- Konu Sahibi Benanneyiim
-
Hiç yok mu fikir verebilecek,yardımcı olabilecek
çocuk gelişimi mezunu bir sürü kişi var.
aynı kuralları ve düzeni yeniden oluşturursunuz.
bence bakıcınız gitmeden önce yerine gelen bakıcıya her şeyi öğretmesi için hemen birini bulun.
hem böylelikle eski bakıcı yeni bakıcıya her şeyi öğretir siz de aynı şekilde devam edersiniz.
her ne kadar bir yabancıya güvenmek ve bakıcılık yaptırmaya karşı olsam da çaresiz durumda olduğunuz belli...
nasıl bir fikir versem bilemedim ama, size tek tavsiyem yeni bulacağınız bakıcıya hemen denize düşen yılana sarılır hesabı güvenmeyin..
sürekli görüyoruz tv de internette falan cani bakıcıları...minici bebekleri nasıl dövüyorlar, nasıl işkence ediyorlar...
elbette kendi evladınız, itina gösterirsiniz ama hatırlatmak istedim....
keşke ailenizden birine emanet etseniz..kv vey anneniz görümceniz yada kardeşiniz..
gerekirse bakıcıya verdiğiniz parayı ona verirsiniz, ama inanın kan bağı olan kişiler en iyi bakıcılardan daha güzel bakar..daha merhamet ederler yavrunuza...
Evet ama bu bakıcımız çok tecrübeli olduğu için bebeğime bir sürü şey öğretecekti faaliyet saatleri olacaktı vs. bir sürü hayalim vardı..
Ayrıca ben yatılı bakıcı istiyorum.Yatılı bakıcı bulmakta zor tabii.
En iyi ihtimal sizin dediğiniz gibi yapmak olacak sanırım.
Teşekkürler
bi süreliğine annenizin gelme ihtimali varsa onu çağırın o arada başka bi bakıcı bakarsınız yada yaşını doldurunca kreş tarzı bişey düşünürsünüz
çocuk gelişimi mezunları da aynı eğitimi alıyor daha sonra kreşlerde anaokullarında uyguluyorlar.
yatılı gelenler de var.
güvensizseniz de kamera koyabilirsiniz ya da yakın biri ilk zamanlar onunla oturabilir.
dediğim gibi eski bakıcının uygulayacklarını o da uygular. eski bakıcınız anlatır.
çok bakıcı buluunur ama güven çok önemli
görüyoruz duyuyoruz bazı bakıcıların yavrucuklarımıza nasıl kötü şekilde baktıklarını bütün bakıcılar böyle değil
doğru kişiyi bulmak önemli
Yaşını doldurunca kreş de bilmiyorum.Hiç içime sinmeyecek.Zaten uzun bi eğitim hayatı olucak önünde.Bebeğimin emzikle kreş gitmesine içim el vermez.4 yaşında düşünüyodum en erken.
Annem çok meşgul aktif bi insan.Bakabiliceğini düşünmüyorum gerçekten
anneniz arada yeni bakıcının yanına uğrar belki.
yani çat kapı geçiyordum torunumu göreyim dedim diye.
Tabii ki uğrar.Ama annem evde oturup bebek bakıcak bi yapıda değil maalesef.Ayrıca dediğim gibi bebeğimin gelişimini olumlu yönde etkiliyicek bilen biri istiyorum.
Annenizin bakmasını demek istememiş sanırım arkadaş. Yeni bakıcıya güveniniz oturana kadar, anneniz arada çat kapı gelip kontrol edebilir demek istemiş.
Oof of..
Bebeğimi minicikken kreşe bıraktığımı düşünüyorum da.Ya da ona hayatına yeni girmiş bir yabancının baktığını..
İkisi de gerçekten çok kötü bi durum..Napıcam ben
bu bakıcınızla eğer devam edecekseniz sözleşme imzalayın bence yıllık. ne olursa olsun canı istediğinde el kadar çocuğu ortada bırakıp çekip gitmek hiç etik değil. madem bu bir iş, bundan para kazanıyor iş ahlakına uygun davranmalı. bir yılın sonunda eğer işi bırakacaksa bunu 3 ay öncesinden bildirmesini de isteyin ki ona göre başka birini ayarlayın, maddi imkanınız varsa son bir kaç hafta ikisini birden alın yanınıza, yeni bakıcı yarım gün olabilir mesela hem işleri öğrenir hem bebeği tanır.
ben de bebek düşünüyorum fakat çalışıyorum ve ücretsiz izin falan da düşünmüyorum evde sürekli durabilecek bir yapım yok zira en çok bu bakıcı meselesini düşünüyorum.
allah yardımcınız olsun umarım bakıcınız işi bırakmaz, eğer bırakırsa da hiç değilse geçici bir süre annenizden rica edin güvenilir birini bulana kadar hiç değilse.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?