Annemle kardeşim cok üstüme geliyor mezarına gittim diyorum mezar deme babamın yanına gittim de diyor her hafta bizi bekliyor diyor gitmezsek kim mezarına su dökecek diyorBu tarz konular vicdan yapmaya müsait ama her perşembe gidemeyebilirsiniz işiniz vardır bu çok normal karda kışta da mı gidiyorsunuz. Sizin vicdan yapmanız gereken bir husus yok sadece ailece çok hassassınız ama evden bile onun için okumak çoğu evladın yapmayacağı bir şeydir müsterih olun derim.
Merhabalar bende babamı 3 yıl önce kaybettim, o zaman bekardım ilk 1 yıl har hafta giderdik kardeşlerimle ama şimdi evlendim kardeşlerimde bende hayat koşturması içindeyiz malesef sadece bayramlarda ve birde vakit bulabilirsek bayram dışında gidiyoruz ömür boyu her perşembe gidemiceksiniz malesef, evden okuyun duanızı Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.Merhaba kızlar
Benim babam 3 yıl önce vefat etti ben ve ailem her Perşembe onun mezarına gideriz ve dua okuruz bu gidemedim isim nedeniyle ama içim hiç rahat degil evde yine dua mi okudum annem bizim gelmemizi bekliyor falan diyor vicdanım rahat etmiyor ben yine yasinimi okuyorum ama içim hiç rahat degil
Bende öyle düşünüyorumMezarlık ziyareti diriler içindir, ölüler için değil.
Evde ettiğiniz dua, okuduğunuz Kuran daha az kıymetli değil.
Babam sahipsiz mi neden gitmiyorsunuz diyor kızkardeşim babamın son günlerinde cok kavgalarımız oldu belki onunda yükünü taşıyorumOraya gitmeniz kendiniz icin, babanıza bir faydası yok ki fiziksel olarak mezarlığına gitmenizin.
Dua da Kur'an da mekandan bağımsızdır kendinizi kötü hissetmeyin.
canım vicdan yapıyo olabilirsin ama benim duyduğum ve büyüklerimizinde söylediği bir şey var merhumları sürekli ziyaret etmek onları rahatsız etmek oluyormuş. tabi ki bayramda vs vs gidilir ama her hafta olması olayını en azından sen azalt. Çünkü insanlık hali insan gidemeyedebilir hastalık var sağlık var. Sen uzaktan duanı yolla gidemediğin zamanlarda yeterMerhaba kızlar
Benim babam 3 yıl önce vefat etti ben ve ailem her Perşembe onun mezarına gideriz ve dua okuruz bu gidemedim isim nedeniyle ama içim hiç rahat degil evde yine dua mi okudum annem bizim gelmemizi bekliyor falan diyor vicdanım rahat etmiyor ben yine yasinimi okuyorum ama içim hiç rahat degil
İste gidememedigimiz zaman babam sahipsiz mu diyor kizkardesim geçen hafta geldi başka şehirden gittik mezara annem tutturdu babam bebeğide görsün bebek ağladı durmadı sonraki hafta kardeşim gelemedi babam üzülmüştür şimdi diye vicdan yapmaya başladıcanım vicdan yapıyo olabilirsin ama benim duyduğum ve büyüklerimizinde söylediği bir şey var merhumları sürekli ziyaret etmek onları rahatsız etmek oluyormuş. tabi ki bayramda vs vs gidilir ama her hafta olması olayını en azından sen azalt. Çünkü insanlık hali insan gidemeyedebilir hastalık var sağlık var. Sen uzaktan duanı yolla gidemediğin zamanlarda yeter
Allah kabul etsin20 yıl oldu babam öleli. Mezarı başka şehirde senede 1 gidip görürdük bu sene ona bile gidemedik. Hayat telaşı işte duamızı edip yolladık.
Ben de annesini babasını kaybetmiş bir insanım. Hani hassasiyetinizi anlamıyorum, öyle höt zöt konuşuyorum sanmayın diye belirteyim dedim.Babam sahipsiz mi neden gitmiyorsunuz diyor kızkardeşim babamın son günlerinde cok kavgalarımız oldu belki onunda yükünü taşıyorum
anneniz sanırım hepinizin üstünde bir psikolojik baskı kurmuş/kurmaya çalışıyor. lütfen siz daha akıllıca düşünüp bu tarz şeylere inanmayın. Duanızı okuyun , hayrınızı yapın ama çok fazla aldırış etmeyin böyle şeylere. Çünkü bunun bi sonu yokİste gidememedigimiz zaman babam sahipsiz mu diyor kizkardesim geçen hafta geldi başka şehirden gittik mezara annem tutturdu babam bebeğide görsün bebek ağladı durmadı sonraki hafta kardeşim gelemedi babam üzülmüştür şimdi diye vicdan yapmaya başladı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?