• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım? Aşk evliliği vs Mantık Evliliği

Durup düşünüyorum ama kıyamet koptu çevremdeki insanları zor durumda biraktim uzun zaman geçmesine rağmen hala ne istediğini anlayamadın mı eleştirileriyle boguldum .benim için durup düşünmek çok zor oldu ama bunları düşünmek zorundayım hayatımı mahvetmek istemiyorum o duygusal boşluk şimdi beni rahatsiz ediyor evet ve ilerde daha çok rahatsiz ederse ne yapacagim
of cok kotu bir durum dasin...cevre baskisi cok sacma ama herkez evlen diye baski yapar dugundn sonra herkez cekilir ve sen yasarsin herseyi ve sikintilar yasayincada seyrederler dedikodu yparlar..bilemiuorum hakkinda hayirlisi olsun

Nişanlıma hissettiğim çok iyi olduğu için ona bağlanma tarzı bir şey mi...
Sadece iyi bir insan olduğu için seviyorsun muhtemelen. Belki dost olarak, arkadaş olarak sevmiyorsun bilemiyorum. Evlilikte bunlar gerekli ama başka şeyler de gerekli. Cinsel çekim hissediyor musun mesela. Unutma her gece o adamla ayni yatağa gireceksin ve bir kadin için büyük bir yuktur sevmediğin adamla sevişmek. İki gün sonra pişman olursan dönüşü nişan bozmaktan daha zor. Ama en iyisini senin kalbin bilir. Sen ayirt edebilirsin bunu.

simdiden daha bu kadar tesr geliyorsa yaptigi sakalar bile..isiniz cok zor hem sizin hem esinizin..kimse surekli elestirilmek degistirilmeye calistirilmak istemez.size aynisini yapsa sizde rahatsiz olursunuz.ve bence hic katlanmazsiniz bu duruma.karsinizdakini oldugu gibi kabullenmelisiniz baska turlu mutlu olamazsiniz.zaten suan evlisiniz resmi olarak bu kadar soru isaretiyle ayni evde yasayinca degisirmi dusunceler bilemem..ben ask evliligi yaptim.halende kocama asigim.ve cok farkliyiz birbirimizden hatta tam zit karakterleriz.ama birbirimizi bu sekilde kabulleniyoruz yaptiklarimiz batmiyor birbirimize.kirmaktan incitmekten korkuyoruz.birbirimize acimiyiruz..ama dersenizki mantik evliligi yapsaydin ne olurdu?o zamanda heralde herseyinden rahatsiz oldugum birini istemezdim.anlasabildigim benim gibi dusunen birini isterdim..bence esinizi anlamaya calisin empati kurun biraz.karsinizda size deger veren biri var ama dersenizde illaki ben boyle cekemem caba gosteremem o adama hayati zehir ederseniz o zaman..umarim mutlu olursunuz gecici bir donemdir ve hersey yoluna girer insallh en kisa sürede..

Mantıklı bir aşk evliliği de mümkün.
Bunu seçmek lazım.
Aşksız evlenenlerin bir kısmı daha sonra aşk arayışına girip aldatmaya meyilleniyor ki bu çok çirkin.

Klasik bir düğün depresyonu gibi geldi bana. Herşey fazlaca güzelse sorun olsun istiyo olabilir misiniz?

Başkalarının hayatlarını inceledim demişsiniz? Sosyal medyadan mı? Öyleyse eğer gerçek olmadığına emin olun, kimse orada sorunlarını paylaşmaz çünkü, orada herkes çok mutlu, sevgi kelebeği.

Nişanlıyken bir an evvel evlenme derdindeyik, şafak filan sayardık, artık bir arada olalım diye sabırsızlanırdık filan.
Ama öte yandan "acaba doğru mu, evleneceğim adam bu mu, emin miyim" diye sorguladığım da olmuştur.
İyi düşünün derim..

Mantıklı bir aşk evliliği de mümkün.
Bunu seçmek lazım.
Aşksız evlenenlerin bir kısmı daha sonra aşk arayışına girip aldatmaya meyilleniyor ki bu çok çirkin.

Klasik bir düğün depresyonu gibi geldi bana. Herşey fazlaca güzelse sorun olsun istiyo olabilir misiniz?

Başkalarının hayatlarını inceledim demişsiniz? Sosyal medyadan mı? Öyleyse eğer gerçek olmadığına emin olun, kimse orada sorunlarını paylaşmaz çünkü, orada herkes çok mutlu, sevgi kelebeği.

Nişanlıyken bir an evvel evlenme derdindeyik, şafak filan sayardık, artık bir arada olalım diye sabırsızlanırdık filan.
Ama öte yandan "acaba doğru mu, evleneceğim adam bu mu, emin miyim" diye sorguladığım da olmuştur.
İyi düşünün derim..

Sorun olsun istiyorum değil de nişanlım ketum biri olduğu için ve çok sakin bir yapıya sahip olduğu için gerçek düşüncelerini anlamak adına başlarda onu çok ölçüp test ederdim. Sorunların temel sebebi buydu başlarda. Kendisi hiç sorun yaratmazdı... Ben hiç şafak saymadım bir an önce bir olalım evlenelim dusuncesi sarmadı beynimi hiç.

simdiden daha bu kadar tesr geliyorsa yaptigi sakalar bile..isiniz cok zor hem sizin hem esinizin..kimse surekli elestirilmek degistirilmeye calistirilmak istemez.size aynisini yapsa sizde rahatsiz olursunuz.ve bence hic katlanmazsiniz bu duruma.karsinizdakini oldugu gibi kabullenmelisiniz baska turlu mutlu olamazsiniz.zaten suan evlisiniz resmi olarak bu kadar soru isaretiyle ayni evde yasayinca degisirmi dusunceler bilemem..ben ask evliligi yaptim.halende kocama asigim.ve cok farkliyiz birbirimizden hatta tam zit karakterleriz.ama birbirimizi bu sekilde kabulleniyoruz yaptiklarimiz batmiyor birbirimize.kirmaktan incitmekten korkuyoruz.birbirimize acimiyiruz..ama dersenizki mantik evliligi yapsaydin ne olurdu?o zamanda heralde herseyinden rahatsiz oldugum birini istemezdim.anlasabildigim benim gibi dusunen birini isterdim..bence esinizi anlamaya calisin empati kurun biraz.karsinizda size deger veren biri var ama dersenizde illaki ben boyle cekemem caba gosteremem o adama hayati zehir ederseniz o zaman..umarim mutlu olursunuz gecici bir donemdir ve hersey yoluna girer insallh en kisa sürede..

Şakalarından şöyle rahatsız oluyorum; normalde hiç tartışma yaratmayan yapıda biri olduğu için benle ilgili birseyden rahatsızlık duyduğunda şakayla karışık imada bulunuyor ondan rahatsız oluyorum. Bazen tamamen şaka yapıyor ben yanlış algiliyorum ciddi algiliyorum böyle oluyor. Anlamaya çok çalışıyorum ki anlıyorum. Onun da beni anlaması lazım( anlaşılması güç bir durumdayım çünkü) buna rağmen beni anlamaya çalışıyor dinliyor yorum yapıyor uzun uzun konuşuyoruz falan. Bu da inanılmaz güzel bir durum benim açımdan. Sizin soylediginize tekrar döneyim benim rahatsız olduğum durumları kabullenip anlayışla karşılamak için oldukça fazla çaba sarfediyorum. Başarılı oluyor muyum? Sanırım hayır. Başarılı olduğum noktalar da var onlar da alışmaya alakalı sanırm

Zaten evlisin suan. Düğün bu işin süsü.
Düğüne yakın böyle şeyler olması muhtemel.
Esimin catal bıçak tutmasini bile elestirir olmuştum ekmeyi bölmesi falan.. o acaba doğru kişi mi endisesiyle alakaliydi gecti :)
O mükemmel değil ben de. Evlilik mukemmellikle alakali değil.
Sen onu o seni eksiklerinizi bilmenize ragmen kabul ediyor. Birbirinizi tamamliyor musunuz onemli olan bu.

Ben kararsiz kaldigimda elimdekini kaybedersem ne hissederim hayatima devam edebilir miyim yoksa uzuntu duyar miyim ona bakarim.
Nasilsa evlisin.. birak mutlulugun tadini çıkar..
mutluluklar dilerim :)

ila biri olacaksa mantık evliliği tabi ikisi bir arada olursa dadından yinmez kafanız karışık şuan sizin bu ne aşk nede mantık evliliği arafta gibi:)))))

Zaten evlisin suan. Düğün bu işin süsü.
Düğüne yakın böyle şeyler olması muhtemel.
Esimin catal bıçak tutmasini bile elestirir olmuştum ekmeyi bölmesi falan.. o acaba doğru kişi mi endisesiyle alakaliydi gecti :)
O mükemmel değil ben de. Evlilik mukemmellikle alakali değil.
Sen onu o seni eksiklerinizi bilmenize ragmen kabul ediyor. Birbirinizi tamamliyor musunuz onemli olan bu.

Ben kararsiz kaldigimda elimdekini kaybedersem ne hissederim hayatima devam edebilir miyim yoksa uzuntu duyar miyim ona bakarim.
Nasilsa evlisin.. birak mutlulugun tadini çıkar..
mutluluklar dilerim :)
Bu eleştirilerim ilişkimizin başından beri vardı. Bunu son zamanlarda artık bunalttigim ve bunaldigim için azalttim sadece o kadar.

Kendinden emin değilsen düğünü erteletmeye çalış.

Arkadaşlar merhaba. Suan hayatımda ciddi bir kararsızlık içersindeyim o yüzden size danışmak istedim. Nişanlıyım. Nişanlım dünya iyisi, bana ilgisi ve sevgisi çok fazla, ailesi de çok iyi bana karşı çok ilgililer. 1 seneden fazladır nişanlıyım hatta nişandan hemen sonra tayin istemek için nikah da yaptık. Nişanlımla keyfili vakit geçirmenin yanında biz bu süre zarfında fazlaca problem yaşadık benim ciddi anlamda gelgitlerim, endişelerim, içime sinmeyen noktalar oldu .onun kişiliğindeki benim tarzım olmayan özelliklerini onda hata olarak gördüm düzeltmeye çalıştım. kendisinde birsürü eksik buldum, o da yazık hep telafi etmeye çalıştı, alttan aldı, uzlaşmacı bir yol izledi ama bazı şeyler yine de içime tam anlamıyla sinmedi birşeyler eksik gibi geldi hep.. Ufacık şeylerden tartışma çıkardım, herşey istediğim gibi olsun istedim, farkında olmadan bencillik ettim; ha bide bu süre zarfında başkalarının hayatlarını inceledim, merak ettim takip ettim hep , huyum değildir bu normalde. Nişanlım bu sürede kendini her anlamda düğüne hazırladı hem maddi hem manevi anlamda ama ben kendimi bir türlü evliliğe hazırlayamadım... Şuan düğün tarihi ve yeri için gezip karar vermemiz lazım ama ben arafta gibiyim. Onu birakmak da istemiyorum sonradan pişmanlık yaşarım diye korkuyorum. Ne yapmalıyım. Ben mantık evliliği mi yapıyorum? Doğru mu yapıyorum? Lütfen yardım edin
Ben de senin gibiyim aşık değilim için kıpır kıpır olmuyot coğu zaman. Ama aşk zaten geçici bir duygu. Onun duygularından eminsen ve içinde aşk olmada da sevgin varsa devam et ben öyle yapıyorum.

Elif evet normalde bunlar eksiklik değil, bana öyle geliyor. Bunlar beni zaman zaman oldukça rahatsız ediyor. Çok küçük şeyler ama gözüme batıyor. Konuşma tarzından tut, yaptığı bir espri, bir jesti ; el hareketi, maddi konulardaki tutum ve davranışları, bazı seyleri eleştirip duzeltme ihityacı hissediyorum engel olamıyorum kendime.
Kesinlikle, sakın evlenmeyin. Bırakın aşkı bu adam size cazip bile gelmiyor. Evlenmeyin dedim ama nikah yaptık demişsiniz kağıt üzerinde evlisiniz.

Dunya iyisi diyorsunuz daha ne olsun. Gecenlerde tv de bi haber cikti. Gorucu usulu evlilikler daha uzun suruyor diye. Ask evliligi yapsaniz nolacakti ki. Ask bitince yine kusurlarini goreceksiniz. Ask hep surecekmi saniyorsunuz. Cicim aylari bittimi askta bitiyor. Iyi bir insansa ne mutlu size. Allah mutlu mesut etsin sizleri..
Çünkü görücü usulü evlilik yapan insanlar dahil oldukları sosyoekonomik durum itibariyle genelde boşanmayı bir seçenek olarak görmüyor.

Ben de senin gibiyim aşık değilim için kıpır kıpır olmuyot coğu zaman. Ama aşk zaten geçici bir duygu. Onun duygularından eminsen ve içinde aşk olmada da sevgin varsa devam et ben öyle yapıyorum.
aşkın heyecanın eksikliğini boşluğunu hissetmiyor musun peki? Ve hayatındaki insanı her yönüyle kabullenebildin mi?

Kesinlikle, sakın evlenmeyin. Bırakın aşkı bu adam size cazip bile gelmiyor. Evlenmeyin dedim ama nikah yaptık demişsiniz kağıt üzerinde evlisiniz.
Kağıt üzerinde evliyim evet:(

Kendinden emin değilsen düğünü erteletmeye çalış.
böyle bir kararsızlık yaşayınca ve bu şiddetlenince düğün tarihi almadım direttim fakat erteletetme gibi bir lüksüm yok artık zaten herkesin gözüne batıyorum ailemle sürekli tartışıyorum niye böylesin bir karar ver artık şeklinde...

Back
X