Ne yapmalıyım

Birkac aydir bende gorumceyim
Dugun surecinde hicbir seye karismadim , sadece kardesime ve gelinimize sordum birseye ihtiyaciniz var mi diye , yok abla sagol dediler , bende ok dedim , dugune de misafir gibi gittim
Sadece gelinimiz birkac foto atip fikrimi istedi , gelinlik , nikah sekeri vs , hepsine de cok guzel olmus kuzum dedim ki hicbiri benim zevkime hitap etmiyordu ama dugun onun , o begenmis , benim fikrimin zerre onemi yok bence

Ben bu iyi niyetle yapilan seyleri gercelten sevmiyorum , kardesiniz neticede tabi ki iyi niyetli olacaksiniz ama dugun kimin ise ona birakilmali hersey , karsi taraftan yardim istenmeden hicbirseye karisilmamali bence
Allah sizin ve turuncupijama gibi görümce ve kqyinvalideleri arttirsin ☺️

Allah sizin ve turuncupijama gibi görümce ve kqyinvalideleri arttirsin ☺
Amin amin ❤️
Benim tabi gelin oldugum tarafi da var , ilk dugunumde kv hicbirseyi begenmemisti , bunu bu renk yapsaydin , duvagin daha uzun olsaydi vs vs tonla sey soylemisti
Hepsine gulumseyerek , haklisiniz oyle de cok guzel olurdu ama ben boyle daha cok seviyorum deyip kapatmistim konuyu
Hatta esim annesine duvagi sen mi takicaksin anne deyip gulmustu de kizmistim esime ayip yahu diye 😂😂

Amin amin ❤
Benim tabi gelin oldugum tarafi da var , ilk dugunumde kv hicbirseyi begenmemisti , bunu bu renk yapsaydin , duvagin daha uzun olsaydi vs vs tonla sey soylemisti
Hepsine gulumseyerek , haklisiniz oyle de cok guzel olurdu ama ben boyle daha cok seviyorum deyip kapatmistim konuyu
Hatta esim annesine duvagi sen mi takicaksin anne deyip gulmustu de kizmistim esime ayip yahu diye 😂😂
Genel olarak yapicisiniz demekki burcunuz ne :) ben çok höt höt bı tipim valla dayanamıyorum müdahaleye .Teyzem ve anneannem yengeme böyle karisnislardi onlara bile carlamistum 16-17 yaşında ne bileyim dayanamıyorum keşke az sakin olsam yav :D

Genel olarak yapicisiniz demekki burcunuz ne :) ben çok höt höt bı tipim valla dayanamıyorum müdahaleye .Teyzem ve anneannem yengeme böyle karisnislardi onlara bile carlamistum 16-17 yaşında ne bileyim dayanamıyorum keşke az sakin olsam yav :KK70:

Yok bende normalde sakin biri degilimdir , ama bu tarz onemli mevzularda olay kimin ile ilgiliyse onun istedigi sekilde olmali hersey
Tum yakin arkadaslarimin , kuzenlerimin dugununde hep en yakinda beni tutarlar cunku bilirler ki hickimseye mudahale ettirmem
Mesela en yakin arkadasimin dugununde arkadasim giris parcasi birsey istemisti , organizator arkadasimi ikna etmeye calisiyordu o olmasin su olsun diyr , brnim mudahalemden sonra eminim ki kizcagiz hayati boyunca hicbir dugunde geline agzini acip da karismamistir 😂😂
Dugunlerde nedense her kafadan ses cikiyor , herkes herseye karismaya calisiyor bende gelin ne isterse onu yaptiririm , biri evlenecekse ilk davetiye bana gelir , tum cevrem bir ki herkesin agzinin payini verme potansiyelim vardir 😂😂

küsmene gerek yok da kazık kadar adamın kemerine kadar da karışmayı bırak bence.evli olmasa bile koca insana karışma bırak naparsa yapsın zaten.e şimdi de kendi ailesi hayatı var.kardeşiniz siz bu değişmez ama onun ailesi ayrı artık.bu kadar müdahaleci olman onun ev huzurunu kaçırır.

Yok bende normalde sakin biri degilimdir , ama bu tarz onemli mevzularda olay kimin ile ilgiliyse onun istedigi sekilde olmali hersey
Tum yakin arkadaslarimin , kuzenlerimin dugununde hep en yakinda beni tutarlar cunku bilirler ki hickimseye mudahale ettirmem
Mesela en yakin arkadasimin dugununde arkadasim giris parcasi birsey istemisti , organizator arkadasimi ikna etmeye calisiyordu o olmasin su olsun diyr , brnim mudahalemden sonra eminim ki kizcagiz hayati boyunca hicbir dugunde geline agzini acip da karismamistir 😂😂
Dugunlerde nedense her kafadan ses cikiyor , herkes herseye karismaya calisiyor bende gelin ne isterse onu yaptiririm , biri evlenecekse ilk davetiye bana gelir , tum cevrem bir ki herkesin agzinin payini verme potansiyelim vardir 😂😂
Evet o çok güzel oluyor 😁 başta kötü oluyorsunuz ama sonra herkes kabul ediyor 😁 ben kendi dugunumde kuaforle bile kavga ettim arkadaş oldum olası o Arnavut gelini topuzlarini sevmiyorum .Adam a söyledim şöyle sade bişey yap maksat snsem pismesin yok hala kafama sünger sokusturuyo aldım çıkardım bırak ben kendim saçımı düzleştirip gitcem dedim sonra söylene söylene yaptı eşim almaya gelince de böyle uyuz bişey görmedim herşeye karıştı saçı da 💩gibi oldu dedi filan ama hakikaten öyle oldu beceremefi 🤣 işte o gunden sonra kimse biseyime karisamadi 😂

Sizin kardesiniz dediklerinizi yapmaniza izin verecek biri oldugu icin yapabilirsiniz elbette.

Zaten bunlar biraz da izin verilmeyle alakali seyler. Ben yanlis bir soylemde bulundum diye esimin ailesinden hic kimse bana dokunamaz ve herhangi bir rezil hale sokamaz.

Her yanlis soylemde birbirimizin elini kolunu kirsaydik, rezil hale getirseydik simdiye benim de birilerinin kemiklerini kirmam lazimdi. Gelinde kimsesiz degil onun da eşi hariç kendi ailesi var kimse kimsenin cocugunun biyerini kiramaz sirf "baskasini arasaydin" dedi diye.

Aile dinamikleri farklı tabi, benim kardeşimle arama acil bir durumda kimse giremez lakin her yanlış söylemde demedim özellikle belirttim acil bir durumda diye. Başıma kötü bir şey gelmişse ya da onların başına acil bir iş gelmişse kimsenin kaprisini çekmem

Aile dinamikleri farklı tabi, benim kardeşimle arama acil bir durumda kimse giremez lakin her yanlış söylemde demedim özellikle belirttim acil bir durumda diye. Başıma kötü bir şey gelmişse ya da onların başına acil bir iş gelmişse kimsenin kaprisini çekmem

Araya girip, acil durumda kardesinizin size ulasmasini engellemek baska, ardindan mesaj cekmek baska zaten kimse kimseyi engelleyemez zorla eve kilitleyecek degil gitmek isteyeni. Kardeş gelmisse, olay her neyse halledilmişse çekilen mesaj için o kadar tepki vermeye gerek yok diye dusunuyorum.

Ama yine de dediginiz gibi aile dinamikleri farkli, siz abinizin eşine dediginiz gibi davranip bundan kendinizin hic zarar gormeyeceginizi ve abinizle kardeslik iliskinize zarar gelmeyecegini bildiginiz icin rahatlikla boyle yaparim vs diye dusunuyorsunuz ama herkes icin ayni sey olmuyor.
Baska bir ailede sonuclari cok degisik olabilir.

Altınını taksın, hediyeni versin öyle küs küseceksen. Kullan kullanabildiğin kadar yüzlerine gül sende. Sonra görüşmezsin istemezsen.

Evet kardeşsiniz, cansınız, ciğersiniz..

Ve evet maalesef ki görümce adında bir sıfatiniz var..maalesef ki diyorum çünkü zamane genç kızlarımız evlenince kayinvalideyi de, kız kardeşi de dış kapının dış mandalı gibi görüyor. .
Kayınvalide kaynana oluyor
Kız kardeş görümce oluyor hatta artık görümcek diyorlar ne yazık ki..
Toplum olarak bu da nefretimızi kusmanın diğer bir yolu oldu..

Size kısaca diyorum ki onların hiçbir şeylerine karışmayın karışmayın karışmayın...
İyilikten maraz doğar karışmayın. Onlar şimdilik buldumcuk olmuşlar..
Ne yaşasalar siz suçlu olursunuz..

Back
X