Ne yapmaliyim ?

moriland

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ağustos 2014
40
24
88
1 yıldır devam eden bir ilişkim var. Bu süreçte o da bende çok değiştik. Bu yıl okulum bitiyor ve ben memlekete dönecegim. Ben üniversite mezunu olacağım o ise açıktan lise okuyor. Kendi işi var iyi de kazanıyor ama annem işsiz vs diyo ki annem sadece konuşuyoruz sanıyor. Aile yapilarimiz da epey farklı hep ayrılmayi denedim ama kopamadik. O da ben de ne yapacağımızi bilmiyoruz ve cikmazdayiz :(

1 yıldır devam eden bir ilişkim var. Bu süreçte o da bende çok değiştik. Bu yıl okulum bitiyor ve ben memlekete dönecegim. Ben üniversite mezunu olacağım o ise açıktan lise okuyor. Kendi işi var iyi de kazanıyor ama annem işsiz vs diyo ki annem sadece konuşuyoruz sanıyor. Aile yapilarimiz da epey farklı hep ayrılmayi denedim ama kopamadik. O da ben de ne yapacağımızi bilmiyoruz ve cikmazdayiz :KK43:
Sanırım soğudunuz ya da aile farklılıklarından dolayı kafanız karıştı.
Daha yeni mezun olacaksınız, iş arayacak belki kpss ye hazırlanacaksınız, işe alışacak kendinize harcamalar yapacak sonra bu iş böyle olmaz diyip para biriktirmek isteyeceksiniz:)
Bırakın zaman aksın... Yazdıklarımı yaşamaya gayret edin. Sevginiz bağınız varsa devam eder zaten. Bu süreç de sizin için bir test olur.
Karşındaki gün görmüş biri ise ve mesleki olarak çok çok fark yoksa eğitim seviyesi önemli değil.

Sanırım soğudunuz ya da aile farklılıklarından dolayı kafanız karıştı.
Daha yeni mezun olacaksınız, iş arayacak belki kpss ye hazırlanacaksınız, işe alışacak kendinize harcamalar yapacak sonra bu iş böyle olmaz diyip para biriktirmek isteyeceksiniz:)
Bırakın zaman aksın... Yazdıklarımı yaşamaya gayret edin. Sevginiz bağınız varsa devam eder zaten. Bu süreç de sizin için bir test olur.
Karşındaki gün görmüş biri ise ve mesleki olarak çok çok fark yoksa eğitim seviyesi önemli değil.
Evet ben de bunları düşünüyor ve Bi yandan kpssye hazırlanıyorum. İki farklı hayat çok keskin çizgilerle çizilmis ve ben ciddi anlamda ne yapmam gerek bilemiyorum. Akışına bırakıyorum ama sürekli zihnimde dolanıp duruyor.

Gonlum kimi sicak buluyosa seviuosa onunla evlen. Ayni yatagi ve evi paylascak olan sensin.
Ama senin kafanda ve gonlunde sogukluk ve soru isareti varsa biraz daha zaman tani acele etme. Zamanla fikrin oturur. Ne ayrilisan pisman olursun ne de devam edersen. Karar senin olsun

Evet ben de bunları düşünüyor ve Bi yandan kpssye hazırlanıyorum. İki farklı hayat çok keskin çizgilerle çizilmis ve ben ciddi anlamda ne yapmam gerek bilemiyorum. Akışına bırakıyorum ama sürekli zihnimde dolanıp duruyor.
Hayatlarınızı sadece farklı olarak nitelendirmiyorsunuz keskin çizgilerle ayrılmış diyorsunuz. Sanırım olmayacağının farkındasınız. Sevgiliniz yakın zamanda evlilik beklentisi içindeyse uzatmadan ayrılın bence.

Hem eğitim hem de aileden gelen kültür farkı. Resmen bomba taşıyorsunuz, aman dikkat. Atın gitsin.

Ben “eğitim farkı” olayına pek takılmıyorum nedense elbette patlak verir ama bi insanı hele hayatımı birleştireceğim insanı lise-üni 2 yıllık-4 yıllık diye-üstelik seviyorsamda- değerlendirmem.Doktoralar,masterlar yapmış ama daha tuvalet adabını bile öğrenememiş kişiler tanıdım.Ama lise terk olup ergenlik yıllarımda verdiği dersi hala unutamadığım bi arkadaşımda oldu.Dışardan üniversitede okuyabilir.Benim dayım mezhep,kültür,siyasi görüş farkı olan bi kadınla evlendi 2 yıl görüştükten sonra,anneannemlerin o kadar karşı çıkmasına rağmen.O kadar mutlu ki eşiyle.Nasıl anlaşabiliyosunuz diye sordum “farklılıklarımıza saygı duyup ortak bi nokta bularak” dedi.Kafanız karışıksa etraflıca düşünün.Evlenirsek nasıl olur anlaşabilir miyiz diye.

Bunları düşünebildiginize göre ki çok güzel düşünmeniz, birtakım gerçekleri görüyorsunuz ve yol yakınken dönüp hayatınıza bakmalısınız yoksa ilerde daha fazla üzüleceksiniz gibi duruyor

Acik ileri gorusluluk malesef egitimin yuksekligine bakmiyor.Diplomasina gore degil kafa yapisina gore degerlendirin.

Ailevi farkliliklar da esinizin karakteri sizin yaninizda durup durmamasina gore evliliginizi etkileyebilir.

Karakteri durusu saygisi sevgisi gorusleri nasil onemli olan bunlar.

Ben “eğitim farkı” olayına pek takılmıyorum nedense elbette patlak verir ama bi insanı hele hayatımı birleştireceğim insanı lise-üni 2 yıllık-4 yıllık diye-üstelik seviyorsamda- değerlendirmem.Doktoralar,masterlar yapmış ama daha tuvalet adabını bile öğrenememiş kişiler tanıdım.Ama lise terk olup ergenlik yıllarımda verdiği dersi hala unutamadığım bi arkadaşımda oldu.Dışardan üniversitede okuyabilir.Benim dayım mezhep,kültür,siyasi görüş farkı olan bi kadınla evlendi 2 yıl görüştükten sonra,anneannemlerin o kadar karşı çıkmasına rağmen.O kadar mutlu ki eşiyle.Nasıl anlaşabiliyosunuz diye sordum “farklılıklarımıza saygı duyup ortak bi nokta bularak” dedi.Kafanız karışıksa etraflıca düşünün.Evlenirsek nasıl olur anlaşabilir miyiz diye.
Tesekkur ederim yorumunuz için. Benim için diploması pek de onemli değil acikcasi ailemin sıkıntı edecek olması beni korkutuyor.

Artık okuyunca da iş sahibi olunmuyor.Annen bunun farkında mı? Marketlerde “okumuş” insan kaynıyor.O zaman annene göre onlar da işsiz güçsüz.Eğitim seviyesi değil önemli olan.Aslolan kişilik seviyesi.
Kesinlikle ben de bunu anlatmaya çalışıyorum. :(

Sebeplerini bilmeden yorum yapmak epey kolay :)
Sebep ne olusa olsun davul dengi dengine çalar, sonra yanında veya arkadaş ortamında kendini ezik hissedip sizden çıkarır, sevgi hiçbirşeyi aşmaz yalan onlar çok okuduk burda birşeyler biliyoruz, kendinizi düşünün.

Tesekkur ederim yorumunuz için. Benim için diploması pek de onemli değil acikcasi ailemin sıkıntı edecek olması beni korkutuyor.
Diplomasi senin için sorun değil ama ilerde eşin olursa o dahi bundan rahatsız olacak,kendini asagi gorecegi icin seni ezmeye çalışacak vs. Kendini geliştirmişse,ondan çok şey öğrenebiliyorsan sorun yok tabi.
Aile yapılarınızın farki da çok büyük sorun. Erkekler evlenince aileleri çok değerli olur. Senin hakkindaki dusunceleri konusunda dolduruşa gelip sürekli sana taşıyabilir, huzurunuz bozulur o zaman. Onlarin istedigi gibi olayim dersen, bu sefer kisiligin kaybolur.
Toz pembe bakmayip daha akillica kararlar alirsin umarım. Aşık olmasaydın yinede evlenir miydin mesela? Onu bile dusun,mantigina uydur önce.

ailenın onay vermediği bir işe kalkma
Ailemin üzmek düşündüğüm en son şey o yüzden bu kadar ikilemdeyim :(
Sebep ne olusa olsun davul dengi dengine çalar, sonra yanında veya arkadaş ortamında kendini ezik hissedip sizden çıkarır, sevgi hiçbirşeyi aşmaz yalan onlar çok okuduk burda birşeyler biliyoruz, kendinizi düşünün.
Haklı olabilirsiniz. Bu da ihtimal dahilinde

Back
X