• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ne yapmalıyım? Morallerim sıfır

ya konuya bir bakayım dedim yorumları okurken bu cevabınıza denk geldim ve dayanamadım yazıyorum. söyleyeceğim şu ki gayet normal ve özverili bir şekilde herkes sizin iyiliğiniz için empati yaparak ve kendi hayat tecrübelerinde faydalanarak sizi önemsemiş ve çok da anlaşılır, saygılı bir şekilde yorum yapmışlar. bu tepkiniz bile sizin aslında konu ile ilgili ne istediğiniz konusunda emin olduğunuz sadece buradan sizin bu gizli kararınız için içten içe destek yorumları beklediğiniz fikrine kapıldım ki buda bir seçenek ama burada bir çok geçmiş konu ve yorumlarını okudum inanın o açıkça yazamayıp içten içe bu konududaki beklentinizi desteklemek için yazmaz kimse. Doğru olan neyse onu yazarlar. Cidden bu tavrınızı anlamaya çalıştım size hak vermek için ama bulamadım :{
Biliyorum evet burada yazılanlar gibi bana da mantığım yapma diyor zaten. Ama hislerime de önem veren birisiyim o yüzden birisi bile benim gibi düşünüyor olsa bu bana iyi gelebilirdi. Dışardan bir göz genel olarak zaten bunun doğru olmadığını söyler benimle aynı şeyi yaşayan biri anca anlayabilirdi. Burada yazılanlar biraz olsun o kişiye ulaşma isteğimi bastırdı ama. Tabi umarım yine hislerimle hareket etmem

Tamam da sizin için hiçbir önemi yok da onun çevreye ne anlattığını bilemezsiniz ki ben zaten gidip arkadaşına size olan büyük aşkından bahsettiğin falan hiç sanmıyorum yani ilk mesajımda da dedim erkekler kendi arasında böyle kibar kibar güzel güzel konuşmazlar kim bilir ne tarz bir iğrenç sohbet döndü orada ki siz diyorsunuz ki arkadaşı onun gibi değil ama biz de size diyoruz ki kişi neyse arkadaşı mutlaka odur çok düzgün bir insan böyle bir adamla zaten işi olmaz
Adamın gelip size bak ben karektersizim ben şöyle bir insanım ben yalancıyım diyeceği tabii ki yok tabii ki normal bir insan gibi davranacak ilk başta bunun arkadaşı da size normal bir insan gibi davranmıştı gelip size deseydi ki bak ben karaktersizim yalancıyım ben şöyleyim ben böyleyim onunla herhangi bir iletişim kurar mıydınız yani siz burada neredeyse hiç tanımadığınız bir adam için o öyle biri değil iyi bir insan diyorsunuz ama insan aynı yastığa baş koyduğu kocasından bile emin olamıyor bu neyin eminliği bu çocuk size geri dönerse bile yani ben sizin yerinizde olsam ikisi bir oldu beni kullanacaklar ortama meze olcam diye düşünürüm düşünmem gereken ilk şey bu olur bu çocukla arkadaşım dediği an tiksinmeniz lazımdı
Düzgün bir adamın böyle biriyle işi olmaz dediniz ya aslında bu kişi de kendisini zaten dışarıya gayet iyi ve düzgün biriymiş gibi gösteriyor 😃 hatta sorsanız bana hiç yalan söylememiştir hepsini yakalamış olmama rağmen yüzüme karşı bile inkar edebilir kendisini de çok iyi ve kusursuz olarak tanıtıyor hep :) bana da bir kötülüğü dokunmadı bu yalanlar falan dışında o da ayrı mesele de

Düzgün bir adamın böyle biriyle işi olmaz dediniz ya aslında bu kişi de kendisini zaten dışarıya gayet iyi ve düzgün biriymiş gibi gösteriyor 😃 hatta sorsanız bana hiç yalan söylememiştir hepsini yakalamış olmama rağmen yüzüme karşı bile inkar edebilir kendisini de çok iyi ve kusursuz olarak tanıtıyor hep :) bana da bir kötülüğü dokunmadı bu yalanlar falan dışında o da ayrı mesele de
Aynı şeyi karşılıklı konuştuğumuzun farkında mısınız zaten sizin karşınıza geçip ben yalancıyım ben düzenbazım ben şerefsizin tekiyim demez ki ikinci adam da demez zaten ona sorsanız o da iyi biri dışarıya sorsanız ikisi de iyi bilir ama değil değildir diyoruz işte biz de size

Aynı şeyi karşılıklı konuştuğumuzun farkında mısınız zaten sizin karşınıza geçip ben yalancıyım ben düzenbazım ben şerefsizin tekiyim demez ki ikinci adam da demez zaten ona sorsanız o da iyi biri dışarıya sorsanız ikisi de iyi bilir ama değil değildir diyoruz işte biz de size
O anlamda söylemedim bu yalancı dediğim kişi arkadaşına da kendini kusursuz biri olarak gösteriyordur yani. O yüzden asıl karakterini bilse o düzgün dediğim kişi de bununla arkadaş falan olmazdı. Tabii dediğin gibi ikisi aynı türden de olabilir her neyse ya aman.

O anlamda söylemedim bu yalancı dediğim kişi arkadaşına da kendini kusursuz biri olarak gösteriyordur yani. O yüzden asıl karakterini bilse o düzgün dediğim kişi de bununla arkadaş falan olmazdı. Tabii dediğin gibi ikisi aynı türden de olabilir her neyse ya aman.
Belki de adam size kendini kusursuz gösteriyor aynı ayardalar aynı ayarda olmayan iki insan arkadaş olamaz bir insan bir insana ne kadar uzun süre numara yapabilir ki

Belki de adam size kendini kusursuz gösteriyor aynı ayardalar aynı ayarda olmayan iki insan arkadaş olamaz bir insan bir insana ne kadar uzun süre numara yapabilir ki
Bilmem haftada bir görüşüyorlar genelde çalıştıkları için. Sürekli dip dibe bir arkadaşlık değil o yüzden birbirlerine hata yapacak fazla fırsat olmuyordur. Veya sadece bana böyledir arkadaşlarına karşı düzgün insan modelinde takılıyordur

Bilmem haftada bir görüşüyorlar genelde çalıştıkları için. Sürekli dip dibe bir arkadaşlık değil o yüzden birbirlerine hata yapacak fazla fırsat olmuyordur. Veya sadece bana böyledir arkadaşlarına karşı düzgün insan modelinde takılıyordur
Ay keşke şu tabloya uzaktan az bakabilseniz

Kimseye bir şey yazmayın. Kendince böyle bir sebep bulup ayrılmış, demek ki onun için önemli böyle şeyler. Sonradan ortaya çıkıp ayrılsanız daha zor olurdu.

Birisiyle tanıştım ve ondan gerçekten hoşlanmıştım. Bu benim için önemli bir şey çünkü kolay kolay hoşlanabilen birisi değilim. İçimde sanki benim için doğru kişiymiş gibi bir his oluşmuştu. Daha önce hayatıma giren kimseye karşı böyle bir his olmamıştı. Daha yeni yeni tanışıyorduk güzeldi sohbetimiz. Sonra mesajlaşırken bana birden en yakın arkadaşından bahsetti. Onu tanıdığımı, eski kız arkadaşı olduğumu, bu durumda daha fazla konuşamayacağımızı söyledi. Benim cevap vermemi bile beklemeden direkt engelledi.

Şok oldum açıkçası çünkü onunla arkadaş olduğunu bilmiyordum. Ama asıl sinir olduğum, o arkadaşım dediği kişiyle biz hiçbir zaman sevgili olmadık. Sadece yıllarca beni sevdiğini söylemişti. Ama başında güvenimi kırmıştı. O yüzden kendisiyle hiçbir şey olmamayı tercih etmiştim. Üstelik beni sevdiğini söylerken, sırf güvenimi kırdığı için ben güvenmeyip onunla olamıyorum diye güvenimi kazanmaya çalışmak yerine başkalarıyla da flörtleşebilen bir insandı. Ve yalan söyleyip duruyordu her yalanını öğrenebiliyor olmama rağmen. Sonra yine gelip bana sevdiğini söyleyebiliyordu her seferinde. Yıllarca öyle sürdü bu durum ve hiçbir zaman sevgili olmadık. İletişim de hep kesilip durdu araya hep aylar giriyordu. Düzenli bir sohbetimiz yoktu. Tartışıyorduk çünkü. Kendisine aşık da olmadım zaten. Hiçbir şey olmadık yani sonra da tamamen çıkardım hayatımdan. Zaten gerçek sevgi öyle bir şey değildi onun beni sevdiğini falan düşünmüyordum. Kendince bir takıntı yapmıştı belki de.

Sevgili olmamış olmamıza rağmen şimdi onun yüzünden hayatıma giren yeni insanla aram bozuldu. Yeni tanıştığım tam benlik olan insan engelleyince diğer yalancı şahısa tekrar ulaşmak durumunda kaldım. Söylendim biraz "biz ne olduk da senin yüzünden ben engelleniyorum" falan diye. Gelmiş bana yakın çevremden uzak dur diyor. Sanıyor ki ben özellikle arkadaşıyla tanışmışım ne amaçla yapacaksam bunu artık. Arkadaşı da öyle zannetmiş doğal olarak. Benim o kız olduğumu anlayınca buna sormuş napıyım diye bu da konuşma engelle demiş.😡 Sonra yalancıya "arkadaşın olduğunu bilmiyordum özellikle tanışmadım" dedim. 'Öyleyse bile konuşmanıza razı değilim' dedi sanki izin isteyen var sabır. Neyse onun da beni öyle bilmesini istemediğimi söyledim(engelleyen kişinin). En azından düzgünce bitsin iletişim dedim. Sonra o onunla konuşup engelimi kaldırttı.

O kişi bana tekrar yazdı "hiç konuşmadan engelleme sebebim en yakın arkadaşımlarımdan birinin eski kız arkadaşı olman, ortada bir yaşanmışlık olması arkadaşımın eski sevgilisiyle flört olamam ilkelerimi çiğneyemem" falan filan. Ben de onunla sevgili falan olmadığımızı bir yaşanmışlık olmadığını söyledim ayrıca kendisinden hoşlandığımı da söyledim. O da benden hoşlanmış, ortak zevklerimiz varmış görünüş olarak da beğenmiş vs ama yine de arkadaşının geçmişinde olmam benimle konuşmasına engelmiş. Öyle diyince ben de uzatmadım "sırf o bir zamanlar seviyorum diye bahsetti diye bir yaşanmışlık olmuyor fikrin değişecek olursa buradayım" falan dedim.

Yani bir açık kapı bıraktım çünkü gerçekten onunla olmak istiyordum. Konuşma öylece bitti. Engellediği zaman numaramı da silmişti herhalde çünkü engeli kaldırınca wp fotoğrafı geri gelmemişti. Neyse tekrar bir engelleme durumu olmadı ama fotoğrafını ve hakkımda kısmını göremiyordum. İki gün sonra birden tekrar wp bilgilerini ve fotoğrafını görmeye başladım. Acaba numaramı geri mi ekledi diye düşündüm. Ya ekledi ya da bilgilerini herkese açık yaptı bilmiyorum o da saçma geliyor da. Eklediyse bile yazmıyor zaten. 7 gün daha geçti. Hala bir umut bekliyorum. Hiç aklına geliyor muyumdur acaba.

İçimden hala ona yazmak geliyor kendime engel oluyorum. Sonuçta bir açık kapı bıraktım istese yazardı diye düşünüyorum. Ama ortada çok yakın bir arkadaşlık da var. Arkadaşıma yanlış yapamam kafasında belli ki. Yani arkadaşıyla zamanında sevgili olmuş olsak hak verebilirdim de bu durumda çok hak veremiyorum. Bir de o gün benim cevabımı bile beklemeden onun lafıyla engellemiş olması da düşününce sinir bozucu oluyor. Hem onun lafıyla yapıyor hem de kendi ilkelerimi çiğneyemem diyor? Tabi bence iki durumda etkiliyor benimle konuşmayı kesmesini.

Ama bir türlü aklımdan çıkmıyor. Onunla olmak istiyorum o kadar bana uygun biriymiş gibi hissediyorum ki. Acaba ulaşır mı bana tekrar bir ihtimal? Veya ben ulaşmalı mıyım. Reddedilip moralimin daha çok bozulma ihtimali de hoşuma gitmiyor. Ne yapayım bilmiyorum ama hep onu düşünüyorum.
Olayi yanlis anlamadiysam eger bunun aynisini yasadim ben.

Eski esim ve en yakin arkadaşlarindan biri arasinda kalmistim, bizi tanıştıran arkadasi, biz esimle sevgili olduktan aylar sonra, sen salon kadiniyla mi birliktesin bizim onla cok fena bi mazimiz var abi nasil icin alacak gibi igrenc cumleler kurmus (asla yok, tamamen hasetlik)

Esim bunu bana soylemeden, o arkadasin agzinin payini fiziki ve sozlu olarak vermis, ben bunu birkac gun sonra benden ozurdileyince o okuz sahis, oyle öğrenmiştim, birde ben bi tur agzina etmistim, sonra doyamayip diger arkadaslarida agzinin payini verip gruplarindan aforoz etmislerdi.

Neden anlattim?

Bu kisiyle olurunuz olsaydi hikaye buna benzer bir yon alirdi, tek bir lafla sizi engelleyip yoluna devam etmezdi, sizden sandığınız kadar cok hoslanmamis.

Back
X