Ne yapmalıyım

böyle zamanlar telaşlı zamanlar, insanların gergin olması normal.
herkese her şey batıyor, çakmak çaksan biri patlıyor.
abinle zamanla yoluna girer, gelin hanımla ise mesafeli ilişki her zaman iyidir.

benim kardeşim 5 yıllık evli, yarım saat uzaklıktaki evine 5 kere gitmedim.

kazık kadar kardeşimin kemerine, ayakkabısına karışmam. kimse kemeri takımına uymadı diye aaaaa kardeşini neden dusunmedin demez.
ama eşi ile huzursuzluk varsa der.

kardeşin ile iyi geçinmenin yolu hayatlarına müdahale etmemek, onlardan bir şey beklememek, gelin hanımla da mesafeli olmaktan geçiyor :)

hamileydim, iki de küçük çocuğum var,
evimde çok ciddi bir kaza atlattık, eşim 4 saat uzaklıkta bir şehirdeydi iş için,
acil olarak bir müdahale gerekiyordu. kardeşimi aramak zorunda kaldım. saat gece 11.
evden çıkıp geldi hemen sagolsun halletmeye.
ardından bir de mesaj geldi,
babamı da arayabilirdin abla, diye 😅
hiç söylemedim bile kardeşime.
onun demesi ile degil. babamdansa kardeşimi aramamın sebebi var, kimseye de bunun açıklamasını yapacak değilim.

bana degil de kardeşime söylesin?
niye bunu sağa sola söyleyip onu mağdur, kendimi de rezil edeyim?
böyle şeylerin üstü kapatılır.
siz de zamanla öğrenirsiniz.

abinle zamanla yoluna girer, gelin hanımla ise mesafeli ilişki her zaman iyidir.

kazık kadar kardeşimin kemerine, ayakkabısına karışmam. kimse kemeri takımına uymadı diye aaaaa kardeşini neden dusunmedin demez.

kardeşin ile iyi geçinmenin yolu hayatlarına müdahale etmemek, onlardan bir şey beklememek, gelin hanımla da mesafeli olmaktan geçiyor :)

evimde çok ciddi bir kaza atlattık, eşim 4 saat uzaklıkta bir şehirdeydi iş için,
acil olarak bir müdahale gerekiyordu. kardeşimi aramak zorunda kaldım. saat gece 11.
onun demesi ile degil. babamdansa kardeşimi aramamın sebebi var, kimseye de bunun açıklamasını yapacak değilim.

Sizin gelinde abartmış

Sizin gelinde abartmış

ona göre öyle degil.
babamı aramalıydım yada kayınpederimi.
onun küçük çocuğu var,
atıyorum evden çıkarken kardeşimin arkasından ağladı, o da o sinirle mesajı yazdı vs...

kendileri 5 kız kardeş, kızkardeşlerin çok yakın görüşmesinin gereklilik olduğunu ama kız-erkek kardeş olunca mesafe olması gerektiğini de söylemiş insan :)
gelinle mesafe konusuna katılıyorum da, kardeşimle neden mesafeli olayım 🤣

oluyor yani. çok da takılmamak lazım.
henüz bir zararını görmedim. çünkü bulaşmıyorum.

ona göre öyle degil.
onun küçük çocuğu var,
atıyorum evden çıkarken kardeşimin arkasından ağladı, o da o sinirle mesajı yazdı vs...

kendileri 5 kız kardeş, kızkardeşlerin çok yakın görüşmesinin gereklilik olduğunu ama kız-erkek kardeş olunca mesafe olması gerektiğini de söylemiş insan :)

O da öyle bi insan demek ki😄

ona göre öyle degil.
onun küçük çocuğu var,

Sizin geline çok gıcık oldum

ona göre öyle degil.
onun küçük çocuğu var,

Bu sabır ve soğukkanlılık karşısında önünde saygıyla eğiliyorum
Başıma böyle bir şey gelse yapacaklarımı yazamıyorum bile şu an psikopat sanılırım
Yeminle bravo :KK9:

Sizin geline çok gıcık oldum

ya öyle kötü biri diyemem. sadece sahiplendiklerine kimse yaklaşsın istemiyor.
kardeşim ve yeğenim de dahil buna.
tabi kardeşim kendi kararını kendi verebiliyor ama yeğenim konusunda biraz mutsuzum yalan yok.
görümcemin çocuklarını daha yeğenim hissediyorum öyle söyleyeyim. çünkü yakınız.

Başıma böyle bir şey gelse yapacaklarımı yazamıyorum bile şu an psikopat sanılırım

ahahjfkorsk
soğukkanlılık degil ya. geri dönüşün nasıl olacagını adım gibi biliyorum.

bir de gerçekten kardeşimi düşünüyorum.
bir şeyler büyürse kızdan çok o mutsuz olacak. arada kalmak çok lanet bir şey.

genel olarak diyalog kuramadığım insanlara çocuk muamelesi mi yapıyorum diyim, ne diyim bilemedim.
ciddiye almıyorum kısacası. he bunu yüzüne yüzüne seni takmıyorum demiyorum tabi ama anlıyor o da 🤷🏻‍♀️

Turuncu en dogrusunu yapiyor. Kardesiyle iyi olmak icin bu gerekiyor. Bende 3 tane görümce var :) 1 tanesi cok tatli bir kadin oyle durduk yere surat astigini biseylere alindigini, her halta karistigini vs gormedim aramiz cok iyi birlikte vakit geciririz. Benim de hatalarim oldu ama oyle buyuk tepkiler
vermedi hic, benim kirildiklarim da oldu konusarak cozduk biz. 5 senedir o gorumcemle hic sıkıntım olmadi iyi geciniyoruz.

Diger 2 gorumce fevri, kibirli, konusmaz anca laf sokarlardi. Bi tanesiyle gorusmuyorum artik dolayisiyla esim de nadiren goruyor.
Bitanesiyle de selam sabah bile etmiyorlar. Bunlar benim suçum degil. Kendileri kendilerini bir halt sanarak hareket ettikleri, bana "dış kapinin diş mandali" muamelesi ettikleri icin kardesleriyle boyle selamsiz oldular sonunda.

Vallahi bide olsa işin içine el kızı girip fesat kötü kalpli oluyorsa yabancilasiyorsun. 2 tane abim var şehir dışındaki abimle elden daha yabancıyız bayramdan bayrama görüyoruz. Keza diğeri ile de öyle Allaha havale ettim bize ettiklerini Rabbim kendi evlatlarinda yaşatsın onlarda gelin sahibi olucak. Ama en son olarak asla aile sikintilarinizi kesinlikle nisanlinizla paylaşıp konuşmayın gün gelir bir kavgada çatir çatır yüzünüze vururlar. Boşverin herkes ettiği kötülükte kendi boğulucak kuş kalmayın ama yakında olmayın mesafenizi koruyun

Canımdan çok sevdiğim bir abim var. Henüz yeni evli sayılır düğün ev telaşı her şeye koşturdum yoruldum asla gocunmadım kardeşim dedim didindim. Bir süre sonra fark ettim ki gelinimiz tarafından enayi yerine konmuşum o kadar safım ki insanları hemen tanıyamıyorum. Bu kişi yüzüme gülüp abimi bana dolduruyor yeni fark edebildim kardeşimle tartışmalarımız olurdu yanında hep bana destek gibi dururdu sevinirdim. Ama o iş öyle değilmiş çok güzel kullanılmışım kendime yediremiyorum artık o kadar kırgınım ki abimi affedemiyorum o şahısa da güvenim kalmadı ailem herşeyin farkında ama ortalık karışmasın diye şu an susuyorlar iki çocukları var düşman gibi olduk. Ne yapmalıyım ölene kadar küs mü kalmalıyım barışsam nasıl güveneyim nasıl kendime yedireyim inanın hiç bilmiyorum kimseye bir zararım olmadı hep kimi fazla düşündüysem böyle oldum hazmedemiyorum
Aynı sorun bende de vardı. Eskiden bş yabancı dizi izlemiştim kaos ve kavgadan beslenen yaratıklar vardı bizimki de o hesap yüzümüze gülüp arkamızdan neler demiş sonradan öğrendik. Benim size tavsiyem hiç bişey yapmayın .yapsanız laf etseniz abiniz üzülecek iki arada kalacak karısı onu tekrar dolduracak evet aklı var kocaman insanlat ama eşlerinin tarafını tutuyorlar. Bir süre sonra konuşmayı bırakır. Ha ama baktınız gidişat kötü konuşmayı bişeyler yapmayı o zaman düşünün derim eğer çok rahatsızsanız.ama kendi tavsiyem takmayın. Muhattap bike olmayın araya mesafe koyun bırakın ne hali varsa görsün

Ne güzel bir gorumcesiniz başkası olsa o mesajla ortalığı inletirdi ki çirkin bir mesaj yani ...
Gorumcelerle çirkin olaylar yaşadım sonrasında özür filan dilendi ama gözümde bir değerleri yok ki bı tanesini özellikle ablam gibi görürdüm yine de birşey olsa ve duysam eşimi ben gönderirim yardım etsin diye bilmiyorum hele de sağlık durumu o mesaj ne yaa romantik anlarini bozdunuz zaar 😁

Turuncu en dogrusunu yapiyor. Kardesiyle iyi olmak icin bu gerekiyor. Bende 3 tane görümce var :) 1 tanesi cok tatli bir kadin oyle durduk yere surat astigini biseylere alindigini, her halta karistigini vs gormedim aramiz cok iyi. Benim de hatalarim oldu ama oyle buyuk tepkileri vermedi hic, benim
kirildiklarim da oldu konusarak cozduk biz. 5 senedir o gorumcemle hic sıkıntım olmadi iyi geciniyoruz.

Diger 2 gorumce fevri, kibirli, konusmaz anca laf sokarlardi. Bi tanesiyle gorusmuyorum artik dolayisiyla esim de nadiren goruyor.
Bitanesiyle de selam sabah bile etmiyorlar. Bunlar benim suçum degil. Kendileri kendilerini bir halt sanarak hareket ettikleri, bana "dış kapinin diş mandali" muamelesi ettikleri icin kardesleriyle boyle selamsiz oldular sonunda.

Kardeşlerimin evliliklerine asla müdahalem olmamıştır, eğri baktı düz baktı hiç tınlamam, görümcelerimle de sorun yaşamadım gelin olarak ama turuncunun bahsettiği başka bir olay, başıma iş gelecek, kaza bela olacak kardeşimi arayacağım o da bana mesaj atacak şunu arayabilirdin diye, o mesajı yazan ellerini kırarım yeminle, insan içine çıkamayacak hale sokarım şu an bile düşününce sinirleniyorum töbe =)) Kardeşlerimi evlendirdim de hibe etmedim kimseye herkesin yeri ayrı, o an kardeşime ihtiyacım varsa vardır, kardeşlerim birer aile kurmuş olabilirler bende kurdum ama öncesinde biz de bir aileydik ve ölene kadar öyle kalacağız, önemli bir durumda yanlarında olurum/yanımda olurlar. Eşimin kardeşleri içinde aynıdır görüşüm, ne zaman eşime ihtiyaçları olsa asla müdahale etmem, benim eşim olsa da onların abisi

Kardeşlerimin evliliklerine asla müdahalem olmamıştır, eğri baktı düz baktı hiç tınlamam, görümcelerimle de sorun yaşamadım gelin olarak ama turuncunun bahsettiği başka bir olay, başıma iş gelecek, kaza bela olacak kardeşimi arayacağım o da bana mesaj atacak şunu arayabilirdin diye, o mesajı yazan ellerini kırarım yeminle, insan içine çıkamayacak hale sokarım şu an bile düşününce sinirleniyorum töbe =)) Kardeşlerimi evlendirdim de hibe etmedim kimseye herkesin yeri ayrı, o an kardeşime ihtiyacım varsa vardır, kardeşlerim birer aile kurmuş olabilirler bende kurdum ama öncesinde biz de bir aileydik ve ölene kadar öyle kalacağız, önemli bir durumda yanlarında olurum/yanımda olurlar. Eşimin kardeşleri içinde aynıdır görüşüm, ne zaman eşime ihtiyaçları olsa asla müdahale etmem, benim eşim olsa da onların abisi

Sizin kardesiniz dediklerinizi yapmaniza izin verecek biri oldugu icin yapabilirsiniz elbette.

Zaten bunlar biraz da izin verilmeyle alakali seyler. Ben yanlis bir soylemde bulundum diye esimin ailesinden hic kimse bana dokunamaz ve herhangi bir rezil hale sokamaz.

Her yanlis soylemde birbirimizin elini kolunu kirsaydik, rezil hale getirseydik simdiye benim de birilerinin kemiklerini kirmam lazimdi. Gelinde kimsesiz degil onun da eşi hariç kendi ailesi var kimse kimsenin cocugunun biyerini kiramaz sirf "baskasini arasaydin" dedi diye.

Ne güzel bir gorumcesiniz başkası olsa o mesajla ortalığı inletirdi ki çirkin bir mesaj yani ...
Gorumcelerle çirkin olaylar yaşadım sonrasında özür filan dilendi ama gözümde bir değerleri yok ki bı tanesini özellikle ablam gibi görürdüm yine de birşey olsa ve duysam eşimi ben gönderirim yardım etsin diye bilmiyorum hele de sağlık durumu o mesaj ne yaa romantik anlarini bozdunuz zaar 😁

benim önümde de güzel bir örnek var. onun da etkisi var.
kendi görümcem dünya iyisidir.
kardeşine de, yeğenlerine de düşkündür.
abla-kardeşiz diyemem, kız kardeşimin yakınlığında olmaz tabi o biraz yapmacık geliyor ama hani yakın bir kuzenin olur ya ablalık yapar, öyledir.

kardeşim evlenirken bu anlamda çok heyecanlıydım😅 saflık işte. ama zamanla anlayınca öyle olamayacağımızı kimsenin kötü etkilenmeyeceği bir ilişki tahsis ettik kendisi ile.
5 yıldır 6-7 tane böyle değişik halleri var kardeşimi arada bırakmaktansa idare edilebilir.

kötü olsak, kardeşim bana döner der, 30 yıllık ablamsın, 23 yılını ayni evde büyüdük, sen de beni anlamazsan kim anlayacak diye :)
haklı da.

siz de gerektiği kadar davranın bundan snra. neden kasıyorsunuz neden bu kadar düşünüyorsunzki.. koyun mesafenizi olsun bitsin dert etmeyin bu kdr.. o düşünmemiş sizmi düşünceksinz..

ben o mesaja cevap versem yada ortaya döksem, olacakları söyleyeyim,

kız kendini tüketene kadar ağlayacak.
muhtemelen ailesini de işin içine karıştıracak.
iş büyüyecek.
kardeşime sen karını ezdiriyorsun diyecekler belki de.
yazık yeğenim şaşkın şaşkın bakacak bebek 😅
babam normalde onu düşündüğüm için çağırmadığımı anlar ama iş buralara gelince, niye beni çağırmadın diyecek 🤦🏻‍♀️ yapamayacağını bile bile.

annem sinir olacak. ki zaten zor bir kayınvalide, kadını frenlemekten bir hal oldum.
kendi elimle canavara dönüştürmem.

benim elimden çıkmasın bu problemler.
zaten bu kafayla giderek kendi kendine yapıyor.

bunların hepsi yaşansa babam da kahrolur bu arada. adam kim ne isterse yapmaya çalışıyor yeterki herkes mutlu olsun diye.

ben o mesaja cevap versem yada ortaya döksem, olacakları söyleyeyim,

kız kendini tüketene kadar ağlayacak.
muhtemelen ailesini de işin içine karıştıracak.
iş büyüyecek.
kardeşime sen karını ezdiriyorsun diyecekler belki de.
yazık yeğenim şaşkın şaşkın bakacak bebek 😅
babam normalde onu düşündüğüm için çağırmadığımı anlar ama iş buralara gelince, niye beni çağırmadın diyecek 🤦🏻‍♀️ yapamayacağını bile bile.

annem sinir olacak. ki zaten zor bir kayınvalide, kadını frenlemekten bir hal oldum.
kendi elimle canavara dönüştürmem.

benim elimden çıkmasın bu problemler.
zaten bu kafayla giderek kendi kendine yapıyor.

bunların hepsi yaşansa babam da kahrolur bu arada. adam kim ne isterse yapmaya çalışıyor yeterki herkes mutlu olsun diye.
Ya valla hayran kaldım gerçekten ,kıskançlıktan gözü dönen her fırsatı olaya vevureyum de bosansinlar diye uğraşan kv ve gorumceleri gördükten sonra rabbim bu iyi kalbinizin mükâfatını versin diye dua ediyorum cidden .
Bakin annenizin de huyunu bikiyosunuz isterseniz annenizle birlikte ciddi kalbi kaos yaratabilirsiniz ki ciddi ciddi ayıp etmiş o gelin .
Yani diyorum yadattilari kirginliktan sonra gorumcelerimi şuan sevmiyorum sevemiyorum ileride unutur muyum bilemiyorum ama yine diyorum boyle birseyde asla rahatsız olmam o mesajı atmam ,çocuğum babasının arkasından ise giderken de aglayabilir bu bahane değil ..
İnşallah kötülük size hiç ugramasin valla

Birkac aydir bende gorumceyim
Dugun surecinde hicbir seye karismadim , sadece kardesime ve gelinimize sordum birseye ihtiyaciniz var mi diye , yok abla sagol dediler , bende ok dedim , dugune de misafir gibi gittim
Sadece gelinimiz birkac foto atip fikrimi istedi , gelinlik , nikah sekeri vs , hepsine de cok guzel olmus kuzum dedim ki hicbiri benim zevkime hitap etmiyordu ama dugun onun , o begenmis , benim fikrimin zerre onemi yok bence

Ben bu iyi niyetle yapilan seyleri gercelten sevmiyorum , kardesiniz neticede tabi ki iyi niyetli olacaksiniz ama dugun kimin ise ona birakilmali hersey , karsi taraftan yardim istenmeden hicbirseye karisilmamali bence

Back
X