• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ne yapmalıyım bir fikir verin

berra_

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2009
503
28
118
Arkadaşlar ben bundan 3 ay öncesinde bir kızla tanıştım hem memleketlim hemde ünv okudugum sehirde kız.sevgilimin ilkokul arkadaşı ve çok yakın oldugum bir dostumunda arkadaşı.bu dostum bana bu kızın fotograflarını falan gösteriyordu kızın yüzden çekilmiş 3-4 fotografı dışında resmi yok hep yandan arkadan falan ama gayet iyi neyse tanıştığımızda kızda bir olay görmedim resimlerdeki gibi tarz falan değildi baya takıldık buluştuk ettik bir çantaya bin lira verdiğini fotograflarının çoğunu fransada italyada çekildiğini falan anlatırdı bize ama onun dışında bir kötülüğünü görmedik.biliyorsunuz şuan bütün görseller sosyal medyada izlediği filmler kısacası yaşam tarzı diyim baya kaliteli gözüküyordu ta ki ben bu kızdan şüphelenene kadar gorsel aratmadan bu kızın facebookundaki resimlerinden birkaç tane arattım ve gözlerime inanamadım çeşitli bloglardan saçı boyu kendine benzeyen insanları kendi gibi anlatıyor ve resimlerini paylaşıyormus! evinde yaptıgını idda ettiği yemek fotografları bileklik fotografları v.b. herşey bloglardan çalıntı şimdi biz bu kızdan korktuk açıkcası hani söylesek ne tepki verir bilmiyoruz bu olaydan sonra görüşmekte istemiyoruz ama anlıyormuş gibi çatkapı geliyor arayıp duruyor aslında karşısına geçip çatır çatır yaptığının bir eziklik oldugunu bize attığı havaların fos oldugunu demek istiyoruz ama korkuyoruz tepkilerinden.ne yapar bu durumda bilmiyoruz ve çok bağlantımız var.bu durumla karşılaşan oldumu?

tam anlayamadım biraz karışık anlatmaışsın ama kız size benim maddi durumum çok iyi ülke ülke geziyorum falan diyor ama hepsi yalanmış öyle mi.yani face te paylaştığı resimler sahtemiymiş?

tam anlayamadım biraz karışık anlatmaışsın ama kız size benim maddi durumum çok iyi ülke ülke geziyorum falan diyor ama hepsi yalanmış öyle mi.yani face te paylaştığı resimler sahtemiymiş?

evet aynen öyle.çok farklı sitelerden resimler var ama özellikle bir blog sayfasından çok resim almış o kızın yaşadıklarını tatile gitmesini falan kendiymiş gibi anlattı bize yani blog sahibinin dedesinin aldığı çiçeği bile benim dedem çiçek almış bana diyip ınstagramda paylaşmış o boyutta :)

Vallaha okuyamadim hepsini cok karisik :) birazcik daha acarsan arkadasim belki yardimci olabiliriz.

Ben bu konularda biraz yumuşak kalpliyim sanırım kızcağız için üzüldüm gerçekten demekki bazı problemleri var yaşadığı hayattan memnun değil ve kendisine hayalinde bir dünya yaratmış kendisini öyle tanıtarak mutlu oluyor bence bir uzman yardımına ihtiyacı var, kızla yakın arkadaşsınız anladığım kadarıyla bence kızı bir gün çağırın güzellikle onu çok sevdiğinizi aslında çok tatlı birisi olduğunu fakat yaptıklarını farkettiğinizi bunlara ihtiyacı olmadığını olduğu gibi de sevileceğini anlatın ve mümkünse uzman yardımı almaya ikna edin, genç bir kız için üzücü bir durum umarım kendisini toparlar ve olduğu gibi mutlu olmayı öğrenir

Arkadaşınıza üzüldüm, psikolojik sorunları var. En kısa zamanda tedavi olmasını tavsiye ediyorum.

Vallaha okuyamadim hepsini cok karisik :) birazcik daha acarsan arkadasim belki yardimci olabiliriz.

kısacası moda bloglarından çaldığı fotografları kendiymiş gibi yutturuyor herkese hayatıyla ilgili yalan söylüyor :)

Ben bu konularda biraz yumuşak kalpliyim sanırım kızcağız için üzüldüm gerçekten demekki bazı problemleri var yaşadığı hayattan memnun değil ve kendisine hayalinde bir dünya yaratmış kendisini öyle tanıtarak mutlu oluyor bence bir uzman yardımına ihtiyacı var, kızla yakın arkadaşsınız anladığım kadarıyla bence kızı bir gün çağırın güzellikle onu çok sevdiğinizi aslında çok tatlı birisi olduğunu fakat yaptıklarını farkettiğinizi bunlara ihtiyacı olmadığını olduğu gibi de sevileceğini anlatın ve mümkünse uzman yardımı almaya ikna edin, genç bir kız için üzücü bir durum umarım kendisini toparlar ve olduğu gibi mutlu olmayı öğrenir

biz özgüvenine hayata duruşuna saygı duyuyorduk okadar iyi yapıyor bu işi böyle birşeyi nasıl yuzune söylücez bilmiyorum :(

baya sorunlu o zaman.ama sizin bunu yüzüne vurmanız pek işe yaramaz boşverin.keşke tedavi olsa ama ailesinin bunu farkedip yardımcı olması lazım

benimde bi arkadasım var sevgilileriyle ilgili yalan söylüyor subay polis falan diyor sonra öyle olmadıgı bi şekilde açığa çıkıyor tabiki ama ben takmıyorum bana zararı yok nasıl olsa ne derse desin ama tabi aramızda bi mesafe var çok sık görüşmüyorum..söyleyipte boşuna tartışma bence eskisi kadar görüşme :31:

biz özgüvenine hayata duruşuna saygı duyuyorduk okadar iyi yapıyor bu işi böyle birşeyi nasıl yuzune söylücez bilmiyorum :(

orasını bilemiyorum, isterseniz bir şey söylemeyin ama en azından aşağılayıcı davranışlarda bulunmamanız hoş olur -ki yapacağınızı sanmıyorum zaten. arkadaşınızın rahatsızlığı mitomani olabilir diye düşünüyorum internetten araştırabilirsiniz belki kaynaklar size bir fikir verir, ama yapabilirseniz bir uzman yardımı almaya ikna etmek onun için büyük bir iyilik olur

23 yaşında :44:

geçen gün bir uzman ergenlikten çıkma yaşının 26'ya yükseldiğini söylemişti.. arkadaş o gruptan demek ki :) ya da hayatta hiçbir yere gelememenin acısını böyle çıkarıyor. ben böyle şeyleri yüze söylemeyi seviyorum, sarsılsın kendine gelsin diye.. belki bu kızda da işe yarar..

Ay yazıık :9: Yalnız o ilkokul arkadaşı olan dostun, önceden tanıyan sevgilin filan farkedememiş mi sen anlayana kadar?

Benim senin yerinde olduğum durumlar çok oldu, sosyetik gözükme çabalarını geçtim bin kat daha abes olanları bile var. Uzaktan tanıdığım biri etrafındakilere annesinin memleketlerinde yaşarken sabana düşüp öldüğünü üvey annesinin ona kötü davrandığını filan anlatıyordu. Sonra kadının öz annesi olduğu ve kızın her dediğini yaptığı ortaya çıktı :27::27:

Başka bir tanıdığımın dershane müdürü olduğunu söylediği sevgilisi şöför çıktı :9:
Böyle durumlarda ben genelde bozamıyorum karşımdakini, tatlı tatlı dinliyorum, gülümsüyorum filan, onlar mutlu oluyor ben eğleniyorum, tam win-win durumu oluyor.

Son düzenleme:
benimde bi arkadasım var sevgilileriyle ilgili yalan söylüyor subay polis falan diyor sonra öyle olmadıgı bi şekilde açığa çıkıyor tabiki ama ben takmıyorum bana zararı yok nasıl olsa ne derse desin ama tabi aramızda bi mesafe var çok sık görüşmüyorum..söyleyipte boşuna tartışma bence eskisi kadar görüşme :31:

uzak durmaya çalıştık ama şüpheleniyor gibi sürekli arıyor kendi çıkıp geliyor küçük yer bide görüşmekte işimize gelmiyor hep duyduğumuz şeyler palavra olunca

geçen gün bir uzman ergenlikten çıkma yaşının 26'ya yükseldiğini söylemişti.. arkadaş o gruptan demek ki :) ya da hayatta hiçbir yere gelememenin acısını böyle çıkarıyor. ben böyle şeyleri yüze söylemeyi seviyorum, sarsılsın kendine gelsin diye.. belki bu kızda da işe yarar..

canım bıze ucu dokunmassa söylerizde

Ay yazıık :9: Yalnız o ilkokul arkadaşı olan dostun, önceden tanıyan sevgilin filan farkedememiş mi sen anlayana kadar?

Benim senin yerinde olduğum durumlar çok oldu, sosyetik gözükme çabalarını geçtim bin kat daha abes olanları bile var. Uzaktan tanıdığım biri etrafındakilere annesinin memleketlerinde yaşarken sabana düşüp öldüğünü üvey annesinin ona kötü davrandığını filan anlatıyordu. Sonra kadının öz annesi olduğu ve kızın her dediğini yaptığı ortaya çıktı :27::27:

Başka bir tanıdığımın dershane müdürü olduğunu söylediği sevgilisi şöför çıktı :9:
Böyle durumlarda ben genelde bozamıyorum karşımdakini, tatlı tatlı dinliyorum, gülümsüyorum filan, onlar mutlu oluyor ben eğleniyorum, tam win-win durumu oluyor.

sevgilim en son 10 yaşındaykenki halini hatırlıyor :) diğer arkadaşımından liseden arkadaşı 5 yıl sonra görüşüyorlar o da pek anlamadı birde fotodaki kıyafetlerini sorduğumuzda memlekette arkadaşımın yanında falan diye bahaneler buluyordu hep ortaya çıkınca fark ettik daha önce böyle bişi görmediğimiz için konduramadık hiç..senin arkadaşında fena boyuttaymış dolmuş şoforu falan :1::1:

o kızı cidden düşünüyorsanız bunu ona yavaş yavaş anlatmaya çalışın, biz aslında biliyoruz mesajı verin alttan alttan. yada ona aslında gerçek bi yaşamın böyle olmadığını gerçek dostlukların yalansız olması gerektiği, zamanı gelince hep birlikte yiyeceğiniz bi simit ayranın sizi çok şeyden daha fazla mutlu edeceğini anlatın. çünkü ciddi sorunları var bu özgüven eksikiği tedavi edilmeli yoksa sürdükçe şizofrenliğe kadar dayanablecek bir konu yada bi uzmandan yardım alın. grup terapistine gidicez deyip onu da sürükleyin psikologla önceden konuşup durumu izah edin. bize ne diyorsanız boşverin görüüşmeyin dicem ama belli ki çok yalnız bence yardım etmelisiniz

o kızı cidden düşünüyorsanız bunu ona yavaş yavaş anlatmaya çalışın, biz aslında biliyoruz mesajı verin alttan alttan. yada ona aslında gerçek bi yaşamın böyle olmadığını gerçek dostlukların yalansız olması gerektiği, zamanı gelince hep birlikte yiyeceğiniz bi simit ayranın sizi çok şeyden daha fazla mutlu edeceğini anlatın. çünkü ciddi sorunları var bu özgüven eksikiği tedavi edilmeli yoksa sürdükçe şizofrenliğe kadar dayanablecek bir konu yada bi uzmandan yardım alın. grup terapistine gidicez deyip onu da sürükleyin psikologla önceden konuşup durumu izah edin. bize ne diyorsanız boşverin görüüşmeyin dicem ama belli ki çok yalnız bence yardım etmelisiniz

bizden başka kimsele görüşmez ama anlattığına göre çok arkadaşı varmış ayrıca sevgiliside var ve sevgiliside fotolarını falan bgeniyor onu da anlamadık insan sevgilisini anlar en azından bu kıyafetler nerde diye sormazmı:44:

Back
X