Ne yapmalıyım bilmiyorum !

elber3

Üye
Kayıtlı Üye
20 Haziran 2012
51
0
16
İstanbul
Daha öncede konu açmıştım derdimi dile getirmiştim ailem özellikle annem erkek arkadasımı bana yakıstırmadıgı için istemiyordu.

ailesi bir pazar (1 ay oldu) annesi bi yaslı teyze ve erkek arkadsımın patronun karısı bize geldiler bizde de tesadüf misafir (teyzemler) vardı.

vel hasıl kelam annem daha kadınlar girer girmez evden kovdu defolun gidin benim verilcek kızım yok dedi kürt sünüz dedi bilmem ne

dedi ve bunu yüzlerine söyledi ( kürtlük bahane gelinimizde kurt ona ses yok ) annesi aglayarak gitdi evden öyle üzüldüm öyle rezil

oldumkı anlatamam sonra ben sinir krizi annem sinir krizi bana defol git diliyosan dedi arkamda annem var deme dedi (annem sinir

hastası tasnyon seker ne ararsan var birazda abartan bir kişilik ve baskın bir kişilkdir onun dedği olsun ister) ve ben hala bu kadar

sey oldu deli gibi seviyorum zerre sogumadım ve içimdeki ses hala olcak diyor engel olamıyorum. Bana yakıstırmıyor kadın cocugun

adını duydumu cinleri geliyo ben bakdıgınızda boylu yapılı bir bayanım erkek arkadasımla aynısyız aslında ama uzakdan benden kısa

duruyr AYY BUNLARIN HİÇ BİRİ umrumda değil ben seviyorum ve okadar inanıyor ve güveniyorum ki ona. annesi 10 kerede kovsa

giderim evladım için diyormus ben annemi ikna nasıl edicem kadına cocugu nasıl beyendiricem arastıryor sorusturuyır herkezmii iyi

aile cok temiz cok der ya 4 yıldır beraberiz bir yanlısını görmedim tek istediği evlenmemiz evini aldı işi gücü iyi ne bilim allah korkusu

olan biri ben artık cıldırmak üzereyim teyzelerim bile ikna edemedi annemin üstüne gitdikce şişiyo die bişede diyemiyorum inada ,

bindirdi olayı sanki ben onun inadı birlikde oluyormusum gidi ahhhh ahhh yazz yazz bitmiyorrr nerelere gidim daha ben ne yapıyımm

cocugun annesini ogunden sonra arayamadım bile utancımdan deliricemm akıll verinn

İstememesinin asıl sebebi ne o zaman? Kürtlük bahane diyorsunuz çünkü.
Anneniz ters bir şey mi gördü onlarda. İstemediği bir özelliğe mi sahip?
Madem bu kadar seviyorsunuz, güveniyorsunuz. Nasıl bir anne kızının böylesine sevdiğini görür de çabalamaz.
Çünkü anlattığınıza göre çok iyiler. Eminim o kadının kalbi çok fazla kırılmıştır. Irkçı insanlardan nefret ediyorum.

Kürt olunca ne oluyor mus ?
önemli olan insanlik degilmi ??
Her yerin iyiside var kötüsüde hayret...
insani insan olarak degerlendirmeli ne bu dil din irk ayrimi alla alla...

esas neden ne peki kürtlük bahaneyse ?

Son düzenleme:
ben o kızın gideceği ailede kızın,kadının,annenin değer görüyor mu, kızlar okutıluyor mu, yüksek tahsil görüyor mu ona bakarım , bunlar önemli,ailem ikna olm,adanda asla evlenmezdim, nice aşk evlilikler boşanmayla sonuçlanıyor,

hayır ters birşeyini görmedi görmeside mümkünde değil cocugun bırak içkiyi sigarası bile yok , derdi bana yakıstırmıyor boyu boyuma değilmiş tipi tip değilmiş vs.

ailemi ikna etmeden tabiki evlenmek istemiyorum ama ne yapıcamı bilmiyorum artık.

Kürt olunca ne oluyor mus ?
önemli olan insanlik degilmi ??
Her yerin iyiside var kötüsüde hayret...
insani insan olarak degerlendirmeli ne bu dil din irk ayrimi alla alla...

esas neden ne peki kürtlük bahaneyse ?

dedim ya yazımda da belirtdim yakıstırmıyo bana çirkin kısa boylu tipsiz diyor asla dengi değil die yeminler ediyor vermem die dinim gavur dini olsun verirsem diyor

ben senin yerinde olsam annemin o saçma sapan tavrının karşısında olurdum

madem annen için senin sevginin mutluluğunun önemi yok bu durumda senin evlat olarak onun karşısında durman hiç abes kaçmaz

neymiş çocuk senden kısaymış

böyle abuk bir gerekçeyle koskoca kadına hakaret edilip evden kovulur mu

ben olsam o kv adayıma gider özür dilerim,annemi gördünüz yapacak bişeyim yok beni yine de anneme rağmen kabul ederseniz ben hazırım derdim

kıyamam ya kv adayına çok üzüldüm kovulsamda evladım için yine giderim demiş

aynen öyle ya bu devirde böyle insanları bulmak çok zor çok annen karşı diyorsun bence bird babanla görüş babanda annenle konuşsun

Annenize saygım sonsuz ama gerçekten mantıksız bir düşünce yapısı var.Bahanesi saçma,gerçek sebep ondan saçma..
Hepimiz biliyoruz ki insanı ne boyu posu,ne de ırkı insan yapıyor.
Allah yardımcınız olsun..

Son düzenleme:
Bence annelerin hep bi doğruluk payı oluyor. Ama sizin için bu kadar önemli, benim naçizane önerim bu kabul edişi annenize gerçekleştirirken sizin bunu nasıl yapabileceğinize dair uzman bir yardım almanız.

EVET ÖYLE dedi ben utancımdan arayamadım bile kadını ama o beni aradı kızım nasılsın dedi oglum için gene gelirim dedi ağlayarak sende benim ne olursa olsun kızımsın dedi bu iş olsada olmasada dedi karsı duruyorum anneme seviyorum diyorum ama nafile faydsaı yok tek derdi ayrılmam evden cıkmam yasak arkdaslarla cıkmam yasak iş ev iş ev oda servisle !

aynen öyle ya bu devirde böyle insanları bulmak çok zor çok annen karşı diyorsun bence bird babanla görüş babanda annenle konuşsun

babamla konustum sevdiğimi oda biliyor o bana cok düşkün kızım gelin olcak daha ne isterim tamam belki kurt murt die üzülürüm ama kendi bilir diyor annem sinir hastası oldugu için kadının ustune gidemiyor oyuzden yine annem kazanıyor.

amin teşekkür ederim ne yapacagımı bilmiyorum artık hayatdan sogudum desem yeridir.

dedim ya yazımda da belirtdim yakıstırmıyo bana çirkin kısa boylu tipsiz diyor asla dengi değil die yeminler ediyor vermem die dinim gavur dini olsun verirsem diyor

tövbe tövbe dis guzellik bu kadar mi onemliymis,
yanina yakisip kalbine yakismayan biri seni mutlu edecekmiymis,
cok yanlis dusunceler icinde annen

canım benim kıyamam sanki sende kendimi gördüm hemen yazmak istedim.benzer anne ve benzer baba,kürt sevgili, türk ben.
annem ünv boyunca oralardan kürt bulup gelme derdi.ne var ki ben mezun olduktan sonra memleketimde yaşayan(kürt) eski sınıf arkadaşıma aşık oldum.kürt diye yazıyorum ayrımcılık gibi oluyor ama napıyım.yani annemin tembihlrine rağmen memleketimde buldum.tabi annem duyduğunda çıldırdı.babamla küslerdi o sıra.sırf bunu yetiştirmek için barıştı.allahtan babam ılımlı insan bana çok düşkün,ve bana güvenir.neyse 1 sene evdeydim ünv den sonra.annem o seneyi burnumdan getirdi.netteyim kürtle mi konuşuyon bilmem ne?tvde bi haber olsa benim durumuma bağlamalar.telin titreşim sesi duyulcak diye 40 takla atardım.al bohçanı git bu eve istemeye gelmesinler.gelirlerse ben giderim vs.ama annen çok yanlış davranmış.keşke gelmelerine izin vermeseydin annenden emin değilsen.benimki boylu poslu yakışıklı da o konuya bahane bulamadı allahtan.bence dış görünüş de bahane gibi geldi.
o seneyi hatırlayınca hala gözlerim dolar.ah eşim şimdi bilse ben nası zor evlendim ne çektim.ama bir ben bilirim çektiğimi bir allah.
sonra babam eve tanışmaya gelsin istedi.geldi ve beğendi.annem baskın olmasına rağmen babamın dediği oldu.annem de bu düşünceye çok alıştı.istemeye geldiklerinde annem yine tuhaflaştı.hiç yardımcı olmadı.arkadaşlarımı çağırdım.elim ayağıma dolaştı onlar hazırladı herşeyi.kahveyi bile onlara yaptırdım.anne bu kıyafet iyi mi dedim.ne giyersen giy dedi.anne ben mi açayım kapıyı dedim.ne yaparsan yap dedi.insanın hayatında bi kere olacak şeyler başımdan nasıl geçti nasıl nişanlandım anlamadım.nişan tepsisi bilmem ne hazırlıkları yapanları görüyorum forumda ve çok üzülüyorum ben niye bihaberdim diye(eşim asla annemin yaptıklarını unutmadı.keşke onunla annemin söyledikleri yüzünden dertleşmeseydm.şimdi anneme çok soğuk davranıyor.bu yüzden pişmanım.onca zorluktan sonra evliliğim çok güzel olsun isterdim ama pürüzler çıktı malesef.geçmiş unutulmuyor.ama daha da düzelecek inanıyorum.sanırım onca zorluktan sonra ben hep mükafatlandırılacakmışım gibi düşünmüşüm.insan sevdiğini elde edemeyince daha bi bağlanıyor.ben muradıma erdim inş.hayırlı kişiyse alnında yazılıdır.çok zor seni anlıyorum allah yardım etsin sana dua edicem canım

Böyle konuları gördükçe gerçekten çok üzülüyorum. Ayrıca gelinide kürtmüş, kürtlüklerine dair laf ederken oğlunun karısını hiç mi düşünmedi? 2 kişi birbirini beğenmiş ki sevmiş, anlattıklarınıza bakılırsa ortada geçerli bir problem de yok tip bu kadar mı önemli yahu?

Başta anneler hep böyle derler ama sonra o damattan iyisi olmaz :)
Siz hiç sıkmayın canınızı.Annenizi tatlı dille ikna edin,tabi kalbini kırmadan.annenizin kalbi taş değil ki canım. Mutlaka ikna olur sizin onu sevdiğinizi görünce. dediğim gibi ilk başta annelerin tepkisi hep böyle oluyo ama ah sonrası işte :) ilk başta yerip sonrasında seviyolar damatlarını :)

la havle o nasıl bir şart koşmadır
kürdü filan boşverin gereksiz bir ayrım insan olsun doğru olsun yeter ama tipinden annenize ne, siz beğendikten sonra O'nun için farketmemeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…