Ne yapmalıyım, şikayet etsem dava etme hakkım var mı?

asdjkl123

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
5 Temmuz 2023
33
13
3
23
Selamlar herkese, bir önceki konumda bahsetmiştim bir erkek arkadaşım vardı. Çevresindeki kızlardan rahatsız olduğumu evlenecegim insanin çevresinde öyle kızlar olmasını istemediğimi söylemiştim. ( Konu eklemeyi bilmiyorum o yüzden özet geçtim )
Bu şahısta arkadaşlarına gidiyor bu kız sizin arkanızdan o*ospu diyip duruyordu ondan ayrıldım şöyle böyle diyor. Ki Allah yukarıda hiçbir zaman ağzımdan o kızlara karşı öyle bir laf çıkmadı.
Neyse bu şahıs bana geçen sene e devlet şifresini vermişti ÖSYM ek tercih için tercihleri yapıp çıktım bir daha hiç girmedim bile. (Şifresini bildiğimi bile unutmuştum)
Geçen gün Twitter'da vay efendim eski sevgilim e devlet şifremi değiştirmiş bilmem ne diye tweetler atmış ama ben şifresini bile hatırlamıyorum. Altına kız arkadaşları benim hakkımda saçma sapan yorumlar yapmış görmezden geldim.
Dün tekrar benle alakasız bir tweet atıyor ve kız arkadaşlarından biri lafı bana çeviriyor.
Eski sevgilim olacak karaktersizde (adıma şuanlık Ayşe diyelim) Ayşe e devletimi ele geçirdin bari kızın hesabını sal diyerek adımı vererek aklı sıra komik olmaya çalışıyor. İki cümle daha geçtikten sonra kız arkadaşı "Ayşe bunu görüyorsan seni si*tim öldün" yazıyor. Ortada benim adım geçiyor ben bu insanları şikayet etsem dava açma hakkım var mı? Ortalık maliymisim gibi orada burada adımın geçmesi adım verilerek bana küfürler edilmesini yediremiyorum.

Hukuki bilgim yok sitede avukat arkadaşlar da var görünce cevap yazarlar ama merak ettiğim bi şey var. Bu adam eski sevgilinizse ve böyle sorunlu sorunlu konuları varsa adamın tercihini neden siz yapıyorsunuz ki.

Ben yaşlarınızı merak ettim. Hele diğer kız... Böyle bir erkekle ne işi var

Hukuki bilgim yok sitede avukat arkadaşlar da var görünce cevap yazarlar ama merak ettiğim bi şey var. Bu adam eski sevgilinizse ve böyle sorunlu sorunlu konuları varsa adamın tercihini neden siz yapıyorsunuz ki.
Bu sene olmadı tercih olayı yanlış anladınız. Tercih geçen sene 2022 senesinde oldu. Ayrılığımız 3 hafta önce bu olay iki gün önce oldu.

Bu sene olmadı tercih olayı yanlış anladınız. Tercih geçen sene 2022 senesinde oldu. Ayrılığımız 3 hafta önce bu olay iki gün önce oldu.
Ha evet geçen sene demişsiniz atladım onu ben. Arkadaşlarıyla beraber delirmişler herhalde, çok değişik tipler

Konuşmaların hepsini ekran resmi alın. Beni öldürmekle tehdit ediyor deyin. Bir şey çıkmasa bile başları ağrır. İyi olur

Çok saçma karaktermiş eski erkek arkadaşınızEkran resmi almayı unutmayın bence, haklılığınız için kanıt olsun

Konuşmaların hepsini ekran resmi alın. Beni öldürmekle tehdit ediyor deyin. Bir şey çıkmasa bile başları ağrır. İyi olur
Çok saçma karaktermiş eski erkek arkadaşınızEkran resmi almayı unutmayın bence, haklılığınız için kanıt olsun
Hepsini aldım zaten ki belki bende silinir bir şey olur diye iki arkadaşıma attım sizde de dursun dedim. Tek sorun babam sevgilim olduğunu bilmiyordu biraz karşıdır böyle şeylere ve zaten o küfürleri görse çocuğu bulduğu yerde gebertir. Annemle abime olayı anlatmayı düşünüyorum sadece. Ola ki dava açtım haberi olma ihtimali var mıdır?

Babanızın siz söylemezseniz bişeyden haberi olmaz bence. Fakat eve tebligat filan gelirse görmesin.

Neden profiline filan giriyorsunuz ki. Her yerden silin, engelleyin gitsin. Belki de sizin okuyup sinirlenmeniz için öyle yapıyorlar.

Neden profiline filan giriyorsunuz ki. Her yerden silin, engelleyin gitsin. Belki de sizin okuyup sinirlenmeniz için öyle yapıyorlar.
Ben onu ailesini akrabalarını her yerden sildim zaten. Arkadaşımla takiplesiyordu kızda çok fazla Twittera girmediği için bununla hala takiplestigini fark etmiyor. İki gün önce girdiğinde tweetler önüne gelince o bana atti.

İyi yapmışsınız. O kız da çıkarsın, okuyup midenizi bulandırmayın. İyi ki uzaklaşmısınız. Hayır şifreyi değiştirseniz bile size yazıp konuşması lazım. Büyük ihtimal şifre değişikliği falan da yoktur sizi gıcık etmek için böyle yapıyorlar.

Bence dava aç akılları başına gelsin.
Sen gör diye yapılıyor ve sosyal medyada da olsa senin adına yapılan çirkin şeyler var .
Dava açma hakkın var
Benim görmem sinirlenmem için yapıldığı bariz belli ama ulu orta yerde adım verilerek küfür edilmesi igrencligin kaçıncı boyutu üstelik bunu yapan hemcinsim olacaklar bide

Yok tabiki şifre değişikliği. Bir gün arkadaşım ben bu otururken bu bana notlara kaydet tcyle şifreyi unutursak senden bakarız demişti. Ben bu olayı da unutmuştum hatta. Arkadaşın söyledi notlarına bak duruyorsa gir tcyle şifreyi aynı mı diye girdim ve şifre hala aynı. Ne şifre değişikliği var ne başka bir sey. B*k atmak iftira atmak için yalan söylüyor.

Şifre değişikliği dediğim artık kendisi değişmiştir zaten.

Çevresindeki kızlardan rahatsız olduğumu evlenecegim insanin çevresinde öyle kızlar olmasını istemediğimi söylemiştim.
Bunu söylediniz mi, mesaj olarak mı yazdınız? Eğer yazdıysanız onlar da size karşı bunu kullanabilir. Ben olsam hiç uğraşmazdım. Dava açacaksınız, biz eski arkadaşız şaka yaptık diyecekler. Siz şaka olmadığını ispatlamaya falan çalışacaksınız, bir sürü baş ağrısı. Ayrıca anladığım kadarıyla ailenizle aynı evde yaşıyorsunuz . Mutlaka bir noktada öğreneceklerdir.

Mesajda yazdın ama mesajları silmiştir büyük bir ihtimal. Dava sonucunda bir şey olmasa bile en azından ben nasıl rezil olduysam arkadaşlarıma onlarda olsun başları ağrısın istiyorum.

. Çevresindeki kızlardan rahatsız olduğumu evlenecegim insanin çevresinde öyle kızlar olmasını istemediğimi söylemiştim.
Öyle kızlar derken ? Evleneceğim insan derken ?
Belli ki çok küçüksünüz -yoksa bu saçma muhabbetler başka türlü olmazdı- bu tarz etiketleri ciğeri beş para etmeyecek insanlar için gelişigüzel kullanmamayı öğrenmiş oldunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…