyum değildir bu normalde. Nişanlım bu sürede kendini her anlamda düğüne hazırladı hem maddi hem manevi anlamda ama ben kendimi bir türlü evliliğe hazırlayamadım... Şuan düğün tarihi ve yeri için gezip karar vermemiz lazım ama ben arafta gibiyim. Onu birakmak da istemiyorum sonradan pişmanlık yaşarım diye korkuyorum. Ne yapmalıyım. Ben mantık evliliği mi yapıyorum? Doğru mu yapıyorum? Lütfen yardım edin
Mantik ama evlendiktan sonra ask olur iyi huy bikenara cinsllik uyusmazsa vahim durum

Back
X