Ne yapmalıyım

alone34

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2019
469
459
33
Merhaba kızlar
Benim babam 3 yıl önce vefat etti ben ve ailem her Perşembe onun mezarına gideriz ve dua okuruz bu gidemedim isim nedeniyle ama içim hiç rahat degil evde yine dua mi okudum annem bizim gelmemizi bekliyor falan diyor vicdanım rahat etmiyor ben yine yasinimi okuyorum ama içim hiç rahat degil

Bu tarz konular vicdan yapmaya müsait ama her perşembe gidemeyebilirsiniz işiniz vardır bu çok normal karda kışta da mı gidiyorsunuz. Sizin vicdan yapmanız gereken bir husus yok sadece ailece çok hassassınız ama evden bile onun için okumak çoğu evladın yapmayacağı bir şeydir müsterih olun derim.

Üzülmeyin lütfen. Gidebileceğiniz zaman olur gidemeyeceğiniz zaman olur. Duanın zaman ve mekan sınırları yoktur. Anneniz bu konuda size baskı yapmamalı anvak demek ki onun da hassas noktası. Onu da hoş görünüz.

Bu tarz konular vicdan yapmaya müsait ama her perşembe gidemeyebilirsiniz işiniz vardır bu çok normal karda kışta da mı gidiyorsunuz. Sizin vicdan yapmanız gereken bir husus yok sadece ailece çok hassassınız ama evden bile onun için okumak çoğu evladın yapmayacağı bir şeydir müsterih olun derim.
Annemle kardeşim cok üstüme geliyor mezarına gittim diyorum mezar deme babamın yanına gittim de diyor her hafta bizi bekliyor diyor gitmezsek kim mezarına su dökecek diyor

Benim babamın mezarı memlekette öyle istemişti. Yazları anca gidiyoruz. Babam dua heryerden ulaşır derdi. Kendimize yuklenmeyin bu kadar.

Merhaba kızlar
Benim babam 3 yıl önce vefat etti ben ve ailem her Perşembe onun mezarına gideriz ve dua okuruz bu gidemedim isim nedeniyle ama içim hiç rahat degil evde yine dua mi okudum annem bizim gelmemizi bekliyor falan diyor vicdanım rahat etmiyor ben yine yasinimi okuyorum ama içim hiç rahat degil
Merhabalar bende babamı 3 yıl önce kaybettim, o zaman bekardım ilk 1 yıl har hafta giderdik kardeşlerimle ama şimdi evlendim kardeşlerimde bende hayat koşturması içindeyiz malesef sadece bayramlarda ve birde vakit bulabilirsek bayram dışında gidiyoruz ömür boyu her perşembe gidemiceksiniz malesef, evden okuyun duanızı Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah.

Şimdi dini konulara girmek yasak ama şöyle diyeyim; mezarlık ziyaretleri aslında yaşayanları rahatlatmak için var bence. İnsan yitirdikleriyle somut bir bağı kalmasına ihtiyaç duyuyor çünkü. Oysa ruhun var olduğuna inanıyorsanız, o ruhun tüm dünyevi ortamlardan azade olduğuna da inanmalısınız. Yani beden toprağın altına gömüldü diye, mezar, ruhunun da sürekli ikametgahı olamaz. O yüzden siz duanızı evden de edin. Ulaşacağı yer aynı.

Oraya gitmeniz kendiniz icin, babanıza bir faydası yok ki fiziksel olarak mezarlığına gitmenizin.

Dua da Kur'an da mekandan bağımsızdır kendinizi kötü hissetmeyin.

Oraya gitmeniz kendiniz icin, babanıza bir faydası yok ki fiziksel olarak mezarlığına gitmenizin.

Dua da Kur'an da mekandan bağımsızdır kendinizi kötü hissetmeyin.
Babam sahipsiz mi neden gitmiyorsunuz diyor kızkardeşim babamın son günlerinde cok kavgalarımız oldu belki onunda yükünü taşıyorum

Merhaba kızlar
canım vicdan yapıyo olabilirsin ama benim duyduğum ve büyüklerimizinde söylediği bir şey var merhumları sürekli ziyaret etmek onları rahatsız etmek oluyormuş. tabi ki bayramda vs vs gidilir ama her hafta olması olayını en azından sen azalt. Çünkü insanlık hali insan gidemeyedebilir hastalık var sağlık var. Sen uzaktan duanı yolla gidemediğin zamanlarda yeter 😇

canım vicdan yapıyo olabilirsin ama benim duyduğum ve büyüklerimizinde söylediği bir şey var merhumları sürekli ziyaret etmek onları rahatsız etmek oluyormuş. tabi ki bayramda vs vs gidilir ama her hafta olması olayını en azından sen azalt. Çünkü insanlık hali insan gidemeyedebilir hastalık var sağlık var. Sen uzaktan duanı yolla gidemediğin zamanlarda yeter 😇
İste gidememedigimiz zaman babam sahipsiz mu diyor kizkardesim geçen hafta geldi başka şehirden gittik mezara annem tutturdu babam bebeğide görsün bebek ağladı durmadı sonraki hafta kardeşim gelemedi babam üzülmüştür şimdi diye vicdan yapmaya başladı

20 yıl oldu babam öleli. Mezarı başka şehirde senede 1 gidip görürdük bu sene ona bile gidemedik. Hayat telaşı işte duamızı edip yolladık.

Her akşam evde okur, ismini söyleyerek ruhuna hediye eder, kendisi için dua edersiniz. Daha evladır...
Allah rahmet eylesin...

Babam sahipsiz mi neden gitmiyorsunuz diyor kızkardeşim babamın son günlerinde cok kavgalarımız oldu belki onunda yükünü taşıyorum
Ben de annesini babasını kaybetmiş bir insanım. Hani hassasiyetinizi anlamıyorum, öyle höt zöt konuşuyorum sanmayın diye belirteyim dedim.
Ama ölmüş bir insandan bahsediyoruz. Sanki mezarında oturmuş, gelen gidenin kart basmasını bekliyor, yoklama alıyor. Bence sizin önemsemeniz gereken işin manevi boyutu, o da dua demek. Ve babam sahipsiz mi ne demek ki? Ölmüş bir insanın sizin sahip çıkmanıza mı ihtiyacı var ve o sahip çıkma da mezarına gitmekten mi ibaret? Aklınıza yatıyor mu bunlar? Annenizin ve kardeşinizin her dediğini bu kadar kafaya takmayın bence.

Babanızın mekanı cennet olsun, size de sabırlar diliyorum.

İste gidememedigimiz zaman babam sahipsiz mu diyor kizkardesim geçen hafta geldi başka şehirden gittik mezara annem tutturdu babam bebeğide görsün bebek ağladı durmadı sonraki hafta kardeşim gelemedi babam üzülmüştür şimdi diye vicdan yapmaya başladı
anneniz sanırım hepinizin üstünde bir psikolojik baskı kurmuş/kurmaya çalışıyor. lütfen siz daha akıllıca düşünüp bu tarz şeylere inanmayın. Duanızı okuyun , hayrınızı yapın ama çok fazla aldırış etmeyin böyle şeylere. Çünkü bunun bi sonu yok

Evden okuduğunuz dua da duadır..
Yasin de yasindir...

Boşuna üzülmeyin..
Kaldı ki mezarlık ziyaretini ritüelleştirilmesi uygun değil...
zaten mezar başında Yasin okumak diye bir ibadet de yok...

rahat olun...

Evde oku duani. Gideceği yere yine gider. Her persbe fiziki olarak oraya gitmenin ne manası var, görev gibi. Sağlıklı bir psikoloji değil.

Back
X